#409

Összejátszás - programajánló

Mire figyel a kocsmában? Hogy ki ne fröccsenjen a sör. 

2006. december 2., szombat (kezdés 19 órakor) - A Litera-Merlin-Tilos Rádió közös irodalmi sorozatának első estje az EX Symposion folyóirat Tar Sándor számának bemutatója köré épül. Az irodalmi portál és a közösségi rádió audio-vizuális estjeinek az ősszel rekonstruált Merlin (Gerlóczy u. 4.) ad helyet.

A sorozat első darabja, az ÖSSZEJÁTSZÁS az EX Symposion című folyóirat legfrissebb, Tar Sándor emlékének szentelt számát kínálja fel többféle megközelítésben  elgondolkodásra. A lap a tragikus sorsú Tar Sándor műveit, fogadtatását, ügynökmúltja körül az Élet és Irodalom hasábjain 1999-ben lezajlott vitát tárgyalja. Az est hagyományos lapbemutatóval indul a színházteremben, ahol Jánossy Lajos beszélget a szám szerkesztőjével és szerzőivel, Szilágyi Zsófiával, Mesés Péterrel és Kálai Sándorral.A bemutató után az étteremben válogatott énekkarhatalmi kislemezfinomságok lesznek a 60-70-es évekből Káosz kapitány (Tilos) ujjlenyomataival.

Várhatóan 21 órakor kezdődik a színházteremben a lap audio-vizuális szemléje, a BEVEZETÉS, mely a Kádár-korszak világát jeleníti meg: a szám szerzői számukra kedves Tar-szövegekből olvasnak fel archív felvételek társaságában, a soliT csoport kíséretében. (A zenét az Irodalmi Lépegető csapata, a vizuális aláfestést a Kiégő Izzók és Lee Unflyable biztosítja - díszlet: lleila).

A bevezetés után az étteremben pedig Les Fleurs du Mal bemutatásában tanúi lehetünk Najmányi László Thereminiad 8 - Dear Leon -Espionage à electronique című, thereminre és videotechnikára komponált elektronikus rituáléjának. Az előadások között és után: Tilos Rádiós DJ-k szórakoztatják az elvbarátokat, a próbateremben pedig Papp Gábor Zsigmond - Az ügynök élete című dokumentumfilmjét vetítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr42243869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása