Megfelezik Szabó Magdát

Dicstelen, cinikus szkanderezés zajlott Szabó Magda hamvai fölött. Debrecen megmutatta erejét. Lehet büszkélkedni.

 

Az első hírek arról szóltak, hogy végakarata szerint Budapesten temetik el férje, Szobotka Tibor mellé. Aztán tegnap Kósa Lajos polgármester bejelentettehogy Szabó Magda óhaja szerint Debrecenben helyezik végső nyugalomra a családi sírboltban. Még tegnap este jött az újabb hírmiszerint Szabó Magda úgy rendelkezett, hogy hamvait osszák ketté, legyen két temetése, egy a fővárosban, egy Debrecenben.

Ha mindezt elhisszük, akkor ez azt jelenti, hogy Szabó Magdának legalább három végrendelete volt, s ezeket nem egyszerre, hanem egymást követő napokon találták meg, bontották fel, olvasták el, tudatták a világgal. Hát persze. Ez van. A halottak az élőké. Az élők meg ilyenek.

Szégyenkezés helyett – merthogy szégyenkezzen az, akinek oka van rá – olvassunk inkább. Szabó Magdát meg blogokat. A blogszféra önkéntesei ugyanis méltón emlékeztek. Elsőként Holdrabló írását ajánlom, aztán jöhet a többi, bő a választék.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr48239311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dávidka22 2007.11.27. 13:10:54


Szabó Magda Csontjait Csak Debrecen Földjébe...
süti beállítások módosítása