Ez az ítélet itt nem hír

Most megtörtént. Ritkán ítél el a bíróság jogerősen egy politikust, pedig ebben az országban mindenki tudni véli, hogy a politikusok bizony bűnöznek. A jobbosok szerint a balosok, a balosok szerint a jobbosok.

 

Ítéletet hirdettek tegnap. Virág Lászlóra, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés volt alelnökére egy év hat hónap börtönbüntetést mért a bíróság két évre felfüggesztve nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt. Ez bizony hír. Valahol. Országosan. Debrecenben nem nagyon. Az MTI és a Független Hírügynökség is kiadta, rájuk hivatkozva és/vagy saját forrásból beszámolt róla az indexa Hírszerző, a Népszabadsága Népszava stb. Volt, ahol fontosnak tartották megemlíteni Virág László fideszes pártállását, volt, ahol nem – az MTI-s tudósítás például nem.

Helyi ügyről lévén szó, a naiv polgár azt gondolná, hogy a közpénzen fenntartott önkormányzati média részletesen beszámol a történtekről. Részletesebben, mint az MTI, nagyobb hátteret adva, friss reflexiókkal árnyalva, hiszen nem mindennapos az eset. Ha ezt hiszi a helyi polgár, ha azt gondolja, hogy az adóforintjaiból és közüzemi számláinak hasznából működő városi sajtó az ő tájékoztatását tartja feladatának, akkor rosszul gondolja. A város nevét viselő mindenpostaládás kiadvány honlapja egyetlen szót sem ejt a többéves bírósági eljárást lezáró jogerős ítéletről, ellenben beszámol arról, hogy tegnap rendőrmikulások osztogattak szaloncukrot a szabályosan közlekedő gyerekeknek. Ez itt a hír. Az önkormányzati televízió már adott valamicskétAzt emelte ki, hogy Virág László lemondott az Airport Debrecen Kft. ügyvezetőségéről, és fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a volt megyei közgyűlési alelnök továbbra is büntetlen előéletűnek számít. A DTV Virág esetében nem tulajdonított jelentőséget annak, hogy a Fidesz színeiben töltötte be megyeházi tisztségét, ezért nem szólt róla. Akkor azonban, amikor Juhászné Lévai Katalin – egy ciklussal későbbi – volt megyei közgyűlési elnök jogi eseteiről számol be nagy rendszerességgel és alapos részletességgel az önkormányzati tévé, akkor sosem felejtik el többször is hangsúlyozni MSZP-s mivoltát. Ezt helyesen teszik, amazt nem. Pártatlanság? Függetlenség? Objektivitás? Ugyan.

S ha ez a hír itt nem hír, vagy csak egy rövidke tompított közlemény, nem is reménykedhetünk abban, hogy egyszer valaha kiderülhet: ki(k) helyett kapta a másfél éves felfüggesztett börtönbüntetést Virág László. Mert bár ő fogta a tollat, amikor aláírta a jogtalan átutalást, de állítólag az ötlet nem tőle származott, az utasítás máshonnan érkezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr100255161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gém 2007.12.07. 07:46:42

Ez a debreceni zuschlagolás 54 m-ós tételben. Van itt más is. A H-B Naplóról, amelyik több százezres nagyságban formálja a közvéleményt, lassan kiderül, hogy a város egyik legnagyobb bűnszervezetét működteti. Tisztességtelen piaci magatartás miatt már többször el lettek ítélve, most a vám- és pénzügyőrség bűncselekmény alapos gyanúja miatt jelentette fel őket, a városi ügyészség meg munkáltatói jogkörben elkövetett nagy összegű áfacsalás miatt nyomoz ellenük. Gondolom, az újságíróknak nem is lesz pofájuk semmiféle morális ügyben felemelni a hangjukat. Nem lehet mindent a keresztapára ráfogni.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2007.12.07. 08:36:31

don kartács, aki ráköp a karbidra. :)
más téma: elmaszatolják az eon-t, mert a médiacégébe pumpálja a többmillás profitját, és ennek ellenére 5%-kal emelik pofátlanul a gázárat a nagyfaluban. basa! erről írhatnál egy vesébevágót.

cardealer 2007.12.07. 09:04:20

Az igazság kedvéért azért tegyük hozzá, hogy csak az index és Kácsor használta a "fideszes" kitételt, merthogy tényleg a jelenség a fontos, és ettől még a szomszédom lehet becsületes fideszes. Bachter: szintén apróság, csak az eon áramot szolgáltat, nem gázt, a többi amúgy igaz.

nemlak 2007.12.07. 09:07:23

És a városi tévé miért csak azt használja, hogy szocialista ilyen esetekben, azt hogy fideszes, már nem? Ott mi és mikor számít fontos jelenségnek?

Holdrablo · http://www.holdrablo.blogspot.com 2007.12.07. 09:31:06

Mivel a saját fészekbe való kakálás ténye forogna fenn, naná hogy kihangsúlyozzák. Most képzeld már el, ahogy Széles Tamás vagy Szénási Miki rendkívüli értekezletet hívnak össze, ahol kiadják az ukázt: "Jó kis csámcsognivaló, részletes anyagot kérek Virág elvtársról! A fővonal az legyen, hogy a szocik mellett a Fidesz is lop, csal, hazudik!"

Mindegy, rendőrmikulás forever, ez a lényeg! És most már tényleg baromi kíváncsi lennék, hogy mennyibe van nekünk az önkormis sajtótévérádió?

Mert ez így egy rossz vicc: holdrablo.blogspot.com/2007/12/elhisszk.html

kutyaüt 2007.12.07. 10:49:47

Basa, a váltáshoz illene egy kis design frissítés. Nem gondolod? (Bocs, hogy ide írtam, tom, hogy nem tartozik a témához.)

Szabóbé 2007.12.07. 13:05:22

Visszadátumoznak, hazudnak, félrevezetik a debrecenieket. Erre varrjatok gombot! Az önkormányzati deol.hu tegnap nem adott hírt Virág Lacika jogerős elítéléséről, ahogy az itten is olvasható fentebb.
Aztán ma elszégyelték magukat, ezért ma feltettek a honlapjukra egy rövidke anyagot, és visszadátumozták, mintha már tegnap tudósítottak volna. Így hamisítanak előre-hátra. Náluk is le lehetne már mondatni egy-két vezérfejest a debreceni olvasók sorozatos becsapásának bűntette miatt!

kosalander 2007.12.07. 13:19:34

a módszer ismerős, eredetileg a komcsik csinálták, amikor lenin elvtárs mellől kiretusálták a többi likvidált bolsiforradalmárt, sztalin elvtárs képét meg beretusálták fotókba.
orwell is részletesen ír arról, hogyan kell a sajtót visszafelé meghamisítani, megjelent híreket eltűntetni, visszamenőleg kreálni cikkeket (1984).
ez nem újságírás, hanem a hatalom hamisító kiszolgálása. nehogy már meglepődjetek vagy felháborodjatok!

Gém 2007.12.07. 13:55:50

Most kaptak rá engedélyt. Ez is valami.

Sz.K. 2007.12.07. 14:13:49

Nem értem, kinek akarnak megfelelni a deolosok azzal, hogy egy nappal korábbra dátumoznak egy cikket. Valami hazudozásra készíthették, hogy nem is igaz, hogy elhallgatták a bírósági ítéletet. Kinek akarnak hazudni? Kósának vagy a debrecenieknek? Egyik se szép dolog.

hlktalan 2007.12.07. 18:22:32

Elég dilettáns módon csinálták meg a visszadátumozást, mert a deol anyagainak URL címében lévő sorszámból pontosan lehet tudni, hogy mikor tették fel a Virágos infót. Ennyire nem kéne hülyének nézni az embereket!

cityhall 2007.12.07. 18:29:32

piti hamisítók dolgoznak a holdingban és a holdingcégekben, a deol.hu-ban is Sásdi András vezérelnökigazgatótól Szénásiékig.
hamisítanak számlát, cégköltségvetést, magán- és közokiratot, cikkeket, még dátumot is.
nem számít, mert ővéké a város, azt csinálnak, amit akarnak.

balkanitarjan 2007.12.08. 14:58:38

Nézd meg mi folyik nógrádban
nograd valódi élete cimű blogon

Semleges 2008.01.15. 21:31:09

Mint tudjuk a fidesz tagokat elitélik,mig az mszp tagoknál eltünnek a bizonyítékok,nem bizonyithatóak,vagy csak elhúzodó ügy miatt ejtik a vádat.Pl a Tóth esetében idézek a Rendőrség közleményéből : " a 2005-ben készült felvétel eljutott az M3 ügyében nyomozó rendőrökhöz, csak éppen az ügyészséghez nem. A kazettának akkor kelt lába, amikor az ügy a debreceni rendőrségtől átkerült Nyíregyháza nyomozóihoz."
süti beállítások módosítása