Rejtelmi jog

Azt hinné a honpolgár, hogy a Zuschlag-ügy árnyékában körültekintőbb a szocialista párt, figyel arra, ne kenhessenek már rá több ürüléket, mert kezd úgy kinézni, mint aki alatt beszakadt a budi. De nem.

Ugyan miben hihetnek az MSZP vezetői? Talán abban, hogy a mindenféle gárdák és őrseregek addig lobogtatják az árpádsávot és díszelegnek a főtereken szerte az országban, míg végül a szélsőségektől rettegő magyar lakosság Orbán helyett rájuk adja a voksát 2010-ben? Talán azt remélik, hogy amennyiben nem követnek el nagyobb stiklit, győzhetnek, mert a Fidesz majd megint elszúrja? De mi a kis stikli, mi a nagy?

És mi van Juhászné Lévai LatalinnalA szocialista országgyűlési képviselő – az elmúlt ciklusban a megyei közgyűlés elnöke – ellenében vizsgálódna az ügyészség, ugyanis közokirat-hamisítás gyanúja fogalmazódott meg vele kapcsolatban, mivel állítólag 2004-ben a megyei területfejlesztési tanács elnökeként cégbírósági módosítás nélkül írt alá egy döntést a könyvvizsgáló személyéről. Nagy ügy? Kis ügy? A fene se tudja innen nézve. Egy a lényeg: ügy.

A legfőbb ügyész kezdeményezte a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A mentelmi bizottság úgy döntött, hogy javasolja az Országgyűlésnek, adják ki Lévai Katalint. Maga a képviselő sem zárkózott el mentelmi jogának ideiglenes szüneteltetésétől. Eddig a történet rendjén való, ám ma az Országgyűlés 161 igen szavazattal, 48 nem szavazattal, 115 tartózkodás mellett nem függesztette fel a képviselő mentelmi jogátA szocialisták soraiból csak 13 országgyűlési képviselő gondolta, hogy legyen a legfőbb ügyész, a mentelmi bizottság, sőt az érintett képviselő akarata szerint. Hadd tisztázza magát, ha ártatlanul vádolják! Vagy hadd bűnhődjön, ha vétett a törvények ellen! Csak tizenhárom.

Talán nem volt téma a szocialista frakcióban, hogy akkor elvtársak, mi legyen Katival? Vagy volt közös álláspont, csak az a 13 nem tartotta be a frakciófegyelmet? Esetleg a képviselő csak a nyilvánosságnak szánta azt a kijelentését, hogy áll elébe a vizsgálatnak, a frakció rejtett bugyraiban meg azért könyörgött, hogy ki ne adják? Vagy épp az ellenkező történt, s a szocialista képviselőtársak így akarják kicsinálni a hajdú-bihari képviselőt, hogy nem járulnak hozzá mentelmi jogának felfüggesztéséhez, hogy nem engedik tisztázni szerepét, hogy hagyják ráfeketedni a gyanút?

Hány kérdőjel kell még a totális hitelvesztéshez?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr55243568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakály György 2004.09.28. 17:53:18

Mi jöhet még ezután?
A rendőrök újból körbekordonozzák a Parlamentet, de most azért, hogy senki se tudjon kiszökni belőle.
Bemennek a nyomozók borotvával, és mindenki füle mögül leszedik a vajat, és berakják nejlonzacskóba, tárgyi bizonyítékként.
Az előrelátóbb hon(g)atyák és hon(ny)anyák jobban teszik, ha úgy járnak országot gyűlni, hogy náluk van a piperéjük, arra az esetre, ha törvénycsinálás (ez amit ők csinálnak nem alkotás, hanem kókány munka) közben kideríti róluk a szügyészség, hogy loptak, csaltak stb.

puliszka 2004.09.28. 17:53:18

Elndult a lavina! Cusslág, Kabai, szxfosó Lendvai kabinetfőnöke, Cusslág személyi titkára, most meg itt van ez az aranyos Pumukli! Mi jöhet még ezután???

egyszerű 2004.09.28. 17:53:18

Én csak azt nem értem, hogy miért most derül ki ez az ügy, és miért most, vagy kb. egy éve lett "ügy". Arról nem beszélve, hogy az már most sem érdekel senkit, hogy a bíróság elmarasztalná-e vagy sem. Már minden jó magyar polgár csak annyit mond, hogy LK közokiratott hamisított.
Viszont, ha 4 év alatt csak ezt az egy iratot írta hamarabb alá ESETLEG, akkor nem is hibázott ezen a téren oly nagyot. Megnézném, hogy egy ilyen tisztségben van-e olyan ember, akinél nem lehet találni valamit. Jó példa erre a mostani megyevezetés is. Élén láclobival, ami ingatlant lehetett, már az elsők között átjátszott a fideszes "uraknak". Hajdúszoboszló, Berettyóújfalu, stb...
Azt sem tudom elhinni, hogy mindegyik intézményvezető szakmailag alkalmatlan volt a tisztségére, mert bizony már egy sincs a helyén szerintem.

Szakály György 2004.09.28. 17:53:18

Totális hitelvesztés? Az már több mint egy éve megvolt az maszopnak (a többinek sincs sok: madöf, szadesz, fityesz). Nekik már egy éve nincs vesztenivalójuk, ezért ilyen bátrak.
Már azt sem hitték el, hogy a legutóbbi országos választást megnyerik, azért nézett ki az államháztartás úgy, ahogy kinézett. Rácsesztek, mert most nekik kell(ene) rendbetenniük, de ehhez persze lövésük sincs. Csak annyi tudásuk van, mint egy középkori útonállónak: az éppen arra járó, védekezésképtelen, szegény embereket rabolják le.

hold 2004.09.28. 17:53:18

Sok ez így nekik egyszerre.Zuschlag,Kabai,így is csökken a béka alá a nem is létező népszerűség.Ha most még Katika is bűnözővé válik,az már igazán cifra lenne.Igaz,ez így még büdösebb...

SM 2004.09.28. 17:53:18

LK esete - a parlament nem függesztette fel mentelmi jogát - számomra egy egyszerű , indokolható ügy , ami minden képviselőt érinthet, és bele is keveredhet.Magyarországon a napi politikai és bírói gyakorlatot ismerve - ha kiadta volna a parlament - már nem a tényleges esetről szólnának a hírek , hanem a kabátlopás esetét kellene magyaráznia és kb 4-5 évig is eltartana a történet, a sajtó legnagyobb örömére.

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Basa, most taktikázol, vagy tényleg az első olyan bejegyzésedet láthatjuk itt ezen évadban, amely kóstolgatja a másik oldalt?!
süti beállítások módosítása