#583

A kistehén szürke lenne? 

Kabalablabla. 

Misa Mackó és az 1980-os moszkvai félolimpia óta tudom, hogy egy világversenynek feltétlenül szüksége van legalább egy állatra. Valami cuki izére, ami jellemző a rendezvény helyszínére, amiből aztán lehet jelvényeket, porfogó plüssvackokat, kulcstartókat és mindenféle giccs-szuveníreket gyártani. Jobb esetben a sportverseny szervezőinek markát üti a gagyiból származó bevétel, csökkentve ezzel anyagi terheiket. Rosszabb és gyakoribb esetben a hamisítók szedik le a sápot.

Nem tudom, a hamarosan kezdődő debreceni U23 Atlétikai Európa-bajnokság kabalaállata ki(k)nek a pénztárcáját fogja hizlalni, de meglehet, senkijét.

Nálunk kevés a helyspecifikus állat. Konkrétan egy van: a pulykakakasKicsit kopott, nyúzott, elhasznált, rágós, unalmas, de a miénk! Miénk, de mégsem lehet minden egyes nemzetközi rangú debreceni sportversengés címerállata. Minden bizonnyal az U23 Atlétikai Európa-bajnokság szervezői ezért választották a tehenet.

   

Szerintem ez egy magyar szürke tehén akarna lenni, bár tőgye nincs, de bika mégsem lehet, mert bár csöke sincs, ám az igazi magyar szürke bikának teljesen másként áll a szarva alakilag. Tehát tehén. És szürke, de nem kicsit, hanem nagyon, ezért a színe inkább a szamáréhoz hasonlatos, hiszen a Hortobágyon legelésző kérődző árnyalata sokkalta haloványabb, ugye. Jó, értem én, az efféle kabalaállatokat nem természethűen kell ábrázolni, hanem viccesen inkább. Talán ezért kancsalít pityókásan, a nyelve pedig az erőteljes sportolás miatt lóghat ki a szájából. Biztosan kedves állat – nekem nem jön be. Mert tehén és kövér. Inkább lehetne egy fogyókúrás nyári tábor vagy valamiféle norbiupdate reklámfigurája, mint egy atlétikai kontinensbajnokságé. Talán ezért sem lehet vele nagyobb formátumban találkozni az U23 Atlétikai Európa-bajnokság hivatalos honlapján.  

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr98243659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icolicom 2004.09.28. 17:53:18

Szerintem a kabalafigurának egyértelműen egy narancsszínű, Magor gyártmányú sportszerkóban futó, Kósa Lajossal erőteljes hasonlóságot mutató figurának kéne lenni.

Bakura az okostojás 2004.09.28. 17:53:18

Kerge marha nem volt?

Lehet holnapra megvan a témánk. :)
http://www.nol.hu/cikk/452030/

Marosán 2004.09.28. 17:53:18

Óóó ez egy tanárnő alkotása és egyenként készíti a konyha asztalnál .. ja és lehetett pályázni a kabala állattal...
A pulit márlefoglalta az úszó szövetség .. maradt a szürke marha
süti beállítások módosítása