#572

Időközi elfogultság

 

Még egy hétig tart a választási kampány, bár nem pihen a helyi közmédia zászlóshajója, mégis vannak lemaradásai.

 

Mielőtt kitörne az egyébként teljesen értelmetlen kampánycsend, igyekeznie kell az önkormányzati tévének, hogy ledolgozza restanciáit. De kezdjük az elején.

Június 24-én időközi választás lesz Debrecen egyik körzetében a Fidesz önkormányzati képviselőjének tragikus halála miattA kampány bizonyos szemforgató mellékzöngéiről és két jelöltről már volt itt szó korábbanmost ismerkedjünk meg a szükséges számú ajánlószelvénnyel rendelkező aspiránsokkal – a DTV tükrében.

A Fidesz jelöltje Kérdő Zsuzsa. A kampány ideje alatt a városi televízió napi hírműsorának – eddig – négy anyagában is találkozhattunk vele (Választásra készülnek65 helyett 650Öten egy helyértParlagfűvadászat). Némi átlátszó indirekcióval őt segítette a DTV más anyagokkal is, például azzal a tegnapi tudósításávalami az érintett választási körzet fejlesztéséről szól sok-sok önkormányzati ígérettel, a polgármester és az egyik főhivatalnok szerepeltetésével. Nyilván nem a véletlen műve, hogy éppen most erről a városrészről tartanak lakossági fórumot – illetve lakossági fórumnak álcázott kampánygyűlést –, épp ott ül a polgármester oldalán a Fidesz jelöltje, mint a boldog jövő letéteményese és garanciája.

Bassel Ferenc Zsolt az MSZP színeiben indul a képviselői helyért. Neki eddig két anyagot szánt a DTV híradója (Az MSZP is jelölAktívan a környezetért). 

D. Szabó Miklós MDF-es jelölt is két megmutatkozási lehetőséget kapott (Az MDF jelöltjeA minimális kétszerese). 

Kovács László (SZDSZ) politikusi múltját tekintve a legtapasztaltabb jelölt, de ő sem tudott kettőnél több alkalommal az önkormányzati tévé képernyőjére jutni (Kovács a jelöltAz SZDSZ szerint sikeres a kétszintű érettségi). 

Hozzá képest nagy sikernek tekinthető az eddig teljesen ismeretlen munkáspárti jelölt, Szatmári Boglárka kétszeri említése (Választásra készülnekÚjabb induló). 

A Jobbiktól Kulcsár Gábort egyszer mutatták (A Jobbik jelöltje), ahogy a Zöld Demokrata Szabó Ágnest is (Újabb induló).  

Itt tartunk most, s várhatóan nem fognak változni az arányok a hátralévő nyolc napban sem. Mint látható, a Fidesz jelöltje magasan vezet a szerepeltetések számát tekintve, s minden bizonnyal meg is nyeri az időközi választást. Nem ezért. A regnáló párt ifjú politikusa biztosan tehetséges teremtés, de Debrecenben egyébként bárkit indíthatott volna a Fidesz, győzni fog. Épp emiatt érthetetlen a köztulajdonú helyi televízió kampányigyekezete. Még a látszatra sem figyelnek. Megtehetik, mint eddig is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr74243672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zerind 2004.09.28. 17:53:18

Hajrá Jobbik!!! A többi párt már ,,bizonyított'' eleget...

Obszi 2004.09.28. 17:53:18

Segítek reszelni:
1. Kovács az SZDSZ kompenzációs listájáról került a közgyűlésbe. Ha egyéni körzetben megválasztanak, akkor helyette más ember lenne képviselő a listáról.
2. Mindenki tudja, hogy a Fidesznek van egyedül esélye.
3. Ellenben a pártok fontosnak tartják, hogy a szavazóikat ne hagyják magukra ezért ne kelljen más jelöltre leadni a szavazatukat.
4. Az időközi választási kampány alkalmat ad a politika szereplőinek, hogy intenzívebben legyenek jelen a médiában. (Ez persze a DTV-re nem jellemző.)
5. Különben meg mindenkinek helótja van a szitutól, mert nem tervezett plusz költségeket jelent a pártoknak ez a választás.

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Azt senki sem reszeli, hogy úgy egyébként rabmadaras Kovács képviselő miért indul? Azt hiszi, hogy két szavazati joggal rendelkezhet netán? Bár nyilván kizártnak tartja a győzelmet, akkor már inkább a zöldek...

Dr. Kotász 2004.09.28. 17:53:18

Őszintén. Mit vártok a DTV-től ?

SM 2004.09.28. 17:53:18

Döbbenetes ez a statisztika. Nem hiszem el, hogy így kell kampányt - a DTV aktivizálásával - szervezni.
Most jegyeztem az elhangzott terveket és megnézem, a 2010-es önkormányzati választások idején , hogy mi teljesült belőlük. De már mosz mondom: ha nem teljesültek dolgok , akkor a kormány a hibás , mert erre az ötletelésre nem adott pénzt.
süti beállítások módosítása