#448

Barabás bilincsben

 

Akkor ez most bulvár?

 

Szerintem nem. (És ennél több állásfoglalásom nem is lesz az ügyben.)

A vasárnapi nap híre volt, hogy a teremfoci torna helyszínéül szolgáló Főnix Csarnokból a rendőrök bilincsben vitték el a Debrecen város Mecénás-díjával kitüntetett vendéglátóipari vállalkozót, Barabás ZoltántAz ok: a rendőrség előzetesen is felhívta rá a figyelmét, majd felszólították a jogsértés abbahagyására, ennek ellenére a Barabás által működtetett büfékben sört szolgáltak ki, sőt maga a vállalkozó – demonstratíve – személyesen is csapolta az italt a sportrendezvény ideje alatt, ez a cselekedet pedig törvénybe ütköző. A bilincses előállításról beszámolt a megyei napilap és az önkormányzati televízió is, a sajtó által fontosnak ítélt részletek ezekből megismerhetők.

A sajtó érdeklődése két okból is jogosnak mondható. Egyrészt Barabás Zoltán nem akárki, sokadik kocsmáros Debrecenben, hanem közismert személy, helyi viszonylatban közszereplő, tehát a vele kapcsolatos – extrém – történések közérdeklődésre tarthatnak számot. Másrészt példátlan a helyi rendőrség eljárása, mivel eddig nem volt szokásuk – lehet, ezután sem lesz –, hogy közismert személyt, helyi viszonylatú közszereplőt bilincses előállítással késztessenek törvénysértő cselekedetének abbahagyására. Tiszta Amerika!

A cívis közbeszéd kétféleképpen kommentálta az esetet:

1. Barabásnak igaza van, ha eddig gond nélkül mérhetett sört a Főnixben, akkor miért ne csapolhatott volna most is. A rendőrök pedig inkább a bűnözőket üldözzék, ne a vállalkozókat. Különben meg jó reklámot csinált magának a vállalkozó ezzel a kis olcsó heccel.

2. Barabásnak nincs igaza, mert tudatosan szegte meg a törvényt. Nagyon helyes, hogy a rendőrség végre nemcsak a kisemberekkel szemben jár el keményen, hanem a magukat sérthetetlennek tartó helyi hatalmaskodók ellenében is. Ezzel a kivagyi akarnokoskodásával pedig igen rossz reklámot csinált magának és cégének is.

Így van? Amúgy? Se így, se úgy? Tessék választani.

(Debrecen város kitüntetettjének ügyében a polgármesteri hivatal jogosult szabálysértési eljárásra, s legfeljebb ötvenezer forint pénzbírsággal sújtható.)

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr50243828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása