A jó szomszéd?

Göngyöleget görget a szél.

Fotókat kaptam, T.J. küldte, köszönöm.

A debreceni Teleki utcát láthatjuk, a Tóth Árpád Gimnázium oldalában található szelektív gyűjtőszigetet, átellenben a Coop boltjával. Megannyi papírdobozt, amiket többnyire gondosan összehajtogatva helyeztek el ott, csak aztán szél fújta, gyerek rúgta, kukázó túrta, és egyre nagyobb területre terebélyesedett a szemét. Az egyik gyanú szerint a göngyölegmaradék talán a boltból származik, bár korábban efféle kihelyezés nem volt tapasztalható részükről, aztán az is nehezen hihető, hogy egy ilyen nagy és hirdetetten magyar üzletlánc ne gondoskodna saját szemetének szervezett elhelyezéséről. A másik vélekedés a gimnázium büféjét hozza gyanúba, ennek azonban ellentmond a pezsgő és sör fogyasztására mutató számos jel, illetve az iskolai büfének is van vélhetően valami rendszeres logisztikája a saját szemetének elhelyezésére. Vagy talán valami irdatlan nagy utószilveszteri buli nyomait láthatja az arra járó (esetleg épp a gimnázium épületét adták ki a duhajkodásnak?), az azonban bizonyos, hogy a szemét keletkezési helye a közelben lehetett, nem a város távolabbi részeiből hozták ide. Mert akkor szállíthatták volna egyenesen a szeméttelepre is.

Debreceniek tették ezt, s bár méltányolható lenne, hogy a kijelölt gyűjtőhely mellé pakoltak, mégsem bele (ennyi el sem fért volna), s ez valójában ugyanolyan szemetelés, mintha bárhol más közterületre dobták volna ki feleslegessé vált göngyölegeiket. Az eset pedig kezd mindennapossá válni a városban, mi pedig kezdünk hozzászokni a látványhoz.

Ott is koszolódik Debrecen, ahol korábban nem. Talán néhány helyen kint kellett volna hagyni azt az őszi választási hirdetményt, amelyik így kampányolt: „Debrecen a mi otthonunk”.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr142575757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.11. 16:54:31

Gratulálok a Jobbik portálján olvasható másodközléshez!

szebbjovo.hu/node/6377

Most akkor legyen tolerancia, vagy ne legyen tolerancia, vagy az attól függ, kik érezték ott otthon magukat?

Ez viszont egy téves elképzelés, csúnyán fogalmazva hazugság:
"(...) az azonban bizonyos, hogy a szemét keletkezési helye a közelben lehetett, nem a város távolabbi részeiből hozták ide. Mert akkor szállíthatták volna egyenesen a szeméttelepre is. (...)"
A szeméttelepen ugyanis lerakási díjat kell fizetni, itt viszont - hacsak több tanú és fénykép nem erősíti meg a feljelentést (amire nem sok esély van, mivel nem igazán sok lakóház ablaka nyílik oda) - úgymond ingyenesen leganyézhat akár teherautóról is.
Ha ismétlődni kezd a dolog, akkor alighanem valamelyik kocsmárost kellene a helyszínen inzultálni, meg a furgonját is szétverni...
süti beállítások módosítása