#505

Meddig az addig?

 

Korábban azt vallotta, nem kíván országos politikusi szerepkört betölteni, mert az nem áll jól egy polgármesternek, s ő bizony a városáért akar ténykedni. Az elv maradt, csak a polgármesterség nem fog maradni?

 

Kérdésre válaszolva fontos bejelentést tett tegnap este a köztévé műsorában Kósa Lajos debreceni polgármester, leendő Fidesz alelnök (meg ki tudja, még milyen pozíciók várományosa). Nyilvánosság előtt most hangzott el először, hogy nem feltétlenül tekinti nyugdíjas állásnak városvezetői tisztségét. (Amúgy a nyilvánosság mögött ez már rég ismert.)

Idézet a beszélgetésből:

Baló György: - Kósa Lajos tíz év múlva?

Kósa Lajos: - Hát tíz évvel öregebb leszek. Kevesebb hajjal, több ősszel, de nagyok lesznek a lányaim.

Baló György: - És Debrecenben szeretne polgármester lenni.

Kósa Lajos: - Hát nem látok előre tíz évre, az az igazság. Tehát ezt nem tudom megmondani. Nagyon szeretem a városomat, és nagyon szeretek érte dolgozni, de azt gondolom, hogy hogy is mondjam, akármilyen jó egy polgármester, nem árt néha időnként egy városnak váltani. De nem feltétlen politikai de úgy nem véletlen az, hogy átlag tíz évente egy nagyvállalatnál is lecserélik a menedzsmentet. Még ha sikeres, akkor is.

A Piac utcai fák susogása szerint állítólag az a projekt, hogy a 2010-es választásokig marad polgármester Kósa Lajos, akkor ugyanis a Fidesz fog nyerni országosan, s rá más szerep vár. Az akkori önkormányzati választáson Kósa áldásával más fog versengeni a polgármesteri székért, a Fidesz debreceni irányító szerepének megtartásáért. Mivel nincs is már annyira messze 2010, lassacskán konkrét személyben kell gondolkodni. Helyi fideszes körökből úgy hírlik, hogy Kósa kijelölt utódja lehet Papp László közgyűlési frakcióvezető vagy Rácz Róbert országgyűlési képviselő és a hajdú-bihari megyei közgyűlés elnöke. Néhányan attól tartanak, hogy a visszavonultságából nemrégiben jelentősen megerősödve visszatért, s jelenleg a város vagyonkezelő holdingját kemény kézzel irányító Sásdi András is szóba jöhet. Arról is hallani, hogy Pósán László országgyűlési képviselő is szívesen elirányítgatná Debrecent, de ezt más nem gondolja róla.

Ha mégsem nyerné meg az országgyűlési választásokat 2010-ben a Fidesz, akkor minden marad a régiben.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr65243765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

ugyanez a trend volt tavaly is. ha nyer viktor, a királyunkból belügyminiszter lesz. de nem lett, hál'istennek.

El Lobo - A farkas 2004.09.28. 17:53:18

"Most próbáltam Basahalom (Debrecen) bloggerbarátomat felcukkolni egy hozzászólással a blogjában, kérdezve: ha Pécsett lehet alpolgármester - blogger találkozó net-ügyekben, akkor Debrecenben mikor lesz?" - írtam nálam az imént, mert a blogod nem jött be!
http://www.joljarok.hu/blog/archives/270

b.é.g. 2004.09.28. 17:53:18

Eddig csak Debrecenben tudta aki akarta, hogy Kósa mentálisan és erkölcsileg nem kóser. Mostmár az országos sajtó is széjjelkürtöli. Egy újabb cikk tahókámról: http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=32624

Basahalom 2004.09.28. 17:53:18

Kósa Lajos bulvár ámokfutása ügyében ajánlom mindenki figyelmébe Pozderka Judit jegyzetét: http://www.vagy.hu/cikk.php?id=7148
Ehhez nem nagyon van mit hozzátenni.
Ez az oroszlán - egyelőre - kimúlt.

El Lobo - A farkas 2004.09.28. 17:53:18

Szia Basahalom!
Ezt nem láttam, viszont ha Kósa és a tv szópárt meghallom, azonnal a múltkor itt, a blogodban látott DVT felvétel jut eszembe. (A Gyurcsány-látogatás alkalmából felvett.) Azt mind a mai napig nem tudtam kiheverni! Az olyan "szépen" megmutatott valamit a magyar vidék morális állapotáról, az önkormányzati televíziózás mélységeiből, a választópolgár lebecsüléséből...
Más, másik médium, másik város:
Bizonyára emlékszel, néhány megjegyzésemre, a véleményemre a pécsi Kulturális Főváros honlapjával kapcsolatban.
Nos, ma ez ügyben találkozom az alpolgármester úrral!
Ma reggel ránéztem néhány "fekete portálra" - ahová áttételeken át link fut a hivatalos honlapról. Az egyik helyen rákattintottam egy gombra, amely elvileg a tulajhoz vezet - VIRUS jön, nem az, amire kíváncsi volnál. Úgy látszik, nem csak én készülök!

civiske 2004.09.28. 17:53:18

AZ ORSZÁG LEGBUNKÓBB POLITIKUSA

Az MDF frakcióvezetője Kósa Lajos Playboy-interjújában elmondottakra reagált.
Debrecen polgármestere a Playboy magazinnak adott interjújában az MDF elnökéről szólva kijelentette: "Ibolyáról nekem egy teljesen privát dolog jut az eszembe...ugye mindenki észrevette, hogy általában ferdén tartja a fejét. Szegénynek volt egy súlyosabb autóbalesete. Na most, az embernek az a benyomása, amikor nézi, hogy ez a ferdén tartott fej a gondolkodó ember póza...pedig nem az".
Herényi Károly a Színes Bulvár Lap szerint így reagált Kósa Lajos nyilatkozatára: "Ezután az interjú után kijelenthetjük: Kósa Lajos Magyarország legbunkóbb politikusa. Ezt jelenti a Fidesz számára a plebejus politika. Aki ennyire modortalan, ennyire nem képes kontrollálni magát, az alkalmatlan arra is, hogy bármikor miniszterelnök-jelölt legyen".
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=32612

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

kósa polgármester az utóbbi héten (playboy, szulák) sokat tett azért, hogy véglegesen kilehessen húzni a komolyan vehető emberek listájáról

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Megnéztem Kósát a Szulák sóban. Jól állunk. Van egy pojáca miniszterelnökünk és egy pojáca polgármesterünk. Bőrdzseki, Loki-mez, az a sok sportolás, ingyennyaralás, drága motoros ruhában a Parlamentben és a feleségét sem láthatta pucéran, mert "elment a hajó". Szép volt!!!

Bakura az okostojás 2004.09.28. 17:53:18

A beszélgetést én is láttam. Alig volt olyan mondata, melybe ne keverte volna bele, hogy országosan mennyire rossz a helyzet...
A Szulák-showról viszont lemaradtam. Így hogy sosem nézem, nem volt eszemben ez az adás sem.

Egyébként lehet, hogy nem véletlen lett Halász János alpolgármester?! Persze a Fideszes köröket nem ismerem.

Basahalom 2004.09.28. 17:53:18

Köszönöm ezt a 2001-es hivatkozást. Tahulságos. (A legjobban ez a mondat tetszik: "Nem váltam a hatalom szenvedélybetegévé, nem igénylem, hogy folyton első számú vezetőként rajongjanak körül.") Ha lesz egy kevés elpazarolni való időm, idegyűjtök néhány idézetet a köztes időszakból, a közel hat esztendőből, azok némileg másról szólnak a város és a világ viszonylatában. Egyébként meg tessenek ma este 10-től tévézni, tv2, Szulák Show, benne Kósa.

Basa egyelőre nem szól semmit az SZDSZ elnökválasztásához, mert túl messzire van, és nem látja tisztán.

bodrics 2004.09.28. 17:53:18

És mit szólsz Basa az SZDSZ elnökválasztáshoz?

kzs 2004.09.28. 17:53:18

Zsolt, erről már beszélt korábban is, jelesül a Népszabinak adott interjújában:
"- Ön a Fidesz alelnöke, s mint ilyen, nyilván számíthat arra, hogy előbb-utóbb országos hatáskörű pozícióba kerül. Ha a polgári erők esetleges választási győzelme esetén jövőre magas állami, minisztériumi tisztséggel kínálnák meg, elfogadná-e?
A következő négy évben is Debrecen polgármestere szeretnék lenni, más pozíció nem érdekel. 1998-ban olyan várospolitikai koncepciót vázoltunk föl, amely legalább nyolc évig tart, és ezt a munkát nem akarom félbehagyni. Nem a hagyományos cívisvárosi rátartiság mondatja velem, de Debrecen polgármestereként dolgozni jelent annyit, mint miniszternek lenni. Hogy később hogyan alakul a sorsom, azt nem tudom. Nem váltam a hatalom szenvedélybetegévé, nem igénylem, hogy folyton első számú vezetőként rajongjanak körül. Megszavaznék egy olyan törvényt akár magam ellenében is, hogy polgármester is legfeljebb két-három cikluson át lehessen az ember. Sikeres városvezetőként visszavonulni, és új politikai feladat után nézni - nos, ennél jobbat nem tudok elképzelni."
http://www.nol.hu/cikk/34920/
üdv
Kácsor Zs.
süti beállítások módosítása