#268

Kátyúoperett 

   

Ha nagyot zökken az autó kereke a kátyúban, akkor a polgármestert illik emlegetni, a kőbölcsőben ringatott durvább vezetők az édesanyját is szokták. Nem azért, mert a városvezető szaggatja ki az aszfaltlyukakat az éj leple alatt, hanem azért, mert ő szokott ígéretet tenni a kátyúk teljesen totálisan végleges befoltozására. Különösen kampányidőszakban.

A magyar kátyút – bár titkolja, mégis – nagyon szereti a magyar politika, létezni sem tudna nélküle, ugyanis ha éppen elfogy a mondandó, a választóknak szóló atyáskodó üzenet, akkor elő lehet kapni a kátyút, megígérni a felszámolását. Láttuk már aszfaltozni Demszkyt és a Fidesz teljes vezérkarát, tárcsázhattuk a Gyurcsány-féle kátyúvonal telefonszámát a 24 órán belüli megszüntetés reményében. Mennyi igyekezet, mennyi szívhez szóló elszánás! Mennyi totális kudarc! Mennyi hanta!

Hiába tudják politikusaink, hogy valótlant állítanak, teljesíthetetlent ígérnek, teszik töretlen lendülettel. Fővárosban, vidéken, faluban, városban, balról és jobbról. Arccal a kátyúk felé! Különösen kampányidőszakban.

Mivel ez a népámítás igen kedvelt trendi, ezért Kósa Lajos debreceni polgármester sem maradhatott le és ki. Az országgyűlési voksolás előtt, március végén megígérte városa népének, hogy mikor áprilisról májusra lapozzuk a naptárt, addigra egyetlen kátyú sem marad a cívisek honábanNyilvánvalóan egy szál ember sem volt a városban, aki elhitte ezt, még ő maga sem, de azért mondta.

Most júniust írunk, s mint várható volt, bár mindendebreceniek Lajosa van felül, s alul a kátyúk árja, azért továbbra is a kátyú az úr a városban. El is készítette újabb haditudósítását a városi tévé a kátyúfrontról (Mélyülő kátyúk?). Ugyan elfelejtették a polgármester orra elé dugni a mikrofont, s megkérdezni tőle egy szép öles kátyú szomszédságában, hogy mi a pálya, polgikám, egy hónapja lejárt a határidőd, azt azonban megtudhattuk a beszámolóból, hogy lesz pénz a foltozásra, s az év második felében folytatják a munkálatokat.

Hát persze! Itten kérem ősszel is választások lesznek.

Már látni vélem a városi tévé szeptemberi tudósítását, amiben majd hírül adják, hogy a polgármester ígérete szerint egy hónapon belül minden kátyút eltüntet a jóságos városvezetés. És nem fog leszakadni az ég, se az arca.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr10244027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása