Debrec(z)eni kopogtatós

A Fidesz ajánlószelvényeinek jelentős részét meg kell semmisíteni…

…amennyiben az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság döntése jogszerű. Írtam volt itt a minap, hogy a Fidesz debreceni szervezete megjelentette azoknak a helyeknek a listáját, ahol a lakosság leadhatja ajánlószelvényeit a párt három jelöltjére. Az 50 hely között van zöldséges, műkörmös, pékség, hotel, varroda, szépségszalon, lottózó, söröző, virágbolt, patika, horgászbolt, hentes, pizzéria, csárda, ékszerbolt, italdiszkont, autósbolt, cukrászda, szerviz, tüzép, presszó, állatorvos és állatkereskedés is. Szinte mindegyik munkahely, a törvényi rendelkezés szerint azonban ajánlószelvény nem gyűjthető „munkahelyen munkaidőben”. Egyértelmű.

Ezért döntött úgy Budapest 7. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága, hogy Debreczeni Józsefnek, az MDF jelöltjének meg kell semmisítenie azokat a neki adott ajánlószelvényeket, amelyeket könyvesboltban vagy kávézóban gyűjtöttek. Debreczeni nem tesz eleget a felszólításnak és fellebbezést nyújt be a döntés ellen.


Itt a nagy dilemma az egyoldalúra smirglizett agyúak számára. A Debreczenit – újabb Orbán-könyve és egyebek okán – szívből gyűlölők egy része már örömünnepet ül a különböző internetes fórumokon, nagy kárörvendéssel dicséri az elmarasztaló bizottsági határozatot, az igazság győzelmét emlegeti a gonosz felett. De ha ott úgy, akkor itt hogy?

Ami érvényes Debreczenire, az érvényes-e a debreceniekre is? Vagy fordítva. Lehet-e egyszerre igaza Debreczeni Józsefnek és a debreceni fideszeseknek? Töprengjetek egyhitűek! Oda-vissza.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr741782205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barnaadam 2010.02.22. 21:40:06

Na igen.
Ha egy könyvesbolt (patika, közért stb.) munkahely, akkor az oda nyitvatartási időben (munkaidő) betérő vendég micsoda? Dolgozó? Bedobhatja a dobozba a cédulát, vagy nem? Szerintem egyáltalán nem egyértelmű a törvény. Azért kiváncsi vagyok, mi lesz a folytatás,s vajon Kósát, Pósánt és Halászt is elmarasztalja a biróság?

Basahalom boulevard · http://www.basahalom.hu 2010.02.22. 21:51:44

Állásfoglalással erősítette meg hétfő este az Országos Választási Bizottság (OVB), hogy nem lehet ajánlószelvényeket gyűjteni munkahelyeken, így például könyvesboltokban, vagy italkimérésekben és nem lehet előre meghirdetett munkahelyeken sem ajánlásokat gyűjteni.
www.hirszerzo.hu/cikk.nem_lehet_kocsmaban_ajanloszelvenyt_gyujteni_.141171.html

azAttis 2010.02.23. 08:47:21

hol lehet? Az utcán? Az egész ajánlószelvénygyüjtögetős rendszer egy elavult vacak.

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2010.02.23. 10:28:24

De honnan tudják, hogy melyik ajánlószelvényt, hol gyűjtötték?

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.02.23. 16:39:51

@Tepsifan: Szagmintát vetetnek a nyomozókutyával, és az kiválasztja. Ez azért is jó, mert a nyomozókutyát nem lehet korrumpálni.

Nephes · http://deception.blog.hu 2010.02.23. 20:22:10

Hát ez érdekes. De egyébként nem csak a Fidesz gyűjt így ajánlószelvényeket, hanem a többi párt is. Ráadásul a gyűjtőhelyeken megvan adva az időpont, hogy csak munkaidőben lehet odavinni.
Szóval akkor mindenki bukik rajta. Jó kis törvény!

barnaadam 2010.02.23. 21:09:24

@Szakaly Gyorgy: legfeljebb kolbásszal, szalonnabőrrel, ilyesmivel... :-)

Basahalom boulevard · http://www.basahalom.hu 2010.02.23. 21:39:39

A HírTV-ben éppen most kommentálják az ügyet ezzel a címmel:
"Debreczeni tesz a jogszabályokra"

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.24. 06:06:04

Na úgy látom, ez is egy olyan törvény, ami csak fideszen kívüliekre vonatkozik.

A debreceni ötven munkahelyet kiplakátolva büszkélkedett a Fidesz.
De ha más gyűjt ilyen helyen, akkor az nyilván bűnöző.
Ez a szégyentelen társaság kerül most kormányra.
Épp eszembe jutott ez a plakátotok, amit itt láttam.

Basahalom boulevard · http://www.basahalom.hu 2010.02.24. 13:42:17

Szelvényvadászat az utolsó vérig
Ajánlószelvény-gyűjtés Debrecenben a Debreczeni-ügy után
nol.hu/belfold/20100224-szelvenyvadaszat_az_utolso_verig

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.02.25. 13:59:40

Munkahely a pártház is, a lépcsőház is, a járda is, az úttest is, a park is, sőt egy vállalkozó lakása is lehet az. Mi öregek még emlékszünk, hogy ezt annó azért csinálták így, hogy az akkor még alig-alig "poszt" kommunista menedzsment ne élhessen vissza hatalmi helyzetével. Mondjuk durva is lenne egy ilyen gyüjtőhely bármelyik polgármesteri hivatalban - kivéve, ha van olyan helyisége, ahol minden(!?) jelölt elhelyezheti az ajánlásgyűjtő urnáját, amelyekbe azonosítás nélkül lehetne bedobni. Csakhogy akkor ki és hogyan biztosítaná, hogy senki sem szedhessen ki a többi dobozból egyet sem, és hogy bárki is a saját szelvényét dobja-e be jogosultan?
Ma reggel hallottam, hogy az ajánlószelvény-gyűjtő önkéntesek munkáját forintosítani kellene, meg talán közterheket fizetni utána, meg különben sincs senki adatkezelésre felhatalmazva...
Az egész rendszer úgy szar, ahogy van. Be kellene vezetni az elektronikus aláírással ellátott jelölés rendszerét (ügyfélkapus regisztráció, többszörös titkosítás stb.), az legalább egyfajta értelmi cenzust is jelentene.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.03.01. 18:48:27

Itt a végső döntés:
www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100301-kopogtatocedula-ajanloszelveny-gyujtes-fovarosi-birosag-nem-sertett-torvenyt-debreczeni-jozsef.html

Sikerült úgy elmaszatolniuk a választ, hogy most már fogalma sincs róla senkinek, hogy mit, hol lehet, és hol nem.

Íme a példa, hogy lehet a következetlenségből rendszert csinálni. Kafka meg veri a fejét belülről a koporsójába, hogy ez miért nem neki jutott eszébe? Ő ezért még akár Nobel-díjat is kaphatott volna.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.03.10. 19:28:22

@simonmondja.: Miért tatár zászlóval reklámozzátok azt az "Új pogrom -Új Ember (már a katolikus hetilapot is ellopjátok?) - Új hazugság plakátot? Freudi elrajzolás?
süti beállítások módosítása