Repülj Hortobágyról!

Elirányítják cívishonból a szállni vágyókat.

Miközben meg-megújuló és rendre elenyésző erőfeszítéseket tesz Debrecen városának vezetése saját repülőterének (ki)használására, aközben Hortobágy kiépítette a maga airportját.

Erről tájékoztatnak a cívisvárosban elhelyezett némely közlekedési útbaigazító táblák.


Egyértelmű. Félreérthetetlen. Nincs benne se talány, se rébusz. Az ilyen drága tábláknak a tréfálkozás sem feladata, csak a rideg tényközlés.

Ha repülni akarsz, kedves idegen, menj Hortobágyra! Fuss neki, van elegendő sík terep az elrugaszkodáshoz, aztán ha véletlenül megbotlanál gyorsulás közben, akkor megreparálnak a madárkórházban! (Egyáltalán kezelnek ott lóvá tett palimadarakat?)


Fotó: Konyhás István

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr102869132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

¿Qué tapas hay? 2011.05.01. 16:58:39

Nem teljesen értem a problémát. Ez az Egyetem sgt.-Füredi sarok az egyetem felől. A repülőtérre itt jószerivel bármelyik irány jó, mondjuk én balra mennék, de a többi irány sem rosszabb.

Az persze triviális, hogy a város közlekedését idióták szervezik, de erre mondjuk a Balmazújvárosi úti lámpás kereszteződések esete, vagy a Kossuth#Burgudia, esetleg a Szent Anna#Burgundia kereszteződések "áltelezöldje" sokkal jobb példa lenne.

(egyszer valaki elmagyarázhatná, hogy a Balmazújvárosi-Köntösgátsor kereszteződésben mi értelme van este kilenckor a jelzőlámpás irányításnak - a szívatást kivéve)

venszivar 2011.05.01. 17:37:02

Anno,mikor a bolond törpe az első négy éve alatt,azt a baromságát találta ki,hogy rendezzünk olimpiát....Én akkor mondtam,hogy a Hortobágyon előbb lesz űrhajó kilövés.No ha nem is igaz,de már "jó" úton járunk?Ez egy csodálatos csapat!Ezek megcsinálják.Ha mást nem is,de egymást biztosan!

Öreg Sam 2011.05.01. 17:37:02

Ez a tábla ITT még korrekt,a kérdés inkább az,hogy hol van a következő reptérre irányitó?Ritkán repülök Debrecenből,nem tudom :)

lolperec 2011.05.01. 17:39:13

A Hortobágyon repül az idő. XD

Alterix 2011.05.01. 19:17:05

Használja valaki egyáltalán az a repteret?
Akkor meg nem mindegy, hogyan van elbaszva a tábla?:)

Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus 2011.05.01. 19:22:05

Hálát adok az égieknek, amiért nem abban a mocskos belterjességgel fertőzött poros városban kell élnem!

Sebesen suhanó nyílvessző: Ssssh 2011.05.01. 19:52:26

@Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus: Én itt születtem és jól érzem itt magam. Nagyon zavar, ha valaki ilyen dúvad módon emlegeti városomat.

Sebesen suhanó nyílvessző: Ssssh 2011.05.01. 19:52:27

@venszivar: Az más kérdés, hogy miként emleget valakit (ha már, akkor inkább a pojácát lenne miért emlegetni), de nézzen már utána, hogy ki és mikor akart olimpiát rendezni Magyarországon.

venszivar 2011.05.01. 20:42:13

@Sebesen suhanó nyílvessző: Ssssh: NEKEM!
Sem ez sem az a pojáca NEM ér annyit,hogy egy percig is valamelyik "után" nézzek!
Mindkettő minél előbbi temetésére NAPOKAT "áldoznék"........!

Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus 2011.05.02. 05:22:11

@Sebesen suhanó nyílvessző: Ssssh: nem megbántani akartalak, de szerény meglátásom szerint tényekről beszéltem. tény, hogy mocskosul, élhetetlenül belterjes és az is, hogy poros. és hidd el, hogy tudom, hogy miről beszélek és sajnálom, mert ha nem így lenne, talán én is ott élnék. még mindig.

matkó 2011.05.07. 08:22:23

Én is itt élek, de nem zavar, ha szidják Debrecent, mert dicsérni úgyse lehet.
Ami inkább zavar, hogy a Basahalom blog évek óta ilyen gyenge. Most felcsillant a szemem, hogy volt két jó poszt, a jégtáncelnök kapcsán, de aztán megint egy semmi. Minden debreceni tudja, hogy ezen a képen azért van jobbra jelölve a repülőtér, mert a 4 sávos utakra irányítanak (és nem a Nyíl utca felé), és természetesen majd balra kell menni a Böszörményin, végig az Erzsébeten, át a felüljárón az állomásnál, és már a Mikepércsi úton is vagyunk. Autóval ez egy kellemesebb út, mint bármelyik másik. Akkor most mi a baj vele?
(Nagyon hiányzik a régi Basahalom Boulvard, ahol nem Konyhás egy-egy gyenge meglátása volt a bejegyzés apropója.)
süti beállítások módosítása