Letört fallosz

Helye kékre festve.

 

Persze. Vandalizmus. Hogy a faroktörő keze is törne le!

Meg az igénytelenség. A városé. Ami a főtér után két utcával már látványosan megmutatkozik. Garami László Diszkoszvető című szobrát 1960-ban állították a debreceni Nagyerdei Stadion mellett, szemben a vidámpark bejáratával, néhány lépésnyire a csónakázótótól. Bár a stadion már csak alkalmanként üzemel, a szobor környéke idegenforgalmi szempontból igen frekventált, s nem pusztán virágkarneválkor.

Garami Diszkoszvetőjét mintha a város nem tekintené sajátjának. Nem szerepel például Debrecen Virtuális Szoborparkjábanahol egyébként is alig található meg valami, és többnyire fotó sincs róla. (A Debreceni Városi Könyvtár produkciója az Őrváros Debrecen Közalapítvány anyagi támogatásával.) Ez is igénytelenség. A városé. 

A Diszkoszvető egyébként nem torzónak készült, néhány éve csonkították meg. Neki nem fáj, mert ő kőből van. Úgy tűnik, másnak se nagyon fáj.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr38252320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hold · http://www.holdrablo.blogspot.com 2007.12.04. 18:21:14

Ez a problem. Hogy a főtértől ötven méterre szó szerint rohad szét a város. Kicsit messzebb ez van, a külső területekről pedig ne is beszéljünk. De jó ez így nekünk! Panelcsodák, letört farka, húgyszag. Neverland.

nura 2007.12.04. 22:26:12

Hogy lehet nagyobb becsülete bármelyik Leonardo-tervek alapján készült makettnek, egy közel ötven éves debreceni köztéri szobornál?! Nooormális ez?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2007.12.05. 09:12:27

megyjegyzem ez a hely mostanában csak a cigánykurváknak és a nyögdíjas mammereknek-pappereknek frekventált.

civiske 2007.12.05. 09:22:34

Ezt vitatnám, bocs Bachterman. Éppen szemben van az állatkert bejáratával, aminek most is viszonylag nagy forgalma van, én is jártam ott a napokban két alsós osztállyal is.

Oguz 2007.12.05. 16:54:03

Tulajdonképpen elismerésre méltó, ahogy ez a blogger maximum két lépésben képes bármilyen témától a városvezetés ekézéséig eljutni. De többnyire két lépés is elég neki, jobb napjain egyetlen egy. "Már megint esik az eső - Rohadt Kósa!"

csak erre jártam 2007.12.05. 17:22:10

Bachterman: ha megéred te is leszel \"nyögdíjas mammer/papper\", és akkor gondolom nem ilyen környezetre vágysz.

Oguz: azóta - úgy látom - átírták a blogot, ment nekem már nem mutat sem városvezetést, sem Kósát.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2007.12.05. 17:48:29

Ez mióta fallosz? A fallosz egy erektált, többnyire jócskán eltúlzott méretű péniszábrázolás. Ennek a szobornak sohase volt fallosza... :(

amúgy pedig az összes tagelőnek a kezét kellene letörni.

nura 2007.12.06. 05:37:27

Az idegenszavak szótára nem tesz különbséget, hogy lankadt vagy erektált, mindegyik fütyit fallosznak mondja, pontosabban phallosnak.

Te Oguz, mi köze van ehhez a városvezetésnek meg Kósának? Még az sem lehet, hogy Kósáról készült ez a szobor, mert hamarabb állt, mint a polgármester megszületett.

Nem kéne ilyen sutyeráknak lenni, hogy ha valami nem szól Kósa Lajosról, akkor egyből idekommentezitek.

hlktalan 2007.12.06. 07:06:42

Kiváncsi lennék, hogy ezt az évek óta félbehagyott virtuális szobor honlapot mennyi közpénzért nem csinálta meg az, aki a lóvét kapta.
Szerintem meg a kulturális városvezetést is érdekelhetné, hogy milyen kép alakul ki a városról az interneten. Aztán még mi akarunk Európa kulturális fővárosa lenni...
süti beállítások módosítása