Szintén zenész

Közművelődési vezetői állást kapott a pártos rocker, a pályázókat meg hülyének nézték.
 

Levelet kaptam lájf, köszönöm. Egy álláspályázat és egy vezetői kinevezés furcsa körülményei tárulnak fel benne. Szép nagy pofátlanság mind a két ügy. Gondolom, pártatlan kivizsgálás lesz a folyománya mindkettőnek. Íme a levél (a linkeket én helyeztem el a könnyebb érthetőség érdekében):

 

Azt most kicsit hagyjuk még, hogy az állásra pályázók elutasításának módja akár ombudsmanért kiálthatna. És egyelőre tegyük félre azt is, hogy az intézmény honlapján az ominózus hirdetménytípusból – február végén legalábbis – ez az egy volt olvasható. Azt viszont már az elején jó lenne tisztába tenni, hogy ott, ahol havi szinten (járulékokkal együtt) több mint 4 millió forint bérmegtakarítást várnak a létszámleépítéstől, s emiatt embereket küldtek el, oda miért keresnek mégis újakat, s hogy kerül a képbe megint egy arc a Fidesz soraiból.

Február elején adta hírül a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtárhogy tájékoztató könyvtárost keres. A pályázat papírforma szerint teljesen szabályos volt, kifogásolható pontot nem lehetett találni benne. Egyetlen aprócska szálka akadt csupán, ami a gyakorlott álláskeresőt kissé elbizonytalaníthatta: a beadási határidőhöz képest rendkívül közeli időpontot adtak meg az eredményhirdetésnek. Február 25. (hétfő) volt a postára adás, 27-e pedig az elbírálás határnapja. Köztudott talán, hogy az interjúztatás (vagyis a személyes beszélgetés az állást meghirdető és a jelentkező között) csak a beadási határidő után következik, hiszen azt meg kell szervezni, azután pedig rá kell szánni jó pár órát, mindenkire néhány illendő percet. Ehhez képest két nap múlva elbírálni, s kijelölni a befutót mindenféle interjú nélkül, meglehetősen kilógó lólábat sejtet. Az elutasító válasz ráadásul e-mailen érkezett, a könyvtár részéről még arra sem véve a fáradságot, hogy egyenként címezzék meg a leveleket. Nem! Mind a 25, elhajtott pályázó egyetlen, közös emilt kapott, hogy lehetőleg hadd böngészhesse át mindenki, ki keres állást Debrecen kicsinyke szívében. Ha nincs állása az illetőnek, azért, ha pedig van, de ő egy jobbat szeretne… Kínos, na.

Ezzel párhuzamosan azok, akik látták az ominózus hirdetést, másikat állítólag nem olvastak a könyvtár honlapján. Ezt a hirdetményt egyébként 25-én délután, pontosan, szépen, ahogyan kell, levették, hiszen addig lehetett jelentkezni a március 3-ától betölthető álláshelyre. Március 1-jétől viszont, hogy, hogy nem, egy másik új kolléga is megkezdte munkásságát a Méliuszban. Ő a közművelődési vezető lett, úgy hívják, Jantyik Zsolt. Derecske egyik önkormányzati képviselője és a város alpolgármestere, a megyei önkormányzat Fidesz-frakciójának tagja, mellesleg (vagy nem?) a testület művelődési, sport és civil kapcsolatok bizottságának elnöke. (A jól ismert közösségi portálon március 20-án még nem tartotta fontosnak közzétenni, hogy mi az új munkahelye, ott csak annyit írt magáról: „Egyébkét Műv.Ház igazgató vagyok a közeli Mikepércsen, itthon pedig alpolgármester.”) Művházigazgató, közművelődési vezető, alpolgármester, bizottsági elnök, közgyűlési képviselő. És rockzenészvároshimnuszszerző, Debrecen város Csokonai-díjasa. Szóval a megyei könyvtárbeli középvezetői lehetőségről az általam megkérdezetteknek nem rémlik, hogy látták volna a felhívást a honlapon, ettől még persze ott lehetett…

A megyei önkormányzat amúgy a tavaly október 26-ai közgyűlésén döntött a létszámleépítésről. Azt mondták, a könyvtár új, Bem téri épületének átadásával a korábbi szervezeti széttagoltság megszűnt, a több telephelyen végzett szolgáltatás onnantól fogva egy helyre összpontosul, melynek következtében a korábbi szervezeti és működési struktúra átgondolására volt szükség. Azt is taglalták, hogy az előző formában való működéssel „szükségszerűen együtt járt egy nagy létszámú szervezet fenntartása. A feladatok koncentrálódásával, illetve a rendelkezésre álló korszerű informatikai rendszerrel a munkaszervezés és a feladatellátás lényegesen átláthatóbbá, egyszerűbbé és gazdaságosabbá vált.” Következésképp tehát kevesebb ember is elég – jöhetett a létszámcsökkentés. A végrehajtást „követően az átlagbért figyelembe véve – a 17,9 álláshely megszüntetése járulékokkal együtt havi 4.290.000 Ft bérmegtakarítást eredményez” – számolta ki az előterjesztő alelnök. Kétségtelen, hogy az elbocsátottak között 2 szakmunkás, 1 ügyintéző és 14 ügyviteli alkalmazott volt, közművelődési vezető és könyvtáros (így konkrétan) nem, a helyük esetleg idő közben ürült meg, váratlanul. Szülnek, felmondtak, betegek lettek… Talán ezért került a Méliusz könyvtár februárban olyan helyzetbe, hogy viszonylag gyors lefolyással, állásinterjúk nélkül, a jelentkezők személyiségi jogaira oda se figyelve keressen magának munkatársa(ka)t, egy könyvtáros meg egy középvezető személyében.

Ugyanitt egyébként maga az igazgató is csak megbízottként dolgozik a pozícióban, kinevezett utódjáról – nyilván – a lehető legkörültekintőbben dönt majd a közgyűlés. Ahogy szokta.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr88396912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.03.26. 08:10:40

és ki keres állást debrecen kicsinyke szívében?

alibi borz árny (törölt) 2008.03.26. 09:06:09

El kell menekülni ebből az országból.

ptibullhab 2008.03.26. 09:26:09

Poszt megírva, oknyomozó riporter izzadságcseppeit letörölve hátradől, majd előveszi a számlatömböt és számláz az SZDSZ-es minisztériumnak tanácsadói díjat.

tanár úr 2008.03.26. 09:37:01

Debrecenbe a Fityisz országba, Lala kiskirályhoz akkor se mennék ha koldus lennék!!!!!!!!! Rohadt Fityisz banda!

lcnyúl 2008.03.26. 09:40:32

Ugyan már. Miért gondolja valaki, hogy csak a kommenisták osztják le a helyeket??? Számlázni az szdsz-nek? Miért is? Mert valaki szóvá tesz egy kis magyari fa**ságot?
Sajnálom, hogy a PG csoportból idáig lehet eljutni...

v1 2008.03.26. 09:52:02

megvolt már rá az ember, csak ki kellett írni nyilvánosan a pályázatot, sok ilyen állásajánlatot lehet a neten találni (még hogy független elbíráló bizottság...Pajtiországban??)

Zsirparaszt 2008.03.26. 09:59:16

Sajnálom, hogy Jantyik idáig sűlyedt. Pedig jó ember és jó zenész.
.
ptibullhab: Nem szokásom a bloggazdát védeni, de soha nem volt szadeszes. Sőt, emlékeim szerint amikor még a Fidesz nem volt ekkora szennyvízülepítő, hozzájuk húzott. (De lehet, hogy rosszul emkékszem. Ha így van, bocsánat Zsolt.

Scypio 2008.03.26. 10:01:45

sértődött ember levele, aki azt hitte, van esélye, pedig tudhatta volna hogy nincs. Ilyenek meg, hogy a munkára jelentkezők jogai? A magánszférában email-es választ sem szoktak küldeni.

nyiva 2008.03.26. 10:14:58

Mit szól ehhez Rácz Róbert megyei közgyűlési elnök, az igazság bajnoka és a korrupció könyörtelen ellenfele?

Milu 2008.03.26. 10:21:17

Sajnos , ez nem egyedi, az egész országban ez megy , totál pártfüggetlenül....ja "Pajtiország" ez ül!

Héttörpe (törölt) 2008.03.26. 10:22:48

Nagyon nagy hordereű ügy, valóban. Az hogy Szilvásy(ssy, si, mittudomén, hogy írja a nevét) a nejének államtitkári állást kreált, az egyik öccse kórházigazgató (mellesleg Sz. ki is tüntette, a pofám leszakad), másik öccse meg a kormányzati jósda vezetője, az semmi gondot nem jelent. Hagyjuk már az ilyen szánalmas "körzeti művházat ki vezeti" típusú cikkeket. Van itt nagyobb baj is...

N.Z. 2008.03.26. 10:26:42

Akkor most alaposan át kell értékelnem a PG csoport dalszövegeit.
Ez a link meg különösen elgondolkodtat, hogy a Jantyik-testvér Híd Kft-je milyen megrendelést kapott.
Gyerekek! Ilyen átlátszóan?

vajk 2008.03.26. 10:26:43

Scypio:

Maganszferaban szemelyes adatok nem megfelelo kezeleseert siman megbuntetik az ilyet. Es ha te latnad a fonokod nevet a cimzettek kozott? Egybol tudnad, hogy most megtudta hogy allast keresel...

vajk

civiske 2008.03.26. 10:32:59

Ez nagyon gáz!
Ennyire nyilvánvaló simliket nem szoktak Debrecenben elkövetni.
Kéne valami magyarázat vagy kommentár a megyei közgyűlésből, kedves elvtársurak!

derecserulez 2008.03.26. 10:57:55

Nagy munkabírása van Jantyik úrnak:
- települési önkormányzati képviselő
- alpolgármester
- megyei közgyűlési képviselő
- megyei közgyűlési bizottsági elnök
- kultúrház igazgató
- könyvtári aligazgató
- zenész
- dalszövegíró
- pártja kulturális tagozatának megyei elnöke
- valamit kifelejtettem
Jut egyáltalán ideje a családjára?

nem odavalósi pártfüggetlen, csakhogy mikvannak 2008.03.26. 11:13:01

héttörpe!
pont ez a lényeg, szilvási nem lehetne ilyen jantyik féle kispöcsök nélkül, és fordítva, szilvási csak kispályás pintér mellett, az orbánya-gyurcsány meg az olajbárókhoz képest, egyikből a másik, pont ez működteti a rendszert, ez a kádári közmegegyezés lényege, mindenki lophat, de csak érdemei, pozíciója szerint: nómenklatúra rózsdombi villát, melós hétvégi hobbibungit, irodista gémkapcsot. Aki meg sokat ugrál, megy a levesbe, 70's meggymagos ember, most zuslág.
Te meg ha nem pont ez a munkád, akkor egyike vagy annak a többmillió agyhalottnak, aki az idióta orbángyurcsányozással fenntartja mindezt!

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.03.26. 11:41:30

Azért ez a 17.9 álláshely ez vicces...szegeny ember, akinek csak az egyik láb meg az egyik kézujja dolgozhat...vagy csak heti négy órában? Esetleg annyi nyugtatót kell szednie, hogy az agykapacitásának csak egytizedét használja ki? Mindenesetre sajnálom

nem odavalósi pártfüggetlen, még mindig 2008.03.26. 12:06:40

civiske!
2 órával ezelőtt gőzöm se, hogy ezek léteznek, Debrecenben meg 2x, ha jártam életemben, de amikor megláttam a cégnevet - mivel rálátok a rendezvénybiznisz és kapcsolt területeire -, tudtam, hogy pár kattintás, és találok valamit! (ugye ahol egy van, van ott több is, csak ez közbeszerzés, áll. tám., muszáj volt föltenni)
hidd el ez napi rutin, évente sokezres nagyságrendben, mindenhol, és még ez viszonylag alacsony érték!
most Debrecenből hirtelen semmi konkrét, de majd utánakérdezek a haveroknál, aztán referálok, addigis kattintgass Te is!

civiske 2008.03.26. 12:15:53

nemoda!
Köszi, azért én el vagyok hűlve.
És kattintgatok. :)

evetke 2008.03.26. 13:13:33

Hajrá Mikepércs !Tudomásom szerint a megyei könyvtárigazgatói pályázatra az első körben a mikepércsi könyvtáros hölgy pályázott, de nem volt meg az előírt szakmai gyakorlata, így eredménytelen lett. Nem ismerem egyébként, de egy megyei könyvtár vezetőjének tudományos tevékenységet, címet, szakmai hírnevet tudok elképzelni. Vagy újra a "hármas követelmény" számít ? Vajon miért kell annyira a megyei könyvtár a fityisznek?

adathalász 2008.03.26. 14:46:49

A Híd Média Kft. hatályos cégkivonatából:

A tag(ok) adatai:
Jantyik Csaba (an.: Fekete Irén)
111 Budapest, Kruspér u. 3. 1/11.
A társaság irányítását biztosító befolyásolás mértéke: közvetlen.
Hatályos: 2003/04/25

Jé! Akkor a Híd Média Kft. valójában Jantyiké? Akkor a mikepércsi önkormányzat az alpolgármesterrel szerződött?
Jé!
Jé?

nemodavalósi, halászni csak pontosan, szépen 2008.03.26. 15:34:52

nem, a művházig. öccsével, aki Derecske alpolgármestere, stb
www.pgcsoport.hu/html/zenekar.php
+ költő persze, mimás?
www.vagy.hu/blog.php?blog_id=8&datum=2005-03-21
ez utóbbi tevékenységének társadalomra való veszélyessége szvsz felűlmúlja at összes többit
"Adj nekünk idõt, és adj nekünk teret, óóóóhhh béééjjbi", anyád!

csigekert 2008.03.26. 16:00:45

Jantyik úrelvtárs már sajtótájékoztatót is tartott ma új vezetői minőségében. Nagy ember.

Külföldi Viktor 2008.03.26. 16:40:10

ez nem gyenge, belenyúltál, basa. a jantyik család meg tökhülye.

évanéni 2008.03.26. 17:23:12

Én már mindenkiben csalódtam...
Most különösen nagyot.

pégé 2008.03.26. 17:55:17

Mi van itt?
Jantyik telhetetlen, minden kell neki?
Vagy káderhiány van a fideszben, és minden posztot Jantyiknak kell betöltenie?
Komoly kulturális szakemberek: Jantyik és Halász Jani. Ennyit tud Debrecen és Hajdú-Bihar.

Grafit Macska 2008.03.28. 08:26:53

Csigekert! a tájékoztatót nem ő tartotta, részt vett és megszólalt (?). Ha hallottad volna, tudnád.

csigekert 2008.03.28. 08:41:47

Grafit Macska!
"Jantyik Zsolt, a támogató Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ közművelődési vezetője, egyszersmind a megyei közgyűlés szakbizottságának elnöke utalt arra: időnként bizony rá kell irányítani a figyelmet az effajta intézmények tevékenységének fontosságára.
Ezzel a programsorozattal, mely az öntevékenységre és a partnerségen alapuló közös cselekvésre épült, a megyei közgyűlés és a szervezők gondolkodásmódja rövid úton találkozott, ekképp a kezdeményezés a továbbiakban érdemes lenne arra, hogy a közgyűlés közvetlenül is támogassa – derült ki Jantyik Zsolt szavaiból."

Ezt írta a haon.
www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/kulturhazunnep-kerekedik-egesz-hajdu-bihar-megyeben/cn/haon-news-FCUWeb-20080326-0229022008

Grafit Macska 2008.03.28. 09:47:13

Hááát, nem teljesen pontos a megfogalmazás.... De teljesen mindegy.

csigekert 2008.03.28. 09:56:03

Szerintem is mindegy, nagyobb a baj ennél.

Grafit Macska 2008.03.28. 10:01:30

Igen, a baj nem itt kezdődik, hanem hogy ez a cikk megszülethetett. Márhogy volt hozzá igaz történet....

pégé 2008.03.29. 12:41:34

Hang- és vizuáltechnikai eszközök vásárlására készül a megyei könyvtár. Lehet találgatni, hogy ki lesz a beszállító. Janytik testvére vagy Jantyik testvére?

voltpégés 2008.04.13. 20:36:52

Én még régen hittem ennek a kis majomnak, de ő sem különb, sőt.
Még a megvásárolt pg cd-t is kidobtam a kukába, mert az egész csapat oda való.
Még egy adalék:
A régi Kölcseyből szinte mindenkit kirúgtak, mondván nincs pénz ilyen úri mulatságra, kb 7-8 embert. Erre, most jön ez a nyikhajsenkitapló és nem csak állást kap irreálisan sok pénzért (amihez ráadásul, tök idióta), hanem évi 300 millát, amit elkölthet. (gondolom a PG-re meg a seggnyaló koncertkörútjaikra Romániában.) Hogy maradna ott az egész bagázs örökre.

3D 2009.04.26. 16:04:26

,,itthon pedig alpolgármester" Mi az, hogy itthon??? Ez az ember nem derecskei, csak házat ,,vett" ott!
A cikket olvasva meg valahogy eszemben sincs csodálkozni! Ezt csinálja mióta Derecskén van! Szerencsére csak azóta ismerem, hogy feltünt ott! Nekem személyesen kétszer is sikerült ártania ezzel a pofátlan és törvénytelen viselkedésével! Mindent megúszott, ahogy ezt is fogja! Sőt!!! Az ilyen kis húzásai után szokott jönni az, hogy pl. egy kisváros alpolgármesterévé választják! Milyen ország ez??? Ha valaki lop, csal, hazudik, annak hatalmat kell adni a kezébe!?!
Birka a magyar!!!

Hildi 2009.04.28. 11:57:31

Szociológia dolgozatomhoz kerestem fotókat Debrecenről, így jutottam ide,a blogot olvasva úgy gondolom lehetne már egy regényt írni a Debrecenben zajló Fideszes szóhasználattal élve MUTYIKról.
süti beállítások módosítása