#563

Modemnézőben

 

György Péter vidékre vetette a tekintetét. És jó messzire ellátott.

 

Egészen Debrecenig.

Az Élet és Irodalom legutóbbi számában testes anyag jelent meg György Péter tollából. A Két korszak két múzeuma című írásért hálás lehet minden épelméjű lokálpatrióta, mert bár több benne a hideg, mint a meleg, mégis felhívja a figyelmet arra, hogy éppen történik (történhet) itt valami, s ez a propaganda talán értőbb közönséggel találkozik, mint a Playboyban nyomott városmarketinges kultúrháttér. György Péter nem csak térben, hanem időben is szertenézett. Hátra is, előre is. Ez utóbbit, a jövőbe tekintő félelmeket azok is forgathatnák kicsit magukban, akik egyébként hideglelést kapnak György Pétertől és az Élet és Irodalomtól, akik elborult pillanataikban valamiféle „behurcolt művészettől” óvnák a várost 

Itt egy röpke idézet, ami csak kedvcsináló, véletlenül sem adja vissza az írás egészét, s nem ment fel a teljes szöveg elolvasása alól:

 

A kérdés az, hogy meddig fogja bírni a MODEM az univerzális modernség melletti elkötelezettséget, az Antal-Lusztig-gyűjtemény normatív esztétikáját, s mikor kezdődik el a helyi művészet és művészek teljesen érthető „nyomulása” a hírnévből való részesedés után. Illetve: meddig bírja a múzeum, hogy az egyetemes művészettörténet normájának való megfelelés okán esetleg üresebb termeket kínál, és mégsem akar otthont adni a hakni világának.

 

(A Basahalom boulevard legutóbb a Modemről: Leonardo a hungarusoknál)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr1243693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

Elmondanátok, hogy mi ez a zsigeri ellenszenv György Péterrel szemben? Mi a bűne?

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

gy.p. megérdemli a döfést.

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

Szerintem sem olvasnak. Csak döfnek.

Kónya Ábel 2004.09.28. 17:53:18

Kedves elottemszolok (bocsanat az ekezethianyert)!

Biztosan elolvastatok a kritizalt cikket? Szerintem folosleges belekapszkodni abba, hogy ki irta...

Szerintem egyaltalan nem rosszindulatu amit ir, bar nyilvan lehet egyes dolgokkal vitatkozni.
Eb peldaul nem inteznem el Sandorfit giccsfestokent.

A szoveg egesze pedig eppen arra iranyitja ra a figyelmet, hogy igy vagy ugy, de a debreceni muveszeti es kulturalis eletnek nagy lehetoseget es kihivast jelent a MODEM.

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Honnét lehet tudni, hogy György Péter nem járt a MODEM-ben? Van személyes nyilvántartás a látogatókról? Big brother figyel?

puliszka 2004.09.28. 17:53:18

Hát eléggé gáz, bocsánat, más ez a hapsi(?)! Ne várjunk tőle építő, vagy legalábbis hozzáértő kritikát!

szanalmas2 2004.09.28. 17:53:18

A legjobb a dologban, hogy György Péter úgy irta meg a cikket, hogy nem is járt a MODEM-ben (tehát nem is láthatta a kiálításokat)... Aki tud, az tud...

Razide 2004.09.28. 17:53:18

Gy. Pétertől nemcsak a hideg kiráz, hanem csodálkozok, hogy még él ez az akasztófavirág.
süti beállítások módosítása