#430

Árva honlapok, félárvák

 

Milyen szomorú tud lenni egy internetes megálló, amit odahagy a tulajdonosa!

 

Mintha még mindig másnapos lenne az ország, nem akarna 2007-re ébredni. Fordul még egyet a 2006-os vackában, fejére húzza a takarót, hogy a politikai töltető tévécsatornákat se lássa, amikben lankadatlanul ismétlik a tavalyi konzervműsorokat. Sok vészterhes előjelű prognózis itt, idióta cseverészések amott. Csupa romlott áru.

Mit lehet ilyenkor tenni? Böngészgetünk a neten, vissza-visszanézünk néhány régebben látogatott helyre, van-e ott friss cucc. Például az országgyűlési képviselők személyes honlapjain. Hát…

A két nagy párt debreceni rivális jelöltjei közül csak kettőnek volt-van sajátja. A fideszes tavaszi jelöltek – és egyben befutók – helyi hármasfogatából Kósa Lajos és Pósán László nem tartotta fontosnak, hogy becses nevével bejegyzett honlapja legyen, Halász János azonban igenEz nagyon dicséretes így a 21. század elején, az azonban már kevéssé, hogy a produkció 2006 februárjában befagyott. Minden bizonnyal addig volt rá szüksége a gazdájának, pusztán a kampány idejére kellett. Ki lehetne rá írni keresztbe: „Kedves választópolgárok, győztem, legközelebb találkozunk négy év múlva!” Mint egy érettségi tabló…

Aki nem nyert a tavaszi országgyűlési voksoláson egyéni választókerületben (bár listáról szintén a Parlamentbe került), annak fontosabb lehet a további jelenlét saját honlapján. Erre következtethetünk Oláh Lajos internetes megmutatkozásából. (A másik két szocialista jelöltnek, Forgács Barnának és Rónai Györgynek nem volt neves helye a neten.) Oláh honlapja sem pörög ezerrel, de követhető rajta a politikus ténykedése, folyamatos a frissülés, ahogy az illik, ha már valaki felpakolta magát a világhálóra, és szeretne elkerülni azt a látszatot, hogy csak négyévente mosolyog a lakosságra.

Bár a fentiek bárki által ellenőrizhető tények, nyilván egyesek pártelfogultsággal vádolják meg leírójukat. Hogy javítsunk e képen (bár erre semmi remény), említsünk meg egy harmadik példát is! Ez az őszi helyhatósági választások kampányának köszönhető honlap tavaly szeptemberben indult, egy – akkoriban éppen az önállósulás gondolatával foglalkozó – városrész, Debrecen-Józsa lakosait szándékozna szolgálni, szülőatyja pedig egy fideszes önkormányzati képviselő, Somogyi Béla. Megszületett a honlap, aztán kómába esett, az év végén pityegett már kicsit, még nem él teljesen, de van benne remény – és talán egyszer a józsaiak nyílt fórumává is válhat, ha beengedik őket oda.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr36243847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása