#471

Színházi próbanapló

 

Új is meg nem is az ötlet. Az alkotás folyamatába beavató műhelynaplók korábban is születtek. Az már ritkább, hogy több, sok szerzője is legyen a diáriumnak, hogy nem a produkció elkészültekor kerül nyilvánosságra, hanem már közben. Az internet kínálja ezeket a lehetőségeket, de ennél többet is adhatna.

 

A Csokonai Színház legújabb produkciójáról, a Kun Lászlóról szól a próbanapló, ami a teátrum honlapján olvasható. Egy hónap, huszonnyolc bejegyzés. Írt ide az író-rendező, a dramaturg, a koreográfus, a rendezőasszisztens, és persze a színészek. Ki mélyebben, a darabra koncentrálva, ki arról, hogy kislánya hascsikarása miatt kialvatlan. A színház szerelmeseinek mindenképpen csemege ez a kulisszák mögé bevezető olvasmány, ami valójában egy közösségi blog. Lehetne. Bár ugyanarról írnak, nem igazán reflektálnak egymásra a szerzők, de ez kisebb gond, ennél sokkal jobban hiányzik az olvasók kommentjeinek lehetősége, a hozzászólások, a nézői kérdések, a produkció közösségének kiegészítése a közönség közösségével. Úgy még érdekesebb lenne. Majd legközelebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr87243804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A_vajszinu_arnyalat. 2004.09.28. 17:53:18

1. (elpirul)
2. de biztos vannak, csak en nem neztem meg ennek utana; manapsag mar mindenki blogot ir errefele
3. utana fogok nezni, majd beszamolok, hogy mit talaltam

Basahalom 2004.09.28. 17:53:18

Ha valaki jártas az újvilági blogkultúrában, akkor te az vagy. Ott túl az óceánon nincsenek efféle dolgok, amiből tanulhatnánk itt az óvilágban?

A_vajszinu_arnyalat. 2004.09.28. 17:53:18

Juj, vegre valami izgalmas uj a magyar blogoszferaban. Kar, hogy nem ugy, ahogy te is irod - de legalabb paratlan kezdemenyezes. De jo lenne, ha ez nem unikumkent halna el... de jo. Kosz a linket - en tenyleg lelkes lettem. Valszeg eltulzom, de regen ennyire (lettem, lelkes, valamitol, ami magyar es blog-kornyek).
süti beállítások módosítása