#538

Ásó és demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr64243727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

bég - az 5. kommentedből cikket csinált a mai Blikk:
A rendőrség ismeri Balla Irma gyilkosát
http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=56482

koldus 2004.09.28. 17:53:18

Uraim! Mielőtt egymás torkának estek, vegyétek már tudomásul, hogy ez az esemény nem történt meg, azon egyszerű onál fogva, hogy a mi Lajosunk nem vett részt rajta. Majd ha ő is megjenik, akkor lesz jelentősége Addig is és utána is nyugodtan szívhat mindenki, amit szívni akar, vagy tud, tüntetve, vagy megbújva, magömléssel, vagy kendermeg ömléssel...

kutyaüt 2004.09.28. 17:53:18

Na látod, Szakály, ez a különbség köztünk. Én nem félek. Parafrazálva Bibót: demokrata vagyok. De (fél)viccen kívül: ha a gyerekeim kimennek, hát menjenek.

Merem úgy nevelni őket, hogy elég értelmesek, érettek legyenek egész fiatalon ahhoz, hogy ne érezzenek késztetést ("a buli kedvéért") a szer kipróbálására, illetve merem remélni, hogy ha mégis megteszik, akkor ezt megbeszélik velem (nem nagy kunszt, hidd el, a gyerek nem féleszű, nem idióta, csak jóval kisebb a félelemérzete, mint nekünk, felnőtt kispolgároknak, de ha megtaláljuk vele a szót, akkor partnernek tekint, normálisnak, ergo szóba áll velünk az őt érintő fontos dolgokról). És ha megbeszélik velem, velünk akkor máris nyert ügyünk van az általad démonizált kendermagosokkal szemben. Képzeld - bár bizonyára a börtönudvaron a helyem ezért -, én szívesen ki is próbálnám velük közösen, hogy aztán normálisan, közös erőből pontot tudjunk tenni az ügy végére. De félre ne értsd, ezt én nem propagálom. Nem akarom, hogy Te is ezt tegyed a gyerekeddel. És még egy fontos adalék: már kipróbáltam. Mégsem vagyok drogos, nem lövöm magam, sőt, nem is kévánom. Továbbá senkinek nem javallom, hogy kipróbálja, nem nagy kunszt.

Nem vagyok híve a törvény lazításának, de a szigorításának sem. Úgy vélem, az alkoholfogyasztással ellentétben, a fűnek nincs fogyasztási kultúrája idehaza - bár közismert a hazai alkoholizmus siralmas helyzete. De például enyhébb drognak tartom, mint a cigit. Próbáltál már leszokni a cigiről? Mert a fűtől nem alakul ki biológiai függőség, a nikotintól igen - a fűtől csak lelkit, igaz, az is nyomorító. És éppen azért nem akarom szigorítani a törvényt, mert nem akarok vonzó tabut teremteni. Most kb. jó úton vagyunk, miként ezt az egyik legkonzervatívabb magyar büntetőbíró, a "drogtörvény" alkotmánybírósági előadóbírája, Erdei Árpád is megállapította.

De szar úton járunk, ami a megelőzést illeti. Ez egy külön mise, pénz, pénz és pénz köll hozzá, és normális, türelmes civilek. Számtalan szociológiai kutatás bizonyítja, hogy a legrosszabb, ha egy cselekvéstípust kiszorítunk a társadalmon kívülre, mert akkor zűrös, kriminológiai viszonyok közt teremti meg a maga szubkultúráját, és onnan már nincs visszaút (remélem, te nem ezt kívánod megbotló polgártársaidnak, mert teljesen kizárni nem lehet, az ember bizonyíthatóan az őskortól kezdve kábítja magát, mindig mással és mással). Jobb szembenézni vele, kezelni, türelmesen leszerelni, mint hatás nélkül értelmetlenül és vadul üldözni.

Nos, mindazt, amit leírtam, disztingvációnak hííják, nem kell beszarni tőle. Nyugaton konzervatív, jobboldali emberek is bátran merik gyakorolni. Ti. demokraták, kedves Szakály, demokraták! És bizony, ez nagyon fontos!

Szakály György 2004.09.28. 17:53:18

Kedves pesti kutyaüt!

Azt írod: "Én nem nagyon tudom, hogy mit csinálnak ezek a Kendermagosok, de nem is érdekel".
- Majd fog érdekelni, ha a gyerekeid elmennek egy ilyen rendezvényre (mert jó buli, rock koncerteket is tartalmaz), és ott kipróbálják a szert, és rászoknak.
Idézet tőled: "elég okosnak vélem magam ahhoz - illetve ezt gondolom a polgártársaimról is".
- Lehet, hogy okos vagy, de nemigen vagy jó emberismerő. Szerintem rengeteg olyan ember van, aki mindent kipróbál a "buli" kedvéért. Az ilyenek miatt nem szabad megengedni, hogy bűnre felbújtó rendezvények lehessenek.
A törvényen nem szabad enyhíteni, mert a kábszerárusok kihasználnák. Azt állítanák, hogy ők csak fogyasztók, nem árusok.
Én sem repesek az örömtől, hogy olyan városban kell élnem, amilyenben élek. Nem vagyok szekértoló, de annak örülök, hogy nálunk nem sikerült ilyen rendezvényt megtartani. Szerintem erre inkább a börtönudvar a megfelelő terep.

Obszi 2004.09.28. 17:53:18

Az ásósok így ünnepelték meg tegnap a füvesek legyőzését:
http://www.youtube.com/watch?v=c5kXF4sajh4

b.é.g. 2004.09.28. 17:53:18

Nagyon remélem, hogy aki ásóval és furkósbottal megy mások megfenyegetésére, az a családjában nem ásóval és furkósbottal intézi a dolgait, és a családjának nem ezzel kell szembesülnie. Ne legyen úgy! Nem kívánok nekik rosszat.

Marosán 2004.09.28. 17:53:18

Nagyon remélem , hogy aki egyet ért a kábszeres csürhe dolgaival az majd szembesül a problémával a családján belül . Úgy legyen !

kutyaüt 2004.09.28. 17:53:18

Szakály úr!

Én nem nagyon tudom, hogy mit csinálnak ezek a Kendermagosok, de nem is érdekel. Úgy mint: nem megyek ki a tüntetésükre, nem támad kedvem ganzsát szííni, ha feltűnnek a tévében, és elég okosnak vélem magam ahhoz - illetve ezt gondolom a polgártársaimról is -, hogy ne egy törpe kisebbség mondja meg nekem, hogy éljek. Mint ahogy a gyerekeimet is képes vagyok a helyes irányba terelgetni, de azt piszokul nem venném jó néven, ha valamelyiküket egy szaros füvescigi kipróbálása miatt a rendőrségről kellene kihoznom. Azt hiszem képes lennék megbeszélni velük családi hangulatban a dolgot, ne a fakabátok tegyék.

Szóval: ha egyszer a gyülekezési és a véleménynilvánítási jog olyan széles körűen lett megszabva (az egyik atyját Sólyom Lászlónak hííják, a másikat Kis Jánosnak), akkor hadd tüntessenek. Ha valaki ezt jogellenesen megakadályozza (Kósa, ásós hapsi), az több mint bűn. Az ásos pasi nem is annyira durva. Amolyan polgári elégedetlen, ám legyen, tőlem a náci is elégedetlenkedhet, egy demokratikus társadalomban (vö. nem félni) belefér. Az viszont nem, hogy valaki - joggellenesen, sőt alapjogellenesen - visszaél a hatalmával. Demszky nagy faszkalap a tábláival, de legalább kutakodott valami szabályos módszer után. Kósa nem. Ez itt a bökkenő. Félreértés ne essék, egyik 19, a másik 1 hián 20. De ez a megoldás és az utána tett nyilatkozatok mérhetetlen arroganciáról tanuskodnak. Ha Ön Debrecenben él, akkor sajnálom. Ha netalán Kósa szavazó, méginkább. Ez lenne a híres alternatíva a Gyurcsány féle abszolutizmussal szemben?

egy pesti kutyaüt

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

szerintem itt éppenséggel nem a drogozásról van szó, ha jól olvasom az eredeti dumát.
azt támogatom, hogy a gyerekeket alkohollal kiszolgáló szórakozóhelyekkel szemben legyen drasztikus nyomulás, csak ahhoz gyávák ezek a bátrak. meg vannak ebben a szférában sérthetetlen testvéri erők, ezért alkohollal lehet széjjelfolyatni a kölykök agyát és máját. bravó!

Szakály György 2004.09.28. 17:53:18

Hi!

Kaptam egy villanyoslevelet, amivel egyetértek, ezért közkinccsé teszem:

Nagyon egyet értek azzal, hogy se könnyű, se nehéz drogra nincs szükség.
Tiltani kell ezek használatát!!!

Néhány éve a magyar zöldmozgalom levelező listáján is nyomultak és zöld
növényként próbálták népszerűsíteni.
Tiltakozásomra hevesen támadtak, próbáltak lejáratni. Nagyon agresszívan.

Szerencsére a magyar környezetvédő mozgalomból többen mellém álltak
és a mentális környezetünk, az értelmünk védelmét is környezet
és természetvédelemnek tekintették. Fontosnak, hogy mentálhigiéniai szempontból
is épek maradjanak az emberek. Valamikor ezt úgy mondták, hogy ép testben,
ép lélek!!
Most meg lelkeinket is tönkre akarják valakik tenni!!!

Másrészt nem tudom hogyan lehet a törvény által tiltott dolgok mellett
kampányolni.
Ez nem büncselekmény?
Olyan ez mintha valaki azért kampányolna, hogy szabad legyen a nemi erőszak,
vagy a lopás, mert ...........?
Az sem lenne törvényellenes? A szólásszabadság értelmében?
Miért lehet ezt?
Kinek a fontos, hogy még kevesebb ember dolgozzon, tanuljon rendesen, alapítson,
neveljen családot?
Kinek jó, ha újabb tömegek maguk körül semmire sem lesznek kíváncsiak, nem lesz
véleményük, mert egy más világban lebegeznek?

A korábbi vitában olyanokat érveltek a kenderesek, hogy az alkohol is drog és,
ha azt szabad akkor miért nem lehet a marihuánát is?
Liberálisan hadd válassza meg a fiatal vagy bárki, hogy mitől rontja
az egészségét.
Szerencsére többen megválaszolták, hogy épp elég baj, hogy történelmi-kulturális
gyökerei vannak az alkohol fogyasztásnak, de egy újabb, erősebb szert azért
jóváhagyni, mert a gyengébbtől is hülye lehet valaki azért elég kificamított
érvelés.
És még számos érv volt, melyet értelmes, felnőtt, felelősen gondolkozó ember
egykettőre átlátott és elutasított.

Pl. csak annyit, hogy kit terheljen az eü. reformok idején a kigyógyíttás
és a szövődmények kezelésének a költsége?
Ha egy extrém sportolónak fizetnie kell, akkor hogyan gondolják a kenderesek
a szállítószalagon előállított "defekteseik" kezelését?
Majd a kábítószer forgalmazó képez egy alapot?
Vagy az elhülyült felhasználó belátva, hogy hülye lesz fizeti be előre?
Vagy a többi hülye majd kifizeti?

Nem, nem, nem kérek a kenderfűből. Nem szeretném, ha gyermekeim találkozhatnának
is vele!!!
Jelenleg a törvény tiltja fogyasztását, forgalmazását, stb.
Akkor ennek szerezzen a hatalom érvényt!! és lépjen fel a törvénytelen
cselekedetre buzdító rendezvények ellen, azaz tiltsák be a kendermag reklámot.
A szervezőket állítsák törvény elé, ................... és ne azokat macerálják
akik szeretnék, ha a törvényt betartanák, betartatnák.

A karó nem szabad, hogy megoldás legyen.
De ehhez az is kell, hogy ne szoruljanak kilátástalanság miatti önvédelemre
a családok.
A felelősség azé, aki az első törvénytelenséget megengedi.
Hallgatásával vagy tevőlegesen segíti, majd a törvényt betartani követelőkkel
meg túlzott erővel lép fel.
Pedig ez fog valószínűleg történni!
Engedd istenem, hogy ne legyen igazam.
-----------------------------------
Eddig az idézet.

Az Alkotmánybíróság kijelentette, hogy a bódulathoz nincs joga az állampolgárnak.
Lehet, hogy a jogi labirintusból ki lehet hozni, hogy ez a megmozdulás legális, de akkor is alapjában véve bűnre felbujtás, életmódromboló kampány és erkölcsrombolás.
Jó, hogy vannak olyan határozott emberek, akik polgári engedetlenséggel kiállnak a jó ügy mellett, ha a magyar jog nem képes megvédeni bennünket a demokrácia/liberalizmus eme vadhajtásától. Ugyanígy kellene eljárni a többi vadhajtással is, pl. külföldi élelmiszerdömping, minimálbérrel és feketén dolgoztató vadkapitalisták termékei, alkotmánysértő önkormányzati és kormányrendeletetek, milliós költségtérítéses, szondát meg nem fújó képviselők, stb.

puliszka 2004.09.28. 17:53:18

Normális embernek eszébe nem jut tüntetni a drogliberalizáció mellett, nemhogy engedélyt adni ilyen kóceráj lebonyolítására! Jól tette Kósa, hogy betiltotta, a bátor debreceni polgárok meg tartsák meg harcos kiállásukat! (Az Árpád-sávos zászlót meg hagyjuk már, gyurcsótányi is az alatt tette le az esküjét.)

Tiborc 2004.09.28. 17:53:18

Hali! Az UFI nem mondható ballibernek, de ott is kiverte a biztosítékot a debreceni sztori:
http://ufi.blog.hu/2007/05/14/a_szolas_szabadsaga_debrecenben

b.é.g. 2004.09.28. 17:53:18

A helyi rendőrség csak névleg tartozik az országos rendőrfőkapitányság alá, valóságban a polgármester irányítja. Megvan már Balla Irma gyilkosa is, de a polgármester utasítására csak az időközi választás után hozzák nyilvánosságra, mert rossz fényt vetne a családra. A helyi sajtó is tudja, hogy addig nem szabad forszirozni az ügyet, ezért hallgatnak már mióta.

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Évek óta súlyos veszélynek vannak kitéve a debreceni kis- és fiatalkorúak, mert a város legtöbb szórakozóhelyén 12-14 éves gyerekeket is kiszolgálnak alkohollal és cigarettával minden egyes nap. Ágoston úr, Kósa Úr és a többiek, és önkormányzati hivatalnokok, debreceni rendőrség! Lépjenek fel ezek ellen már ma a legnagyobb törvényességi szigorral, tüntessenek ezek helyek előtt. Akadályozzák meg a bejutást és kiszolgálást. Bélyegezzék meg. De erről mindenki hallgat.

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

az én gyerekeimre ne vigyázzanak árpádsávosok

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

Nagggyon helyes! Ha nem megy személyes példamutatással, őszinte neveléssel, kiegyensúlyozott családi élettel ha nem megy, akkor ásóval kell hátbakúrni a kölyköket, nehogymár drogozzanak!
Kósa pedig lövethetett is volna, de nem tette!

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Ha az a színpad zavarta a Békás-tó melletti közúti közlekedést, akkor mostantól már nem ott lesz a jazznapok és a borkarnevál? Kár.
süti beállítások módosítása