#542

Médiagúny-genny

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr45243720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vakond 2004.09.28. 17:53:18

Basahalom kedves !

Magácska nem lett néven nevezve pártállami újságírás kapcsán, ne vegye hát magára, dacára a nyúlfarknyi pártnaplós prakszisának. A népszabi persze még mindig nyitott kérdés de spongyát rá.
Köszönöm a tanácsot, akkor mostantól nem hiszek a B.Noémi alapította pártos produkcióban sem. Igazán öröm ezt a bloggazda tanácsára tenni...
Maradjunk talán annyiban, hogy újságírónak lenni épp olyan nyomorult dolog ebben az elcseszett országban mint tanárnak, cipőfelsőrész készítőnek vagy akár politikusnak.
Nem bánnám ha ez megváltozna.Esetleg..

Basahalom boulevard 2004.09.28. 17:53:18

Szakály úr, úgy legyen, nevessünk!
Vakapad kedves, annak ellenére, hogy minden alap nélkül pártállami újságírói múlttal vádoltál meg, üdvözöllek újfent.
Nem vagyok én kötelező irodalom, de a Basahalom boulevard fennállása óta számos alkalommal kifejtettem szerény nézeteimet a helyi magántulajdonú sajtó (print, tévé, rádió) működéséről is. Az nem arról szólt, hogy helyben a monopol magántulajdon - a maga üzleti szövetségi politikájával - hitelesebb lenne. A köztévé gyalázat. Semmilyen pártos produkcióban he higgyünk. Senki.

Szakály György 2004.09.28. 17:53:18

Jól megjártam. Én csak ironikus akartam lenni fentebb, erre komolyan vettek és beidéztek. Most muszály megjelennem, mert különben karhatalmilag elővezettetnek ebbe a blogba.

Azt javasolom, hogy a közpénzből gyártott önkínzmányzati média mindig a helyi ellenzék nevében beszéljen/írjon. Így nem vádolhatják részrehajlással.
A módszer hasonló lehet, mint például a Gyurcsány antiblog:
Gyurcsány Fercsi blog - http://gyurcsany.freeblog.hu, vagy mint amikor Árvai Köves a Debrecen újságba ír, mintha Ő lenne Gyurcsi.
Nem lenne jobb, de annál viccesebb.

vakapad 2004.09.28. 17:53:18

Tudom, hogy a blogíró nem azért nyit fórumot, hogy kérdésekkel szekálják, de igényelném az igényes választ, véleményt az általam felvetett kérdésekre. Mitől hitelesebb, függetlenebb a magántulajdonú sajtó?
Mit gondoljunk a köztévéről, az is az ördögtől való e?
S végül, miért higgyek a kormányközeli kispárt emlőjén éldegélő trendi webújságnak?

Basahalom boulevard 2004.09.28. 17:53:18

Így jár az, aki két napig nem gondozza a blogját. Egyből kibeszélik. :-)
Nincs semmi titok. 1989. február 1. és augusztus 30. között a megyei napilap gyakornoka voltam egy fél évig. És nem az állampártnak voltam tagja, hanem egy másiknak. Aki emlékszik a rendszerváltó időkre, nem csodálkozik ezen; a végórákban többen voltunk, akiket nyílt ellenzéki létünkre alkalmaztak a sajtóban.
Amúgy meg örülök, hogy szerény blogomon békésen cserélnek eszmét más-más világlátású emberek. Köszönöm.

b.é.g. 2004.09.28. 17:53:18

Vakond, a mai magyar társadalom egyik legnagyobb rákfenéje a kibeszéletlen múlt. Hogy volt konkrétan ez a pártállami médiacicis dolog?

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

a fenti duma nekem nem sugall semmiféle újkeletű szándékot. nota bene épp azt írja, hogy ebben az ügyben sajnos rácz sem okosabb juhásznénál. itt a continuum.

lehet elvi síkon vitatkozni arról, hogy az önkormányzati ingyenes sajtó milyen - de lehet olvasni is ezeket a kiadványokat, és abból pontosan kiderül: szoci vagy fidesz egy tészta. aki oda húz, annak tetszik és támogatja, aki a másik párthoz, az meg gyűlöli.

nevemben húzzatok egy rovást azokhoz, akik se a jobbos, se a balos önki újságokat nem kedvelik és a közpénzt nem sikerpropagandára fordítanák akár városról, megyéről vagy országról van szó.
még az időjárást sem hiszem el nekik.

vakond 2004.09.28. 17:53:18

kedves megfigyelő!
értem én a példákat, de nem lehetne az alapkérdést is tisztázni? én azt állítom, hogy megyei hetilapja korábban is volt a megyei önkormányzatnak, tehát nem lehet azt a hangulatot kelteni, hogy a mostani fideszes vezetés korábban nem ismert költségtényezővel terheli a kasszát.
ettől a lapot magát, a mostani formátumával és tartalmával, valamint címével lehet persze újnak nevezni, csak nem abban a dehonesztáló szövegkörnyezetben amely azt is sugallni próbálja, hogy az önkormányzat puszta lapkiadási szándéka is újkeletű.
"..Tulajdonképpen akár rendben levőnek is lehet tekinteni a megyei ingyenes bedobós létrejöttét..", fogalmazott korábbi hozzászólónk. Én pusztán azt állítom, hogy a "megyei ingyenes bedobós" már korábban is volt.
Ez nem ego kérdése. egyébként szívesebben olvasnám a véleményeket arról a kérdésről amit basahalom feszeget és vakapó kommentált. az önkormányzati sajtó, mint erkölcsi fertő c. NAGYIGAZSÁG témában.
ösztönzésként én is elhelyezem a magam tézisét basahalomé mellé: aki egyet is szívott a pártállami médiaciciből, az ne ostorozza kollégáit, bármely lapnál is tengődjenek azok, mert nem hiteles. aki egy sort is leírt párt tulajdonában lévő újságban, az szintén szerényedjen.
jelzem, hogy a népszabi a mai napig az egyetlen napilap amelyik még mindig az mszp résztulajdonában van a József Attila Alapítványon kerestrül. mostanában nem is figyeltem, basahalom még ír oda? mert ha igen, ego ügyben együtt járunk majd terá-piára.

Obszi 2004.09.28. 17:53:18

Vakond, én nem fikáztam a deolt, csak beidéztem, de idézek mást is neked.
A Debrecen Városi Televízió tudósítása így kezdődött:
"Új hetilappal bővült a Hajdú-Bihar megyei sajtó kínálat."
http://www.dtv.hu/hir.php?id=11866
Az MTI ezt adta:
"Új hetilap megjelentetésével egészíti ki közszolgáltatási portfolióját a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat."
http://hvg.hu/itthon/20070516_hajdu_bihar.aspx?s=rss
Még sorolhatnám, csak nem akarlak alázni.
Ezek szerint itt mindenki elferdíti az egyszerű igazságot és hülyeséget ír, csak te nem. Irigylésre méltó öntudat.

vakond 2004.09.28. 17:53:18

ez a király!
tehát ha a deol hülyeséget ír akkor decens követni, de úgy egyébként fikázzuk. ha marhaságot írunk akkor viszont hivatkozunk rá, mint tartalmi párhuzamra. hát így már más. ha ilyen erővel érvelünk, az más. már hajlok is megfele...
hehehe.

Obszi 2004.09.28. 17:53:18

Új megyei hetilap született - ezt írja a deol.hu.
http://www.deol.hu/main.php?c=9682
Vakond, ezek szerint a deol is elferdíti az egyszerű igazságot? Biztosan a deol is "köcsögeszdéeszesnyivákoló". Ez tényleg röhej.

vakond 2004.09.28. 17:53:18

Nem mintha fontos lenne, de senkinek nem tűnt fel, hogy nem "létrejött" a megyei hetilap hanem korábban is volt és most új köntösben jelenik meg, valamint olcsóbb lesz?
Tehát legfeljebb az a hír, hogy nem szűntették meg az újságot.
Ha ezt az egyszerű igazságot is elferdítitek mitől gondoljátok magatokat különbnek bármilyen orgánumnál?
Röhej.
Vakapad fejtegetése nem illik a "köcsögmindenfideszes" nótába, ki kellene törölni innen.
Tök ciki ahogy belerondít a szadeszes nyivákolásba.

Basahalom boulevard 2004.09.28. 17:53:18

Ez a kapca dolog bizony zavaros.

Szakály György 2004.09.28. 17:53:18

Tulajdonképpen akár rendben levőnek is lehet tekinteni a megyei ingyenes bedobós létrejöttét. Az angol fogadóirodákban nemigen lehetett volna a megjelentetésre fogadni, mert annyira nyilvánvaló eseményről van szó.
Hovatovább, a nem Debrecenben élő megyei választópolgárság akár meg is sértődhetne, és diszkriminációt kiálthatna, ha ők nem kapnának a FIDESZ sajtómannából, csak a Debreceniek (főleg azért, mert a választások előtt már kaptak pár hétig bemutatópéldányt a Debrecen hetilapból, így tudják, hogy van).
A dolognak egyébként gyakorlati haszna is van. A vidéki lakosságnak ugyanis nagyobb hányada nem gázzal és "távval" fűt, ezért a gyújtós mindig jól jön(ne, de sajnos ez nem napilap, csak heti). A papír egyéb, nemesebb hasznosítási fajtáira ebben az írásomban nem térek ki.

Szakály György 2004.09.28. 17:53:18

Kedves Basahalom!

Légyszíves, homályosíts fel, hogy lehet a kapcát húzni?
Én úgy láttam, hogy azt csak be- és kibugyolálni/hajtogatni lehet. Nem inkább csizma(le)húzó szolgákra gondoltál?

vakapad 2004.09.28. 17:53:18

Kedves Basahalom,

Érdekes alapvetésből indul indulatod. Úgy tetszik azt gondolod, hogy köztulajdonban nem lehet sajtóorgánum mert az maga a ROSSZ ! Minden újságíró aki ilyennél ír, csak bértollnok lehet. Minden önkormányzati vezető gonosz és esetleg létező morális alapvetéseinek morzsáit is elveszíti, függetlenül a termék konkrét tartalmától.
Szerintem gondolkodjunk!
Valamely magánzó tulajdonában lévő médiacég terméke az maga a független igazság folytonos és bizonyos hordozója?
Fenét. Az adott magánérdek egyfajta képviselője és a magánérdek szószólója.
Más. Választott köztestületnek ne legyen lapja, aki ott dolgozik, vesszen.
'89 előtt minden megyei napilap a MAGYAR SZOCIALISTA MUNKÁSPÁRT tulajdonában volt. Tudod, az egypártrendszer idején. Ha még emlékszel...
Nos tehát minden naplós kolléga maga volt a fertő?
Mindenki aki a lapnál dolgozott? Mert akkor A PÁRT volt a 100%-os tulajdonos. Ennél nem lehet lejjebb, ha elméleted helyes.
Más.
B. Noémi, politikusfeleség által jegyzett média-izé az mi a ménkűtől független? A fogoly madártól ? Mert a szabadtól aligha.
Most azt gondolod, hogy magánpénzen működtetett sajtótermék olyan segget nyal amilyet akar, szabad neki.
És igazad is van. Csakhogy magánpénzen működő médiacucc meg ne álcázza magát függetlennek közéleti kérdésekben. Mert nem az.
Megyei önkormányzati újság meg eddig is volt csak többe került és olvashatatlan volt. mert J-nénak még annyi esze sem volt, hogy ne magát akarja látni minden oldalon.
Lehet, hogy Rácznak meg lesz. Ha olyan fondorlatos miként írod, biztos tudja, hogy csak hitelesnek elfogadott sajtótermék hat az agyakra, a pártfaliújság nem.
Várjuk ki a végét...

P.S.

Ördögien nyírod a fideszes megyei elnököt, nem lennék a cipőjében amikor számon kérik rajta,a becsmérlő kontextusból kiragadott, dícsérő soraid. jajj neki...

puliszka 2004.09.28. 17:53:18

Köszönöm a felhomályosítást, így már minden másként fest! A Balcsapás egy balsors - akárhogy is nézzük! De egyetlen számból ne vonjunk már le végérvényes következtetést! Hátha mégis eredeti céljának megfelelő lapot sikerül kiadni: tájékoztatni, szórakoztatni a megyében élőket, róluk, maguknak! Úgy egy év múlva térjünk vissza az értékelésre! Jut eszembe: Csontos János az Inform Média bihari tájkép mellékletében - már második alkalommal - 4 oldalon fényezteti magát a lakájmédia által. Vajon miből? A képviselői tiszteletdíj is közpénz, nemcsak az önkormányzati finanszírozású kiadványok bekerülési költsége! És ahhoz az Inform asszisztál, biztosítja a kampányújságírónak a felületet!

Basahalom 2004.09.28. 17:53:18

Kedves puliszka, rosszul emlékszik. Az előző éra hajdú-bihari önkormányzati kiadványa, a Megyénk is szóba került itt többször. Legutóbb Balcsapás címmel -
http://basahalom.freeblog.hu/archives/2006/05/16/1563773/

puliszka 2004.09.28. 17:53:18

Csak azt nem értem, miért nem támadták hasonló vehemenciával Juhászné Pumukli förmedvényét, amely Pumukli, Aranyhüvely alapkőletételeivel, szalagátvágásaival volt tele!? A maszopós-liberós-rabmadaraknak lehet saját szócsövük, a jobbosoknak nem?! Hol itt az esélyegyenlőség, tolerenciabajnokok, másságimádók?! A szerencse forgandó: Hajdú-Bihar nem kér a komcsiférgekből, engedtessék már meg, hogy ők is szóhoz jussanak, necsak az egypárti utódpárt levitézlett helytartói! Elég volt belőlük 50 évig!!!
süti beállítások módosítása