Hálátlan hallgatás

Aba-Novák kiállításának egy fontos részlete helyben titok maradt.


 

A bevallottan országos primátusra törekvő debreceni Modem tavalyi legje, Az igazi da Vinci című makett- és fénymásolat-kiállítás után idén hazai művésszel és eredeti alkotásokkal rukkolt elő. A barbár zseni című Aba-Novák Vilmos életmű-kiállítás méltán tart igényt nagy közönségérdeklődésre és szakmai elismerésre. Kalapot kell emelni az ötletgazdák, a kezdeményezők, a szervezők előtt. A helyi sajtó, az önkormányzati média – kimondva, kimondatlanul – a Modem gárdájának, kifejezetten az intézmény igazgatójának, Gulyás Gábornak tulajdonítja a várost, a városmarketinget ismét jelentős médiafelülethez segítő nagyszerű vállalkozást. Az országos sajtó azonban másról tudósít. Az Aba-Novák életmű-kiállítás kezdeményezője az Edge Communications nevű cég volt, ők keresték meg a Modemet, koordinálták a tárlatot, intézik a kommunikációját és médiatámogatókat is bevontak. Az ötletadó pedig személyesen Ledényi Attila, az Edge Communications igazgatója. Szép tőle, köszönjük neki.

Cége és ő is megérdemelték volna, hogy ebben a minőségükben legalább egyetlen alkalommal megemlítse nevüket a debreceni sajtó, az újabb sikerről gyakorta nyilatkozó Gulyás Gábor igazgató, vagy legalább egy teremőr – valaki elrebeghetne néhány köszönő szót a nagynyilvánosság előtt, hátha mások is kedvet kapnak ahhoz, hogy ötleteikkel és hathatós támogatásukkal megtiszteljék a Modemet.

(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy jelentős anyagi megtakarításai lehetnek a Modemnek, amennyiben továbbra is önkéntes külsős tanácsadók támogatják javaslataikkal. Ne feledjük, Van Gogh követőinek tárlata például Dombi Tibor, a DVSC futballcsapata középpályásának ötlete volt! Hajrá Loki, hajrá Modem! Le a szűkkeblűséggel és az önimádattal!)

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr13460903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.05.09. 08:19:06

micsoda malacsport! inszinuáció!

lavoár 2008.05.09. 08:53:01

ahányszor ezt hallom vagy olvasom, hogy Dombi Tibike a MODEM ötletadója, mindig elfog a röhögés

szemtanú 2008.05.09. 09:28:47

igen, láttam az országos médiában /itt meg kell állnom röhögni/ a kreatv onlájnon!!!!
hogy úgy volt ahogy a basa mondja! :lol:
és mi van, ha ez a szakmai honlap, kicsit lódított, hogy egy céget fényezzen?

megint meg lett lelve a kósakakában a dinnyemag!

cityhall 2008.05.09. 09:50:17

szemtanú: te már megint Kósát látsz itt, én meg nem látom.
Megmondanád, hol van Kósa a mai blogban?
Ha egyszer a fóbiásnál megakad a lemez...

Szabóbé 2008.05.09. 09:53:44

Én az egyik országos napilapban olvastam arról, hogy ez a cég áll az egész kiállítás mögött, az nem a Kreatív volt.
Nekem is lenne ötletem, hogy milyen kiállítások legyenek a MODEM-ben. Hol lehet jelentkezni? Gulyás úrnak van lakossági fogadó órája?

ötker 2008.05.09. 10:05:41

Ez a debreceni galéria soha nem fogja felvenni a versenyt a nagy fővárosi múzeumokkal, jó lenne ezt ott lent az észbe vésni.

Szádori Makula 2008.05.09. 10:09:36

A kiállítás jó, tényleg köszönetet érdemel az Edge. (Gulyás alkalmatlanságáról legendákat mesélnek képzőművész körökben, de úgy látszik Debrecennek ez is megfelel.)

szemtanú 2008.05.09. 10:31:11

szitihal! a fóbia, az indokolatlan félelmet jelent, szorongást. te a mániára gondolsz, nekem olyan nincs kósával kapcsolatban. viszont, ha kicsit körülnézel... :)

cityhall 2008.05.09. 12:44:21

Mondom, hogy megakadt, bármit olvas, a polgi jut eszébe.
Régebben okosabb provokátorokat küldtek közénk.

krz 2008.05.13. 13:51:17

jaj, ennyire ne kotozkodjetek mar. az egde-nek ez uzlet, nem jotekonysagi akcio. az otletadas jelen esetben azt jelenti, hogy kitalaltak maguknak egy munkat, es eladtak egy magbizonak. nem valamifele jotekonykodast. a kreativban azert oket emelik ki, mert abban a lapban ertelemszeruen a kommunikacios szakmai oldala az erdekes az ugynek. (marmint hogy muveszeti kiallitashoz szerveznek kommunikacios kampanyt.) a mezei muveszetkedvelonek nyilvan a kiallitas az erdekes, nem az, hogy ki szervezi melle a mediajelenletet. egyebkent meg ledenyi os-fidexes, gondolom, az sem teljesen veletlen, hogy a modem-ben lathato a kiallitas.
süti beállítások módosítása