#426

Szarvas és szomorúság

 

Annyira nagyon köztudott, hogy mi vagyunk a legjobbak, ezért aztán nagyon nehéz elviselni, hogy nem mi vagyunk a legjobbak. Bunda!

A Magyar Televízió Főtér című műsora (idén már harmadik alkalommal) versenyt hirdetett AZ ÉV TELEPÜLÉSE cím elnyeréséért. December elején egy ötven perces válogatással emlékeztették a nézőket arra, hogy 2006-ban mely városokat, falvakat mutatta be a Főtér című országjáró sorozat, és ezek közül a települések közül a nézők választhatták ki azt a filmet - illetve várost, falut -, amelyre voksolhattak – adta hírül és hirdette a királyi köztévé.

Az idei települések között Debrecen is szerepelt, a városvezetés pedig nagyon szerette volna, hogy ők nyerjenek, azaz Debrecen. A cél elérése érdekében közleményt adott ki a város sajtóirodája, ami voksolásra buzdította a helyi népeket, a városi médiát meg arra biztatta, hogy az is biztassa a cíviseket.

Sikertelenül. Még dobogós hely se jutott.

Ma eredményt hirdettek.

Az arborétumáról országosan ismert Szarvas kapta a legtöbb voksot a Magyar Televízió idei szavazásán. Békés megye 18 ezer lakosú városa, a Hármas-Körös holtágának bal partján fekvő Szarvas 2810 szavazattal győzött. Az idei voksoláson, amelyen 16 város versengett a dobogós helyekért, Székesfehérvár 1894, Szeged pedig 1774 szavazatot kapott. Összesen 22 250 voks érkezett postán, e-mailben, sms-ben és az MTV internetes oldalán keresztül december 3-ától 20-áig.

Mi történhetett, hogy a felsőbb biztatások ellenére a tizedannyi lakosságú Szarvasról több voks érkezett, mint Debrecenből? (Ráadásul az egész ország voksolhatott, s nem is feltétlenül és pusztán a helyi lakosok lokálpatriotizmusára lehetett számítani.) Vagy gyenge hatékonyságú az önkormányzati sajtó, vagy a debreceniek (és mások) nem tartják az év településének a cívisvárost. Nem vagyunk ám ehhez hozzászokva, kérem!

Esetleg az történhetett, hogy a balos kormányhoz húzó közszolgálati tévénél megbundázták a szavazást, nehogy a bűnös őrváros győzzön. Aha!

Ezzel csak az a gond, hogy Szarvas polgármestere is fideszes, ráadásul nagyobb arányban választották meg, mint a debrecenit. Még annál is nagyobb arányban!

A Szarvasról készült műsor itt látható, a debreceni produkció meg itt

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr60243851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása