#472

Kordon után Millenáris

    

Sok itt a véletlen, ami egyesek szerint nem lehet véletlen.

    

Nem én találom ki, nem én adagolom, így jönnek.

A minap volt szó arrólhogy Kósa Lajos debreceni polgármester és országos tisztségre pályázó fideszes politikus azért nem volt ott a nevezetes orbánista kordonbontáson, mert korábban rögzített polgármesteri programja miatt nem tudott megjelenni az esztendő legelső frakcióülésén.

Van ilyen, sok a dolga egy polgármesternek.

   .

Aztán tegnap éjjel a köztévéből egy újabb elmaradásáról és annak indokáról értesülhetett az ország népe. Orbán Viktort kérdezgette Baló György a késői órán, és a beszélgetés közepébe beiktatott a műsor szerkesztője egy háttéranyagot, amiben a következők hangzottak el a pártelnök évértékelő beszéde kapcsán:

Telt ház volt ugyan a Millenáris Parkban, mégsem volt ott mindenki. Orbán Viktor beszédét nem a teljes FIDESZ vezérkar előtt mondta el. A párt két meghatározó politikusa is hiányzott. Áder János és Kósa Lajos. A parlament alelnöke betegség miatt igazoltan maradt távol, Debrecen polgármestere pedig egy váratlan foggyulladás miatt nem tudott a Millenárisra menni.

Ilyen is van, fránya dolog a fogbaj, különösen akkor, ha váratlan.

    

Orbán év- és országértékelő beszéde február 16-án délután volt. Aznap volt nyilvános közszereplése Kósa Lajosnak, egy megállapodást írt alá Bölcskei Gusztáv püspökkel, amiről – előbb-utóbb – a sajtó is beszámolt. A megyei napilap portálja több fotóval és rövidke videóval is illusztrálta tudósításátMinden bizonnyal ezután az aláírási ceremónia után váratlankodott közbe a foggyulladás, ami megakadályozta, hogy Kósa eleget tegyen a – Fidesz egyik legnagyobb éves eseményének számító, s idén igen nagy érdeklődéssel várt – évértékelőre szóló meghívásnak. Azt már csak színes információként említjük meg, hogy a pénteki Kósa-Bölcskei találkozóról csak négy nappal később, a keddi híradójában számolt be az önkormányzati televíziós azt is úgy tette, mintha aznap, azaz kedden történt volna, pedig egyébként jelen vannak a polgármester minden rezzenésénél, és íziben hírt is adnak róla a város polgárainak.

Van ilyen, nyilván valami technikai hiba vagy szerkesztői trehányság lehetett az oka a késlekedésnek és az átdátumozásának, nem Kósa váratlan fogfájásának és távolmaradásának fedezése.  

      

De hagyjuk az összeesküvés-elméleteket, azok nem visznek előre. Senkit. A találkozás és a szembesülés sokáig nem halogatható. Hamarosan itt a Fidesz kongresszusa, ahol Kósa Lajos alelnöki tisztért száll ringbe. Meg kell jelennie, meg kell szólalnia, hogy megnyerhesse a küldöttek többségét. Akár Orbán Viktor akarata ellenében is.

Lesz ilyen? Sokan várják. 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr3243803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koldus 2004.09.28. 17:53:18

Haragos vakok között szlalomozni, nehogy kárt tégy bennük... Ez ma a magyar lét...

Basahalom boulevard 2004.09.28. 17:53:18

Vakapad haragos.
Mindenki azt gondol, amit akar.
Például azt is gondolhatja, hogy itt a kommentjeiben leírhatja a véleményét, és tessék, megteheti. És nem töröltetnek ki a hozzászólásai.
Kedvenceim például azok a politikusok, akik szerint Magyarországon nincs véleményszabadság, és ez a véleményük folyik az egész médiából, ahol ugye nincs véleményszabadság.
Szóval csak bátran! Hajrá!
(És majdnem elfelejtettem: aki a honi politikai közbeszédben a didaktikusságot és a lassú beszédet emlegeti, az a szocialisták parlamenti frakcióvezetőjével ironizál, és a megjegyzésem végén volt egy szmájli is...)

vakapad 2004.09.28. 17:53:18

Kedves Basahalom !

Köszi, most már értem, hogy mit kell gondolnom ha elolvasom egy írásod. Különben eljátszottam a gondolattal, hogy megtartom magamnak ezt a kompetenciát de belátom, hogy ez it nem trendi. Kérlek, a következő szösszeneteidnél írd meg a kommenteket is, minek annyit bosszankodni a sok hülye odamondogatós miatt.
Ja, és még egy apróság.Szerintem lassan cserélni kellene a kis Kósát mintázó vudu bábudat mert már a felismerhetetlenségig összeszurkáltad.
Sokkal színesebb lehetne a naplód ha nem mindenről "Ő" jutna eszedbe.
Didaktikusabban és lassabban ?
Micsoda stílus!

Basahalom 2004.09.28. 17:53:18

Vakapad, segítek a megértésben: itt most nem a polgármester és a baloldal összevetéséről van szó, hanem Kósa és Orbán elhúzódó mosolyszünetéről, a Fidesz belső mozgásairól, a két országgyűlési választási vereséget megért párt jövőjének főszerplőiről.
Ha szükséges, akkor tudom még didaktikusabban és lassabban is előadni. :)

vakapad 2004.09.28. 17:53:18

Annyira király, hogy már egy szar foggyulladásba is bele lehet kötni miközben az történik az országban, ami...
Szerintem Kósának nem kell magyarázkodnia azért mert nem volt ott valahol. Vezesse a várost, azt eddig sem tudta más jobban. Csak azt sajnálom, hogy Bazsa nem tudja megmutatni, hogy mit tud. Mert akkor lehetne jókat röhögni a balféken. A megyeházán egy bizottsági ülést sem tudott levezetni rendesen. Lehet cseszegetni Kósát de akkor mutassatok jobbat. Vagy vezesse a várost Gadus meg Rab Feri felváltva. Vagy Juhászné. Esteleg Oláh Lajos interurbán. Igen, érzem ez lenne az igazi.

koldus 2004.09.28. 17:53:18

Mire fáj a foga Kósának? Amire eddig fájt azt jórészt már megkapta, és nem onnan, ahonnan mostanában mindenféle kifogással hiányzik...

donricardo 2004.09.28. 17:53:18

*akatam írni: "ilyenkorig"

donricardo 2004.09.28. 17:53:18

Kingától találtam ide (Db-be Bojszin át, innen Nyh-ról), úgyhogy arra gondoltam, hogy kilinkollak nálam is. (holnap ilyen korig tiltakozhatsz!)
süti beállítások módosítása