#594

Vizet!

 

Az első nagy magyar hőségriadó ideje alatt Debrecen legnagyobb lakótelepének több tömbjében elzárták a hideg vizet. Tegnap meg most éppen. Első az ember!

 

Nem, nem nyílt új közönségszolgálati panaszrovat a Basahalom boulevard hasábjain, ez a bejegyzés is csak arról szól, hogy a sajtó cefetül nagy nagyhatalom.

Hív reggel az ismerősöm, hogy a tömbjükben (Derék utca) tegnap és ma egész napra lekapcsolták(ják) a hideg vizet, mert valamiféle felújítás zajlik éppen. Neki – meg még sokaknak ott – kicsi gyereke van, kint közel 40 fok, a panel meg amúgy is szereti beszívni a hőséget, szóval téboly volt tegnap, lesz ma. Fordult mindenféle illetékesekhez, például a Debreceni Vízműhözahol megtudta, hogy előre betervezett karbantartásról van szó, amit egy alvállalkozójukat végez töretlen lendülettel, nem nagyon van mit tenni. Különben meg két héttel ezelőtt értesítettek minden lakót, ugye. Csak hát két hete még Aigner Szilárd sem tudott a mostanra beköszöntő afrikai kánikuláról, nemhogy a Derék utca lakossága. Ismerősöm nem restellt újabb és újabb debreceni illetékeseket telefonon zaklatni hivatalukban ma reggel, s a leghasználhatóbb tanács, amit kapott, így hangzott: forduljon a sajtóhoz, ha kimegy egy-két kamerás meg fotós és jegyzettömbös médiamunkás, akkor majd csak történik valami. Ha kimegy ebben a hőségben…

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr64243645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b.é.g. 2004.09.28. 17:53:18

Bocsánatot kért már a vízműholding, hogy kikapcsolta a hidegvizet a kisgyerekeseknél?
Czellér László képviselő meg lemondott már, mert hazudott a Szoták-villa ügyben?

Obszi 2004.09.28. 17:53:18

A Debreceni Városi Televízió honlapjáról mai anyag:

Van elég víz és áram

A szaharai hőség miatt jelentősen nőtt a vízfogyasztás a városban. Korlátozással nem kell számolni, a Debreceni Vízmű ki tudja elégíteni a megnövekedett igényeket.
Víz azonban van elég. Bár a fogyasztás az utóbbi napokban jelentősen megnőtt, nem kell vázkorlátozástól tartani. Tegnap 57 ezer köbméter vizet használtak el a debreceniek, kisebb probléma 110 ezer köbméter felett merülhetne fel a Vízmű szerint.
Vasárnapról hétfőre volt egy jelentősebb, 4000 köbmétert meghaladó fogyasztási többletigény, amelyik így meghaladta az 57 ezer köbméteres napi vízfogyasztást, ez azonban még nem igényel semmiféle különleges odafigyelést a Debreceni Vízmű részéről, mert akár ennek a többszörösét is ki tudjuk szolgálni – mondta el Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója.
http://dtv.hu/hir.php?id=12328

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Ez a város páratlan! Ha az észvesztő kánikula ellenére sincs vízhiány, akkor csinál a vagyonkezelő holding cége! Hajrá Debrecen!

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

...a panelos meg dögöljön szomjan. én az ő helyükben perelgetnék. a vízmű helyében meg vis maior-ra hivatkoznék. :(
süti beállítások módosítása