#519

A vidéki kutya üzekedéséről – cikkajánló

 

A rendszerváltozás itt díszletcsere volt, nem több. A polgármesteri címmel megvalósítható hatalomkoncentráció arra utal, hogy ezek a funkciók nálunk többnyire névlegesen választottak, jóval inkább örökös tisztségek, ahogy a császári címek is azok voltak a Római Birodalom fénykorában, a köztársasági púder alatt – olvasható a Hírszerző publicisztikájában.

„Érdemes szemügyre venni a helyi média helyzetét is, hisz a közkeletű elképzelések, no meg tapasztalatok szerint leginkább ezek befolyásolják véleményünket. Kivételesen nagy lúzer vagy nagyon kicsi az az önkormányzat, amelynek nincs legalább egy sajtótermék a kezében, lehetőleg ingyenes, bedobós formában. Jobb helyeken e mellé saját tévé és rádió dukál, megvalósítva a médiakonvergenciát. A vezetővel szembeni ellenvélemények jó esetben persze megjelenhetnek – domesztikált formában, ahol a cáfolat nagyobb teret kap, mint az eredeti anyag. Némi tehetséggel az önkormányzati, közpénzből működő médiaportfólió mellett sikerülhet az elvileg független megyei napilapot is belesimítani a baráti médiakórusba, ahogy a – természetesen – rossz nyelvek szerint Debrecenben, egy igazán erőskezű polgármester alatt történt.” (Ez egy idézet, van előtte és utána is.) 

Más. Tékozló homárék ismét Debrecenben jártak.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr44243748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása