#456

Buzik helyett pártok

 

Egy kis figyelem arról, hogy miként szól rólunk az országos média.

 

Egyszerűen feltérképezhetetlen, kitapinthatatlan, hogy mi a fészkes fekete fenét csinál a hivatalos városmarketing és sajtóosztály és médiaportfolió, hol vakaróznak a jólfizetett médiatanácsadók. Itt már sokszor volt írva róla, hogy mindez miként működik a világ mediálisan civilizáltabb régióiban, de hiába az ingyen szeminárium. Lettek Debrecenben nagyobb titulusok, nőtt és nő a csapat létszáma, közpénzből fegyverkeznek cefetül, aztán a laktanyában éri őket a bombatámadás, miközben édesdeden alszanak. Ennyi volt a felvezetés, valójában nincs is több mondandóm, pusztán nehány cikket még beidézek, hátha nem olvasták helyi magas szinten, alacsonyan.

A Magyar Narancs Kofátlanság címmel végigzongorázott a debreceni piacberuházás históriáján. Bár a lap ítéletet nem mondott, ítélet maga az írás úgy teljes összességében. Egy összefonódásos, közpénzen hatalmaskodó, visszaélő és gazdagodó magánérdekes biznisz hálóját bontották ki, aminek origójában a polgármester trónol mint egyeduralkodó szövőpók.. Milyen érdekes, hogy a személyében és városában nem érintett polgármester azonnal közleményt adott ki Schmidt Mária állítólagos pártszervezési kezdeményezése kapcsánarra azonban nincs figyelemmel, hogy személye és városa ügyében miféle ingatlan panamáról szól az egyik tekintélyes országos hetilap. Vagy már dolgoznak az ügyvédek? Ezért van a várakozás?

Aztán azon röhög a fél ország, hogy a Lokiba leigazolt kongói futballsztár saját állításával szemben se válogatott, se gólkirály nem voltAztán persze vagy így volt, vagy nem. Kongó kurvára messze van, ki látna addig… Még Kósa Lajos sem. A helyi szurkolói lakosság – mondták a kocsmában – csak annyit kérne, hogy ha a polgármester úr a sor élén áll, amikor a bajnoki aranyérmet aggatják a DVSC futballistáinak nyakába, ha a bajnokavatási népsokadalmon ünnepelteti magát, jobban, mint bármelyik gólerős csatárt, akkor csak nézessen már oda, hogy a város pénzéből is finanszírozott csapatnál mi van, merthogy ne röhögjenek már rajtunk a takony fradisták.

Aztán itt van a merénylőüldöző Pósán László képviselő úraki a debreceniek nevében szól, perel. Csak jó lenne tudni, hogy amit művel, az pusztán önmegvalósító személyes irodalmi munkásságának része, pusztán népszórakoztató vásári mutatvány, vagy a városvezetésnek is van véleménye arról, hogy tényleg debreceniek tömegei voltak-e merényletnek kitéve, esetleg nem, esetleg netalán hidegborogatás rendeltetik a fideszes honatya homlokára.

És akkor végül jöjjenek a buzik, akik már nincsenek is itt, mert kiszorultak az egyetem földszinti budijából, és helyüket elfoglalták pártjaink, merthogy a politika már a klotyóban van – ahogy a hvg írja.

Kétségtelen – bár a jelző már igen elkoptatott –, ez egy operettváros, mókás hely. Ha nem itt laknék, ide szeretnék költözni.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr68243820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása