Bárhol bárkivel?

Városképromboló hisztériakeltés. 


Áldozatok címmel jelent meg egy – műfajilag nehezen besorolható – valami a város nevét viselő mindenpostaládás önkormányzati kiadvány legutóbbi számának második oldalán.


 

Ha jól olvasom, ez a néhány sor arról szól, hogy Debrecenben bárhol, bármikor, bárkivel megeshet, hogy az utcán kirabolják, és ebben a városban már nem „lehet csak úgy sétálgatni”. Szerintem ez egyszerűen nem igaz. S fel nem foghatom, mi célja van azzal az önkormányzati kiadványnak, hogy Debrecent úgy tünteti fel, mintha ez lenne Harlem a legsötétebb időkből, a múltból, merthogy Harlemben már jó ideje rend van. Debrecenben meg nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr15324608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fix hogy én 2008.02.04. 13:40:04

Zsolt, az értelmezésed szerintem nem helyes, ez az írás az én olvasatomban egyszerűen csak arról szól: a francba azokkal a liberális jogvédőkkel, akik a bűnözőket mentegetik (méghogy kenyérre???), merthogy ők nem áldozatok, bebebe, csak a P. néni az áldozat, bebebe.
S ahelyett, hogy a szerző azon síránkozna: vannak embertársaink, nem is kevesen, akik sajnos mások meglopásából élnek, ő azon síránkozik, hogy ő nem sétálhat Debrecenben...
Úgyhogy ez a glosszácska a Debrecenben városvezetésileg hivatalos "abüdöskurvaanyátokliberálisok" felfogásba simán belefér.

Szakály György · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2008.02.04. 13:45:24

Attól még egy hír nem feltétlenül kacsa, hogy ha a jereváni rádió mondja be.

A céljuk a közhangulat ráhangolása a közeljövőbeni helyi statárium kihírdetésére. Reszkessetek, KISZ fiúk! Akinek nincs narancsos igazolványa, nincs biztonságban.
A fidelitas meg az ifjú szocialisták egymással szemben barikádokat építenek majd a Kósa téren a díszkőburkolatból, és fekálíával fognak egymásra lövöldözni.

Kedves hallgatóim, a jereváni rádió híreit hallgatták. További szép napot kívánok Önöknek!

megint én 2008.02.04. 13:48:35

Az meg külön vicces, hogy a szerző - mint ő maga bevallja - nem tudja, mi lett az eset kimenetele (feljelentés, meglett-e a cucc, ki volt a bűnös, stb.)!!!
De azért cikket ír belőle az előzetes tájékozódás leghalványabb kísérlete nélkül...!
Nesze neked, debreceni újságírás...

Nesze neked, debreceni olvasó, akinek maga a főszerkesztő vallja be egy cikkben, hogy nem tudja, mi lett az általa olyannyira kiemelten fontosnak tarott ügy vége, hogy még ilyen messzemenő következtetéseket is levon belőle...

Mennyi is a fizetése a főszerkesztő úrnak? Kevés ahhoz, hogy a mobilján felhívta volna a rendőrséget? S megkérdezte volna, mennyire gyakoriak az ilyen jellegű esetek Debrecenben...?

Nesze neked, debreceni újságírás...

Razide · http://razide.freeblog.hu 2008.02.04. 13:54:17

Szerintem cigányozik az író, pfuj! :-)

remiz 2008.02.04. 13:57:13

Szerintem meg arra fut ki majd az előkészítés, hogy a jövőben kérni fogják a Magyar Gárdát, hogy járőrözzenek a város utcáin, mert csak akkor lesz biztonság itt.

civiske 2008.02.04. 13:59:06

Szénási Miklós főszerkesztő nagyon érti a városmarketinget! Meg kellene talán emelni a debrecenesek fizetését, ha már ennyire kiemelkedően végzik a munkájukat!

cityhall 2008.02.04. 14:08:55

hehe, ha ezt a bekeretezett szöveget Basa írta volna, akkor már itt vinnyognának a mélydebreceniek, hogy ez az aljas blogger már megint rossz hírét kelti a városnak.
gratula szem! eszed?

megint én 2008.02.04. 14:10:53

Jaj, mi lesz ebből?
Az MSZP sajtótájékoztatót tart arról: immár maga a Debrecen újság, Kósa szócsöve sírja el nekünk, hogy Debrecenben nihincs köhözbihiztohonsáhág, nehem lehet séhétáhálni, brühühühü?

Mi folyik itt, kérem, ha már a főszerkesztő úr sem egyeztet a polgármester úrral ennek egy cikknek az ügyében?

Jaj, jaj!

civiske 2008.02.04. 14:25:10

Vagy arról van szó, hogy váltott a városmarketing, és mostantól a katasztrófa- és a kriminálturistákra számítanak.
AKI ARRA VÁGYIK, HOGY KIRABOLJÁK AKÁR FÉNYES NAPPAL A BELVÁROSBAN, AZ JÖJJÖN DEBRECENBE!
Kiváncsi vagyok, ki fogja tervezni az új óriásplakátokat.
A "Napba öltözött város" helyett a "bűnnel fertőzött város" szlogent javasolnám...

puliszka 2008.02.04. 14:28:38

igaza van szemnek! piszokul eldúrvult a világ! S a legnagyobb gond, hogy a sok segílybul tengődőt védik, azok jogait, s nem kötelességeit hangoztatják a liberó-bolsik! Egyébként az egyik bihari városban 4, azaz négy hölgynek a táskáját rabolták el biciklis elkövetők! lehet találgatni, kik lehettek! A rendőrök meg nem azok nyomába erednek, hanem a gyorshajtókat, telefonálókat, öv nélkül közlekedőket hajkurásszák, azokat lehet megcsípni, pénzt behajtani tőlük.

cityhall 2008.02.04. 14:38:30

persze, puliszka, ha a debrecenújság írta, akkor igaz!
lehet lenyomni a debreceni lakásárakat, lehet elköltözni a városból meg elüldözni innen azt a kevés turistát is.
eszeteknél vagytok?

Kácsor Zs 2008.02.04. 16:26:49

Puliszka, tehát úgy véled, hogy aki segélyből él, azt nem kell védeni? Úgy véled, hogy aki segélyből él, az lop?

Hát nem szégyelled magad?!

Ne adja a sors, hogy te is segélyre szorulj.

Mert ha ez bekövetkezne, akkor gondolj arra a lelketlen és embertelen hozzászólásra, amit meg mertél engedni magadnak.

Tudod, hogy ki írja ezt: a "kommunista".

Szabóbé 2008.02.04. 21:42:45

Ebben az ügyben nincs hely viccelődésnek vagy politizálásnak.
Ha igaz az, amit a Debrecen újság ír, akkor a polgármester azonnal hívjon össze rendkívüli közgyűlést, ahol számoltassák be a városi rendőrkapitányt. Kérdezzék meg a polgárőrséget is, hogy mi a francot csinálnak. Azonnal dolgozzanak ki intézkedéseket a rablótámadások megállítására. Mert ez nagyon súlyos állapot.
Ha nem igaz, amit a Debrecen újság ír, akkor csapja valaki nyakon az ott dolgozókat, hogy közpénzen ne szórakozzanak. Az újságíró pedig kérjen elnézést az olvasóktól!

Bezuhov. 2008.02.07. 22:12:15

Mindig jót röhögök ezen agytolult debreceni firkászok apokalipszist vizionáló cikkein....ezek mellet még Don Quijote is épeszű pógárnak tűnik :DD
süti beállítások módosítása