Kalandorok már jártak itt

Elfeledett városrészek. Basahalom-Alsó 3.

A választási törvény szerint a voksolás után 30 napja van a jelölő szervezeteknek, hogy plakátjaikat eltávolítsák a közterületről. A debreceni pártok azt ígérték, hogy ők 15 nap alatt eltűntetik a nyomaikat. Ez az önként vállalt határidő már másfél hónapja lejárt. A közterület-felügyelet, ha úgy gondolja, szabálysértési feljelentést tehet a törvényben foglaltak be nem tartói ellenében. Ha úgy gondolja…

Az alábbi fotók néhány napja készültek Debrecenben, a 7. egyéni önkormányzati választókerületben. Itt található a Bayk András-kert (A város egykori főbírájáról elnevezett külső kertség a város keleti részén, az Ungvári kerten túl található, a Létai út két oldalán.) és Kondoros (Az azonos nevű vízfolyás partján állt település, amelyet 1429-ben már pusztaként említenek az iratok. „Emberemlékezet” óta Debrecenhez tartozott. Jelenleg zártkert a debreceniek hétvégi telkeivel. Forrás: Wikipédia).

Az október eleji voksolást itt is a Fidesz jelöltje nyerte, Kovács István a szavaztok 62 százalékát szerezte meg gyér választói érdeklődés mellett (28 százalékos részvétel). Mint a fotókon látható, a választási kampány ideje alatt a párt emberei jártak ebben az elfeledett városrészben, azóta minden bizonnyal nem. Minek is jöttek volna? Majd ráérnek négy év múlva visszatérni.

Addig is a 7. választókerület jelentős részét leginkább mostani állapotában kellene megőrizni, és idegenforgalmi célállomásként meghirdetni a rusztikus közeget, a sáros utcákat, elvadult közterületeket kedvelők számára.

Kalandorok már jártak itt, most jöhetnének a kalandtúrázók.

(A fotókat Konyhás István készítette. Köszönet érte.)

Basahalom-Alsó korábban:

Nagyon alul járó

Fénnyel fedik a csúf valót

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr922496166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.12.06. 16:03:38

A polgármonstert fel kellene jelentenie a köztereseknek közveszélyokozásért: A vámpíri mosolyától megbokrosodnak a lovak, és kész a baleset.

Debrecent és környékét már szeptemberben katasztófasújtotta övezetnek kellett volna nyilvánítani: az egész területen szétömlött kósa mosolya.
Elsődleges tünet: gyomorsav túltengés.
süti beállítások módosítása