#455

Merénylő a villamoson?

 

Bagdadi utcaképet vizionált Magyarországra a fideszes képviselő.

 

Úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc minapi debreceni látogatásából egyetlen momentum maradandó, a villamos. Ahogy erről az önkormányzati televízió bő beszámolót adott, a miniszterelnök érkezésekor rövid időre leállítottak két villamost a városháza előtt, így Gyurcsány nem láthatta az utca túloldalán tüntetőket, ők meg Gyurcsányt. Ezt a rendőri intézkedést sérelmezi Pósán László országgyűlési képviselő, aki sajtótájékoztatóján merényletlehetőségek sorát vázolta fel.

Arról beszélt, hogy ártatlan embereket használtak élő pajzsként a miniszterelnök védelmében. Huh, mint a csecsen meg a palesztin terroristák! Tehát Pósán szerint merénylő rejtőzködhetett volna a Gyurcsány-ellenes tüntetők között, de a villamosok miatt nem merényelhetett, illetve Gyurcsány helyett a villamoson ülők lehettek volna a támadás áldozatai. Aztán Pósán tovább cifrázza az akciófilmeket idéző debreceni rettenetet: a villamos-megállító „intézkedés a miniszterelnök biztonságát sem szolgálta, mert akár a villamoson is ülhetett volna egy merénylő, aki könnyűszerrel végezhette volna dolgát”. Ez bizony nagyon igaz, sőt a miniszterelnök likvidálásához nem is egy merénylő kellett volna, hanem legalább egy tucat. Mivel nem lehetett tudni, hogy pontosan mikor érkezik Gyurcsány a városháza elé, hogy melyik villamost állítják le épp akkor, ezért a merénylet megszervezőjének az akkortájt közlekedő villamosok mindegyikére kellett volna ültetnie egy-egy terroristát vagy bérgyilkost, hogy biztos legyen a dolgában.  

Nagy fantáziával rendelkező honatyánk figyelme minden részletre kiterjed. Azt állítja: „csak a szerencsén múlott, hogy nem történt baleset, vagy akár tragédia, hiszen nem lehetett kiszámítani, hogyan reagálnak a hirtelen stresszre a villamoson ülő gyanútlan utasok, akiknek az életét elméletben akár egy merénylő is veszélyeztethette volna”. Tragédia? Életveszély? Még szerencse, hogy volt szerencse, amin múlott, hogy nem történt tömeges emberhalál. Újranézve az eseményről szóló tévés tudósítást, úgy véljük, egyetlen hirtelen stressz érhette a leállított villamoson utazókat: meglátták a miniszterelnököt. Tény, nem egy szép ember, de nem is egy zombi, a szívdobbanás vagy a lélegzet nem áll meg tőle véglegesen, ezért hát stresszes megfulladás veszélye sem fenyegette az utazó közönséget. Ennek ellenére „a Fidesz debreceni irodáján várják az érintett utasok jelentkezését, mert a párt szerint akár kártérítési per is indítható a magyar állam ellen” – olvasható a képviselő sajtótájékoztatójáról szóló tudósításban.

Pósán László a kancelláriaminisztertől vár választ arra a kérdésére, hogy ki a felelős a villamosok leállításáért. Javasoljuk, hogy a vizsgálat terjedjen ki arra is, hogy a Pósán által elméletben felsorakoztatott merénylők kicsodák, milyen erők állhatnak mögöttük, hányan lehetnek, hogyan vannak felfegyverkezve, tett-e lépéseket a rendőrség vagy a nemzetbiztonsági hivatal ezeknek a merénylői csoportoknak a felszámolására, vagy továbbra is életveszélyeztetik a gyanútlan villamosozókat. Meggyőződésünk, hogy Pósán képviselő úr komoly ember, nem a levegőbe beszél, tehát szó nincs arról, hogy előző este Bruce Willis valamelyik filmjétől került ihletett állapotba, s az sem lehetséges, hogy a szocialista politikusok által – különösen választások környékén – kedvelt merénylet-fenyegetettséges retorikát koppintotta volna le.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr6243821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Basahalom boulevard 2004.09.28. 17:53:18

Igaz! Gyurcsány golyószóróval...
Az a 30 perc meg 3 sem volt. De nagyítjuk!

bulbul 2004.09.28. 17:53:18

Azt a lehetőséget teljesen kifelejtetted, hogy mi van ha a küldöttségben van a merénylő és a közönséget védte a villamos! És ebben az esetben szegény villamoson utazók lettek volna a védőpajzs. Bár ahogy én ismerem az utazóközönséget (ez legalább oly ronda szó, mint az idegenforgalom) az mindent csinál ha megálla a villamos a két megálló között, csak nem ül nyugodtan 30 percig...
süti beállítások módosítása