#533

Főnk és a város

 

Pécs után Budapestre vetette tekintetét a debreceni polgármester.

 

Két hónapja Pécs belügyeivel kezdett foglalatoskodni Kósa Lajos a 2010-es európai kulturális főváros baranyai beruházásainak állása kapcsán (Két keddi blöffGesztuspolitikaNagy Média NapunkKultúrfrontok). Most a főváros ügyeiben fejtette ki határozott véleményét.

Tarlós István, a nagybudapesti oppozíció frakcióvezetője felkérésére Kósa belépett a Főváros Mindenkiért elnevezésű szerveződésbe, és ebből az alkalomból hosszabban nyilatkozott a közszolgálati rádiónakEbben kifejti, hogy segíteni akar a fővárosnak (miután most a fővárosra sok minden mondható, csak éppen az nem, hogy sikeres város lenne, ezért elemi érdekünk, hogy ezen valahogy tudjunk segíteni), mert súlyos vezetési gondok vannak ottan (az vitathatatlan, hogy a fővárosban ma már ott tartunk, hogy a főváros konkrét napi irányítása is szinte meghaladni látszik Demszky Gábor és a koalíció erejét), amik más települések problémáival nem összevethetőek (ami a fővárosban lehetséges, az Szamosangyaloson nem kell, ami Szamosangyalosnak kellene, az a fővárosban értelmetlen).

Kósa Lajos - városán kívüli - egyre nagyobb ívű offenzívája mögött továbbra is a Fidesz országos alelnöki posztjának megszerzése utáni vágyat vélik felfedezni pártjában és azon kívül. A Basahalmon túlra nem igazán figyelő debreceniek meg azt szokták morogni, hogy Kósa ne messzire kacsintgasson, mert van itthon is elég tennivaló. És sorolják: a kiskörút még mindig nem épült meg, pedig már kilenc éve ígérgeti; kisebb esők után - mint ma reggel is - bokáig érő víz van a belváros közeli utcákban; életveszélyes biciklivel közlekedni, mert kerékpárutakra itt nem telik; a piacot már rég át kellett volna adni, hogy ne az ideiglenes csirkenevelőben aszalódjanak az emberek; hagyják pusztulni a műemlékeket, hogy aztán el lehessen herdálni a haveroknak a közvagyont; a főteret leszámítva az egész város csupa mocsok… És sorolják még tovább.

Mások pedig töretlenül állítják, hogy Debrecen az ország világítótornya, Kósa pedig fénylő üstökös hazánk borús egén.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr6243732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsigeri Suszter 2004.09.28. 17:53:18

Arró ki tud vmit, hogy mi lesz a Nyíl utca -Árpád tér project sorsa? Ha visszakerestek, ott Párizst utánzó álmokat álmodott Lajosunk.

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

a helyhatósági választások után orbán viktor létrehozta a fideszes önkormányzati képviselők testületét, hogy ő legyen az ország polgármestere ezek elnökeként.
de hiába, mert nagy marketinggel kósa elérte, hogy ő magyarország elsőszámú polgármestere a médiában.
viktor kapaszkodhat.
süti beállítások módosítása