Számzsonglőr képviselő

Csak a kezét figyeljék!

Attól, hogy valaki politikus, még tudhat számolni. A szocialistáknak ez olykor nem megy, a Fidesznek azonban nagy gyakorlata van a rászámolásban. Tudják-e ezt hasznosítani, amikor a költségvetéssel kell matematikázni?

Az utóbbi tizenkét év legszigorúbb és legnehezebb büdzséjét terjeszti 2010. január 14-én a közgyűlés elé a debreceni önkormányzat” - adja hírül a város hivatalos honlapja. (Arról azonban már nem számol be, hogy a korábbi helyi szövetséges, az MDF bejelentette: nemet mond a költségvetésre. Mint tudjuk, a város hivatalos honlapja csak az egyik frakcióé, a hozzájuk nem tartozó többi választott képviselőnek itt nincs terepe, de ez más téma.)

Szóval nehéz napja van ma a debreceni önkormányzati képviselőknek, számolniuk kell, akár az ujjaikat is segítségül véve. Menni fog? Bizonyságként következzen egy videó, ami néhány hónapja készült a Parlament előtt, amikor Kósa Lajos polgármester demonstrálni hívta a polgármestereket a kormány ellenében. A felvételen Dánielfy Zsolt önkormányzati képviselő és színművész látható, amint Fazekas Mihályt idézve mondja és mutatja: „Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza”. (Előbb eredeti sebességgel, majd újmagyar szokás szerint lassítva látható az örökbecsű jelenet, hogy mindenki megérthesse.)

Természetesen tudjuk, hogy Dánielfy Zsolt képes különbséget tenni kettő és három között. Ez a kis móka csak azt a célt szolgálja, hogy némi vidámságot hozzon a költségvetés-gyártás súlyosan zordkomoly perceibe. 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr961671125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.01.14. 22:43:29

Ez nem asztalos bácsi??? Csak kicsit megszaladt a fűrész...

Burma · http://www.ejatekok.com/ 2010.01.14. 22:43:29

3-szor veri ezt kenden Ludas Mátyás vissza :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.15. 08:36:31

Kettes számrendszerben pont hat az a három (1-1-0).
Lehet reszketni...
süti beállítások módosítása