#415

Adventi magyargyilkosok

Az ország kettészakadása az ünnepvárás ideje alatt is zavartalanul folytatódik.

A Kossuth téren korábban tüntetések voltak, de a város karácsonyfája mellett, az adventi gyertyák fényében az összefogás eszméjének kell erősnek lennie – a tudósítások szerint valami effélét mondott a polgármester, amikor két püspökkel együtt meggyújtotta az első gyertyát. Aztán két nap múltán ismét a kormányellenes tüntetők uralták Debrecen főterét a két évvel ezelőtti népszavazás apropóján, míg a tavalyi rendezvény kezdeményezői a Magyar fájdalom szobránál hajtottak főt – csendben. 

A békétlenség azonban nem pusztán a kormányellenes tüntetőkről mondható el, hanem azok egyre gyarapodó táboráról, akik a tüntetők miatt békétlenkednek. Eddig csak azok morgolódtak, akiknek a forgalomlassító demonstrációk okoztak kényelmetlenséget, mostanság már azok is, akiket a tüntetések költségessége háborít fel. A sajtóhír szerint csak a hajdú-bihari rendőrségnek közel 100 millió forint plusz költséget jelentenek a szeptember 18. óta tartó demonstrációk. Az adóforintokból, mi másból.

Karácsony, béke, szeretet, persze. Az önkormányzati sajtóportál jegyzetírója már cikke elején beavatja olvasóit, hogy miféle szerkesztői(?) kívánalommal felvértezve kezdett gondolatainak megfogalmazásába: Óvatos intést kaptam, hogy e héten polemizáljak arról, hogy közeleg a Szeretet Ünnepe és mégis a gyűlölködés uralja a közéletet.”  Na, nézzük, mit hoz ki ebből a szerző! Nagy kavart, ez kétségtelen. S ha már „gyűlölködés uralja a közéletet”, miért ne ez uralná a cikket is? Súlyos ténymegállapítást tudat velünk a szerző: „A Magyarország Zrt. vezetői tudatosan irtják honfitársaikat. A miniszterelnök, a Kókák, a Szilvásyk, a Veresek, a Bajnaik (Jézusom, miniszter lesz, mit kell még megélnünk?), a fegyverkereskedő Molnárok.” Nyilván komolyan gondolja a cikkíró – meg a szerkesztő –, különben nem írta – szerkesztette – volna ekként az önkormányzat kiadványának internetes változatába. Ismételjük meg: a magyar kormány tagjai tudatosan irtják honfitársaikat. Ha ez így van, akkor azonnal tenni kell. Kaszára-kapára-traktorra, magyar, molotovkoktélt minden kézbe! Nem számít az ünnepvárás, boruljon a jászol, hagyjuk a szeretetdumát, szerveződjön a cívis bandérium!

Akkor most mi van Debrecenben? Mire gondolhatott a polgármester – balján és jobbján a két püspökkel –, amikor meggyújtotta az első adventi gyertyát? S azt mondta-e, amire gondolt? Vagy csak a sajtója szabadult el megint?

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr81243862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása