Hazai pálya

A polgármester lánya aranyérmes lett Debrecenben.

Voltak, akik már azt sem tartották helyesnek, hogy Kósa Lajos fővédnöke egy olyan versenynek, amiben két lánya is indul. Erre persze lehet legyinteni, hogy ugyan már, a polgármesternek illik fővédnöknek lenni, ha a városában jeles sportesemény van, az Országos Műkorcsolya Utánpótlás Vidékbajnokság pedig az, arról pedig nem tehet a városvezető, hogy két gyermeke is tehetséget mutat ebben a sportágban.

Az igazi felháborodást azonban nem a fővédnökség ténye váltotta ki, hanem a szombati versengés megrendezésének a mikéntje. A szakemberek elmondása szerint az ISU (Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség) szabályzata szerint egy korosztályos kategóriába tartoznak az 1997. július 1. és 2000. július 1. között született gyermekek. Debrecenben azonban ezt kettéválasztották, méghozzá igen furcsa módon: a három évet nem másfél-másfél évre, hanem az egyik kategóriába a 1997. július 1. és 1998. július 1. között születettek kerültek, a másikba pedig az 1998. július 1. és 2000. július 1. közöttiek. Ennek eredményeként a 11-13 éves korosztály egyik kategóriájában hat nevező volt, a másikban meg csak három. (Más versenyeken is megesik, hogy ha sokan indulnak egy korosztályban, akkor a kategóriát kettészedik. A hétvégi debreceni bajnokságon is volt olyan kategória, ahová tizenketten neveztek, de azt a kategóriát nem bontották ketté, egyben hagyták, míg a kevesebb indulós korosztályt szétkapták.)

A furcsa módon kettémetszett korosztály háromindulós kategóriájának mindegyik versenyzője a Debreceni Sportiskola színeiben lépett a jégre, így garantált volt, hogy mindegyik gyermek érmes lesz, cívishonnak hoz dicsőséget. Hármójuk közül pedig Kósa Eszter bizonyult a legjobbnak.  (Az önkormányzati hírportál ezt a címet adta tudósításának: Aranyeső a Jégcsarnokban.)

A korosztálybontás miatt felháborodottak azt mondják, hogy a polgármester lányának kreálták a külön kategóriát a szervezők, a vele azonos korúakat, de nála jobbakat eltávolítandó mellőle. (A Facebookon egy – nem névtelen – szemtanú így számolt be a történtekről: Az első tény: Esztike valóban hibátlan és erős programot futott, viszont a programkomponensekben erősen felpontozták. Tavalyhoz képest Sebestyén Júlia (és Nottinghamben Gurgen Vardajan) munkája nagyon látszik rajta. Ugyanakkor fostak Kósáék, hogy az országoson advanced novice-ban (ott már két programot kell bemutatni) jól teljesítő miskolci lányok simán verik Esztert, ezért úgy csinálták a 3 féle novice korosztály elosztását, hogy Esztike 3, tkp. súlytalan versenyző ellen korcsolyázott, a miskolciak és az általuk eltávolított Mórucz Babett a másik korosztályban versenyzett. (…) A helyzet pikantériája azonban, hogy mennyire látszik, hogy csak a felnőttek szintjén van ez a rivalizálás, hiszen Babett az eredményhirdetés előtt ugyanúgy játszott a jégen volt jégkarcos edzőtársaival, mint azelőtt. Ők nem utálták ki maguk közül, csak Kósa és a felesége teremtették ezt az egész szituációt, hogy a kislány most heti 2x Miskolcra jár edzeni busszal, 12 évesen a buszon ebédel-vacsorázik-tanul, hiszen magántanuló lett az edzések miatt. Ő minden egyes edzéséért megküzd a szüleivel együtt - hisz anyagilag is elég nagy áldozatot követel a műkorcsolya -, míg Eszterkének minden az ölébe hullik. Ezért a gyerek nyilván nem hibáztatható, ő egy kedves, halk szavú, udvarias kislány, de akkor sem elhanyagolható, hogy sokkal több minden a rendelkezésére áll, mint más versenyzőknek.)

Nemcsak a verseny maga, hanem a róla készült médiabeszámoló is igen debrecenire sikeredett. Az önkormányzati televízió tudósítása beszámolt arról, hogy öt arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szereztek a szombati versenyen a Debreceni Sportiskola ifjai, de a kilenc érmes közül csak a polgármester lányának nevét említették meg, csak őt szólaltatták meg, a másik nyolc debreceni korcsolyázó fiatal csak arctalan szám a városi „köz”tévében.

(Az ügy kapcsán véletlenül se feledjük: a gyerekek ártatlanok, a felnőttek nem!)

UPDATE: Az önkormányzati hírportál, a Dehír végre kiegészítette a tudósítását, és a többi debreceni illetőségű érmest is felsorolta. Bár a lista nem teljes, van olyan debreceni kislány, aki ugyan a városban él, de máshol kényszerül edzeni. Neki nem jutott hely a névsorban. A Dehír (városi televízió) munkatársai a tudósításuk mozgóképes anyagát is kicserélték, kibővítették, így már nem csak a polgármester lányát szólaltatják meg benne. Ezek a kiegészítések, pótlások, finomítások, visszamenőleges igazítások is valószínűleg azt bizonyítják, hogy mások szerint sem volt helyénvaló, amit (részben) szóvátett ez a blogbejegyzés.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr602624472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eccerüvagyok 2011.01.30. 13:17:32

Ez a büdös kis magyar valóság...
Az urambátyámozás, a mutyizás, a gerinctelenség minden szinten. Velejéig romlott politikai, gazdasági elit. Magyarország a büdös életbe nem fogja tudni levetni magáról ezt a bilyogot.
Kósának is, ha lenne egy csepp esze, belegondolhatna abba, hogy mi lesz akkor, mikor a lányai felnőnek. Bizonyára kiváló taníttatásban lesz részük, megfordulnak majd neves külföldi egyetemeken és szinte biztos, hogy felvilágosult, modern értelmiségiek lesznek, legalábbis minden esélyük meg lesz rá.
...És esetleg szembesülnek majd hitvány szüleik még hitványabb ügyeskedéseivel. Nehéz feladat lesz számot adniuk.

nemugyvanaz2 2011.01.30. 13:17:33

Sajnos a szüleit nem választhatja meg az ember...
A legrosszabb az egészben, hogy a gyerekek (még) őszinték. És éreztetik is a társaikkal, ha valami nem stimmel velük kapcsolatban. Valszeg ők is sejtik, miért kellett annak idején kirúgni Babettet.
kapcsolat.hu/blog/debrecen_kosa-klikk_kontra_morucz_szilvia
Bízzunk benne, hogy nem Kósa vér folyik az ereiben.
Egyszer egyébként pont szemben jött velem a királ (ki a jégpályáról). Megtestesítette a "kakas a szemétdombon"-t...

juhaszcs 2011.01.30. 17:07:19

Mi ebben a meglepő?
Kósa köcsög fideszes logikát követ mindent a saját családjuknak a többieknek meg kuss.
A gyereke remélem szégyenli magát az apja mocskossága miatt.
Fidesz diktatúrában ez teljesen normális.
Bukni fogtok fidesz fanok!

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.01.30. 17:07:19

Vajon az elszámoltatási kormánybiztos mikor vetődik el Debrecen felé?

luis5 2011.01.30. 17:07:19

Gyenesei Lillát (öttusa) basztatta valaki mert az "ölébe hullott" a lehetőség?
Semmi bajom vele, pedig az apja egy seggfej.

lolperec 2011.01.30. 17:07:20

kép elemzés?
"ilyen magasról ellátok a pahaszt apámig is" tűnődik meghatódva a kislány

smartdrive 2011.01.30. 17:26:47

gratulálok annak a vadbaromnak, aki a mérhető öttusát a hagyományosan bundás műkorcsolyával hozza párhuzamba

Alamio 2011.01.30. 17:26:48

Nem a munkásököl számát olvastam véletlenül? Ez a cikk egyszerűen gusztustalan, ha igaz, akkor is kicsinyes...

Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus 2011.01.30. 17:26:48

ez hányinger. tömény hányinger.

debrecen még magyar viszonylatban is gyomorforgatóan beltenyésztett, belterjes, nepotista gennykupac, hányingerem van az egésztől.

Lille havfrue 2011.01.30. 17:26:48

A kis Kósa-lány tiszta anyja.

bütyök 2011.01.30. 17:30:46

okádhatnékom van! undorító fujj!!!

Sokorai_Atala 2011.01.30. 17:38:40

Van nagyon régen egy úgynevezett "jégmama" kifejezés a műjégpályák körül. Rosszabbak, mint bármelyik falusi foci meccs beállt szurkolói, nem megbántva a falusi embereket. nyilván egyik jégmama írta, a másik jégmama ellen a bejegyzést (íratta). A legrosszabb kategória ők.

világoszöld 2011.01.30. 17:48:58

Átérzem az ezüstérmes fájdalmát, mert anno ezért hagytam abba a mükorit. Nagyon szerettem csinálni, csak szüleim anyagilag nem birták fedezni a költségeket. Indultam versenyeken, szép eredményekkel, amikor egyszer az akkori Korcsolyaszövetség egyik vezetőjének leánykáját, aki nálam jóval idősebb volt, a mi korosztályunkban inditották azzal a kifogással, hogy túl sok induló van a saját korosztályában, itt pedig kevés. Nem cifrázom, ezüstérmes lettem, ő arany, én pedig nem tudtam úgy örülni az ezüstnek, mint előtte más versenyeken, az igazságtalanság fájt, akkor hagytam ott ezt a sportot.

willy wonka 2011.01.30. 17:51:05

"Az apja vagy te beteg állat,az apja!"

pistola 2011.01.30. 17:59:13

sajnos vannak akik így játszanak.
ha a kislány tényleg olyan tehetséges, akkor majd úgyis bizonyítja magasabb szinteken is, ahova nem ér el a papa ügyeskedése, ha nem, akkor marad nekik ez.

Kósa amúgy tényleg Debrecen Kim Dzsong Il-je. :))
Szerintem ideje lenne csinálni sürgősen egy fiút is (ha nincs neki, nem tudom), hogy legyen kire átruházni majd a hatalmat... :)

gipsz1234 2011.01.30. 17:59:13

A korcsolya mint pontozásos sportág mindig is lehetőséget adott "más" szempontok figyelembe vételére. Teljesen érthető hogy sok embernél kiveri a biztosítékot amikor a politika ide is beteszi a mocskos lábát. A blogírónak abban is igaza van hogy a Kósa kislány nem tehet róla.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2011.01.30. 18:10:54

Kósát sem Magyarországhoz, de még a fideszhez se kell hasonlítani(habár húzóember, tény..)

De Kósa jelenleg tényleg az ország mocska, én nem is értem, hogy juthatott ez a nyilvánvalóan kommunista rendszerben és módszerrel tevékenykedő ember egy saját városhoz.
Ráadásul jól tudjuk, hogy a kommunizmusnak vannak jó oldalai is.Na ez a Kósa ezeket pont lehagyja, a kommunizmus legrosszabb mellékeseit viszont behozta.
Az ország egyik legeladósodottabb városát csinálta Debrecenből(asszem Kaposvár, Szolnok van még így eladósodva)..és az a legkevesebb, hogy a lányait arannyal jutalmazza. A debreceni média is kizárólag az Ő kezében van. Esküszöm, a hírt meg az ATV elfogulatlan kis valami a debreceni médiákhoz képest... Tényleg döbbenetes, mint kommunista kis rendszert épített ki magának. Hagyó lenne tán ilyen rossz polgármester, de még ez se biztos..

chemical_tourist 2011.01.30. 18:14:20

itt nem bedöntött, hanem eldöntött...ügyes kis parasztgyerek a cimbijeivel együtt...majd kapnak kedves ajándékokat ők is, idővel...

Bruno 2011.01.30. 18:19:29

Ne felejtsük el milyen jó volt Kósa akkor amikor bedöntötte a forintot, ezzel kíváló lehetőséget teremtve párttársainak egy kis shortolásra. Így aztán Kósa az örök.

dtk74 2011.01.30. 18:23:57

Tanulni, tanulni, tanulni

hannant 2011.01.30. 18:27:39

Hm. Savanyú a szölő?

isssti 2011.01.30. 18:29:33

Erről is azarohatt Ornbán tehet, meglássátok!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.01.30. 18:37:33

Egy apa tegyen meg minden tőle telhetőt a gyereke sikerei érdekében...

Fideszes körökben ezt így értelmezik.

JohnHenry 2011.01.30. 18:53:51

kár ezért az országért :-(

Johny the mocsok 2011.01.30. 19:00:50

Dúró Patrícia nem Dúró Dóra húga? :)

matkó 2011.01.30. 19:02:56

A kapcsolat.hu mellett tele a net a Babett kirúgásával:
debrecen.blog.hu/2010/02/07/sportiskola_kosa_korrupt
www.magyarvagyok.com/csoportok/56-Az-am-Hazam-ma-ez-VAN/temak/1095/

Azért a Babett ő anyja (szintén jégmami, egy barom, aki képes azzal szopatni saját gyerekét, hogy Miskocra hurcoilja) is megéri a pénzét...
debbenet.blogspot.com/2010/03/soron-kivul.html

Parajpuding 2011.01.30. 19:10:10

Azon versengésnél, ahol szubjektív a bírálat (pl. korcsolya, szavalóverseny, vagy akár egy szépségverseny), ott a legjobb "teljesítmény" sem garancia a nyerésre.
Az emberi gerinc már csak ilyen. A majomhoz képest egyenes, de tartása annyi, mint egy puhatestű csigának. Mindig akad érdek, ami felülbírálhat.

Mr. Ligthman 2011.01.30. 19:12:28

Ki az, aki még meglepődik ezen.

Gera 2011.01.30. 19:23:55

Na, most már legalább azt is tudom, miért kellett annyira a városnak a jégcsarnok.

kéne egy nick 2011.01.30. 19:27:00

@luis5:
Mikor sorolták át Gyenesei Lillát korcsoportos versenyen kedvezőbb korcsoportba?

Az öttusa melyik része szubjektív pontozásos?

Köszönöm. Ennyi.

op tomi 2011.01.30. 19:33:51

Na most nagyon meglepődtem:)

Anonimama 2011.01.30. 19:42:52

A műkorcsolya EB mai gálaműsora közben Sebestyén Júlia nyilatkozott, nagyon rokonszenvesen, debreceni ténykedéséről (is). Neki hogy nincs hányingere ettől??? Adja ehhez a nevét?

pazola 2011.01.30. 19:42:52

Egyszer volt mar szo a kosa-fele gyerek mukorcsolyazasarol valahol. Nem ebben a blogban?

Kosarol sok mindent el lehet mondani. Jot nem.

pernahajder Campbell 2011.01.30. 19:51:11

Elképesztő. Tényleg. Egy tisztességes embernek nemhogy befolyásolni nem jutna eszébe a versenyt, de nem is hagyná, hogy a kedvéért ezt tegyék, hiszen hogyan tudna utána más tisztességes ember szemébe nézni?

This_is_Sparta (törölt) 2011.01.30. 19:55:51

Kérem jelentkezzen az, aki úgy véli, hogy a műkorcsolya, vagy a jégtánc egy korrekt, minden szubjektivitást nélkülöző sportág!? .... Senki!?... Köszönöm!

Felmosórongy (törölt) 2011.01.30. 20:13:00

nemsokára a fideszes görények feleségei tudós akadémikusok lesznek...orbán ráhelke meg a MTA elnöke

Pistie 2011.01.30. 20:13:00

A nagy szervezkedésben Kósa papa csak azt nem fogja tudni megoldani, hogy pár év múlva ha a kislánya rákeres esetleg erre a rendezvényre, akkor ne olvassa el ezt a cikket, ezeket a kommenteket. És akkor szembesül a büdös magyar valósággal, a protekcióval, a mutyizással, hogy nem tisztán győzött. Mindezt úgy, hogy valószínűleg tehetséges, és sikereket tudna elérni. De ha ezeket elolvassa, akkor garantáltan elhányja magát, ahogy minden jóérzésű ember teszi, mert sajnos erre mást nem lehet mondani: hányinger, ami itt folyik!

darrenstar 2011.01.30. 20:13:00

bla-bla-bla-bla-bla....megy az átkozott nyavalygás folyton ezeken a szaros blogokon. azt hiszitek értelmiségiek lesztek, ha jujjogó posztokat írtok megállás nélkül mindenféle politikusról. most őszintén, ki a faszt érdekel, hogy mit nyert valami gyerek egy istenverte jelentéktelen sportág jelentéktelen mezőnyében egy jelentéktelen korosztályban? amúgy is költözz el debrecenből ha semmi se tetszik tahókám, ezt a fasz kósát rendszeresen megválasztja a városod nem kis különbséggel. vidéki prolik, azért

azAttis 2011.01.30. 20:28:19

Teljesen ellenőrizhetetlen kamu vádaskodásokkal támadni végső soron egy kisgyereket.. szép volt! igen! igen!

Kedves maszop van még lejjebb is?

venszivar 2011.01.30. 20:28:19

@Pistie: Hányinger!,de azok ebbe élnek s nagyon jól élnek ebbe a "moslékba" .Mikor a papa vesz jó cuccokat,majd kocsit,majd házat,nos akkor nem érdekli őket a pór nép véleménye!Szarnak azok rá....!Mint a papa ránk.

Amidazophen 2011.01.30. 20:40:06

@azAttis: Van ám, bizony!

És te pontosan ott ülsz, abban a "lejjebb" társaságban.

VoLk&StRoY 2011.01.30. 20:40:16

Méééé? Ha kula bácsi is kitüntethette az orvos tesóját, akkor egy ilyen apróság lajcsinak is belefér!
Ja, kár a leánykákat ilyen dolgoknak kitenni!

Baldrick68 2011.01.30. 20:40:22

@azAttis:
Bocsi szerintem egész jól utána lehet nézni hogy mennyire kamu és légből kapott.

Szokás máshol így szétbontani a korcsoportot? Igen / Nem.

Szétbontották ennek ellenére? Igen / Nem.

Az ominózus tudósításban tényleg így jelent meg ahogy itt állítják? Igen / Nem.

Rókakígyó 2011.01.30. 20:40:41

Politikusaink különösebb értéket nem teremtenek és nem képviselnek. Ez Deák óta így van. Az érték semmisé tétele pontosan a fennálló rendszerek célja. Egy ilyen akció remekül illik ebbe a folyamatba és hát meg is érdemeljük, hogy ezt kapjuk. Szerencsére van még választás.

Taligamajom 2011.01.30. 20:40:43

Ez is csak egy szokásos MSZP-s mocskolódás, igy probálják lejáratni a Fideszt. A jég alatt ott voltak a kommunista ügynökök, akik szabotálni probálták ezt a nemes debreceni eseményt...

Na, most komolyan. Visszataszitónak tartom, hogy már a sportba is begyürüzik ez az egész komédia.
Üzenem Kósa úrnak, a nemzetközit nem fogják tudni megbundázni és szegény kislány nem fogja érteni hogy ott miért verik szarra, amikor otthon ő volt a sztár. Micsoda buta rövidlátó arrogancia...

THC 71 2011.01.30. 20:55:01

Mit vártatok? Debrecen,Kósa,és korcsolya mamák-papák.Csupa olyan tényező ami ezt eredményezi.A loki bundázik,a sport vezetés előnyhöz juttatja a debreceni csapatokat(a női kézi kivétel,persze nem véletlenül).

Netuddki. 2011.01.30. 20:55:18

@Gera: "Na, most már legalább azt is tudom, miért kellett annyira a városnak a jégcsarnok."

Jégcsarnok. Bundás focicsapatnak sportcsarnok...

árnyékgyuri 2011.01.30. 20:55:20

Ez így baromi nehéz. Megdöbbentő, hogy a sportszülők hogyan látják a csimotáikat. Ez a korosztálybontás a legenyhébb esetek egyike. Mindenhol csinálják. Én voltam olyan úszóversenyen, ahol nekem kellett szólni, hogy a lányom második lett, mert simán jobbnak mérték az idejét (hazai pálya). Ha nem abban a futamban indult volna ő nyeri a versenyt.

Baldrick68 2011.01.30. 20:55:21

@azAttis:
Kár védeni a védhetetlent.
Gondolom másodpercek alatt bebizonyítod hogy nem is úgy volt.
Ha meg nem akkor nem kellene ez a szerecsen mosdatás.

Netuddki. 2011.01.30. 20:55:23

@sanche: "én nem is értem, hogy juthatott ez a nyilvánvalóan kommunista rendszerben és módszerrel tevékenykedő ember egy saját városhoz."

Csak nem a debreceniek szavazták meg?

KenSentMe 2011.01.30. 20:55:23

@Pistie: Ne félj, nem fogja elhányni magát. Az a csaj ugyanis nemesnek született, mint régen a grófok és a bárók. Más dimenzióban nevelik, úgy, hogy ő különbb és jobb mindenkinél. Egyébként a beleölt pénzmennyiség miatt valóban az is lesz, egyszerűen, aki a legjobb kajákat eszi, a legjobb tanároktól tanul, az jobb lesz, mint aki a lakótelep körül futkározik esténként és egy filléres könyvtárbérlettel próbál magára némi tudást felszedni. Az a csaj a legjobb iskolákba fog járni, minimum a Sorbone-on tanulni, stb. ..

ha valaha megtalálja ezt az írást, akkor garantáltan eszébe fog jutni, hogy egy taknyos paraszt írta, akiből 12 egy tucat, és aki tulajdonképpen csak irigy, hogy neki nem adatott meg neki a garantált siker és a biztos csillogás töredéke sem.

ob.szerver 2011.01.30. 20:56:13

@sanche:

"De Kósa jelenleg tényleg az ország mocska, én nem is értem, hogy juthatott ez a nyilvánvalóan kommunista rendszerben és módszerrel tevékenykedő ember egy saját városhoz.+

Hát egész egyszerűen úgy, hogy Debrecemben erre van igény. Ameddig Kósa indul, addig közel 80%-os szavazataránnyal lesz polgármester. Ez egy ilyen város. Ez egy ilyen ország.

kuki123 2011.01.30. 21:04:32

Úgy tűnik ez tetszik az embereknek

ez az urambátyám rendszer

és újra és újra megszavazzák ezek a birkák

aljaskuszobab 2011.01.30. 21:04:35

államtitkár már kósa eszti? nem? akkor meg? a papa látványosan visszafogja magát.

azAttis 2011.01.30. 21:16:29

szabálytalan volt? nem
okozott akárkinek kárt a dolog? nem

az, hogy hogyan "szokás" bontani vagy nem bontani pár gyereket korcsoportokra. Komolyan ezen lihegnek debrecenben a szocialisták?

Psyman 2011.01.30. 21:16:30

Ha tényleg jól korcsolyáznak a Kósa-lányok, akkor remélhetjük, hogy ez a jövőben kellemetlen epizódszerepként szürkül majd bele a karrierjükbe, és nem pedig úgy, hogy egyetlen igazi sikerülekt apucinak köszönhetik...

6EQUJ5 2011.01.30. 21:16:30

Hihetetlen, hogy mindenből politikát kell csinálni ebben az országban és gyerekeket is bele kell keverni ebbe.A mocskos módszerek sajnos maradtak ebben a tekintetben, nem történt rendszerváltás, de más tekintetben sem.Ezek maffia módszerek.Ha az ellenségünk vagy, akkor tönkretesszük a családodat.Egy jelentéktelen sporteseményről ilyen gusztustalan módon beszámolni azért nem semmi.Kósáék mindenkit lefizettek, megvesztegettek?Van erre bizonyíték?És ha a Kósa család a saját pémzét költi a lányuk taníttatására avval mi a baj?Legalább nem BKV-s százmilliókból!Nem értek egyet a Jobbikkal sok dologban,de Vonának igaza van, az M(Maffia)SZP mindennek a legalja!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.30. 21:27:38

A bundázó Debrecen 15 milliárdot kap Orbán spanjuktól stadionra. Csaljon mindenki és jön a lé!!! Szarjankók!

''Orbán hatalomvágya kielégíthetetlenné vált''
Miközben Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnökségét, Orbán Viktor kormányát tekintélyelvű elhajlással gyanúsítják - írta a médiatörvény ellen rendezett tüntetés kapcsán készített terjedelmes budapesti riportjában a Le Journal du Dimanche (JDD) című francia lap.
"De létezik-e még valóban demokrácia Magyarországon? A kérdés komolyan felmerül, amióta az 1989-es antikommunista forradalom volt diákhőséből a keményen nacionalista jobboldal vezetőjévé vált Orbán Viktor miniszterelnök és pártja, a Fidesz, megszerezte a képviselői helyek kétharmadát a tavalyi április választásokon. Azóta (Orbán) példa nélküli törvényhozási őrületbe hajszolva a parlamentet, s lekötelezettjeit helyezve az állami kulcspozíciókba, rohamtempóban irányítja magyar forradalmát" - fogalmazott a lap.

Orbán takarodj, mondja a magyar polgár!

campobaszo 2011.01.30. 21:27:39

Ez legyen a legnagyobb bajunk,hogy ki nyeri az OMUVI-t.
Egyébként meg lehet,hogy tényleg ez a legnagyobb bajunk,igaz kedves rokonok?

gitáros 2011.01.31. 05:24:53

@antinepper:
Tényleg hihetetlen, hogy mindenből politikát kell csinálni ebben az országban és gyerekeket is bele kell keverni ebbe. Akkora gáz lett volna, ha valamelyik Kósa-lány nem aranyat kap?

Ja, bocs, te nyilván nem így gondoltad. Igaz, meg eleve nem is érted a dolog lényegét. (Hol volt szó lefizetésről például? Ostoba.)

asz0089 2011.01.31. 05:24:54

Ez a lényeg, a gyereket semmilyen körülmények között nem szabad bántani.
Hátha sikeres sportoló lesz belőle, mert megvan a lehetősége és hazánk hírnevét öregbíti.
Lajosra nem érdemes szót vesztegetni, szégyen, hogy Debrecen polgárai ilyen magabiztossággal választják meg.
Állomása szégyenteljes, állatparkja szégyenteljes, közlekedése szégyenteljes, stadionra most éppen összejött a lehetőség, de még nem tudjuk, hogy minek.
Panelprogram szó szerintem nem is ismert Debrecenben, legalábbis egy Nyíregyházához viszonyítva vicc kategória ami ebben a városban van ezen a szinten, meg más szinten is.

Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus 2011.01.31. 05:24:54

nepotista, korrupt, erkölcstelen és műveletlen senki ez a Kósa, egy gusztustalanül, fertelmesen belterjes szarfészket csinált debrecenből. kár érte!

ugus 2011.01.31. 05:24:54

@A bundázó Debrecen kap orbántól 12 milliárdot !!:
"" Orbán takarodj, mondja a magyar polgár! ""
Nem a magyar polgár mondja , hanem te ...

Melee 2011.01.31. 05:24:54

Kósa Lajos a Fidesz egyik vezető politikusaként bemutatta, hogy mit jelent számára a becsület és a tisztesség.

Melee 2011.01.31. 05:24:54

@azAttis: Ezen a tisztességes emberek lihegnek, nem a szocialisták.

is 2011.01.31. 05:24:55

@aljaskuszobab: nem is értem, hogy miért is nem vagyunk hálásabbak. hiszen egy egyéni indítvánnyal simán levihetnék az államtitkársághoz szüksgées korhatárt 12 éves korra, mi az nekik, nem igaz?

fourgee 2011.01.31. 05:24:55

Egyik rokonom ballagásán készítettem fotókat, amikor fél füllel a műsorra is figyelve feltűnt, hogy a helyi polgármester lánya mindenféle díjat bezsebel. A polgármester egyébként a másik nagy párt tagja volt, de nem is ez a lényeg. Sokan a gyereket szidták, hogy "na, a polgármester lánya", én meg sajnáltam.
A szülei nem gondoltak bele a helyzetébe? Mi értelme van a bivalybasznádi általános iskolában mesterségesen begyűjtött kitüntetéseknek? Előrébb viszi az életben? Nem. Jobban fogják utána szeretni? Pont hogy ellenkezőleg. Az egész inkább a szüleinek szólt... Meg a többi gyereknek, hogy hiába teljesítetek jól, ebben az országban nem ez számít.

@juhaszcs: "Mi ebben a meglepő?
Kósa köcsög fideszes logikát követ mindent a saját családjuknak a többieknek meg kuss."

Tehát azt mondod, hogy a másik oldalon nincsen ilyen? Akkor vagy hülye vagy, vagy nem jársz nyitott szemmel. Mindkét oldalon ugyanazok vannak...

fourgee 2011.01.31. 05:24:55

@A bundázó Debrecen kap orbántól 12 milliárdot !!:

Hogy mi van, mi lesz Magyarországon, azt majd a magyar nép mondja meg 3 év múlva, nem egy francia lap :)) Ezek a francia, meg német lapok is kb. olyanok, mint a "brit tudósok". Ha egy leglepukkantabb pakisztáninak van pénze és összevásárol egy kutatóközpontot az Egyesült Királyságban, ott kitalál baromságokat, akkor a magyar bulvársajtóban (mint az Index) úgy fogják leközölni, hogy "brit tudósok kitalálták/feltalálták..."

Aztán az is úgy brit, ahogy én kínai. :)

Kandabula 2011.01.31. 05:24:56

Én nagyon egyetértek mindennel.

is 2011.01.31. 05:24:56

@luis5: én is ezt akartam írni látatlanban, de a poszt nem erről szól. hozni kellene egy ilyen példát onnanról is, és akkor lennénk kvittek. így semmiképp.

borotokunam 2011.01.31. 05:29:21

@Anonimama:
Júlia sajnos idáig süllyedt, hogy egykori edzőtársával együtt szolgálja Kósát. Nagy mestere ő annak, hogy hihetetlen kedves, korrekt és stílusos a felszínen (a lehető legideálisabb riportalany pl), de a háttérben nála is ugyanúgy megy a kavarás. Pl. úton-útfélen nyomja a Kósa promót, szerencsére a tévében eddig még nem merte kimondani Eszter nevét, mindig csak általánosságban beszél róla.

Ja, aki azt írta, hogy Babett anyja azzal szopatja a lányát, hogy Miskolcra hordja: well, ez Babett saját döntése volt, a barátnőmmel hívtuk fel az anyuka figyelmét az edzőpárosra, akik most Babettet edzik, hogy ha a kislánynak szimpatikusak és vállalnák, tudná folytatni a korcsolyázást, mert egyszerűen nem találtak lehetőséget. Így Babett úgy döntött, hogy magántanuló lesz, csak edzhessen. Az anyja egyébként most nem is volt ott a versenyen, mert nincs gyomra az egészhez. Csak reggel bevitte a kislányát az edzőkhöz, ők vele voltak egész nap, aztán a verseny végén érte ment. De Babettet is megviselte a hazai pálya, nagyon feszült volt.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.31. 05:29:21

@Alamio: "Ez a cikk egyszerűen gusztustalan, ha igaz, akkor is kicsinyes..."

ellenben ha Gyurcsány gyerekéről lenne szó, már gyújtanád is a Molotov-koktél kanócát.
így működik a polgári igazságérzet.

az igazságérzet általában nem, de azzal neked nem kell foglalkoznod.

iminimi 2011.01.31. 05:29:21

Gyenesei Leila világbajnokságon lett érmes. Ott nehezen lehet úgy versenyt lebonyolítani, hogy az elejére kerüljön valaki. Debrecenbe amúgy nem is kell leszólni, hogy így vagy úgy készüljön egy riport, már régen úgy programozott a média, hogy magától értetődő, hogy ami a szentemberhez köthető, arról jó sokat, és pozitívat beszélünk, minden mást háttérbe szorítunk. És egy ilyen versenyél sem kell szólni, talán még utalni sem kell arra, hogy milyen eredmény kell ide. Szegény gyerekek, ezt azért ők megszívják, az ősöket meg egyáltalán nem érinti. Viszont az is benne van, hogy ilyenekre még találunk példákat, olyanokat is, amikor egy eredményes sportoló nyomja a gyerekét.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2011.01.31. 05:29:22

@kovi1970: @ob.szerver:
Ez nem ilyen egyszerű.Nyilván nagyon sok a mélysötét ember, de nem hinném, hogy annyival több, mint más városban.

Hogy minek hívjuk, demokrácia, vagy kommunizmus, mindegy. Ha a módszerek és a stílus a rosszabbfajta kommunizmus, akkor ott nehéz is másnak nyerni.

Ha a helyi média ennyire durván egy ember kezében van, akkor persze, hogy Ő nyer. Ezt látják a szavazók..Ha nem is szeretik Kósát, de ha minden újságban és adásban az folyik, hogy mennyi mindent elért, hibákról, másokról meg semmi, akkor nem mondanám hülyének a választót. csak befolyásolt.

Szóval nem hiszem, hogy Kósára igényt tartana a többség. Egyszerűen ilyenre építette ki a rendszert. Kiváló példa a lánya győzelme. Nem egy utolsóból csinált elsőt.. a körülményeket rendezte úgy, hogy a lánya legyen az első.

Melchi Zadok 2011.01.31. 05:29:22

@azAttis: mégi ki támad itt kisgyereket, te agyhalott?

Sem Mihály 2011.01.31. 05:29:22

Legalább a lánykának lesz kit szembeköpni húsz év múlva, ha visszagondol az elvett gyerekkorára, a megvett sikereire, a megcsinált életére...

Melchi Zadok 2011.01.31. 05:29:22

@campobaszo: a kósa lány rokonaira gondoltál?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 05:29:23

Egyébként megjegyzem ismerem a Kósához hasonló típusú szülőket. Nem, nem a mutyizás szempontjából, hanem a sportban a sikerkényszeres nevelésre gondolok. Ismerek egy szülőt, akinek nincs más témája, mint a gyereke sportsikerei. Amikor egyszer kikapott egy másik gyerektől, az ő szüleinek elkezdett mindenféle körülményekről osztani, nem bírt őszintén gratulálni. Csapatsportágban az ilyen az, aki szidja az edzőt, ha nem játszatja eleget a gyerekét, és persze mindig meg is magyarázza, hogy a másik gyerek milyen béna, miért ő van fent a pályán.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 05:29:23

Ja bátyám amúgy régebben fújt a fővárosban kosárlabda utánpótlás meccseken. Ne tudjátok hányszor lett emlegetve édesanyánk a "kulturált" pesti szülők által, természetesen mindig mindkét csapat oldaláról. Milyen példát mutatnak a gyerekeknek? Pedig olyan 10 éven aluliak korosztályában kb. irreleváns milyen sikereket érnek el, mert az élsport akkor még messze van.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 05:29:23

@antinepper:
Szóval nem az az undorító, amit még egy ilyen jelentéktelen sporteseménnyel kapcsolatban művelnek, ha a saját gyerekükről van szó, hanem az, hogy egy blog megírja...

borotokunam 2011.01.31. 05:29:23

@Sokorai_Atala:

Nem jégmama írta, hanem én :) Egyszerű korcsolyaimádó lány és mivel facebookon is felvállaltam a nevem, itt sem titkolom, a blogomon is kifejtettem a történetet:
skaterfan.wordpress.com/2011/01/30/eszterrol-szolt-a-bajnoksag/

Szerencsére nem óhajtok a közszférában dolgozni:):):):)

Norris74 2011.01.31. 05:29:24

Egy kis ízelítő a Fideszes erkölcsből.

De hát ne legyünk meglepve, hogy Lali király mit meg nem enged magának. Végül is saját kis regnumában volt, vagy mi.

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2011.01.31. 05:29:24

@azAttis: ezt magyarázd el annak a néhány kislánynak, akik emiatt nem nyertek! Ők miért szívnak?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 05:29:24

@azAttis:
Te funkcionális analfabéta vagy, hogy nem érted, nem a kislányt támadta a cikk, hanem a felnőttek mutyizását.

Kandabula 2011.01.31. 05:29:25

Mi a kérdés? Mi a gond? Mi nem tetszik? Tetszettek volna a fülkében GONDOLKODNI! Legközelebb a sakktornát is megnyeri, és a távolugrást is. Ez ilyen egyszerű. Csak a szabályokat és az Alkotmányt kell ügyesen módosítani.

igazságos 2011.01.31. 05:33:35

Ebben csak az a szomorú, hogy kislányokat használják fel a szülők a saját alattomos céljaikra, aberált vágyaikra.

@This_is_Sparta: egyáltalán van-e olyan sport, ahol még nincsen bundázás, mutyizás, megvesztegetés? Hiszen már a legfelsőbb körökben is ez megy, lásd ki nyeri az olimpia rendezést. Aki nem tejel, nincs ismerőse, az lehúzhatja magát a vécébe.

pazola 2011.01.31. 05:33:35

@azAttis: te tenyleg hulye vagy, vagy tenyleg hulye vagy?

Mit szolnal, ha a te lanyod jart volna ugy, hogy egy politikus szavara - bar a legjobb lett volna - csak masodik / harmadik / akarhanyadik lehet? Csak mert neki van hatalma, neked meg nincs?

Persze remelem, ilyenrol szo sincs. Remelem, nem vagy kepes szaporodni.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.01.31. 05:33:36

azért a bugris gyerekei helyében nem lennék.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.31. 05:33:36

@campobaszo:
szerintem civil tuntetest kene rendezni az Arany Bika szallonal a tiszta es szabad serdulo mukorcsolya videkbajnoksag megrendezese vegett
/korcsolyat mindenki hozzon magaval!/

nagyat 2011.01.31. 05:33:36

@luis5: Gyeneseinek Lilla nem pontozásos sportágban bizonyított, sőt külön kategóriát sem teremtettek neki! De a tények ne zavarjanak, a Fideszt és a vezérkarát sem zavarják!

kerdesek05 2011.01.31. 05:33:36

Gyenesei lány abszolút rendben van, tehetséges, ki lehet mondani Gyenesei István egyetlen jó döntése meg produkutma

TGabi 2011.01.31. 05:33:36

Már alig várom azokat a szépségversenyeket, ahol a polgármester bandzsa, csúnya ás kapafogú lánya nyer, mert Apa Fityeszes polgármester :)))

nemkretén 2011.01.31. 05:33:36

Húúúúú! Borzalmasan sérül itt kérem a demokrácia! Nem is értem hogy lehet még ez a cikk itten kérem fent az interneten!
Hiszen ebben az országban mióta a baloldali "elvtársak" elvonultak, (főleg a jó hűvös börtönökbe) azóta csak ez a populista demagóg politika van jelen amit ezek a FIDESZ-es fiúk csinálnak...:))
Úgy tűnik itt valami extra védelem alatt állhat e mögötta blog mögött, hogy még a Fidesz nem bírta eltávolítani, ellehetetleníteni, felszámolni ezt a szennyáradatot ami itt zajlik!
Istenem! Bárcsak látnák a derék svéd, meg német , francia szocik meg zöldek meg ballibsik...Hátha megváltozna kicsit a véleményük! :)
Időnként be.be nézek erre az oldalra mert Debrecen szülötte vagyok, de azt nem tudom és nem értem hogy erre mi szükség van! A polgármester hanyadik ciklusát tölti?
Mennyit köszönhet neki Debrecen? Mióta Ő a polgármester, azóta lett város Debrecen.Ott voltak évtizedeken keresztül a kiváló baloldal meg SZDSZ támogatta tanácselnökök, meg polgármester..ek. Mi volt akkor.Semmi!
Kedves blog író! Savanyú a szőlő! Talán másba kellene kezdened, amihez van rálátásod is meg tehetséged is! Ez nem Neked való műfaj!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.01.31. 05:33:37

@azAttis: Huhh, inkább ne írtál volna semmit...

töreki 2011.01.31. 05:33:37

A genyó-gyenó (gyenesei)ugyanezt végig csinálta-csinálja a lányaival!
A legnagyobb lánya ritmikus sportgimnasztikát űzte és külön csarnokot építtetett neki anno még mi9nt megyei tanácselnök, a legkisebbik pedig elszedte a társai szponzor pénzének egy részét és azon járt edző táborozni még majdnem a zászlóvivői posztot is kiakarta kényszeríteni a téli olimpián. A lány nem ügyetlen csak forog az ember gyomra hogy mennyire vissza élnek a hatalmukkal ezek a patkányok! A másik tehetséges gyerek pedig elkallódik mert nem kap támogatást sehonnan ráadásul még a bírálat se azonos!

bandigyerek 2011.01.31. 06:30:25

@Pistie: biztos vagy benne hogy nem fogja tudni megoldani?

fakopács 2011.01.31. 07:37:27

Valaki meglepődött? Meglepődnék!

fakopács 2011.01.31. 07:37:27

Különben nem értem mit vinnyogtok. Majd akkor nyekeregjetek, amikor erre az éremre hivatkozással 18 évesen a MOB tagjai lesznek Kósa lányai. Mert ez ugye esélyes. Vagy esetleg sportminiszter lesz valamelyik. Ja ahhoz kell diploma! Még van idő gyorsan egyetemet alapítani pár milliárdért csak a lányainak, hogy gyorsan kapjanak diplomát.

belekotty 2011.01.31. 07:37:27

"A 81 kilogrammban lett volna még egy magyar induló, ám ifj. Nagysolymosi Sándor az utolsó pillanatban kénytelen volt lemondani az utazásról.

“A Kecskeméti Judo Club versenyzője nem jutott repülőjegyhez a szponzori pénzek késése miatt. A kvalifikációs ranglista tizennyolcadik helyén álló versenyző klubja jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy ezt a fontos Világkupát finanszírozza számára” – áll a KJC közleményében.

“Súlycsoportoként a legjobb huszonkettő jut ki a 2012-es londoni olimpiára, igy jelenleg kijutó helyen áll. Az utolsó pillanatig bíztunk benne, hogy megérkezik a repülőjegy, de nem így lett. Ifjabb Nagysolymosi Sándor csak itthonról figyelhette az eseményeket."

Bezzeg ha Kósa gyereke lenne, akkor valszeg világkupát rendeznének neki Debrecenben.

Battlestar Galactica 2011.01.31. 07:40:29

Önkényuralom épül!

Dögöljön meg az a forintbedöntögetős gennyláda!

blöff2010 2011.01.31. 07:49:43

@luis5: Gyenesei nem Lilla, hanem Leila...

bastian 2011.01.31. 07:58:58

Utálom, amikor "bizonyos elemek" kimennek Bécsbe lopni és elkapják őket, akkor mindig olyan hírek jelennek meg, hogy "magyar" tolvajokat kaptak el. Bezzeg, ha kap egy pofont valahol, akkor mindjárt ugye "kisebbségi".
Amikor szintén egy másik "kisebbség" mutyizik az országban már a kiegyezés óta, akkor is az a hír, hogy "a magyarok mutyiznak, mert ilyenek ezek az alávalóak". De ha kap valahol egy pofont....
Hogy sem az elsőhöz, sem a másodikhoz semmi közünk nincs, az nem érdekel senkit, pedig a vak is láthatná, hogy a magyar mutyizni ha akarna sem tudna, mert sehol nincs olyan pozícióban, ahol akár csak esélye volna ilyesmire. Azok a lehetőségek jellemzően nem a hétköznapi dolgos emberek közelében teremtődnek meg... Tényleg hányingerem van már ettől magyar gyalázástól...

hááááát 2011.01.31. 07:58:58

Amikor a kisebbik Mikola kitűntetést kapott ugyan igy támadta mindenki.Ha nem igaz a csalás, akkor is oda kell figyelni az ilyesmire.Most Kósa miért nem áll a kamerák elé és mondja:-Elkúrtam, nem kicsit, nagyon!

Kritikájj Mást! 2011.01.31. 07:58:58

Nem értem, kit izgat egy ilyen verseny. Bizonyítson majd a nemzetközi mezőnyben és akkor minden oké. Persze ott a bírók már nehezebben befolyásolhatók...

belekotty 2011.01.31. 08:02:43

@nemkretén: Mennyit is nőtt Debrecen adóssága Kósa alatt?

gramercy 2011.01.31. 08:02:43

na, fogadni kellett volna a kislanyra

de ti ballibsibolsiciganybuzizsidok :D csak kifogasokat tudtok keresni, nem a lehetoseget :)

Pápu nem sárga tetű 2011.01.31. 08:18:45

@nemkretén:

Pont ezen a vezérlőelven sírják vissza elég sokan a Csermanek Jancsi bácsit is, mert ugye "3.60 volt a kenyér" meg úgy általában "akkor minden sokkal jobb volt". Szóval persze, látszatra Debrecen is fejlődik, na de milyen áron...

kicsibuta 2011.01.31. 08:18:45

@Anonimama: Azok után kérdezed ezt, hogy fellépett a Kim Dzsong Il születésnapjára rendezett műkorcsolyagálán? LOL

Vedit30 2011.01.31. 08:29:32

Szeretnék hozzáfűzni egy-pár gondolatot ezeknek a kommentekhez. Mélységesen elszomorít, hogy mennyi sok korlátolt ember írt ezzel az üggyel kapcsolatban. Én 20 évig éltem Debrecenben, jelenleg lassan 10 éve máshol vcagyok kényleten, Somogyország fővárosában a lehetőséeg városában... állítják az itteniek... elszomorítónak tartom, hogy fikázzátok Kósát, aki nagyon sokat tett Debrecenért, és nem véletlen, hogy ott tart ahol tart jelenleg. Én láttam mi volt, azaz mi nem volt akkor, amikor még nem ő, hanem más párt képviselője volt a polgármester. Az pedig, hogy esetleg hangyányit a lányát nyomhatta, hozzáfűznivalóm csak annyi lenne hozzá, hogy ha a ti gyereketek lenne ilyen helyzetben, ti nem használnátok ki, ha lenne rá mód és lehetőség? Ez pedig nem ér fewl sikkasztással, véleméynem szerint, elenyésző, ahhoz a sok mocsokhoz képest ami mondjuk a BKV esetében volt, vagy amit itt látok... nehogy azt higgyük, hogy máshol nincs ennél nagyobb disznóság és nem csak egy korcsolyabajnoksággal szemben. Gondolkodjunk el ezen.

bastian 2011.01.31. 08:29:32

@ezittenkéremmagyarország:

Ha nem érted az összefüggést a posztban említett esettel, akkor nem tudok rajtad segíteni. De a "törésvonalat" nem a fidesz - maszop vonalon kell keresni, az csak az érem két oldala a nép hülyitésére...

moophlander 2011.01.31. 08:33:18

Az ország másik végén lakom. Nincs rálátásom a debreceni dolgokra! A leírtak, ha igazak, akkor az tényleg gáz! Viszont megemlíteném, (az elmúlt ciklusban) hogy egy közeli város szadeszes polgármestere ennél ezerszer durvább dolgokat tett és mégse volt vele telefújva semmi! A mocskolódás megmarad mindig a baloldal eszközének! "Hamár mi balfaszok voltunk, nehogy már a másik ne legyen az!" Tévedés ne essék! Ez az eset mint mondtam, tényleg gáz, de tény, hogy fordított esetben kussolnátok!

kishusom 2011.01.31. 08:44:59

Mindenki figyelmébe ajánlom:

MÓRICZ: ROKONOK

Ja, hogy azóta eltelt majdnem 100 év?

Hadrianuska 2011.01.31. 08:44:59

Sziasztok!

Ki az a Kósa? Van valami köze ahhoz a Fideszes nyúlnyálhoz?(:

odamondó 2011.01.31. 08:45:12

Kósa ezt megmagyarázhatná az ATVben ott különlegesen jó képességekkel rendelkezik :)))

samer 2011.01.31. 08:54:11

Gusztustalan banda, az aki egy gyereket meghurcol az apja miatt, persze a debreceniek "hülyék", mert évek óta 70% felett nyeri Kósa a választásokat...

blah 2011.01.31. 08:54:11

@moophlander: te melyik országban élsz testvér? Nagyon nagy naívságra és elvakultságra vall ha azt hiszed, hogy csak az egyik oldal privilégiuma a mocskolódás...

Egyébként meg ki lepődik meg ilyen dolgokon, hogy egy nagyra becsült politikus ilyet képes megtenni...? nahát, hogy mik vannak... :)

Anonimama 2011.01.31. 08:54:12

@kicsibuta: Mivel nem vagyok debreceni, nem követem naprakészen az ottani eseményeket, így arról sem tudtam, hogy Júlia fellépett a születésnapi gálán. Viszont nagyon tetszik Kósa ragadványneve... :-))))) Találó!

No quarter 2011.01.31. 08:54:12

@Vedit30: Érdekes az álláspontod, de ne eszerint fejlődj, mert hamis a mércéd és szánalmas az indoklásod.

azAttis 2011.01.31. 08:54:12

@pazola: mi a gondod azzal, hogy kisgyerekek versenyén nem 3 hanem 6 érmet osztottak.

Hogyan is kerülhetett volna bárki emiatt hátrányba? Sehogy.

azAttis 2011.01.31. 08:54:41

@melchi zadok: a blog írója kisgyerekek versenyén lovagol ami egyébként teljesen a nemzetközi szövetség szabályzata szerint zajlott.

Világos, hogy teljesen indifferens lenne ha nem éppen az apját lehetne támadni. Az, hogy végső soron a gyereken keresztül teszi az őt baromira nem érdekli.

Bud Hill 2011.01.31. 09:06:00

@volánrulz: ezek a birkák 36062-en voltak, gondolom Budapesten sem mindenki szavazott Demszkire 20 éven keresztül, mégsem mondanám, hogy birkák a pestiek. Lehet vagdalkozni, de ne sérts már meg egy csomó debrecenit, légy szíves. Arról nem beszélve, hogy nem nekem építik az én pénzemből a metrót, Hagyó sem csak a pestiek és nem csak az mszp-szavazók pénzét lopta, mégse birkázlak le téged.
@hagyma: Helyesen: Aranybika

Anonimama 2011.01.31. 09:07:51

@samer: Szerintem itt senki nem a gyereket hurcolja meg, hanem mindenki azon van megrökönyödve, ahogyan a versenyt lebonyolították. Mellesleg Kósa papa épp a gyerekével szúr ki a legjobban, mert a burok, amelyben nevelkedik, egyszer csak majd nem lesz... akkor mi lesz a gyerekkel?

StacyWindmill 2011.01.31. 09:13:43

Hát ez egyszerűen felháborító! Elolvastok egy cikket és mentek utána mint a birkák. Benyaljátok amit egy kistílű, primitív nő, csupán bosszúállásból, irígységből és korlátoltságból kreál. Néha a tényeknek is utána kellene nézni!
Kósa Eszter tavaly 2 nemzetközi versenyen is bronzérmes lett. Ráadásul a decemberi Santa Claus kupán ugyanígy korosztályos bontásban!!!! Hazai páyán első lett, na és?? Az a kislány nagyon tehetséges, a vak is látja. Ti aki ide kommenteltek ocsmányságokat, akik egész nap azt várják hogy végre valami ugorhassatok, ahol levezethetitek szegényes életetek miatt fusztráltságotokat? Nevetséges!!!!
Olvassátok már el, hogy mit írnak Eszterről? Csupa pozitív jelzővel illetik! Szerintetek? Ezt a kislányt a szülei nevelik. Az Anyukájának és az Apukájának köszönheti, hogy ilyen. Csendes, szerény, udvarias. Magától nem lesz ilyen. Vagy erre nem is gondoltatok?
Egyébként az Eszter kűrjén látszik, hogy RENGETEG gyakorlás van a kislány mögött és nem magántanuló! Nahát!! Ezt lehet így is? Elgondolkodtató, ugye?
Szánalmasak vagytok kommentelők. Tisztelet a kivételnek, de sajnos ebből nagyon kevés van itt.
Én is debreceni polgár voltam, és pontosan azért mentem el Debrecenből anno mert egy nagy fos város volt. Azóta a Kósa Úr polgármesteri tevékenységei miatt olyan gyönyörű lett, élhető, méltán büszke vagyok rá, hogy ott születtem.
Ja, és egy utolsó gondolat. Belekeveritek a politikát, a gazdaságot, blabla. Ezek vagytok!!!! 8 éve alatt a nagytudású balos politikusok leamortizálták az országot, végre elkezdett az ország kilábalni belőle, aminek nyilván ára van. Ti ezt hogy reagáljátok le???? Egy kislány méltán megérdemelt sikereit fikázzátok, belekeveritek még a forint gyengülését is.
Ez a probléma nektek??? Nézzetek szét az interneten találtok az elmúlt 8 éve kártevéseiről. Ott éljétek ki magatokat!! Tippek: BKV,-es Metró.....

További szép napot!

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.01.31. 09:13:44

@melchi zadok: "az Attis" személyében egy kifejlett fidesz-droiddal van dolgunk. történhet bármi, lehetnek akármilyen egyértelműek is a tények, akkor is szocialistázni fog. ezek már csak ilyenek :)

lac666 2011.01.31. 09:16:22

@nemkretén: Azért a poszthoz is hozzá tudnál szólni?

azAttis 2011.01.31. 09:16:23

@.Pierre Bezuhov.: kéretik nem a személyemet támadni hanem a tényeket. Köszönöm

lac666 2011.01.31. 09:19:03

@StacyWindmill: Azért jó lett volna ha legalább egy mondatot írsz a posztról is! Ez így csak egyes, leülhetsz!

borotokunam 2011.01.31. 09:35:47

@StacyWindmill:
Pontosan azért tört ki a botrány tavaly, mert Babett édesanyja fel merte vetni a kérdést e-mailben, hogy hogyan történhetett az, hogy a belgrádi versenyen két nap múlva más volt az eredmény, mint amit a helyszínen kihirdettek. Akkor ugyanis Eszter 4. helyen állt, Babett 5. helyen. Aztán az edző (Györgyi) sem szólt senkinek, csak Esztike mondta Babettnak edzésen, hogy megváltozott az eredmény, és ő (Eszti) 3. lett, Babett 4., de az első két helyen álló is helyet cserélt, az addigi 3. meg 5. lett végül.
Kósáék pedig kaptak a lehetőségen és a szülő elégedetlenkedése miatt úgy gondolták, ha kirúgják Babettet, akkor egy tehetséges vetélytárssal kevesebb és ellehetetlenítik Debrecenben. Ugyanis mikor Elena Serebryakova felajánlotta, hogy hozzá mehet a kislány, megsúgták nekik az illetékesek, hogy ha Lena befogadja Babettet, elveszthetik a jégidejüket Debrecenben. Ők pedig ezt érthető mód nem kockáztatták.

No quarter 2011.01.31. 09:35:47

@StacyWindmill: Arrafelé rend van. Példás rend: focibunda, előbb 10, aztán még 5 milliárd a stadionra, Guinness rekordos városi eladósodás...

VoLk&StRoY 2011.01.31. 09:35:48

@azAttis: belegabalyodtál nagyon! A tényeket nem szokták támadni! A vádakat esetleg cáfolni lehet, de a tények azok tények, azokat csak magyarázni lehet!
A válasszal ne erőlködj! Tudom komcsi vagyok:)

StacyWindmill 2011.01.31. 09:36:03

@lac666: A postról írtam. Ebből látszik, hogy csak a magad korlátoltságára tudsz figyelni. Gratulálok!!!!!!!!!

világoszöld 2011.01.31. 09:36:25

UGY LÁTOM A KOMM.LŐK A LÉNYEG MELLETT MENNEK EL. NEM CSAK AZZAL VAN BAJ, HOGY A KORCSOLYÁZÁS SZUBJEKTIV BIRÓI ITÉLEKEN ALAPSZIK, AKI ILYEN JELLEGÜ SPORTOT VÁLASZT ,TISZTÁBAN VAN VELE. A LÉNYEG A "KORCSOPORT" ÁTSOROLÁSON VAN. MINT ÍRTAM, ÉN IS ÁTÉLTEM EGY ILYEN KESERÜ EZÜSTÉRMET, A KORCSOPORTOM 9-10 ÉVES VOLT, A KORCSOLYASZÖVETSÉG VEZETŐJÉNEK LEÁNYKÁJA 12 / MAJDNEM 13/, ÉN PEDIG ÉPPEN 9. NAGYON SOKAT SZÁMÍT A KORKÜLÖNBSÉG EBBEN A KORBAN, HOGY ÉRTHETŐ LEGYEN, OLYAN MINTHA KOKO-T ANNO EGY NEHÉSULYÚ ELLENFÉLLEL ÁLLÍTOTTÁK VOLNA KI. ILYENKOR AZ IS "BUNDÁRA" GYANAKSZIK, AKINEK SEMMILEN POLITIKIAI MEGGYŐZŐDÉSE NINCS.

hotelalfa 2011.01.31. 09:38:09

Szoval ahol birak dontenek ott vannak erdekek is. Ez igy van a mukoriban a fociban, judoban, birkozasban. En szeretek a stopper es a celvonal ellen kuzdeni ott nincs vita. Ma mar elektronikusan megy minden ilyen sportokban (bringa futas stb... Egyebkent az ilyen gyerek versenyeken a szulok a legagresszivabbak es hajlamosak a palya szelen egymasnak esni. (talan versenydrukk, nem tudom) A mi Kosat illeti, szerintem szep gesztus, hogy elvalata a fovednokseget. A jelenlegi titulusaval emelhette a verseny rangjat talan meg attetelesen segitett a verseny finanszirozasaban es gondolom ezt orommel tette mivel a gyerekei is itt indultak.Hol segitene ha nem a gyerekei altal uzott sportagban. Mivel minden versenyen van egy biroi testulet es az egesznek van egy kinevezett VERSENY ELNOKE aki altalaban regi versenyzo vagy szaktekintely, eldonti a rangsorolast, ovast, nevezest, biroi hibakat stb... nalla kell reklamalni. Mivel Nemzetkozi szabalyok alaplyan megy az egesz, nem hiszem hogy, kulsok beledumalhatnak a biroi es elnoki tevekenysegbe, meg a fovednok sem. Szoval tisztelt szulok NYUGI ne rontsak el a gyerekeik versenyet, azzal, hogy egymasnak esnek es egy versenybol politika csatateret krealnak mert felesleges. :))

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.01.31. 09:38:43

A Fidesz utálat újabb elmebeteg agyszüleménye.

Ki nem szarja le, hogy ki hanyadik lett a 10-12 éves kategóriában ?
Mellesleg a levélíró is megemlíti, hogy abbana csoportban megérdemelten győzött Kósa lánya.
Akkor hol a hiba ?
Kezdjünk el irígykedni a sikeres teniszező, úszó, síelő tinikre, vagy inkább mégse mert az ő apukájuk nem Fideszes ?

Elmebetegek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.01.31. 09:41:30

@StacyWindmill: Kósa vélhetőleg a nemzetközi zsűrit is megvette.
A kisstílű Fideszparanoiásoknak tök mindegy, hogy kit mikor és hol aláznak meg.

Hányinger, hogy a gyerek sportban is politikát visznek.

StacyWindmill 2011.01.31. 09:41:31

Egy valami kimaradt az okfejtésemből. Az egész blog szinte csak Kósát támadja! Ez nem furcsa? A blog szerkesztőjének netán Kósa-fóbiája van??????

Blogszerkesztés: 1-es!!!

tcom 2011.01.31. 09:41:31

Mé' baj ez? Mikola elvtárs is kitüntette miniszterként a saját testvérét. És aztán? Fő a 2/3-ad.

Komolyra fordítva a szót, az eset kísértetiesen hasonlít a szocialista időkre. Az elvtársak, vagy a kegyeltek gyerekei előnyt élveztek.
De miért is várjuk egy a szocializmusban szocializálódott, emberré vált Kósától, hogy ne kövesse a trendet?

A Fidesz hatalomra kerülése óta bebizonyította, hogy ugyanúgy a saját sleppjének kedvez, mint a korábbi garnitúrák. Ki is várt Orbánéktól valami mást? Főleg annak tekintetében, hogy mi folyt 98-02-között? Miért is lepődünk meg, ha a fideszes államtitkár apuci 25 éves lányánál nincs felkészültebb osztályvezetői posztokra?

Hányok ezektől a Kósáktól! A jövő elkezdődött!!!

azAttis 2011.01.31. 09:41:31

@VoLk&StRoY: pontosan _én_ tényeket soroltam.

StacyWindmill 2011.01.31. 09:42:28

@twitti: Aha, és ez tényleg így is van. Hol olvastad a Blikkben?????
Gratulálok!!!!!!!!!
Egyébként mindezek előtt (jégkarcos botrány) a Babett Anyukája a neten olyan "tanulmányokat" jelentetett meg ami undorító módon támadta a Polgármestert. Abból nem volt botrány, senki nem foglalkozott vele. Majd amikor nem ért célt akkor betámadta a lányát. Az Anyák gyöngye!!!!!!!

esef 2011.01.31. 09:59:04

nem lett volna egyszerűbb a főnököt (OV) megkérni, hogy rendeletben hirdesse ki a Kósa-lány elsőségét? akkor még csak oda sem kellett volna utazni a többieknek...

Cinizmusprofesszor 2011.01.31. 09:59:04

Azt én mind megértem, hogy Kósa egyre nagyobb balfék és tényleg kiábrándító már amit művel, de annál szánalmasabb nincs a világon, mint aki mindig csak a rosszal foglalkozik a szülővárosa kapcsán, "drága" szerző. Az ég világon soha, de soha egyetlen pozitív üzenetet nem olvastam még tőled és ez jól mutatja milyen beteg a gondolkodásod!

lobster thermidor 2011.01.31. 09:59:04

@Bud Hill:

Ez már 15 éve lejárt lemez, ezért a helyedben ebbe én nem mennék bele...
Azért annyit elmondanék, hogy a budapesti metrót használók legalább 50 százaléka a főváros környékén lakó bejáró, vagy vidéki, aki ezzel a közlekedési eszközzel jut el a munkahelyére.
De a félreértések elkerülése végett közlöm, nem nekem építenek Debrecenben közpénzből, 15 milliárdért labdarúgó stadiont, amit mindenki számára nyilvánvalóan mire megvalósul jóval többe fog kerülni, és valószínűleg néhány ezer ember fogja használni.
Ja, hogy ezek közt ott lesz örökös belépővel a nekik épülő díszpáholyban az országos, és a helyi dakota törzsfőnök, akkor már tudjuk is, hogy miről van szó.
Végül is Orbán Viktor megmondta, ez egy "fociokos" ország...

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.01.31. 09:59:04

Komolyan hitte valaki, hogy a FIDESZ más? A gyanúja sem merült fel bennem..

borotokunam 2011.01.31. 09:59:05

@világoszöld:
Eszter-Babett-Dorka-Zsuzsó-Julcsi kb. egyidősek. Talán fél évvel idősebbek Eszternél, aki '98 februári, a többiek pedig '98 második felében születtek. Viszont Dorka-Julcsi-Zsuzsó alacsonyabbak és kisebb izomzatúak, mint Esztike.
Persze, számít a kor, de azért azt hozzátenném, hogy aki rákeres youtube-on Julia Lipnitskaya-ra és megnézi az idei programjait... minden triplája megvan, axel is és nincs még 13 se.
De Tóth Ivettnek (Bp. MAC - Simon István az edző) kétféle triplája és dupla axele van 11 évesen. Mo-n nincs olyan lány senior alatt, akinek Ivetten kívül elfogadható triplája lenne.

StacyWindmill 2011.01.31. 09:59:05

Az senkit nem zavart a hétvégi versenyen, hogy a Polgármester Úr kisebbik lánya is indult a versenyen nála idősebbekkel, ott nem volt korosztályos bontás. Azt miért nem intézte el Kósa Úr?
Na most kommenteljetek, hogy biztos mert Esztert jobban szereti, kábé ennyi az agykapacitásotok.
Jaaa, vagy inkább az lehet , hogy Babettnek nincs ebben a korosztályban induló testvére és az anyukát ez már nem foglalkoztatja....jjáááájjj, upsz

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.01.31. 09:59:05

@StacyWindmill: Kósa legnagyobb bűne, hogy rendbe tette Debrecent, és siskeres polgármesteri hivatalt vezet több évtizede.

Nem marad más a gyerekébe kell rugni, a szoci szavazóknak semmi se drága.

borotokunam 2011.01.31. 09:59:05

@StacyWindmill:
Ezt még akkor hallottam jégcsarnokos berkekben, amikor még nem történt meg Babett kirúgása. Heti többször járok oda és az az igazság, hogy egyetlen tízperces öltözői tartózkodás alatt az ember több infót szed össze, mintha elolvasna egy blikket, hidd el nekem.
Aztán megtörtént a kirúgás és Babett anyja ekkor lendült át támadóba, mert a gyereke becsületét védte.
Az edző még a kirúgás előtt úgy viselkedett a kislánnyal, hogy az utolsó edzéseiről sírva ment haza, ráadásul Gy.Gy. megmondta neki, h "Nélkülem nem mész semmire, mert egy senki vagy".
Igaz Babett technikában kb. másfél ponttal kapott kevesebbet, mint Eszter.

tcom 2011.01.31. 09:59:06

Azt is érdemes megemlíteni, hogy az elvakult Kósa szülők saját lányaiknak ártanak avval, ha kivételeznek velük. Ha a gyerek nem elég jó, tehetséges, akkor úgy sem viszi később semmire, ha pedig tehetséges szorgalmas, akkor hiába politikai zombi az apuci.

Peetee 2011.01.31. 09:59:06

Pár év és a lottóötösöket is a Vezér által meghatározott emberek nyerik.
Orbánné, Kósáné, Szijjártóné, Lázárné...

StacyWindmill 2011.01.31. 09:59:07

@Trompf: Igeeeeeen, nagytudású vagy!!!! Remélem valami komoly beosztásban kamatoztatod ezt a rengeteg tehetségedet!!!!!

TGabi 2011.01.31. 12:00:50

@Peetee:

Ez egyébként nem hülyeség-nem sokkal a választások után nyerte meg valaki az ötöst. Csak nem ???

TGabi 2011.01.31. 12:00:51

Trompf

Már ne is haragudj, de te egy igazi, fideszes-komcsi, ultrasötétbunkó demagóg vagy.

Nem a gyereket rugdalja senki-csakis a tulajdon apja, aki elhiteti vele, hogy ő a nyerő, mert Apa polgármester.

A nagy koppanás majd nemzetközi szinten lesz, ahol le sem sz..-ják, hogy Apa polgármester és jól lepontozzák majd a jányt, ha nem érti a dolgát.

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 12:00:52

Végülis egy gyermek sem tehet róla, hogy milyenek a szülei.
Ha lopnak, csalnak, hazudnak a szülők, arról sem gyerek tehet.
Nekem hányingerem van a kósa-porkoláb párostól, meg a mutyiügyeiktől(pl:Dexium)

Devil 2011.01.31. 12:00:52

@azAttis: Igen. Van lejjebb, te vagy ra a bizonyitek. Tenyeket nem soroltal sehol, senki sem tamadta a "kisgyereket", Kosat tamadta a poszt aki tenyszeruen ketteosztott egy kategoriat amiben a lanya egyebkent tenyszeruen nem tudott volba 1. helyet elerni, es errol az ujsag tenyszeruen ugy szamolt be ahogy a cikk irta.
Te meg tenyszeruen droid vagy, es annyi tisztelet sincs benned hogy ne maszopozd le azt aki nem a fidesz seggeben lakik.

kicipepe 2011.01.31. 12:00:53

@antinepper: Meg a mnyp 3000milliárdos lenyúlása is ugye.

igényes 2011.01.31. 12:00:53

Debrecenben sokan szereti,k na nem a polgárok, hanem a pénzesek a bundát. Miért nem a szombathelyiek szerepelnek a foci bundabotrányban? Miért van ugyan 16 testvérvárosa Debrecennek? Miért utazik kósa és bandája állandóan?

2010 decemberben Alexandria a legjobb uticélja a Kósának!

Itt van még 15 testvér: Patrasz, Jyväskylä, Sumen, Setúbal, Cattolica, Szentpétervár, Tajtung, Rishon LeZion, Klaipeda, Paderborn, Lublin, New Brunswick, Nagyvárad, Tongliao, plusz az írországi Limerick megye.

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Debrecen_testv%C3%A9rv%C3%A1rosai.JPG

Devil 2011.01.31. 12:00:53

@campobaszo: Ja hat ha komoly anyagi erdekei fuzodnek majd valamihez, akkor talan nem fog majd minden kovet megmozgatni, minden szabalyt atirni vagy kitolni azert hogy neki vagy a rokonainak, klienturajanak legyen jo?
De.
Es meg tudni sem fogtok rola, mert a sajto nem fogja megirni, es nem olvassa minden debreceni valasztopolgar ezt a blogot.

biborka313 2011.01.31. 12:00:54

Ez a diktatura!

Mit kell ezen csodálkozni.
Nemsokára bevezetik az első éjszaka jogát is.
Meg a pallósjogot a pórnép fölött.

flash1094 2011.01.31. 12:00:54

...első?...végre 1 jó hir...jól indul a hét...remélem nem görögországi edzője van...
Kár, hogy a sportág pontozása nem objektiv!

flash1094 2011.01.31. 12:00:54

...nem baj...ma lezárul a nyugdijkérdés & lesz pénz a komoly, külföldi versenyekre is, gondolom!

esef 2011.01.31. 12:00:54

@Trompf:
a több évtizede az 13 éve...
sikeres adósságot hozott össze, annyi szent

ob.szerver 2011.01.31. 12:00:54

@sanche:

A Fidesz az egész országban ilyennek építi ki a rendszert. Akkor tehát Fidesz forever? Mi a kiút? Ezek szerint csak egy maradt: Hegyeshalom.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2011.01.31. 12:00:55

@StacyWindmill: ja, de miből? Nézd már meg, hogy mennyi Debrecen város, mint közigazgatási egység adósságállománya... azt egyszer be is kell majd csengetni. Na akkor majd szépen lehanyatlik, mint Desdemona...

világoszöld 2011.01.31. 12:00:55

@twitti: Igen, voltak, vannak olyan korcsolyázok, akik már " 11-13" éves korban kiforrott tehetséget mutatnak. spec. a saját példámról beszéltem, és azt mondtam, hogy meg tudom érteni az ezüstérmes keserüségét, aki egy év munkáját tudja maga mögött, és igazságtalannak érzi a helyzetet. Három éves koromtól korcsolyáztam, imádtam, sok év eltelt , de azóta megtanultam, hogy nem csak teljesítmény számít. Ha valaki outsider,sokkal jobb teljesítmény kell felmutatnia, mint
másnak. De sokan vagyunk, akik nem tartozunk egyik érdekcsoporthoz sem, mégis szeretnénk elérni valamit az életben.

hotelalfa 2011.01.31. 12:00:56

Holgyeim/Uraim !

Miert nem a versenyen reklamaltak?

Utolag mar senkit nem erdekel!

Viszont az, hogy egy gyerekversenybol politikai csatateret csinaltak az mar szegyen,kicsinyes es spotszerutlen gesztus. Udvozlom a sok kretent

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.01.31. 12:00:56

@Trompf:

Attól még elég ramaty kis porfészek maradt.

lüke 2011.01.31. 12:00:56

apropó :a Helsinki EB-n is a Helsinki PM lánya nyert, senki nem blogolt róla
en.wikipedia.org/wiki/Susanna_Rahkamo

hotelalfa 2011.01.31. 12:00:56

Majd az Olimpia dontoben lehet igy izgulni de also hangon egy orszagos ifi bajnoksagon.
Korosztalyos bajnoksag es ilyen anyazas. Lehangolo, beteges!

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2011.01.31. 12:01:22

@StacyWindmill: M(r)s. Szélmalom!
Eltévesztetted a szavak sorrendjét. Helyesen: támadta az undorító polgármestert.
A valóság lehet undorító, de erről nem az tehet, aki megmutatja.

A versenyről egy LGT szám jut az eszembe: Ellenfél nélkül. Ez a refrénje:

||: Ellenfél nélkül,
biztos győztes vagy
ellenfél nélkül
Óóó, óóó, óóó, óóó :||
...

Én profi vagyok, én profi vagyok

lüke 2011.01.31. 12:01:22

irigyek
kérdezzétek meg Sebestyént , milyen élet?
hol evett , ivott, hol beszégetett a pszichológusával- a lelátón pl Bécsben-, hány pofont kapott és hogy a zágrábi EB-t-ahol 4. lett- ki fizette
irigylésre méltó munka
s Hoffmanékat, hogy a sok gyerekes Elekéknek ki fizette az edzőtábort, talán a szövetség
s miért baj, ha a PM lánya nyer?

OftF 2011.01.31. 12:01:22

@Trompf: olvasd el tán az utolsó mondatot is, és akkor talán nem írkálsz hülyeségeket

Devil 2011.01.31. 12:15:22

@StacyWindmill: Tylajdonkeppen mit is akartal bebizonyitani?
Ha nem khm. segitett mindket lanyanak csak az egyiknek akkor mar minden OK?
Mert az ilyen logika menten ha Zuschlag is lophatott volna dupla ennyit, akkor mentsuk fel?

azAttis 2011.01.31. 12:29:18

@Devil: tisztában vagy azzal, hogy ezt a blogot a debreceni mszp tagok írják?

Devil 2011.01.31. 12:29:19

@StacyWindmill: "Én is debreceni polgár voltam, és pontosan azért mentem el Debrecenből anno mert egy nagy fos város volt. Azóta a Kósa Úr polgármesteri tevékenységei miatt olyan gyönyörű lett, élhető, méltán büszke vagyok rá, hogy ott születtem. "
Kosa a tomegkozlekedest is jol megszerelte, ugy hallom azota sokkal elhetobb lett Debrecen : omnibusz.blog.hu/2010/07/01/cikisbusz_projekt

Ja te elkoltoztel es ezt nem tuhatod... csak azt hogy azota sokkal jobb lett minden.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2011.01.31. 12:45:31

@ob.szerver: A legpesszimistább esetben igen.

De én ebben nem hiszek.. Egy faluban, vagy egy városban még csak-csak ki lehet építeni egy ilyen rendszert szép csendben, sok szerencsével..egy egész országban viszont sokkal nehezebb.
Ha a szavazópolgárok feledékenyek is, igazából Viktor akkor sem egy közkedvelt ember.Hiába tesz meg mindent a fidesz nagyban, mint kicsiben Debrecenben, ez sokkal nehezebb, mert itt a fidesz, élén Viktorral azért kapásból ellenállásba is ütközik. Kósa meg szép lassan hálózta be Debrecent és nem volt priusza.

Szóval hiába egyértelmű, hogy ugyanaz a szándék (médiatörvény->debreceni média) stb, de ez azért nem fog sikerülni. Még akkor se, ha erdélyi szavazatokat fognak venni.

Vedit30 2011.01.31. 12:51:17

@No quarter: Én nem így látom, de okosabb enged, úgy gondolom vagyok annyi idős és tapasztaltam annyit már hogy rálátásom legyen. Élj Te is más helyen és akkor lesz összehasonlítási alapod.

lobster thermidor 2011.01.31. 12:51:18

@azAttis:

Hát persze...

Nyomják Krahácsot, nyoomjááák Krahácsot...!

Táskás Tóni 2011.01.31. 13:12:03

@pcr: Ki az a Porkoláb és mi a Dexium ügy? Konkrétumot csak arról a 75 millás nokia dobozról hallottam, amit termőföldek átminősítéséért kapott a döbrögi. Természetesen az ügyészség nem vizsgálta a feljelentést.

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 13:25:23

@Táskás Tóni:

www.vagy.hu/cikk.php?id=1597

porkoláb a feleség, aki állítólag könyékig benne SODEXHO ügyben, abban az ügyben, amikor is ellehetetlenítették a debreceni iskolág saját konyháit, akik kénytelenek voltak szerződni a kósa által rájuk erőltetett moslékra

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 13:31:02

A Pásti-Hatvani sarkon található házban is üzletrészük van, állítólag minden nagyobb beruházásból kiveszik a "részüket".

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.01.31. 13:31:02

@Ejoy:

:))

ezen a blgon már vagy 1000x olvastam olyat, hogy mekkora királyság Debrecenben élni, meg itt minden jobb. mindezt olyanoktól akik a) sosem laktak itt b) már régóta nem itt laknak.

Debrecen egy egyszerű megyeszékhely,ami egyesíti magában a kisebb méret (200-250 e lakos), a régióközpontiság és az egyetemvárosi lét összes előnyét. mint pl Szeged vagy Pécs. annyi különbséggel h itt irgalmatlan adósság van kikönyvelve ilyen-olyan vagyonkezelők alá, s irgalmatlan hatékony pártpropaganda folyik a sikervárosról. mindenhol megfelelő elvtársakkal a háttérben. :)

Apafarkas 2011.01.31. 13:31:02

@világoszöld: Hát ha az outsider szív, miért nem állsz be valamelyik csoportba? A politikusokat sem lombikban tenyésztik.

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 13:38:55

Egyébként az ÁJK gólyabálnak is fővédnöke volt a döbrögi, ott mégsem jelent meg, hát nem érdekes?

Stevedoki 2011.01.31. 13:48:33

@nemkretén: Neked savanyú a szőlő! :D
Írd csak a szokásos jobbos hülyeségeid, de ettől ez már nem változik. Nem a gyerekeken múlott, hogy így sikerült megszervezni ezt a versenyt. Nyert. Egy alacsony sportértékű csoportban. Pont.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.01.31. 13:48:34

@pcr:

Tízszázalékos Lajosnak is hívják.

StacyWindmill 2011.01.31. 13:56:40

@Luella Menendez: mielőtt ekkora nagy hülyeséget írsz nézd meg a tavalyi évben, hogy szerepelt a kislány a nemzetközi versenyeken. Kétszer is 3. helyezett lett!!!

StacyWindmill 2011.01.31. 13:56:40

@pcr: huh ezzel a mondatoddal csak a hasát korlátolt agyad szüleményét vetítetted ki!!! jaaaa, várj lehet ezt a bonyolultabb mondatot nem is érted....
egy buta, fusztrált agyatlan vagy

StacyWindmill 2011.01.31. 13:56:40

@hotelalfa: végre egy értelmes ember!!!

StacyWindmill 2011.01.31. 13:59:21

@Szakaly Gyorgy: nem kértem helyesírási javítást...ne engem javits ki hanem próbálj meg saját gondolatokat megfogalmazni....jaaa az nem megy??? nem csodálkozom.....

StacyWindmill 2011.01.31. 14:01:09

@Devil: akkor inkább azzal foglalkozz, ne egy ártatlan kislány versenyén és eredményein csámcsogj

Fekete Dália 2011.01.31. 14:06:48

@StacyWindmill:
Most mi bánt, az hogy döbröginek tituláltam az általad annyira szeretett túlhízott polgármestert:DDDDDD

Nem vagyok kíváncsi a véleményedre.
Ne erőlködj feleslegesen.

StacyWindmill 2011.01.31. 14:06:48

@Devil: drága devil, attól, hogy elköltöztem még debreceni vagyok, figyelem a várost és rendszeresen járok haza, igen haza ,mert nekem Debrecen az otthonom maradt. Még akkor is ha már 1 évtizede itt élek Budapesten, itt van a családom.
Debrecenben is van családom és mindenről tudok ami ott történik. Nem vagyok olyan agyatlan, korlátolt mint itt a nagy többség, és tájékozódok, tényeken alapuló kommenteket írok ki.
ENNYI!

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 14:07:04

"ezzel a mondatoddal csak a hasát korlátolt agyad szüleményét vetítetted ki"-ez tényleg értelmetlen xar

Lacapc 2011.01.31. 14:13:56

fenéknyalás ez Kósának. Egyébként lehet, hogy ő nem is várja el, hogy ilyen gennyes kis trükkökkel jusson elsőséghez a lánya. Csak hát a szervilizmus. Nem tudja valaki, hogy Kósa felesége ilyen törtető akarnok? Egy korrupt férj mögött egy még korruptabb feleség áll. Zsák a foltját.

StacyWindmill 2011.01.31. 14:18:53

@Lacapc: huh, de jól ismered őket!! Biztos te is a blikkből tájékozódsz

StacyWindmill 2011.01.31. 14:18:54

@pcr: gondoltam, hogy nem érted....IQ nulla

matkó 2011.01.31. 14:19:45

Amúgy kósát nem tudom, miért nem sajnálja itt senki a kommentelők közül. Ez az egész az ő saraként van beállítva, miközben az a bányarém és görénysznob gyöngyikéje mozgatja az egészet. Nehogy már a lalikiráj jégtáncban utazzon! a zasszony nyomatja gyerekkori álmai nyomán drágalátos leánygyermekeit.

@hagyma: "korcsolyat mindenki hozzon magaval!" - ja! és ezért nem takarítják az utakat se debrecenben! mert így egy-két főbb út kivételével mindenhol lehet korcsolyázni. (Érdekes, hogy a várost mér nem basztatja a hó- és jégeltakarítás miatt a közterület-felügyelet...

@Vedit30: "nehogy azt higgyük, hogy máshol nincs ennél nagyobb disznóság és nem csak egy korcsolyabajnoksággal szemben. Gondolkodjunk el ezen." -- hát gondolkodj! Mi, akik nem menekültünk somogyországba (hahaha, te kis affektálós!) innen sehova, tudjuk, micsoda sötét dolgok vannak itt. Nyugodt lehetsz, hogy kósáéknak (kósa nostra) Hagyó Miklós is leverné a vizsázzmenetet!

@StacyWindmill: Hát te hunnat szaladtál? Te vagy az eszterke keresztannya, nem de? Hogy az eszterke fejlődött, tuti. De miben, te liba?

@Trompf: "Kósa legnagyobb bűne, hogy rendbe tette Debrecent" -- Tudod, én nem ilyennek képzeltem a rendet...

StacyWindmill 2011.01.31. 14:20:25

@pcr: gratulálok, hogy már csak egy elütésbe tudsz belekötni

StacyWindmill 2011.01.31. 14:24:56

@pcr: helyesen Kósa anyuka, ha az Eszter anyukájára gondolsz. Egyébként nem, nem ő vagyok. Csak egy Anyuka aki véd egy ártatlan kislányt aki ha ma délután felmegy a netre hogy büszkén megnézze mit írnak róla, szegények a magad fajta sötét bunkók miatt ezzel kell szembesülni!!!!!!

StacyWindmill 2011.01.31. 14:27:43

@matkó: igazad van, sőt nézd meg a két kislány kűrjét, ott is Kósa (mert tudod nagybetűvel kell írni) ott van láthatatlan emberként és emelgeti Esztert, hogy ne essen el, meg sepreget előtte hogy jobban csússzon a jég neki. Biztos azért is van most -fok, hogy az utcán is tudjanak gyakorolni. Szánalmas vagy!
www.youtube.com/watch?v=JkTnilNhE18

StacyWindmill 2011.01.31. 14:34:08

és a teljesség kedvéért annak a kislánynak a kűrje ugyanezen a versenyen akinek az anyja miatt kialakult ez az egész állóháború. Egy anya aki képes kitenni ilyennek a lányát. Még egyszer gratulálok ennek az anyák gyöngyének!!!
Ja és ha jól láttam a Kósa Eszter egy ugrásba se botlott bele, és nem esett el. Hoppá a Mórucz Babettnél ugyanezt nem mondhatjuk el!
www.youtube.com/watch?v=YmOHj8k30Bg

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 14:34:08

Elképzelem, ahogyan sírsz és puffogsz azon, hogy mennyire másként látják ezt a fővédnökösdit, meg a kategóriák szétszedését rajtad kívül mások igazságtalannak találják.
Persze ismerjük az előzményeket, a tavaly kippantant botrányt, amikoris egy tehetséges kislánynak kellett az egyesületből távoznia a kósa-porkoláb páros miatt.

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 14:34:09

@StacyWindmill:
te vagy a fény az éjszakába, gyere világítssss a lámpagyárba:)))
Ne oktass ki, nekem porkoláb marad az a buta nő.
Ha tudnál olvasni megértenéd, hogy én a gyerkőcöket nem bántottam.

Ejoy 2011.01.31. 14:34:25

@StacyWindmill: Miért van az, hogy ezekre a posztokra reggeltél ma egy felhasználó nevet?
Csak nem a városmarketing osztályon teccik dógozni???

Sylvilany 2011.01.31. 18:10:05

@StacyWindmill:
Fogd vissza magad! Kósának nincs szüksége a Te segítségedre, meg tudja védeni magát, ha akarja! Egyébként Mórucz Babett is "csak" egy kislány, aki nem tehet semmiről, nem kellene Őt sem piszkálni!!!!! Ő szenvedi meg legjobban ezt az egész helyzetet. Egyébként Eszterke is botlott már nem is egyszer és mindenki, aki korizik.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2011.01.31. 18:10:06

@StacyWindmill: nem a helyesírásod javítottam ki, hanem a mondat értelmét módosítottam a szócserével, ha nem vetted volna észre.
Lehet, hogy nem ártana Neked pótlecke szövegértésből. Például könyvolvasással lehet fejleszteni.
Vannak saját gondolataim, de ha most leírnám, amire gondolok, megsértődnél rajta.

KenSentMe 2011.01.31. 18:10:06

@StacyWindmill: Nem csak az elgépelésedbe lehet belekötni, ne félj.. a magatartásodba, a stílusba is.. normális kommenter egy-két kommentben letudja a véleményét, esetleg az arra reagálóknak viszontválaszol, tömören.. neked legalább 16 kommentedet számoltam itt össze, amiben főleg másokat támadsz, kettőben nemes egyszerűséggel "ablikkbenolvastad"-dal illeted a más véleményen lévőket.. a két mondatos gyalázkodásaidat is tanítani lehetne, igen, érvek helyett egyszerűen hülyézzünk le másokat..

én csak azt nem értem, miért kell tékóverelni egy általad nem is szimpatikus blogposzt kommentszekcióját.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.01.31. 18:10:07

@StacyWindmill:

Apunak szól, hogy zárassa be ezt a blogot is ahogy minden neki nem tetsző dolgot Debrecenben? :) A bunkó kósa azt hiszi Pesten is megjátszhatja ugyanazt mint a helyi médiában, hát tévedett. ATV-n is hogy megszopatták. :D

venszivar 2011.01.31. 18:10:08

@Devil: 12:29:19.Az embered ,most Kósa v.
Kosa,csak mert egy személy névnél ez igen fontos lenne.Aztán meg azt írod,hogy "Úr"!Miért nem nyalod ki a seggét a nagytemplom előtt.......Azt is írod,hogy"jol megszerelte a tömegközlekedést"!! Ki a kósa?!Életében nem dolgozott 5 percet,te meg azt állítod,hogy "jól megszerelte a város tömegközlekedését...."te költözz vissza oda,jobb a békesség,legyél ott a segge közelébe.......

Melchi Zadok 2011.01.31. 18:10:09

@Zabalint: persze, persze, teljesen igazad van. nem az az undorító, hogy megtörténik ilyesmi, hanem az, hogy írnak róla. tiszta sor. leszel a példaképem?

KopaszMercis 2011.01.31. 18:10:09

Tok jo, hogy aki kicsit odafigyelt, az mar reges regen tudhatja, hogy ez a kosa egy golyofeju majom, mint a tarlos..

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 18:10:10

@StacyWindmill:
Gusztustalan vagy, még te kéred számon, hogy ne bántsuk a kósáék gyerekeit, aztán egy kislányt nagyon csúnyán lealázol.
Pfujjjjjj

Vedit30 2011.01.31. 18:10:11

@StacyWindmill: Nem azért költöztem el Debrecenből, mert annyira vonzódtam el onnan, az élet hozta úgy, és nehogy azt higgye bárki, hogy itt fenékig tejfel lenne az élet, sőt, még annál is rosszab, mint ami ma Debrecenben zajlik. Ettől eltekintve, hogy esetleg Kósa kihazsnálta a kiskapukat a lánya esetében, én még most is azt mondom, hogy Debrecen sokat fejlődött, mér akkor ia amikor még ott éltem, és azóta is fejlődik, jobban mint Kaposvár, hiszen Somogy a megyék rangsorában is az utolsók között kullog...

Vedit30 2011.01.31. 18:10:11

@StacyWindmill: Hasonló cípőben jérok, mint Te én is 10 éve költöztem el és rendszeresen jérok haza, mert nekem Debrecen mindig az otthonom marad. :)

StacyWindmill 2011.01.31. 18:10:12

@pcr: bárcsak te pont olyan buta lennél, mint ő...akkor nem jutottál volna ide.....állj csak tovább a soron a lámpagyárban :)))))

StacyWindmill 2011.01.31. 18:10:12

@pcr: huh annyira tehetséges az a kislány, hogy még egy kűrje se volt esés nélkül. Te csak csuklóból gépelgetsz ide, vagy tudod is miről írsz???? Lopj egy lámpát a lámpagyárból, hogy megvilágosodjon az a sötét elméd.

Egyébként nem sírok, puffogok. Nagyon jól szórakozok az ilyen beteg embereken mint te és a társaid. Most meg is fogadtam többet fogok kommentelni,mert nem volt eddig fogalmam, hogy a társadalmunknak ilyen sötét zugai is vannak.

StacyWindmill 2011.01.31. 18:10:14

@Ejoy: nem, képzeld el. Azért reggeltem ma, mert még sosem voltam fent. Ma azzal kezdtem a napom, hogy megnéztem a híreket és ebbe botlottam. Ezt már nem hagyhattam szó nélkül,mert undorítóak vagytok itt.

venszivar 2011.01.31. 18:19:48

Milyen "érdekes",hogy mikor a ragyás pofájú belügyérről "lehetett" írni,majd egy nap múlva a törpéről is "lehetett volna",akkor ott sem jöttek elő,sőt meg is halt a blog!Ugyan úgy mint most.Ez sem közli le s a törpe segnyalásáról Egyiptomba,ahhoz sem lehet írni.Éljen a demokrácia,rohadt diktátorok !

venszivar 2011.01.31. 18:28:07

@StacyWindmill: EDDIG SOHA SEMMIHEZ NEM VOLT ÉRDEMES HOZZÁSZÓLNI ! Bezzeg most !
Most kaptál érte lóvét!?Vagy a sittről most engedtek ki?No talán még a zárt osztályról!?

db.szilvia 2011.02.01. 08:14:44

Nem terveztem hozzászólást, de mivel a blogokon elszabadultak az indulatok, és ég engem is megvádoltak azzal, hogy én indítottam el ezt, már a gyerekemet is minősítik, és már több újságíró is keresett tegnap, akiket elutasítottam, ezért úgy döntöttem, hogy itt megszólalok. Főként azért, mert nem szeretném, ha feltételezések miatt ismét a gyerekemnek ártana bárki. Én a verseny miatt nem reklamáltam sehol, nem én indítottam el ezt. Igen, volt egy korcsolyás afférunk annak idején, szebbjovo.hu/node/4755 akkor az újságírók nem mertek keresni sem, senki nem mert kiállni a jog, és az igazság mellett, most pedig egy zaftos sztori miatt már keresnek. Nem voltam ott a szombati versenyen, csak reggel a sorsoláson, és délután mentem Babettért. Találkoztam a régi edzőnkkel, a Kósa házaspárral, a jégcsarnok igazgatóval, és intelligens emberek módjára köszöntünk is egymásnak. Igen, a kategóriák valóban szét voltak szedve. Igen, Eszti tényleg két olyan kislánnyal versenyzett, akikkel egy egyesületben van, az egyik kislány már egy ideje nem versenyzik, csak most versenyzett, a másik pedig szintén szemmel láthatóan gyengébb. A többi 6 kislány másik kategóriát alkotott. Hogy miért szedték szét így a kategóriákat, nem érdekel. Mint már említettem, nem voltam ott, így nem is láttam, hogy ki milyen kűrt futott. De azt tudom, hogy Eszti hibátlan kűrt futott és nagyon ügyes volt. Igen, Babett rontott, ezt a bronz érme mutatja is. Babett korcsolyázásából, egy évet vettek el, így nyílván, még nem érte utol magát, hiszen kimaradt egy év. Ezt mutatja e szezon eredménye is. Mivel Debrecenben ellehetetlenítették most Miskolcra, és Pestre jár edzeni. Ezt nem én akarom így, mielőtt bárki ezt hinné, hanem Babett álma, célja, hogy korcsolyázzon, és egy anyának kutyakötelessége kiállni a gyereke mellett, és támogatni. Lehet itt bírálni a felnőtteket, de a gyerekeinket ne bántsátok, ők semmiről nem tehetnek, ők csak imádnak korcsolyázni. Én nagyon remélem, hogy a tegnap elindult lavina miatt Babettnek nem lesz ismét baja. Mi semmit nem akarunk, csak annyit, hogy nyugodtan edzhessen, eljárjon a versenyekre, és többet senki ne ártson nekünk.
Mórucz Szilvia

borisfedor 2011.02.01. 08:14:45

Szerintem ez a blog a helyi demokrácia egy ismert része, sokszor jó cikkekkel. Szerintem ez a témaválasztás egy nagy hiba, olyanoknak is szimpatikus lesz Kósa a téma miatt akik már nem rokonszenveznek vele egy ideje.
Pont a témaválasztás miatt lett ennyi szélsőséges hozzászólás, vagy ördög vagy angyal Kósa. Szerintem Kósa a politika jó és rossz oldalából is kiemelkedőt képes nyújtani,de a az utóbbiból látjuk mostanság többet. Kifejezi ezt a -19 ezer szavazat is.
Az ember gyarló és általában ez így szokott lenni, ha egy politikusnak nincs megfelelő ellenfele és sokáig van a posztján egy ilyen nagy város élén.
Kifelé a nagyvilágnak szerintem azért is rosszabb a kép mert elment a kommunikációért felelős valóban okos ember a városházáról.
Sokan olyan városokhoz hasonlítják Debrecent amelyek nem tartoznak egy nagyságrendbe. Kaposvárnál több mint háromszor, Szekszárdnál több mint ötször nagyobb város. Almát az almával kell hasonlítani Debrecent leginkább másik négy nagy vidéki várossal.
Kósa jó polgármester volt, szerintem most nem az, valószínű nem is lesz már az, a szavazatok száma is mutatja ezt. De, hogy miért nincs ellenfele a középszerű teljesítménye közben, miért nyernek a körzetükben négy évenként egyszer látható fideszes önk. képviselők nagy fölénnyel, arról egyszer már végre meg kellene kérdezni ennek a fórumnak is a helyi szocikat. Mert az ő teljesítményükön szerintem még csak vitatkozni sem lehet, mert vitán felül borzalmas.

lüke 2011.02.01. 08:14:46

@borotokunam:
s hol van a Rozgonyi unoka?

Állítsuk meg a ......... 2011.02.01. 08:14:46

@StacyWindmill:
Hüje, bunkó pitsa te is egy voltál, azok közül akik lakást kaptak a szolgáltatásaikért kósától?
Mindig tudtam, hogy a diktátoroknak ilyen sötét, elvakult rajongóik vannak, mint hitlernek.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2011.02.01. 08:31:59

Kedves kommentelők!

Szolgálati közlemény következik.

Felhívom a becses figyelmeteket, hogy a @StacyWindmill (molnárné?) kódnevű egyed gyanúm szerint egy fityeszközeli gazdasági vállalkozás, a neve alapján egy szélmalom, ami bizonyára a fityesz malmára hajtja a szelet. Ott őrlik a politikások számára közpénzen vásárolt gabonát, mi meg most a kommentjeinkkel csapjuk a malomnak a szelet.
Javaslom, hogy inkább fogjuk ki a szelet a szélmalom, és ezzel a fityesz (és az összes rendszerváltónak hazudott párt) vitorlájából.

eccerüvagyok 2011.02.03. 03:58:07

Gyerekek!
Nem tudja valaki, hogy miért vette ki a "haon" az archívumából a 27.-ei médiatörvény elleni demonstrációról szóló tudósítást, ill. a 29.-én feltett, az engedély nélküli szervezés miatt indított nyomozásról szóló cikket, hsz-estől mindenestől?
Gondolom nem a cikkek és hozzászólások tartalma miatt...

borotokunam 2011.02.03. 04:06:33

@lüke:
Pesten a Jéghegynél, Jeranjak Ipakjan az edzője - már ha Rozgonyi Kloéra gondolsz (nem ismerek más Rozgonyi nevűt a korcsolyás világban)

Állítsuk meg a ......... 2011.02.03. 14:53:41

www.haon.hu/debrecen/bovitik-a-jegcsarnokot-debrecenben/news-20110202-07572817

30 milliót adott kósa város pénzéből a jégcsarnoknak!

Tessék már megmondani kósának, hogy ne az én pénzemen nevelje a három lányát!

lüke 2011.02.03. 14:53:47

@borotokunam:
kösz, ott nem dumálnak ?
csak emlékeztetőül a film Tonja Harding
vs Nancy Kerrigen esetről készült film
en.wikipedia.org/wiki/Nancy_Kerrigan
en.wikipedia.org/wiki/Tonya_Harding

lüke 2011.02.05. 08:41:53

@pcr:
meg a helsinki polgármesternek
a PCR is drága

Sylvilany 2011.02.06. 17:30:37

Érdekes, hogy a verseny előtti nap pénteken az FM 95 folyamatosan mondta a rádióban, hogy szombaton műkorcsolyaverseny lesz, és a legesélyesebbek: Kósa Eszter, Fácska Laura és Csernoch András. A versenyen a jégcsarnokban is elhangzott ugyanez. Ilyet még versenyeken, legyen az bármi, nem hallottam.

1. Mivel Kósa Eszter két edzőtársával versenyzett, akik nagyon is gyengék, így nagy versenyzésre nem igazán lehetett számítani, persze, hogy a legesélyesebb volt!
2. Csernoch Andrásnak is egy ellenfele volt.
3. Laura tényleg nagyon ügyes lány, és baromi mákja van, hogy nem Kósa Eszterrel kell versenyeznie, mert valami indokkal előbb - utóbb Ő is lapátra kerülne, ugyanis szemmel láthatóan jobb Eszternél. Ő tényleg esélyes volt.
4. A többi korosztályban nem voltak esélyesek? Kilenc kategória indult!
5. Én még nem hallottam, hogy az FM 95 egy gyerek sportverseny előtt máskor is bemondta volna, hogy kik az esélyesek!!
6. Ha Kósa Eszter ügyes - márpedig az, szép kűrt futott - akkor miért nem versenyzett a többi gyerekkel? Gondolom azért, mert legalább tét nélkül, stressz nélkül tudott versenyezni. Így sokkal könnyebb kiállni, mintha van ellenfél. Neki pedig most nem volt. Miért tették ki ennek a szülei? Ezzel ártottak a legtöbbet a kislányuknak.
7. Még most ne hasonlítsuk össze Esztert és Babettet! Eszter Londonba és Budapestre jár edzeni, a Sebestyén Juli volt edzőihez, itthon meg Sebestyén Juli és Gyulai Györgyi edzi. Persze, ha ezt a szülők megtehetik, akkor tegyék, hiszen mindenki a legjobbat akarja a gyerekének. Babettnek kimaradt egy év. Még mindig jobb,mintha maradt volna a Jégkarcban, hiszen ott már csak visszafelé fogták az utóbbi időben, nehogy fejlődjék. Györgyitől már sírva járt haza egy ideje. Így van most egy év hátránya, de aki ismeri a kislányt, az akaratát, az jól tudja, hogy ezt majd behozza. Tehát kedves emberek, majd jövőre tessék hasonlítgatni! A történtekhez képest pedig harmadik lett, ami nem rossz, főként, hogy a debreceni pályán versenyzett. Aki látta most Őt, és ismeri, az azt is látta, hogy nagyon feszült volt ezen a versenyen.
8. Mi történt azóta? A DTV a szombati adást meghamisította. Már nem az van fenn a neten, ami szombat este ment le tv-ben, ami szintén a Kósa gyerekről szólt. Ilyet lehet? Debrecenben simán! Undorító! Sajtószabadság?!
9. Tény, hogy a korcsolyával kapcsolatosan mindig minden a polgármester gyereke körül forog. Lásd a héten a Debrecen újságot. A versenyről kinek a képe volt benne? A sportiskola honlapján kinek a képe van mindig? A Santa Clauson a honlapon kinek a képe volt a több száz versenyző közül? Természetesen Kósa Eszteré. Aki figyeli ezt a sportot, az tudja. Most mondhatja Kósa is, mint a cimborája: Ezt most elkúrtuk! De nem kicsit, hanem nagyon!

elizaveta 2011.02.07. 03:58:22

Esztike 3. lett egy belga versenyen, amelyről azt hirdetik, hogy 12 nemzett nevezett rá. Összességében. Esztike mellett főleg belga lányok voltak, pár holland, egy ír, egy litván és két brit.
28.43 pontot kapott, ami egész pontosan majdnem 10 ponttal kevesebb, mint a Debreceni teljesítménye.
Ha Debrecenben is ezeket a pontokat kapja (visszaminősítették belgában a lutzát és a rittbergerét, negatívan értékelték az ugrósorát), a normál novice mezőnyben még dobogóra se lett volna jó.

tlog 2011.02.07. 04:00:01

cívis: "Az a jó, ami most van."
süti beállítások módosítása