#407

Orbán Viktor megúszta

    

Egyelőre. Mert így döntött Kósa Lajos. A média meg ontja a megfontolt és megfontolatlan baromságokat. A nimbusz pedig egyre fényesedik a sok meleg lehelettől és simogatástól, szinte már vakít.

 

Kósa Lajos nem lesz Fidesz-elnök – adta hírül az önkormányzati televízió, de nem úgy, mint a többiek. És annak jelentősége van, hogy mit és hogyan közöl a város tévéje, mert az a város tévéje, közel a tűzhöz, hűségesen. Tehát Kósa azért nem lesz a Fidesz elnöke a tavaszi tisztújítás után, mert úgy döntött, hogy nem indul a posztért Orbán ellenében. Logikus. A hír megfogalmazásának mikéntjéből arra lehet következtetni, hogy amennyiben Kósa jelöltette volna magát, akkor őt választotta volna meg a párt kongresszusa. Így kell ezt Debrecenben. Semmi kétség.

 

De nemcsak Debrecenben! A hvg cikke (Debrecen polgármesterének szomorú sorsaegyenesen Vásáry Istvánnal, a város egykori nagytekintélyű vezetőjével állítja párhuzamba Kósa Lajost és politikusi pályáját. A szerző úgy megemeli Kósát (a gondviselés embere, a 2010-es megváltó), hogy az minden bizonnyal szédül bele. Ha lefelé néz. Ellenben ha csak felfelé, akkor nem.

 

Az index jegyzetírója Debrecen örökös polgármestereként szól Kósáról, akinek „nyugdíjas állása van, ahonnét a debreceni polgárok akkor sem fogják kiszavazni még néhány évtizedig, ha a város pénzén háremet szervez privát használatra”. A cikkből azt is megtudhatjuk, hogy Kósa bölcsebb annál, mint aminek látszik, s hogy egy-két év múlva eljöhet az ő ideje.

Tudjuk, persze, tudjuk, hogy a szemét szocliber sajtó ajnározza a debreceni polgármestert mindenféle sanda szándékok által vezérelten. Rajtuk kívül még a jobbos sajtó csapja össze bokáját, szalutál, miután virágszirmokkal szórta tele a mi Lajosunk útját. Frissiben például a szintén önkormányzati tulajdonú online jegyzete. Ez a szöveg annyira jó, hogy kénytelen vagyok hosszabban idézni. „Orbán szeretné, ha lenne kihívója. Van ilyen ember az országban? Talán. Itt van például ez a vidéki fiú, ez az alföldi srác, ez a motoros Loki-, meg Tankcsapda-drukker. Aki az országban szinte egyedüli polgármesterként mutat fel nyolc éve töretlen sikereket. Akit ismernek szerte e hazában és nagyobbrészt talán még azok is kedvelnek is, épp városvezetői eredményei miatt, akiknek a szíve nem a jobbik oldalon dobog… Van elképzelése a világról. Ismert arc. Jól beszél. Érti a nép nyelvét. Szívesen hívják a tévébe is, mert gyors az esze. Az ország második legnagyobb, erősen elhanyagolt városából csinált mintagazdaságot. Orbán szeretné, ha lenne kihívója. Azt viszont nem szeretné, ha ezt a kihívót Kósa Lajosnak hívnák.” 

Nincs mese, ez a való. Mondja magáról, mondják róla: a nemzetet megosztó Gyurcsánnyal és Orbánnal szemben ő a rég várt egység egyetlen lehetséges megteremtője, hiszen őrá még a balosok is voksolni szoktak, ha eléjük kerül egy trikoloros urna. Felismerve a feléje irányuló össznemzeti érdeklődést, Kósa Lajos közleményt adott ki, amiben többek között így vall saját személyéről: „szabadelvű, polgári értékeket valló politikusként mindent megteszek városom, Debrecen és hazám, Magyarország sorsának jobbra fordítása érdekében, függetlenül attól, hogy milyen politikai pozícióban vagyok”. 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr2243871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása