Tar-túra 2007

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr27243562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marosán 2004.09.28. 17:53:18

Egyébként nem értem , miért nem engedték haza ? Nagy ez az ország lett volna neki itt is hely ... miért is ne .

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Igazad van Gyuri, vízumot kapott volna, csak éppen nem vállaltak garanciát a biztonságáért...Aztán véletlenül "autóbalesetben hunyt el" néhány hónappal később. Aha, mint Gottwald elvtárs, aki tüdőgyulladásban halt meg, mert hideg volt a belémártott kés...

Marosán 2004.09.28. 17:53:18

Petra .... ne csusztas vagy olvas utána ...nem vízumot nem kapott .. állampolgársági kérelme volt .. Floridából .. de nem gondolom hogy ez eltér az EU-s gyakorlattól.

senkise 2004.09.28. 17:53:18

Miben is?

SZDSZ-ügyvivő 2004.09.28. 17:53:18

Tévedsz, nem kicsit, nagyon.

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Jellemző, hogy kevert gondolatai abszolút terméketlen talajra hullottak, a túra érintettjei ugyanazok, SZDSZ-ügyvivő kiegészülve egy hajléktalannak tünő sámánnal meg néhány unatkozó bölcsész. Ha Tart bírálat éri, akkor rögvest Wass Albertet kiáltanak, bár róla valószínüleg csak annyit tudnak, hogy az üzemmérnök Kuncze belügyminiszterként megtagadta az idős író vizumkérelmét, elvégre háborús bűnös volt az istenadta, legalábbis a román liberálisok szerint. Műveit kb. olyan behatóan olvassák, mint én Nobel Imre magyarul hozzáférhető írásait. Gondolom ezzel már megint provokálok, pedig csak a köldöknézős, ma már nem szakad tovább-világképtől kéne csak eltávolodni kedves olcsósörsponzoros megrendültek; uff mondtam valamit...

kevert 2004.09.28. 17:53:18

ittunk mi már együtt, Szabóbé, hogy így tudod, mit ittam régebben? Nem hiszem.

Szabóbé 2004.09.28. 17:53:18

Kevesebb kevertet kellene fogyasztanod Kevert, ha már átálltál erre az italra. Régebben mást ittál.
Elolvasgattam a kommenteket, de nem találom, ki hülyézett le téged, ki írta rólad hogy Wass-hívő vagy. Mert senki. Nagyon szeretnéd, ha így üldöznének, de eddig hiába.
A vita nagyon jó dolog, a megbélyegzés már nem annyira, amivel te legelőször próbálkoztál.
Én annyira nem vagyok elájulva Tar Sándor műveitől, de szoktam - liberális és nem liberális, szocialista és Fidesz-szavazó - haverjaimmal focizni, meginni söröket, "összetartani". Kinek mi köze hozzá? Ha ezek az emberek Tartúráznak, akkor azt teszik, ha meg te már nem Tartúrázol, akkor az van jól.
Ennyit akartam mondani arról, amit te írtál: "lassan mindent gyűlöltök", pedig ez inkább rád igaz most.
Jó egészséget!

kevert 2004.09.28. 17:53:18

hát persze, h provokálok, ez volt a szándékom. tod, kosalanderer, néha nem árt, ha valaki piszkálkodik. De semmi közöm nincs azokhoz, vagy ahhoz, aki folyton idehány. magama is voltam Tar turán, csak akkor egy kicsit más volt, s ha úgy tetszik, magam is liberálisnak vallom magam, de ez nekem nem vallás, vagy egy üres fogalom, jelkép, amit ha magamra akasztok, másnak érezhetem magam, mint a környező világ. Jellemző rátok (s most csak azokra gondolok, akik az öreg basa blogjára - vagy egyik-másik kocsmába - járnak összetartani), hogy ha valaki felvet valamit, vitát provokál (pl. a debreceni a liberalizmusról, vagy annak torzuló, bezárkozó, kiüresedő közegéről) azonnal lehülyézitek, Wass-hívőnek tartjátok. Ennyi marad volna a tarsolyotokban, ennyire szegények vagytok már?

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

szerintem a továbbiakban sem kell reagálni a soknevű provokátorra, aki most éppen tar sándor kapcsán akarja elvinni a témát más irányba, és kocsmai lökdösődéssé süllyeszteni a kommenteket.
engem például megnyugtat, hogy őt idegesíti néhány debreceni ember szombat délelőtti társasléte.

kevert 2004.09.28. 17:53:18

medicoros barátom, olvass, azt, ami oda van írva, ne vetíts. amúgy látod, te magad is milyen mérhetetlenül ostoba dichotomiában tudsz csak gondolkodni. tehát, csak azért, mert a fentieket leírtam - és még csak nem is abból, amit fentebb leírtam -, csak az következhet, hogy nem szeretem Tart? vagy az, hogy egy húron pendülök Román Petrával? vagy esetleg az, hogy zavar, ha emlékeznek rá?

Medicor Se 2004.09.28. 17:53:18

Nem kellene ez a keverés kevert. Hagyjátok békén nyugodni Tar Sándort és emlékezni azokat a debrecenieket akik emlékezni akarnak. Nekem meg Wass Albert nem tetszik de az ő olvasóit nem gyaláznám ezért sem.
Te vagy szánalmas kevert, mert mi a fenét zavarnak téged azok az emberek akik felolvasnak, és régi történeteket mesélnek Tarról. Ne szorítsál te senkit skatulyába !

Szeni T. 2004.09.28. 17:53:18

Sajnos nem tudtam ott lenni, de jövőre elmegyek. Gratulálok a kitalálóknak! (Nem vagyok liberlis szavazó, de Tar Sándort nagyon szeretem. Tar liberális volt? Különben meg teljesen mindegy, akár az vagy nem az, nagy író.)

kevert 2004.09.28. 17:53:18

SZÁNALMAS! Nagyon sajnálom, hogy ide csúsztatok, de szánalmas. El kellene gondolkodni azon, hogy talán ti is, ilyen-olyan skatulyába beszorítható, úm. liberális debreceni értelmiségiek is felelősek vagytok ezért. Hogy ennyien vagytok, hogy egy kicsit önsors rontók vagytok, hogy lassan mindent gyűlöltök, ami rajtatok és a képzelt világotokon kívül áll. Sajnálatra méltó, hogy a kisebbségi lét ennyire lélekromboló, és hogy a legtöbben közületek erőtlen és kicsi ahhoz, hogy megőrizze lelki épségét. Bár lehet, hogy Makai Sándornak volt igaza - egy másik kisebbségi, csak más korban, más vidéken -, aki azt mondta, nem lehet emberként, méltósággal élni kisebbségben. Ő viszont elhagyta az országát, mert emberként akart élni!

Persze, persze, nem a ti hibátok, ti csak az igazságot képviselitek a "nagy gonosszal" szemben... Annyiszor hallottam ezt, csak közben azt is tapasztalhattam, hogy egy-két ember kivételével semmi nagyság vagy kiválóság nem szorult belétek.
süti beállítások módosítása