#433

Vakító drágaság 3.     

A számháború folytatódik, csapataink harcban állnak, a sajtó helyén van.  

A tavaszi és az őszi kampány tényvitái arról folytak, hogy mennyi adósságot halmozott fel a város, mennyi a költségvetés hiánya. A helyi ellenzék nagy számokat emlegetett, a kormányzók bagatellizáltak, mindenki hivatalos forrásokra hivatkozva sorolta tényeit, amik véletlenül sem passzoltak. Ahogy a mostaniak sem. Hányadik is Debrecen az ország városainak drágasági sorrendjében? Most éppen ez a sztori szappanoperásodik.

A minapi polgármesteri reagálásra viszontreagálással válaszoltak a szocialistákamiben tényekkel cáfolják a kósai tényeket. A helyi ellenzéknek eme megszólalása már nem fért be az önkormányzati médiába. Mint tudjuk, ilyesmiről csak akkor szólnak, ha lesz rá válasz a városházáról, mert az utolsó szó itt mindig… Na, kié az utolsó szó?

Közben a hvg is elkészítette a maga drágasági listáját (a cikk online változatához nem mellékelték a táblázatot, az csak a nyomtatott hetilapban látható, ahogy ez a Magyar Hírlap esetében is történt), s ebben is a második legdrágább városként szerepel Debrecen. A két országos orgánum tényeire rögvest megadta a választ az önkormányzati televízió, négy város áremeléseinek összevetéséből azt hozták ki, hogy nem Debrecen a legdrágább.

A költői kérdés változatlan: kit szolgál a média?

Az állampolgári tájékozódás továbbra is hithűség alapján történik.

A számlák meg jönnek.

Csapataink szarban állnak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr42243844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása