#553

Polgármesteri városkép

 

No comment.

 

Kósa Lajos szerint a DVSC Debrecen számára sokkal több egy futballcsapatnál, ez a klub egy igazi közösségformáló erő, ráadásul egy olyan szimbóluma a városnak, mint például a Nagytemplom.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr77243706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

nem nagytemplom, hanem agytemplom :)

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

Az tény, hogy Kósa többet jár meccsre mint templomba. A MODEM-beli motorozása, a Playboy-cikk és a Szukák-show után nincs ezen a kijelentésén mit csodálkozni. Annak örüljünk, hogy még nem bontatta el a Nagytemplomot valami nagyberuházás kedvéért.

naposbuda 2004.09.28. 17:53:18

Nem vagyok debreceni, a magyar foci nem érdekel, Kósát nem szeretem. De: akár tetszik, akár nem, egy sikeres futballcsapat (sportsiker, elszármazott világhírű földi, beatzenekar stb.) igenis lehet identitásképző erő, erre a világon Milánótól Münchenen át Liverpoolig elég sok példát találni, de ha valaki egy megyeháromban (van még ilyen?) szereplő csapat és az adott falu viszonyát nézi, az is talál ilyet. A színvonal - hogy t.i. Milan vagy DVSC - az igazi kérdés.

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Lobo, igaz.
Mondok mást is, ami helyben érdekes, de szerintem még országosan is.
Debrecen egy vacak porfészek maradt volna a történelem során, ha nincs a református hitvallás, a Kollégium, a Kálvin nézeteit átvevő előjáróság és cívisek. Aki ezt a városteremtő értéket, aminek a jelképe a Nagytemplom, egy szintre helyezi egy focicsapattal, az vagy bődületesen nagy bunkó, vagy tudatosan mond hülyeséget, hogy benyaljon százötven béközepesnek. Az egyik rosszabb, mint a másik. Kósáról egyre többször kiderül, hogy minél kevésbé szólal meg, annál okosabbnak tűnik. De ő inkább nagy öntudattal dumál. Szégyengyalázat, én kérek elnézést Kósa és a Fidesz nevében is.

El Lobo - A farkas 2004.09.28. 17:53:18

A régi idők hagyománya ez - amidőn még a megyei elvtársak borongtak azon, hogy nincs a megyének vagy a politikai szempontból oly fontos városnak NB I-es csapata - és ez tarthatatlan elvtársak politikailag!
Mert az lehetetlen, hogy a vas és acél országában ne legyen élvonalbeli csapata a Dunaújvárosnak, hogy kimaradjon Komló a dicsőséges sport dicsfényéből, de az oly fontos mezőgazdasági területeken is, mint az Alföld, kellene valamilyen csapat, bár ugye politikailag azért Budapest mégiscsak fontos fociváros, a Honvéd meg a Dózsa mindenképpen, a Fradit meg szeretik, annak pénzt adni kifejezett jótett!
A zalai elvtársak meg várjanak a sorukra a csapatukkal, Diósgyőr most fontosabb!

Mint pécsi illetőségű polgár jelezném Debrecennek: az ilyen, régről öröklött szemlélettel rettenetesen pofára lehet esni, röhejbe fulladni, kidobált pénzek és erőfeszítések fölött borongani - mert az a kurva labda gömbölyű, bár némi pénzzel ideig-óráig lehet szögletesíteni!
És abban a pillanatban, amikor Józsi bá' fradizik, Kósa Lokizik, és Toller PMFC-zik, akkor szakad rá a magyar sportra a hétszentség, a rohadék múlt, mert elvtársak akkor ők mind a múltból - ha akarják, ha nem akarják az illetők. Baromira egyformák tudnak lenni!
süti beállítások módosítása