#574

Halász János mágus

 

Ezt én is tudtam, csak ilyen formában, ennyire nyilvánvalóan nem mertem fogalmazni eddig. Most azonban eljutott hozzám egy hivatalos meghívó, amiben végre leíratik a kétségtelen tény. Szkíták unokái, drága magyar testvéreim, olvassátok a bizonyosságot!

Meghívó egy bűbájos éjszakára 

Egy varázslatos éjszaka, amikor bármi megtörténhet. Egy éjszaka, amely a tisztaság, az egészség, az elevenség, a szenvedély, a szerelem, a termékenység és az örök megújulás ideje. Egy éjszaka, amikor a világosság a sötétséggel vívja harcát, és győzedelmeskedik. Szent Iván éje. 

Ezt az éjszakát előlegezzük meg minden bűbájával együtt június 20-án. 20.30-kor kezdetét veszi a mágikus szertartás a Kölcsey Központ tetőteraszán. Tüzet gyújtunk, hogy megsegítsük a Napot a sötétséggel folytatott küzdelmében. Átugorjuk a parazsat, hogy megtisztuljunk a test és a lélek bajaitól. Táncot járunk, hogy elűzzük az ártó szellemeket. Gyertyát öntünk, hogy megismerjük sorsunkat. A kőjósdában szerelmek pecsételődnek meg. Mezei virágokból és füvekből koszorút kötünk, hogy házunk elejére akaszthassuk azt tűzvész ellen. Távcsővel a csillagokat és a bolygókat fürkésszük, hogy megismerjük az istenek akaratát. A mágia fenséges lakomával zárul, ahogyan szkíta eleink ünnepénél is szokás volt. 

Az ünnepi rituálé mágusa: Halász János alpolgármester

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr70243670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Lobo - A farkas 2004.09.28. 17:53:18

Kedves Urambátyám, Basahalom Testvér!
Hivatkoztam kies blogodra, meg a táltos alpolgármesteretekre, ehun e:
http://blogpecs.blog.hu/2007/06/23/pecs_tuzugras_taltos_alpolgarmester_nelk

koldus 2004.09.28. 17:53:18

Oh, vajh hol volt ez a szkíta sámán, amikor a Fényes-udvar tüze lángolt a város felett? Hol voltak az újkori mágusok akkor? A sátán is a tűzből kelt világra, és minő varázslat: elég egyetlen betűt felcserélni...

kugler 2004.09.28. 17:53:18

Hogy ez mekkora marhaság. Ez idiótizmus. Ezért léptem ki a Fideszből. Mert folyton égetnek ilyen baromságokkal.

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

ha a polgármesternek van városbálja, akkor ennek a feltörekvő volt komcsi párttag alpolgármesternek kell saját cirkusz, hogy építse a maga fingudvarát.
a debreceni újpolitikusok és újgazdagok a saját harsány bunkóci kis dámáikkal meg nagyon élvezik, ha a kölcsey központ tetején látványosan tüzeskednek, hadd lássák riszálásukat a szemben lévő lakózelep tízemeleteseinek nyomoroncai. ezek azok, akik arra hasítanak, hogy a debreceni putriplázában megismerjék őket.
gratulálok kósa lajosnak, hogy kiemelte a saját elitjét.
az a szerencsétek, hogy meghalt csokonai vitéz mihály, különben rátok gyújtaná a konferenciaközpontotokat. meg tar sanyi is.

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

én vagyok a halász sámán,
ne baszogassá' mán!

Marosán 2004.09.28. 17:53:18

Református egyház ...??? gondolom imádkozik .. De én ugy gondolom , hogy ez jól ki van találva .. a kormányzati jósdát csak le kell majd gyürni valahogy , és Debrecenben majd kitalálnak valamit erre .

kutyaüt 2004.09.28. 17:53:18

gyízasz! ezt azonnal beküldöm az egyik hetilap hülyeségeket szemléző rovatába. úgy látom, Debrecen visszavonhatatlanul a hülyeség és az idiotizmus őrvárosa lett, nagyon nagy kár érte.(apropó, vajon mit szól ehhez a pogánykodáshoz a nagy református egyház?)

icolicom 2004.09.28. 17:53:18

Kedves Szkíta és nem annyira Szkíta testvéreim és egyéb csatolt részek!
Megtöredezett vallomással kell kezdenem: szarok nagy ívben erre az Osama Bin laden- kinézetű, mindenhez és semmihez sem értő H-ra. Engem most leginkább a főszerkesztő elérhetősége érdekelne, némi környezetvédelmi beütés/felütés miatt. Még pontosabban, kerékpárosilag, mert nekem azt mondták derék TTT-barátaim, hogy majd az Ő segítségével jól oda tudunk ütni a sok Homo Motoricus Debreciensisnek. Kérem, segítsen valaki. Lehet akár az érintett is.
U.i. Egyszerűen nem találtam olyan linket, ahol egyenesen Őt, magát értem volna el. Deeply apologise to everybody for this interlude.
l

El Lobo - A farkas 2004.09.28. 17:53:18

Hej, drága véreim, debreceni magyarok, bízván nagy szívetekben, kölcsön kérném Pécsre a deli alpolgármestert, a szittyát és csudatevőt, aki mint írva vagyon: távcsővel néz az égre, mint szkíta eleink!
Arohadtéletbe: mi, pécsiek, miféle nyamvadt ősökkel vagyunk megvervén! Nem volt távcsövük, így a maguk nyűves szemével bambulták az ég csillagait, és midőn megitták a komisz kumiszt, az asszonyaikat bámulták, nem távcsővel az eget!
Ide nekünk a deli alpolgármestert, a csodatevőt, a szkítát!
Csak egy hétre, csak egy hétre, könyörgöm!

b.é.g. 2004.09.28. 17:53:18

Biztosan zártkörű buli, mint a polgármesteri városbál.

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Hogyhogy hogy jön ide?
Itt olvastam, hogy Halász sámán azt íratta a meghívójába: "A mágia fenséges lakomával zárul, ahogyan szkíta eleink ünnepénél is szokás volt."

Marosán 2004.09.28. 17:53:18

aki magyar az szkíta!

ez , hogy jött ide ?
Nekem a seggemre van tetoválva a turul madár mégis vörös vagyok :)

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Szeretném látni az alpolgármester urat sámán ruciban, ahogy úgy forgatja a nagy barna szemeit és ugorja a tüzet.
Hejregőrejtem, aki magyar az szkíta!

Marosán 2004.09.28. 17:53:18

Lesz beugró vagy ez ingyen cirkusz ?
süti beállítások módosítása