Hol a stadion? – forever

Orbán Viktor legelső – sokáig egyetlen – konkrét ígérete a debreceni futballaréna megépítése volt. Hajrá, Viktor!

A Loki ismét magyar bajnok, immáron ötödszörre! Ez nagyszerű! Végül és valójában a Győr nyerte meg a DVSC-nek a bajnokságot. Ez már nem nagyszerű. Furcsa hasonlóságot mutat a foci és a politika. Úgy kezdjük, hogy fontos a színvonal, a közönség kegyeinek keresése, igényeinek kiszolgálása, a nívós játék. Aztán eljutunk addig, hogy nem a játék minősége fontos, hanem a győzelem, mindenáron. Aztán következik az a stáció, hogy nem is a győzelem fontos, hanem a bajnoki cím megszerzése. Ne legyen másé, a miénk legyen, ha megérdemeljük, ha nem. És mi a legfontosabb Debrecenben? Az új stadion felépítése!

Közel egy évtizede ígérgeti a helyi hatalom a debreceni szurkolóknak, hogy nemsokára, belátható időn belül, hamarabb, mint gondolnák, közelesen új stadion épül a városban. Aztán legfeljebb látványtervek megrendeléséig jutottak el a városvezetők, azok mutogatásával vakították a népet, illetve hosszú éveken keresztül figyelemelterelő vitát generáltak arról, hogy hol is legyen a helye az európai színvonalúnak gondolt sportlétesítménynek. A szurkolói türelem fogyatkozása tavaly mutatkozott meg először látványosan, amikor a bajnokság megnyerése alkalmából rendezett népünnepélyen az új stadion felépítését ismételten bejelentő Kósa Lajos polgármestert egyszerűen kifütyülték a futballszerető cívisek. „Hol a stadion?” – skandálta a kérdést a tömeg, s mivel a városvezető azonnal megérezte a morcos hangulatból, hogy az ő személyének már nincs hitele ebben az ügyben, ezért egy nála is nagyobb emberre, Magyarország leendő miniszterelnökére, Orbán Viktorra tolta át a felelősséget. Személyes ígéretem van a leendő kormányfőtől, hogy a stadiont meg fogjuk csinálni. Nem kell hozzá csak két év maximum – mondta Kósa. Kijelentésének tartalmát egyébként később maga Orbán is megerősítette, így a debreceni stadion megépítése volt az első és nagyon sokáig egyetlen konkrét ígérete a leendő miniszterelnöknek.

Ez egy éve volt, a Fidesz győzött az országgyűlési választásokon, kínkeservesen a Loki ismét bajnok lett, tehát nincs mire hivatkozni, nincs kire mutogatni, nincs miért halogatni. A stadion tervei Orbán zsebében lapulnak, nosza, elő lehet kapni azokat, kiválasztani közülük a legolcsóbbat, valamivel gyorsan megindokolni az ország Debrecenen kívül élő népének, hogy miért állami költségvetésből finanszírozzák a cívisek stadionját, aztán fürgén bele kell kezdeni az alapok ásásába, mert nyakunkon 2011, amikorra megígérték az átadást.

Viktor mondta, Lajos mondta, nagy nyilvánosság előtt hangzott el több alkalommal is, ők meg egyébként sem hazudnak, mert ezt is mondták magukról, tehát nem kétséges, jövőre kész az új stadion, egy év egyébként is hosszú idő ahhoz képest, hogy két hét alatt rendbe fogják tenni az ország közbiztonságát.


Az ígéreteket számon fogják kérni a zemberek. Tavaly még csak azt kiabálták: „Hol a stadion?”. Tegnap már új skandálást hallhattunk a debreceni szurkolóktól, amikor a kecskeméti lelátókról érdeklődtek a Loki rendkívül gyenge játékának okai felől. Ezzel az új kérdéssel a szavukat nem tartó országos és helyi politikusok is hamarosan szembesülhetnek, tömeg által előadva, nagy hangerővel, ökölrázás kíséretében, ahogy tegnap is történt: „Mi a fasz van?!”

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr502026681

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Viktor, monnyá le! 2010.05.24. 09:13:58

Viktor monnyá le! Igen! Máris látható és tapasztalható, hogy nem vagy képes az ígéreted betartani, amire "szerződtünk" a forradalmi szavazófülkék árnyékában! Kaptál kétharmadot? Kaptál! Kaptál hideglelést a csontvázaktól, kaptál lehetőséget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsitva 2010.05.24. 09:28:10

Számos stadionunk, 1900-1915 között megépült egy év alatt. Nem lehetetlen. (sajnos) Szabad munkarerő, napszámos van bőven. Úgy is arra panaszkodnak, hogy a képzetlen munkaerőnek nem tudnak munkát adni. Nos itt a lehetőség. Talicska toláshoz nem kell doktori cím.
Hajrá. Hajrá Loki. Hajrá stadionépítők.

Bruno 2010.05.24. 09:28:10

Ugyan már stadion... Majd elmondja, hogy a gonosz komcsik miatt nem lehet. Megkülönben is az IMF és az EU személyesen beszélt le minden építészt, de majd Siklós Mária (gy.k. nemzeti szinház) megépíti. Természetesen kicsit lassabb lesz, mondjuk 2060-ra lesz kész.

polcz 2010.05.24. 09:28:10

Nem vagyok debreceni, de azt hiszem jogosan kérdem én is, mia fasz van?

SM. 2010.05.24. 09:38:59

Most már biztosan lesz stadion, hisz Lajos , de Viktor is megmondta.
Tényleg, mert Ők nem hazud(t)nak!!?

SM.

nestrot10 2010.05.24. 09:39:00

Hazug kis gonosz törpe ez az Orsós! Még a fő korrupt polgármesterének sem teljesíti az ígéretét. Pláne majd a szavazóinka, akik most hogy beült a hatalomba le van szarva!! A Vállalkozó klientúráját tömi majd az EU-s pénzekkel, na meg akiknek tartozik a rohadt Fityisz banda!
ORBÁN TAKARODJ!!!!

MACISAJT 2010.05.24. 09:39:54

"Az ígéreteket számon fogják kérni a zemberek. Tavaly még csak azt kiabálták: „Hol a stadion?”. "

Aha.
Az idén meg szavaztak...

Misa76 2010.05.24. 09:40:43

A stadionépítés üzlet, nem politika. A magyar focit libalegelőn is lehetne játszani, olyan magas a színvonal. Persze ettől még lehetne stadion Debrecenben, és támogathatja is az állam, de legyen értelme: pl teltházas meccsek minimum a "rangadókon". Egyébként még nincs is új kormány, mit vered a nyálad, ha 4 év múlva sem lesz akkor fröcsöghetsz.

baba jaga 2010.05.24. 09:40:54

ne aggódj,majd lehet sokat imádkozni.
a jóisten majd csak rittyent nekik egy
szép stadiont.

jozicsenko 2010.05.24. 09:46:42

8 évetek volt rendbe rakni az országot, a zellenzéktől meg 2 hét alatt akartok mindent? :-)))

akár stadiont, akár mást, pofátlanok vagytok, ugye tudjátok :-)

Netuddki. 2010.05.24. 09:46:42

Stadion? Debrecenben? Az én adómból?

Ha annyira akartok stadiont, építsetek egyet magatoknak!

ladislaus 2010.05.24. 09:46:42

Mar epul... amugy fos a poszt es kutyat nem erdekli ez a csapat...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.24. 09:46:42

az általában nagyszerű, ha épül valami.. de azt hiszem nem ez a legnagyobb gond a városban/országban jelenleg..

yafet 2010.05.24. 09:48:02

Orbán nagyon ért a focihoz. Ha majd azt mondja, hogy nem kell stadion Debrecenbe, akkor az úgy a tutti.

Különben meg a Videoton jobban megérdemli a pénzt, szerinte. Kósa pedig, mint egyik riválisa, majd pisloghat a debreceniek szemébe.

Két legyet egy csapásra.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.24. 09:50:16

valaki igazán összeszedhetné, hogy kósa nagyúr miket igért 4 és 8 éve. Emlékeim szerint több oldalas füzetet osztogattak a jónépnek, amelyben kb. épp csak a csillagokat nem igérték meg a derék cíviseknek. Már régen kidobtam a fenébe.. de amennyire emlékszem, töredése sem valósult meg a fene nagy igéreteknek. Nem tudom, hol van olyankor az ellenzék, amikor pl. ezt számon kellene kérni.

azember 2010.05.24. 09:51:59

@nestrot10: Takarodj már a francba!!!!!!!!!!!!

Zámolyi 2010.05.24. 10:47:15

@jozicsenko: Orbán mondta, hogy már a választás másnapján lehet érezni a változást az országban. Pintér és Orbán mondta, hogy két hét alatt érezhető javulás lesz a közbiztonság terén. Kíváncsian várjuk tehát a kormányalakítás utáni két hetet. Nem az elmúlt -szörnyű- 8 évre kellene mutogatnod (ezt a Fidesz meg fogja tenni helyetted), hanem Orbán és Pintér ostoba ígéreteire reagálni.

sylar86 2010.05.24. 10:47:15

ott van az a libalegelő, amit eddig is stadionnak csúfoltak, az pont tökéletes lesz a lokinak továbbra is. Milyen jogon adjunk stadiont épp debrecennek? mert fideszes? vagy adjunk minden nb1-esnek megfelelőt, vagy senkinek.

sylar86 2010.05.24. 10:47:15

maradjon a libalegelő a lokikakinak!

phaidros 2010.05.24. 10:47:15

@azAttis: na miért is? Hol az a stadion? :) Ott ahol a közbiztonság? (50%-on jelenleg, mert 2 hétre mondta a maff izé belügyminiszter?)

phaidros 2010.05.24. 10:47:15

@nestrot10: mesélj már, milyen volt az OPNIban, valóban Ágika személyesen rúgdosott ki benneteket a jó kis meleg szobátokból?

nyiszala 2010.05.24. 10:47:15

Egy fontos dolgot azonban úgy látom mindenki elfelejtett, a Debrecen tavaly a Bajnokok Ligájában szerepelt, és jó esélye van visszakerülni, hála az UEFA és Platini szabálymódosításainak! Márpedig ha nem akar megint Bp-re utazgatni a hazai meccsek miatt, akkor egy stadion kijár a csapatnak! A fanyalgók meg bekaphatják ,Hajrá LOKI!!!!!

Ács Ferenc 2010.05.24. 10:47:15

Szurkolók nélküli bundacsapat ez a Konda! Szima nemcsak játékosokat és más vidéki csapatok meccseit, de újabban bírókat is vesz. Szánalmas, hogy ingyenbusszal sem jön össze 500 ember egy idegenbeli rangadóra! (Lásd Újpest elleni zakó.) Mert a Lokista olyan, hogy neki nemcsak ingyenbusz kell, de valószínűleg költőpénz is, hogy elkísérje (divat)rajongott kondáját! A magyar bajnokság divat-kirakatcsapata. Építsetek stadiont magatoknak a saját pénzetekből vagy amit összebundáztatok a BL-ben. De a bunda nyilván nem az eredményekre vonatkozott - hiszen a Loki menetrendszerűen, pont nélküól végigszítta' Európát - hanem a szögletekre, vagy a "ki bír kapni 4 gólt tizenöt perc alatt" című kontesztre.

BLovi 2010.05.24. 10:47:15

Én mint nyíregyházi mondom, hogy teljesen korrekt szerintem az új stadion terve, ugyanis aki járt már a debreceniben az láthatta, hogy nagyon elavult kicsike. Az NB1 egyik legcsúnyácskább stadionja szerintem ami nemzetközi meccsek lebonyolítására jobbára alkalmatlan. Úgy néz ki a Debrecen hosszabb távon képviseli majd az országot nemzetközi kupákban (az elmúlt egy évtized mutatja) így teljesen normális ha állami támogatást IS kapnak ehhez. Persze ilyenkor nem csak az állam ad pénzt, a klubnak, az önkormányzatnak, tulajdonosoknak is hozzá kell tenni a magukét és akkor az úgy rendben.

Aki meg jön ezzel a hülye dumával, hogy "az én adómból?" Az gondolkozzon már el egy kicsit...egy debreceni vagy egy nyíregyházi meg visszakérdezhetne hogy az ő adójából 4-es metró? Ugye hogy értelmetlen ilyen...nem lehet különválasztani.

Ha méginkább belemegyünk...van ez a panelfelújító program, ami keretében az emeletes házakat felújítják az ország egész részén. Ez egy jó program, sok száz/ezer ház újult már meg! A költségek egy részét állják a lakók, más részét az önkormányzat, harmadik részét meg úgy tudom az állam, tehát úgymond mindenki adójából. És akkor mi van? Ez így jó!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.05.24. 10:47:15

Új helyen épül a debreceni stadion

A debreceni önkormányzat közgyűlése úgy döntött, hogy ne a Nagyerdőben, hanem a repülőtéren épüljön fel az új, 30 ezer néző befogadására alkalmas fedett futballstadion.A nagyerdei építkezés tervét környezetvédelmi megfontolásokból vetették el. A repülőtéri helyszín mellett elsősorban az szólt, hogy a kifutópályáktól távolabb is hatalmas üres területek állnak kihasználatlanul, ráadásul a megközelíthetőség is kiváló. Ha ott valósul meg a beruházás, akkor az szervesen kapcsolódhat majd olyan tervezett fejlesztésekhez, mint a logisztikai központ vagy a vásárváros. A légikikötő a repülővel érkező focicsapatokat is képes fogadni.Az új stadion megvalósításához az Ifjúsági és Sportminisztérium 900 millió forintot ígért, amelyhez a városnak még 500, a vállalkozóknak pedig 100 millió forintot kell hozzátenni. Ezt a terhet az önkormányzat a jelek szerint vállalja.A sporttárca vezetője, Deutsch Tamás úgy nyilatkozott, hogy Debrecenben akkor is megépül az új futballstadion, ha esetleg a DVSC kiesik az első osztályból.

(mn.mno.hu/portal/24518)

A 4-es metró ehhez képest az olajozott villám maga.

2010.05.24. 10:47:15

Az új kormány még nem lépett hivatalba - hogy tehetne addig bármit?
Zsolt - egy kis bizakodás ráférne magára!

vagye1 2010.05.24. 10:47:15

No azért álljunk már meg egy szóra !
Orbánon valóban számon lehet kérni, mondjuk úgy 1 év múlva, ha akkor sem indul meg az építkezés.
De eszement emberek ! Hiszen még nem is miniszterelnök.
Valaki írja itt, hogy azt ígérte: két héten belül közbiztonságot teremt.
Nem !!! Azt ígérte, két héten belül lesznek látható jelei. És a kormányzása kezdetétől számolva.
Én nem vagyok fidesz hívő. Amikor ugyanígy a szocikról állítottak valótlanságokat, akkor azt is leírtam, lettem is egyből liberálbolsi, meg mszp bérenc. Pedig akkor sem tettem mást, mint egy-két elfogult ember inkorrekt bejegyzésére reagáltam.

karikaV43 2010.05.24. 10:47:15

Mi van fideszkéim nem tetszik ha oda van koppintva.Szerencsére nem szavaztam mert nem volt normális alternatíva.A két hetet a ti viktorkátók és pintér sanyitok ígérte ami a héten lejár.Már látom amint a cigányok tömegével mennek munkába,az maffiák sorra számolják fel magukat és teremtenek 1millió munkahelyet,a kábszer dílerek meg cukorkát osztogatnak a sulinál és segítenek át kelni az úton.
Itt a szép új fityisz világ azt,ha péntekig nem így lesz akkor majd megint jönnek a bér viktor faszszopók és tépik a szájukat.Ilyen gyors pofára esést ami itt lesz még nem látott Európa.
Lehet köpködni fityeszkék.

WinG 2010.05.24. 10:47:15

"Végül és valójában a Győr nyerte meg a DVSC-nek a bajnokságot. Ez már nem nagyszerű."

Bar a lokit nem szeretem, remelem nem akarsz ezzel valami bundara utalni, mert teljesen felesleges. A Gyor igy volt fair es sportszeru, hogy nem adta le a meccset, a Loki megerdemelten lett bajnok.

MACISAJT 2010.05.24. 10:47:16

Ja és még valami.
Ez szerepel a kommnet küldés felett:
"Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg. "

Ühüm:

nestrot10 2010.05.24. 09:39:00
Hazug kis gonosz törpe ez az Orsós!
----

Most képzeljék el, mi lehet az ami moderáció után meg se jelenik...

bleckdeck 2010.05.24. 10:48:08

Minek MÓ-ra stadion? Sztem jobb lenne ha mondjuk ha pl. az osztrák bajnoksággal összevonnák a Magyart és máris megoldódna.
Magyarországra felesleges stadiont építeni mert nagyon alacsony a színvonal a másik az hogy az embereket már nem érdekli a foci.

nagyat 2010.05.24. 10:48:30

@jozicsenko: Stadiont nem "mi" akarunk, hanem a DVSC, a 2 hetet nem mi igértük hanem O.V., valóban szarul kormányoztak a szocik, de ettől még nem lett mindenható a fidesz...

II.Briandrew 2010.05.24. 10:48:08

Persze tudjuk...Orbán meg Kósa meg a Fidesz maga az Ördög. Nincs is rosszabb náluk. Arról is ők tehetnek, hogy Szecsuánban földrengések vannak, mert éppen nem balra lépnek, hanem jobbra...Ők sem szentek, de azért mutassa már meg nekem valaki, hol volt itt a kánaán az elmúlt 8 évben! Amúgy nem tudom feltűnt e a "nagytudású" szerzőnek, hogy OV még nem miniszterlenök. Egy stadiont, meg nyilván nem fognak felhúzni a beiktatása után egy nappal.

Helyihülye 2010.05.24. 10:50:43

2028-ban a nagymagyarországi királyság rendezi majd a foci Eb-t, addigra stadionok is lesznek. Addigra talán már foci is lesz.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2010.05.24. 12:48:53

Debreceni vagyok, de ettől még egy fos volt ez a tegnapi meccs. Ahol én néztem a kocsmában, senki nem tudott felhőtlenül örülni az első helynek, mikor vége lett.
Ettől függetlenül az egész éves teljesítmény számít, tehát ebben a hígfos mezőnyben ők a legjobbak. Már ötödjére. A legjobbnak meg csak kijár egy stadion. Ha egy fővárosi csapat tenne le ilyen teljesítményt, már mindent megkapott volna.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.05.24. 12:48:53

Debrecen maganugye
mi oze ehhez orban Viktornak, vagy barkinek?
epitsetek magatoknak stadiont, ha kell nektek

feketehun 2010.05.24. 12:48:54

@kovi1970: Hogy én mennyire utálom ezt az ótvar érvelést (az én adómból ne...)! Komolyan, annyira mértéktelenül nagy hülyeség. Egy országban élünk, egy államban. Természetes, hogy mindannyian adót fizetünk, és ebből az ország különböző pontjain különböző beruházások történnek. Jómagam visegrádi vagyok, életemben 2-szer jártam Pécsett, mégis örülök,hogy végre levitték az autópályát. Személy szerint nekem tökmindegy, hogy eddig 1 órával tovább tartott az út, de nem zavar, hogy "az én adómból" is építették a pályát, mert ez fontos az ország fejlődése szempontjából. Mint ahogy minden más fejlesztés is. Még azon kicseszett panama 4-es metrón sem verem a nyálam, mert alapvetően jó cél az.

Ha mindeni sajnálná az adóját az ország másik felében élőktől, akkor gyakorlatilag fel is oszlathatnánk az államot. Ne az én adómból épüljön szennyvíztisztitó rendszer Budapesten! Ne az én adómból építsenek autópályát!
Sőt az önkormányzatokat is eltüntethetnénk: ne az én adómból burkolják le a város másik felében lévő földutat! Na csatornázzanak arrafelé, legalábbis ne az én adómból!
Ha mindenki így magára lenne utalva, SEMMI nem valósulna meg az országban. Semmi.

GreenBP · http://ftcsz.blog.hu/ 2010.05.24. 12:48:54

Nah, jót fintorogsz az 5. bajnoki címetek után)))) Bár a stadion ügyben igazad van, de mondjuk ha Lajos király egyik telkén egy mutltifunkci stadiont húznátok fel, plázástul, nem pedig csak 1-2 sima plázát, lenne stadion is. A Bika kinyitott már? Lehet a Bartók termet kellene stadionná alakítani?

zolisratz 2010.05.24. 12:48:54

Olyan szörnyű dolog az, hogy egy város, egy csapat kap egy stadiont? Ennyire szörnyű, hogy te nem kapsz semmit? Ennyire sajnálod a másiktól? Nem lehet, hogy te vagy kicsit önző? És ha a következő körben majd te kapsz valamit? Egy stadiont, egy bicikliutat, egy autópályát, akármit, amivel szebbé/jobbá/könnyebbé válhat az életed, akkor is reklamálsz? Gondolkodni kellene kicsit. Nem lehet mindig mindenkinek adni.

Oblomov 2010.05.24. 12:48:54

A Nagyerdei Stadiont Vásáry 34-re ínségmunkásokkal építtette meg. Lajosék is tudni fogják az ínségmunkálatokat biztosítani 2014-re, türelem.

- Rendi - 2010.05.24. 12:48:54

"Márpedig ha nem akar megint Bp-re utazgatni a hazai meccsek miatt, akkor egy stadion kijár a csapatnak!"
"Úgy néz ki a Debrecen hosszabb távon képviseli majd az országot nemzetközi kupákban (az elmúlt egy évtized mutatja) így teljesen normális ha állami támogatást IS kapnak ehhez."

Meg akkor állami támogatásból legyenek játékosok is...

Ez egy üzleti vállalkozás, mi köze hozzá az államnak?!?

Netuddki. 2010.05.24. 12:48:54

@Iszapszentkukac: Arról b+, ha stadion kell Debrecenbe, akkor a debreceniek majd szépen dobják össze rá a pénzt, és ne az én adóm után kuncsorogjanak!
Sajnálom, de így talán te is megérted a lényeget.

tippcsi 2010.05.24. 12:48:54

Majd szerződtetik a Stadler Józsit és hipsz-hopsz lesz új stadion.

dedalon74 2010.05.24. 12:48:54

@karikaV43:

Még jó, hogy az ilyen maszopnyalonc szövegek, amit iderettyintettél, legalább 20 évig senkit se fognak érdekelni.
Csináljátok csak, ezzel magatokat minősítitek.
Pofára meg ti estettek, nem kicsit.
De most majd ki lesz ganézva alólatok...

sznob 2010.05.24. 12:48:55

Addig nem lesz Stadion, amíg Szakács Béla meg nem írja!

sznob 2010.05.24. 12:48:55

Amúgy meg nem lesz.

füligjimmy77 2010.05.24. 12:48:55

@mavo: Na, mostmár csak azt az 500 miliót kell mellétenni a városlakóknak, azaz például nekem. Az egymilliárdot melléteszi az állam, az adófizetőkéból (például én). Tessék megmondani, ha szarok az egészre, akkor is ki kell fizetnem? Szerintem emelhetnek még valami közüzemi díjat (szemétszállítás, távhő, parkolás, stb.), az úgyis kurva alacsony Debrecenben. De legalább lesz stadion, és lehet vakítani aparasztot, hogy mennyire kurvára fejlődik aváros. Csak mondjuk még a Modem sincs kifizetve, annak az árából három stadiont lehetett volna építeni. Néhány építettő ott is kurvára jól járt.

Béke

sorokinV 2010.05.24. 12:48:55

@bleckdeck:

Persze, minek stadion, mikor itt van nekünk Budapest büszkesége, a világszínvonalú Puskás-stadion, amely mind rendezvények, mind sportesemények megtartására kitűnő. Messze viszi jó hírünket a nagyvilágba, a közönség is szereti a páratlan komfort és kényelem miatt, amit biztosít.
Sőt, nemcsak stadion nem kell, hanem semmi sem kell. Csak a nyugdíjat és adósságot szabad finanszíroznia az államnak, minden mást, ami kicsit is élhetővé, szerethetővé tenné azt az országot az be kell tiltani!!!!

Bálna_ 2010.05.24. 12:48:55

@nestrot10: Még hivatalosan át sem vette a kormányt, és már takarodjon... ejnye, ennyire fáj, hogy az elvtársakat leléptették? :)

Harald hardrode 2010.05.24. 12:48:55

A gondolatfűzés finoman szólva is csapongó. Amennyiben valaha fociztál, nem csak sörmeccsen, annyiban tudnod kéne, hogy a szezon végén egy dolog számít: hányadik vagy.
Egyébként Debrecenben a rangadókon mindig tele van a stadion és a "sima" hazai meccseken is szép nézőszámot produkálnak.
A befektetésmeg megtérül, ha mellé raknak egy műfüves kispályás sportcentrumot és kiszolgáló egységeket. Inkább ott legyen normális stadion, mintsem a Puskást felújítani, hogy a barom zenészek folyamatosan szétcsesszék a gyepet. Legalább stadion szinten nem leszünk vízfejűek.

Ács Ferenc 2010.05.24. 12:49:17

kukac: Köszönjük az érdemi hozzászólást. Ha nem ismered a témát, miért ugatsz bele?

Ács Ferenc 2010.05.24. 12:49:17

Ja és ehhez az egetrengető bátorsághoz külön gratulálok a kondásoknak. Keménykedni a kecskemétiek ellen! Brávó! Újpesten érdekes módon sűrú kussban tipliztek el mindig az ingyen buszotok felé...

nso.hu
2010-05-24 10:07:42
LittleFox28
Én egy Kecskemét drukker vagyok, és minden szemétkedés nélkül mondhatom hogy a KTE minden poszton a Loki fölé nőtt ezen a meccsen. Persze a Loki így is megérdemelten bajnok az egész éves teljesítménye alapján. A Loki szurkolók egy kis része azonban olyan "állati" viselkedésről tett tanubizonyságot ami meghökkentő volt. Egy kis csoport ünneplés helyett verekedést próbált provokálni a kecskeméti szurkolók között. Testközelből sikerült látnom ahogy egy fél méteres lemez vagy műanyag lap zúgott el a nők és gyerekekkel is telt kecskeméti szektorban. annélkül hogy pszichologozálnék az ilyen embereknek elég komoly fusztrációik lehetnek ha üneplés helyett erre van szükségük. Minden ünneprontás nélkül mondhatom sem a szurkoló tábor sem a csapat nem érett meg a nemzetközi színvonalhoz.

2010.05.24. 12:50:20

Ooo.... Debrecen onkormanyzat.... ? Tudom. NEm szamit.

hüjeliba 2010.05.24. 12:58:21

A stadionépítés üzlet is kéne legyen ez igaz ,de még nyugaton is legalább fele-részt állami- önkormányzati pénzből épülnek, mert ahol van 20-30 ezer néző ott az 20-30 szavazó is. Igen valóban kéne egy 15-20 ezres pálya, de társberuházásokkal együtt, lásd ETO-park (bár az azt hiszem tisztán magánpénz)
A fő gond az hogy az erre elvert állami pénzt nem kéne-e a nevelésbe bedobni inkább. A Loki jól elvolt a Puskással is a BL-ben hiszen Debrecenben sosem lesz 40 milliárd forint egy 40ezer fős UEFA stadionra, és a közeljövő sem indokolja , mert ehhez szállodák is kellenek ,hisz hova teszed azt 2-5 ezer vendégszurkolót és sajtómunkást ?
HA megint összejön a BL főtábla, amit őszintén kívánok, akkor a most felépítendő 15-20ezres aréna, arra a három meccsre kicsi lesz megint.
Összegezve a futball ma Magyarországon a mutatott teljesítményhez képest túlzottan dotált, állami és önkormányzati pénzekkel olyan magas költségszinten üzemel, aminek nem lenne szabad léteznie, ha látogatottságot nézzük még tömeg szórakoztatásnak is túlzás az átlagosan 2-3e nézőszámot ennek tekinteni, (ez 15-20% kapacitás kihasználtságot jelent) pedig ettől nagyobb médiafelületet már nem is lehet mellé rendelni segítségül.

Kalmár 2010.05.24. 13:06:25

@Bálna_: szegény mániás, nem bántsd, reménytelenül beteg.
100 hozzászólásából 90ben ezt mantrázza.
Már kezdek gyanakodni, hogy valami köpőautómata....

Várúr 2010.05.24. 13:15:55

@Dickman:
Ezek szerint Orbán a zembereknek két hét alatt stadiont is ígért. Inkább te ígérd agyatlan, hogy kevesebbet kommentelsz.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.05.24. 13:45:23

A gonosz törpe mindig a "szívhez szól" hazudozásaiban , ígéreteiben.

A nép népszavazással nem akarta a kettős állampolgárságot, most ő szembe megy a népakarattal, csak azért is!

karikaV43 2010.05.24. 13:45:24

@dedalon74: látom te is azok közé tartozol aki nem tud olvasni vagy szöveget értelmezni.Nem vagyok maszopos,se szadeszesz,se fityiszes,se jobbikos,nem szavaztam senkire mivel nem találtam olyan alternatívát akire érdemes lett volna.Rólad viszont helyből süt,hogy a viktorkát akkor is leszopnád ha férfi vagy.Kettőnk közül szerintem Te vagy egy nyalógép nem én.

razer 2010.05.24. 13:45:24

Magyar focira pénzt költeni?! Jézus!

Roham Billy 2010.05.24. 14:24:59

Ha majd lesz stadion, arról fogsz írni vitriolos posztot, hogy miért arra baszták el a pénzt.

Punxsutawney Mormota 2010.05.24. 14:34:40

Gyerekek!

Aki valaha is épített akár egy nyavalyás tyúkólat is, az nem veheti kp-nek, amit Orbán mondott. Persze, kellenek jól hangzó szólamok (lásd John F. Kennedy - Ich bin ein Berliner kezdetű beszédét). Ez tisztán politika.
A másik fele viszont az építészet, építőipar stb. Egy épületet meg kell tervezni. Erre pályázatot kell kiírni. Aztán az elfogadott pályaműről meg kell csinálni a kiviteli terveket.
Nem tudom, hogy az emlegetett területeknek Debrecenben mi a funkciója, de lehet, hogy át kell minősíttetni, illetve biztosítani kell az infrastruktúrát a területre úgymint, víz, gáz, villany, csatorna és utak. Ezt természetesen lehet együtt futtatni a tervekkel.
Osztán, ha már minden megvan, meghívásos vagy nyílt közbeszerzésen ki kell választani a generál kivitelezőt. A generál leszerződik az alvállalkozókkal és kezdődhet az első kapavágás... Ezek a dolgok persze csak akkor működhetnek, ha a finanszírozás adott és nem lesznek különösebb fennakadások.
A leírtak figyelembevételével, ha az új kormány hivatalba lépésétől számított két éven belül állna a stadion az már kiváló eredménynek számítani.

Punxsutawney Mormota 2010.05.24. 14:38:25

@hüjeliba:
A stadionépítés Magyarországon csak annak üzlet, aki építi és annak, aki döntési pozicióban kiválasztja a kivitelezőt :DDDD

Két dolog jutott eszembe. A stadion, kiegészítve szállodával, étteremmel, konferencia-központtal, már jó bevételt hozhat, ami fedezheti a beruházásra felvett kölcsön kamatait. Persze, ehhez ügyes szervezés szükségeltetik.

A másik pedig az, hogy kb. 10 évvel ezelőtt megjelent egy tanulmány, hogy az akkori finanszírozási igényeket alapulvéve, egy NB1-es focicsapatot nullszaldósra lehet, hozni egy 7000-es nézőszámból.
Tinédzser koromban (nyolcvanas évek közepe, második fele) sokat jártam Kispest meccsekre. Ugyan az a csapat már a piszkos nyomába nem léphetett nem hogy a Puskás nevével, de még a Tichy-ék féle csapatoknak sem, és még is rendszeresen megvolt a 6-8,000 nézőszám. És ugyanez a helyzet volt a többi csapatnál is. Hova tűntek a nézők? Mert az emberek szeretik a focit, az biztos! csak a stadionokba nem mennek ki.

nemvolt 2010.05.24. 14:38:25

A hurkásoknak már most jobb stadionjuk van, mint amit a szurkolók megérdemelnek, ha meg keveslik építsenek maguknak, de ne az én pénzemből, hanem abból amit a gyesznó után kapnak a vásárban.

kokoro 2010.05.24. 14:39:16

@Ács Ferenc: vannak bunkók a szurkólók között sajnos (akadnak máshol is) de mégsem a debreceni drukkerek híresek arról hogy állatok.

ZTE, Dunaújváros, Újpest stb. szinte mind állami pénzből építette a stadionját. Én nem sajnálom tőllük de a debreceni pálya egy erdei tisztás "vasráccsal" körbevéve, egy libalegelő. Lényeg hogy lehet majd ütni a kósát hogy nincs kész vagy hogy miért lett ilyen drága.

Csodálkozok az "Én adómból" kezdetű kommenteken... hogy a fenébe engedte net közelbe az ápolója :-)

oscar dirlewanger 2010.05.24. 14:47:59

ennek a gusztustalan bandának, amit lokinak hivnak, a legelő is elég, még hogy stadion...megint lesz szopás a bl-ben, meg zabáljatok hurkát!!hurkássok!!!!!

Shopping 2010.05.24. 14:48:06

A tegnapi színvonal nem érdemel bajnoki címet!!!

Stadiont meg pláne nem!!!

2010.05.24. 14:54:03

Én ugyan nem vagyok Debrecen drukker, de egy stadion tényleg elférne ott. A gondom az, a magyar nagyokos elit képes rá, hogy egy nem megfelelő stadiont húz fel :), amikor már kész, akkor kiderül, hogy nem felel meg az uefa előírásainak :) Debrecennek annyi dolga lenne, hogy megnézi a holland stadionok valamelyikét(nem az Ajaxét!), csak pl:
www.worldstadiums.com/europe/countries/netherlands.shtml
kiválasztja a megfelelőt, és egy ilyet építet. Legyen alkalmas koncertre is, ne adj isten jégkorong meccsre :), kitolható pályával. Az állam állja egy részét, teljesen természetes. Csak ésszel könyörgöm, mert egy angol típusú pálya totál pénzkidobás, szerintem

Shopping 2010.05.24. 14:55:11

VIKTOR!!!

A haverod ( a Deutsch) már megvette a beléptető kapukat 2 milliárdért( 10évvel ezelőtt).

Arra már ne költsetek még egyszer!!!!!

2010.05.24. 14:59:35

@Shopping:
tényleg :), na akkor az már megvan, beépíthető :)

Tajszon 2010.05.24. 15:05:17

Jobb helyeken nem közpénzből építik a stadionokat. Ha jól tudom a Loki is csak 50%-ban van önkormányzati kézben, de gondolom mégis az egész stadiont (ha lesz) mi fogjuk állni.
Aztán lesz 1 fasza 20 ezres stadion, ahol átlagba kimegy 3-4 ezer néző.
Az a vicces, hogy itt van a Főnix csarnok is és állandóan kong az ürességtől, még a bajnoki második női kézi csapat se ott játszik, miért?!

- Rendi - 2010.05.24. 15:30:09

"Az állam állja egy részét, teljesen természetes"

De miért? Semmi köze hozzá...

Pékszakállú Henceg 2010.05.24. 15:42:37

Szeretem, amikor az emberek pusztán politikai világnézetükből fakadóan néznek bizonyos dolgokat pro és kontra. Az egész stadion ügy ott kezdődött, hogy Lajos 2005 nyarán, ország világ előtt kijelentette, hogy Debrecenben 3 év múlva új stadionban szurkolni a nép: ha EB-t rendezünk, akkor 30 ezres, ha nem, akkor a város saját pénzén egy szerényebb 15 ezres stadiont épít fel. Nos, ebből semmi nem lett, és ezért (is) el is küldöm az anyjába a Lajost, mert utálom, amikor átvernek a palánkon. Debrecenben ez idő alatt új Főnixet, új uszodát, új jégcsarnokot, új színházat és Kölcseyt kellett megalománéknak építeni (igaz, a régit alig tudták szétverni) miközben miden egyes bajnoki cím esetében elhangzott az ígéret az új stadionra. Csak hát a népek nem nagyon akartak ám se jégkorongra, se vízilabdára, sem a főnixes bulikra rászokni, valahogy a futball még mindig jobban érdekli őket, mint pl. a férfi kézi-, vagy kosárlabda.
Lényeg a lényeg, Lajos elszórt egy zsák pénzt hülyeségre (meg a haveroknak) és időközben azért rájött, hogy nem olyan kis dolog ám egy stadiont felhúzni. Orbán beszállt mellé tavaly ősszel, ország-világ előtt a szavát adta, hogy Debrecen új stadiont fog kapni, amit bizony meg is érdemel.
Ugyanis! ugathat itt a mocskos lila, ződ, meg akármilyen szurkoló, Magyarországon stadiont ők is állami támogatással kaptak, így jogos az elvárás Debrecenben is. Én, a fentiekből olvashatóan abszolút nem vagyok fideszes, de ha Budapestnek jár 4-es metró 400 milliárdért, akkor Debrecennek az az 1 metró megállónyi 5 milliárd alap.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.24. 15:54:59

@Pékszakállú Henceg: kósa mit nem igért még meg a debreceni birkáknak?

Pékszakállú Henceg 2010.05.24. 16:01:02

@Bukowszky: Én azt gondolom, hogy nem csak a hamis ígéretekkel van baj, hanem azzal is, ha betartják! Lásd 13. havi nyugdíj, vagy Medgyessy 50%-os köztisztviselői béremelése. Ez a mostani ígéret olyan, amivel már 5 éves adósok, de ez egy olyan ígéret, amit nem könnyen felejtenek az emberek, mert amikor kimegyek a stadionba, akkor még mindig ugyanaz a tákolmány van a seggem alatt.

bakaruhában 2010.05.24. 16:01:27

Nehogy úgy járjanak mint Dunaújvárosban. Ott a nagy stadion, csak csapat nincsen. Egyébként minek az átlag ötezer nézőre, harmincezres stadion? Pazarlás.

Pékszakállú Henceg 2010.05.24. 16:06:43

@bakaruhában: Nem akarnak 30 ezres stadiont, a tervek alapján már csak 15-20 ezres stadionról lenne szó. Az átlag valóban annyi, viszont a rangadókra a 15 ezres simán megtelne. Amúgy az országban nincs egy épkézláb stadion, ami szégyen.

Zsola777 2010.05.24. 16:06:43

Előbb lesz Duke Nuekem Forever, mint stadion, meglátjátok! :)

karikaV43 2010.05.24. 16:11:17

@kokoro: Dunújvárosban nem adoot állam bá semmit,a vasmű,önkormányzat és a csapatot működtető kft 80%-ig építette,amikor állam bá jött volna beintett azóta is úgy áll,a vasmű külföldi tulajdon pénzt nem ad a stadion meg egy torzó,és már csapat sincs

atila68 (törölt) 2010.05.24. 16:41:01

Ezt Kósa elkúrta.
Mondjuk azt nem értem miért egy város, vagy az állam építsen stadiont bárkinek is.
Felelőtlen ígéretek ezek, és naív várakozások.
Tipikus "hány éves vagy királylány" sztori.

strappa 2010.05.24. 16:48:45

@Mikor rendezi a Fidesz milliárdos tartozásait?:
"A nép népszavazással nem akarta a kettős állampolgárságot, most ő szembe megy a népakarattal, csak azért is!"

Hazudsz, a nép a népszavazáskor 51,5%-kal megszavazta a kettős állampolgárságot, úgy hogy a kenyéradóid (az akkori kormány) végig ellene ágáltak.

Ács Ferenc 2010.05.25. 20:34:21

@bakaruhában: Debrecenben nincs átlagban ötezer néző. Arról nem is beszélve, hogy idegenbe nem kísérik a csapatukat, ingyenbusszal is csak négyszázhuszan jöttek össze nagy nehezen, úgy könyörögtek múltkor is a szervezők, hogy jöjjenek szurkolni a kondának.
De nem jöttek.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.05.26. 07:14:21

pedig én már láttam, hogy hozták-vitték a hydrastat-tól a stadion makettjét.
csak azt nem tudom még, hogy a viktória mellé rakják majd, vagy a jágcsarnok mögé.

sunika 2010.05.28. 10:44:46

Kommancsok

A Népszabó egyik kommentjében egy "magatokfajta" már beírta,hogy Kósa 60 millát vágott le Az útépítőktől,és a csatornásoktól.
TI ezt nem tudjátok? (Mert ti mindent tudtok.)
Már minden második kommentnek erről kellene szólni.
Kevesen vagytok,de nem veszitek észre hogy Kósa 62%-kal nyert.
Lehet hogy nem nálatok van az igazság?

borisfedor 2010.06.07. 17:06:41

Valaki írja, hogy az ellenzéknek számon kellene kérni az ígéreteket. Van a városházán ellenzék? Én még egyszer sem láttam ott ilyet.
Én is kidobtam sajnos a sok ígéretet. Sehol nem találom a városi médiában.
Az lenne a kérésem, ha valaki tud ilyet szerezni, rakja már fel ide, illetve ha a blog tisztelt írójának van, kérem tegye már fel, mert jó lenne újra átbogarászni. Tanulságos lenne.

külvárosi 2010.06.11. 05:19:55

a stadion ígérete 4 éve ciklusokban tör felszínre :)
süti beállítások módosítása