#491

Árpádsávos kutya

 

Eb és magyar két jó barát, együtt harcol, issza borát.

 

 

A fotón látható kutya nem magyar vizsla, nem erdélyi kopó, de még puli sem. Szakértőnk szerint nem kopaszra nyírt kuvasz vagy komondor. Tehát kijelenthetjük, hogy nem magyar eb, ősei nem a honfoglaló Árpádékkal törtek be a Kárpát-medencébe. Mégis árpádsávokat és nemzeti trikoloros nyakörvet visel ez a harcinak kinéző kutya, és éppen március 15. okán, ahogy eredeti helyén olvasható képaláírása tudtunkra adja: Benő is ünnepelt.

Benő színe amúgy mutat ősi vonatkozásokat, gondoljunk csak a Fehérlófia című mesénkre vagy a fehér ló mondájáraami Árpád vezér honszerző tranzakciójáról szól, tehát a fotón látható jószág fehér szőrén korrekt az árpádsáv. Ha ló nincs, ugye, kutya is jó, lóra meg mostanság csak a tömegoszlató rendőrségnek telik, ezért hagyjuk is ezt a szálat.

A Fidesz tegnap arra kérte az ünnepre készülő sokaságot, hogy rendezvényükre ne vigyenek mindenféle zászlókat, transzparenseketde kutyáról nem volt szó, ezért a fotón látható árpádsávos eb praktikussága ebből a szempontból is kétségtelen.

Hajrá, magyarok! Hajrá, kutyák!

(Ha valaki arra gondol, hogy holmi aljadék balliberálisok használják ki céljaikra az erről nem tehető állatot, gúnyolódnak történelmi és nemzeti jelképeinkkel, az nagyon téved. A fenti fotó a debreceni Kossuth téri tüntetők honlapján látható, 1848-as megemlékezésük egyik illusztrációja.)

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr96243782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eb's 2004.09.28. 17:53:18

Gyengém az eb és a két zászló./ Sorrend fordítva/
A hozzám tartozó foxi 7. éve viseli azt a kokárdát, amit az ünnep után talált magának a parkban. Ragaszkodik hozzá, és jól is áll neki.
Többször mondták, hogy "FIDESZ-kutya". Én meg azt: akkor lesz pártkutya, ha választó és választható lesz . És én akkor az ebek harmincadjára fogok szavazni.

Basahalom boulevard 2004.09.28. 17:53:18

Már volt, aki bejelentkezett, hogy szívesen örökbe fogadná egy politikamentes közegbe.
Nem az enyém, nem én hurcolom, nem tudok segíteni. Bocs.
Békés március idusát!

Marosán 2004.09.28. 17:53:18

Fehér Boxer a lelkem ....
süti beállítások módosítása