Nemek és igenek

Melyik a magyar igazság?

 

Annak van-e igaza, aki szerint Magyarországnak ódzkodnia kell az oroszországi üzleti kapcsolatoktól, a magánszférán kívüli (felüli) hivatalos gazdasági nexusoktól? Vagy annak, aki magyar köztulajdonban lévő cégeket akar bizniszeltetni az oroszokkal?

Az országos Fidesz nem nézi jó szemmel a jelenlegi kormány tárgyalásait és szerződéseit az oroszokkal, ezek miatt permanens kritikával illeti az ország vezetőit, múltrendszeri nosztalgiával vádolja a szocialista politikusokat. A debreceni Fidesz Oroszország egyik urali városával (Cseljabinszk) kíván szoros gazdasági kapcsolatokat kiépíteni a cívis önkormányzati cégek révén.

Annak van-e igaza, aki szerint a kormány ne támogassa milliárdokkal, kedvezményekkel a külföldi cégeket, inkább a magyar kis- és középvállalkozásokra fordítsa ezt a pénzt? Vagy annak, aki elfogadhatónak, sőt ildomosnak tartja a gazdaság élénkítésének efféle módját?

Az országos Fidesz az első pillanattól kezdve keményen bírálta a gazdasági tárcát például a Hankooknak adott támogatások miatt. A debreceni Fidesz első embere örvend annak, hogy a kormány kétmilliárd forint vissza nem térintendő támogatást ad az izraeli tulajdonú Tevának, sőt a polgármester megfejelte ezt a Teva iparűzési adóját csökkentő kedvezménnyel.

Kinek van igaza? A Fidesznek vagy a Fidesznek?

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr90388749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.03.20. 11:02:16

nem is tudtam, hogy a teva zsidó cég. simon perec is megmondta, hogy megveszik hazánkat kilóra.

rúter 2008.03.20. 12:37:25

nocsak, tud erről a Magyar Gárda, hogy Lajosunk az izraelieknek ad kedvezményt helyi adóból, a magyaroknak meg nem? és ki hatalmazta fel erre Kósát, mert a közgyűlés az nem döntött róla?

NZ 2008.03.20. 13:08:23

Kósa is csak vizet prédikál, bort iszik. Ebben nagyon hasonlóak politikusaink pártállástól függetlenül. Ezért nem szavazok senkire.

Szakály György · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2008.03.20. 13:25:07

Hiába, no! A szegény izraeli TEVA rá van szorulva a csőd szélén álló (m)agyar kormány és a szanálás elé néző helyi önkínzmányzat adományaira (vagyis a mi adóforintjainkra). Nincs szegénynek annyi haszna, hogy kiteljen belőle az iparűzési adó. Lehet, hogy legközelebb még a hajléktalan szállóra is bekéredzkednek éjszakára. A krokodilok a Nílusban értük könnyeznek.
Bezzeg Józsi bácsi nem kér segítséget a politikásoktól ahhoz, hogy kibővítse a disznóólját. A szomszédai segítségével megoldják maguk. Nem neki fizetnek hozzájárulást, hanem ő fizeti a TEVA-nak. Hiába, no, ez egy gazdag ország, nem úgy, mint az az istenverte Izráel.

csigekert 2008.03.20. 17:38:17

Nekem nincsen bajom sem az oroszokkal és a zsidókkal sem, csak azt lenne jó már tudni, hogy Kósa polgármester úr melyik szavával mond igazat és melyikkel meg nem.
Jó lenne tudni, hogy kivel van a város polgármestere.

Szabóbé 2008.03.20. 17:53:24

Debrecen közgyűlése mai döntésével lassú sorvadásos halálra ítélt négy általános iskolát, hiába könyörögtek a szülők és a pedagógusok.
Ezt a döntést nem a kormány hozta, hanem a Fidesz.
süti beállítások módosítása