Mindenki tévéje

Parkolási nézettség cívishonban.

Két parkolási információ következik, mindkettőt a közpénzen fenntartott debreceni önkormányzati televízió osztotta meg a város lakosságával.

1. hír (2010. december 29.)

Megszűnik viszont a fizető parkoló a Simonffy utcán, a Hal köz és a Kápolnási utca között. Ott ingyen lehet januártól parkolni.

2. hír (2011. január 7.)

Szabálytalanul állnak ezek a járművek a Simonffy utcán. Korábban fizető parkoló volt a Kápolnási utca és a Hal köz közötti szakasz, hétfőtől azonban kitiltották innen a parkoló autókat.

Igen, egy hét elteltével ugyanarról az útszakaszról állított alapvetően mást a DTV. Nem mindegy ugyanis, hogy ha megszűnik egy fizetős parkoló, akkor ott a továbbiakban ingyenesen lehet várakozni, vagy egyáltalán nem. Mivel ingyenes nem nagyon szokott lenni, ami korábban már fizetős volt, minden valószínűség szerint az utóbbi hír, a rosszabbik lehet az igaz, az önkormányzati televízió azonban elfelejtette tájékoztatni nézőit arról, hogy korábban butaságot állított, és elnézést kérni is elfelejtett. Az itt nem szokás (legutóbb: Tévévég).


Ugyan már, mit foglalkozol te a városi tévével, nem nézi azt senki – legyintett nemrégiben az egyik ismerősöm. De nincs igaza! Épp a napokban adta hírül önmagáról a DTV, hogy gyakorlatilag minden felnőtt az önkormányzati televízióból tájékozódik a helyi hírekről – a legfrissebb közvélemény-kutatásuk szerint. A debreceniek 75,52 százaléka! Ez hatalmas szám. Cívishonnak jelenleg 207 ezer lakosa van, a városi tévét néző háromnegyedük 156 ezer ember. A tavaly októberi helyhatósági voksolás idején Debrecenben a választópolgárok száma 167 ezer volt. Tehát kijelenthetjük, hogy potom tízezer ember (ejnye! van már róluk lista?) híján minden nagykorú nézi a DTV-t, onnét szerzi az információit a város ügyeiről. Például arról, hogy hol van-nincs fizető parkoló.

Micsoda tömeg! Micsoda nyilvánosság! Micsoda erő! Ennyi embert tájékoztatni!

Csak aztán néhány nap múlva nehogy arról adjanak egy nyúlfarknyi információt, hogy valójában a debreceniek 75,52 százaléka még csak hírből sem ismeri a DTV-t, sosem hallott róla, ebből adódóan nem is nézi.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr582568038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.01.07. 18:45:42

Javaslom a Simonffy utcai parkolási büntetőcédulákat a Debreceni Városi Televízió címére továbbítani...

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.01.08. 11:39:27

ez kb akkora nagy hazugság, minthogy aki hajdú-bihari naplót olvas, az jól tájékozott ember. de ezt így, kis reklámdobozokban, benne van a bulvárlapjukban. legalább is vagy három éve néztem utoljára, akkor még benne volt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.10. 08:48:37

Tükörből már sokszor parkoltam be, de tévéből még soha.

Metex 2011.01.10. 14:24:17

Ha zsákutca, akkor miért kell a mindkét irányból behajtani tilos tábla? Nehogy valaki a zsák feneke felől akarjon behajtani? A politikában találkozhatunk ilyennel, akár zsák nélkül is.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.11. 16:54:31

@Metex: Ettől már láttam sokkal jobb képet is, ahol nem behajtani tilos, hanem egyirányú utca tábla volt, meg zsákutca, no meg 30-as sebességkorlátozás-tábla és persze a megállni tilos...
süti beállítások módosítása