#444

Gyurcsány, takarodj!

 

Várjuk őtet, síppal, dobbal, nádi hegedűvel.

 

Tinédzser korú demokráciánk történetében eddig két miniszterelnök-kifütyültetés volt Debrecenben, mindkettő hátterében a Fidesz állt.

Első alkalommal Antall Józsefet gyalázták, amikor a kihelyezett kormányülés után 1993-ban gyógyszerektől felpuffadt arccal és a besugárzások miatt kopasz fejét leplező parókában kilépett az Aranybikából.

Második alkalommal a híres-neves Balla Irma fideszes önkormányzati képviselő aktivitásával igyekeztek széjjelsípolni Gyurcsány debreceni látogatását 2005 tavaszán.

Most jön a harmadik Fidesz-attak a Kossuth téri százhuszonharminc napja tüntetők mögé bújva. Önkormányzati cégektől és a polgármesteri hivatalból igazoltan lehet távozni az aktus idejére, a helyi felekezeti gimnáziumokban pedig minden önként jelentkezőnek lehetőséget adnak arra, hogy tanári felügyelettel jelen legyen a nagy debreceni kifütyültetésen, rajtuk kívül pedig várnak minden hajléktalant és nyugdíjast, ugyanis az esemény munkaidőben lészen. A szervezkedés már megindult, kommandóznak a köremailek, a névleges főorganizátor pedig az önkormányzati cégalkalmazott Á.T., akihez a főnökei nem mernek szólni hónapok óta, mert lankadatlanul kormányellenes akcióban van. Íme a szerteszéjjel küldött levele:

Honfitársaim!

Gyurcs(ót)ány Ferenc, ma még büntetlen előéletű bukott "bandavezér" érkezik 2007. február 01-én, 13:00 óra körül Debrecenbe.
Érkezése és fogadása helyszíne: Kölcsey Művelődési Központ.
Kérlek benneteket, segítsetek, hogy megfelelő fogadtatásban legyen része.
Kérlek, küld tovább ismerőseidnek, barátaidnak.
Mond el mindenkinek, és akit lehet, hívjál el.
Hozzatok plakátokat, feliratokat, stb.

Üdv, Ágoston Tibor
 

Kettő megjegyzésünk lenne:

1. a „küldd tovább” és „mondd el” az kettő d-vel írandó magyarul;

2. a látogatás hírére felment a síp ára Debrecenben, ezért érdemesebb azt például Nyíregyházáról beszerezni, különösen kisnyugdíjas fütyülőknek.

Amúgy pedig a HírTV és a Magyar Nemzet híresztelésével ellenkezően demokrácia van Magyarországon, menjen mindenki bátran fújni a sípját, ha ezt gondolja helyénvalónak. Akik a televízió adásába szeretnének kerülni, azok álljanak az első sorba, hadd örüljön este az unoka.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr67243832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása