Tévévég

Vagy buták, vagy vicceskednek. Egyik rosszabb, mint a másik.

Idén januárban voltam bátor megörökíteni azt az Ambíciómesét, amin akkortájt röhögött a debreceni média kevés maradéka. (Persze nem nyilvánosan. Hol van már a nyilvánosság?! Azóta meg különösen…) Eljött a november eleje, és hírül hozta nekünk, hogy napokon belül kiderülhet, kik veszik át a négy közmédium, a Magyar Televízió, a Duna TV, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda vezetését. A Duna TV élére igyekvők listájára pedig „felkerült Széles Tamás, a Kósa Lajos vezette debreceni önkormányzat közvetett tulajdonában álló Debrecen TV (DTV) ügyvezetője, a Helyi Televíziók Országos Egyesülete elnöke is. Széles tevékenységét az elmúlt években a debreceni ellenzék folyamatosan bírálta, azt állítva, hogy a DTV elfogult és a Fidesznek kedvez.” (Még küzdenek egymással a fideszes médiaháború katonái – Hírszerző) 

És miért ne lehetne a Duna TV első embere Széles Tamás (amíg még lesz Duna TV)? Vagy bárminek az első embere? Ahol a politikai osztja a sarzsit, a szakértelemnél pedig ezerszeresen fontosabb szempont a párthithűség és a szolgálatkészség, ott bárkiből bármi lehet. Dobbantott már Debrecenből tekintélyesebbnek tűnő pozícióba is helyi eminenciás, például Kovács Zoltán itteni tanácsnokból országos államtitkár lett, aki rendesen behaknizta az országot az új kormányzati kommunikáció igéjének hirdetésével, s bár a mostani kormányzati kommunikáció a régi szarnál is szarabb (bocsánat, ez van!), Kovács Zoltán mégis immáron államtitkárként tarthatott méltató beszédet Tisza István debreceni szobránál. Ne vitassuk el a teljesítményét!

De ne kalandozzunk el, maradjunk a debreceni önkormányzati tévénél, ami hosszú-hosszú évek óta számos meglepetéssel múlatja a helyi köznép idejét, természetesen közpénz által finanszírozottan. A DTV hírportálja, a Széles Tamás legfőbb médiaúr alá tartozó Dehír épp egy hete nyomott egy vaskosat, és azóta is kitart mellette. Év végi programkavalkád címmel egy október 29-i sajtótájékoztatóról adtak némileg képileg felhizlalt tudósítást, s mivel kultúráról is szó esett, ezért a Debreceni Irodalmi Napok kapcsán egy mondatra meginterjúvolták Aczél Györgyöt is. Ez ám a bravúr!



És ez így van egy hete. És senki nem veszi észre, senki nem javítja, senki nem kér elnézést a közönségtől és az érintettől. Aczél Gézától. Ennyire buták, tájékozatlanok, műveletlenek lennének a DTV-Dehír önkormányzati médiacsúcsbázis munkatársai, szerkesztői, vezetői, hogy nem tudják Debrecenben: kicsoda Aczél Géza és mi mindent köszönhet neki a város? Vagy vicceskednek az önkormányzati médiások, amikor a vezetéknév – egyébként esetünkben bármiféle rokoni kapcsolatot nélkülöző – azonossága okán ideidézik az egykori pártállami nagyhatalmú kulturpolitikust? Mi van itt?!

Nem tudni, hogy Széles Tamás Amerikából hazatérve – merthogy helyi, önkormányzati televízió lévén Debrecenből szívesen jár(nak) forgatni az Egyesült Államokba, igen, az óceánon túliba – szóval nem tudni, hogy kipakolt-e már bőröndjeiből, vagy a Duna TV élére készülve nem pazarolja az időt efféle felesleges ki-be cuccolással. Zokni, gatya hadd maradjon! De mi lehet Széles Tamás szakmai pakkjában? Kenyérre is kenhető, nemesb éteknek nézett cipőkenőcs tán, mint Nyilas Misi csomagjában, ami aztán jóízűen bezabáltatható az éhenkórász néppel?

(Azok számára, akik nem értik az utolsó mondatban olvasható utalást, ajánlom, kattintsanak ide, és olvassák el Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című regényét. Nem kell aggódni, nem hosszú! Móricz Zsigmond egyébként híres magyar író, Debrecenhez is volt sok köze. Ezt már csak a biztonság kedvéért írtam ide, hátha erre téved valaki a DTV-Dehír környékéről. Bocs! Nem lehetett kihagyni.)        

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr872425037

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A mohóság ára avagy a ludak disznót győzhetnének... 2010.11.05. 11:35:23

Sokként érte a kábelkommunikációs szakmát, illetve a hazai közvéleményt is előbb az RTL Klub, majd a TV2 azon elképzelése, miszerint jövő évtől pénzt kér műsoruk továbbításáért a kábelszolgáltatóktól. A felvetést Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és H...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PozAko · http://pozako.freeblog.hu 2010.11.05. 09:59:51

Ez tényleg gáz, pláne ismervén Aczél Géza közkeletű megszólítását...

DrCinizmus 2010.11.05. 12:07:02

Konkrétan ez a blog gáz a "szolgalelkű", szánalmas szerzőjével egyetemben! Nem sértődöm meg, ha nem jelenik meg. Elég nekem, ha te elolvastad drága szerző...

macskajaj555 2010.11.05. 12:07:02

URAMATYÁM. Aczél György??? És még nem vették észre a bakit?

moophlander 2010.11.05. 12:07:02

Azon debreceni dolgokat, amikrők szól a poszt, azokat nem ismerem, de a szakmaiságot illetően melléfogtál! Széles Tamás kiválóan ért a médiához! Most elsiklott a figyelme, egy kollégája balfaszsága felett! Azért a vágó és a szerkesztő lehet, hogy nem lett megdícsérve! Hogy miért nem lett kijavítva a szarvas hiba? Ne ez elgondolkodtató azért!

tatamin 2010.11.05. 12:07:03

Hú de egy rohadt görény vagy te hallod!

sznob 2010.11.05. 12:07:03

Bassza meg. Ekkora idióták élnek Debrecenben?

tbb 2010.11.05. 12:18:00

Ez egy harmatgyenge szarság. Hidd el, fideszt fikázni minimum Varánusz szinten érdemes.

Basahalom boulevard · http://www.basahalom.hu 2010.11.05. 12:43:11

@Drgomor: Mindig lenyűgöznek a névtelenségből előtörő sziporkázó érvek, és a lebilincselő meggyőzési technika is feledhetetlen!
További szakmai sikereket kívánok Önnek és társainak, mint pl. az itt is villódzó vitakultúrájú Tatamin vagy tbb. Hajrá a hajrának!

Basahalom boulevard · http://www.basahalom.hu 2010.11.05. 12:53:32

Mostanra a DTV-Dehír kijavította a nevet mind a tudósításban, mind a videó feliratozásában. (Van értelme a blogolásnak, ugye...)
Gondolom, a bocsánatkéréssel sem késlekednek.

sznob 2010.11.05. 13:08:30

moophlander Te nagyon vicces vagy. Rég hallottam ekkora poént.

parttalan 2010.11.05. 13:20:40

Emlékeztek a tavalyi Duna TV melletti szimpátiaakcióra? Amikor is több száz hazai jeles értelmiségi és magánember aláírásával állt ki a Duna függetlensége mellett? Javarészt a jobboldali értelmiség - legalábbis így emlékszem, amikor akkoriban állandóan vetíttették a "Veszélyben a Duna televízió" felhívást, és a támogató nyilatkozatot az aláírók egyre bővülő névsorával.

Valószínűleg a Bajnai-kormánytól félthették a tévét (alaptalanul, mert most, amikor valós szándékterv fenyegeti a Dunát, mint önálló intézményt, a korábbi ennek érdekében kiállók most kussban vannak.

Orbán betehet a Dunának, más nem?

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.06. 04:34:44

Szerintem csak freudi elszólásról van szó: a Kovács Zoltán irányításával működő(?), Szalai Annamária által terhelt kommunikáció és médiapolitika okán jutott óhatatlanul is eszükbe Aczél elvtárs... Mindenesetre szégyellhetik magukat. Ami meg pláne gáz: a DunaTV-nél azért erőteljes a kulturális vonal. De ezek után egy Széles Tamásra bízni, hogy segítse a kortárs magyar irodalmat?!

reservatio mentalis 2010.11.06. 10:51:32

SzT, ha jól emlékszem, a színészi karrierjét hagyta ott a televíziózásért. Rugalmas ember, talán színházi igazgató is lehet belőle (valahol). Azt valamiért kis hazánkban olyan nagyon szeretik... :)

hogyeeee 2010.11.06. 19:00:15

Az év botránya volna, ha ez a tehetségtelen ripacs a Duna TV élére kerülne. A még egyetlen valamirevaló tévé veszítené el minden szakmaiságát és magyarságát ennek az idiótának köszönhetően!

Remélem, hogy ez csak egy nagyon durva vicc!

Széles, nyald inkább továbbra is Kósa seggét, mert azzal még mindig kevesebb kárt okozol!

buendia 2010.11.07. 10:41:12

Én konkrétan Sz.T. artikulációs bázisát imádom, egyéb, médiához szükséges nagyszerű kommunikációs adottságához-mutatott teljesítményéhez-hasonlóan.Úgy mint beszédtempó, hangszín, stb.A korrektségre nem térnék ki.
süti beállítások módosítása