#569

A Szoták-villa nem apácazárda

 

Ha valaki nem olvasta volna…

 

A Szoták-villa a ciklusok óta áthúzódó jelenlegi éra szimbóluma. Oly sok szemérmetlenség kötődik hozzá, hogy szégyellenie kellene a regnálóknak. Ha volna némi erkölcse vagy etikája a hatalomnak és gazdasági csókosainak. Ha a közvagyon elkótyavetyélése bűnnek számítana itt, nem pedig jó kis önös mulatságnak, ahol a dáridózók összedörzsölik a tenyerüket: jól átkúrtuk a cívisparasztokat.

Két sajtópublikáció következik a napokból.

A megyei napilap portálja beszámolt rólahogy terebélyes terasszal bővül a Szoták-villa, és ezt – Czellér László fideszes elnök elmondása szerint – teljes egyetértéssel támogatta Debrecen önkormányzatának városfejlesztési bizottsága. A szépséghiba csak annyi, hogy a rövidke információhoz olvasói megjegyzést fűzött Turi Gábor MDF-es önkormányzati képviselő: „A cikk a szavazással kapcsolatban valótlan információt tartalmaz. Czakó Sándor (MDF) bizottsági tag tartózkodott, én pedig a javaslat ellen szavaztam.” Valaki tehát hazudik.

Szombaton a megyei napilapban megjelent Borbély Szilárd költő, irodalomtörténész Civil cívis című publicisztikai rovatának újabb írása. Nem foglalom össze, mert vétek lenne. Itt van teljes terjedelmében:

 

Előterjesztés a Medgyessy sétány négy terasza ügyében

 …az, valljuk be, tényleg tarthatatlan, hogy a Nagyerdőn, kiemelt idegenforgalmi övezetben, ugye,  versenyhátrányba hozzunk egy vállalkozást, kérem, egy működő, és ne féljünk kimondani, kérem, hogy a köz érdekében működő, ugye, vendéglátó-ipari egységet, azzal, hogy nincs neki kerthelysége, ugye? Mert ott van az Óvigadó, kérem. Van terasza? Van. Ott van a Leveles, ugye. Van terasza? Van. Tekintsük a dolgot perspektivikusabban, ugye, magasabbról, hogy úgy mondjam, távlatból. Odébb van a Pálma. Van terasza? Naná, lassan már csak terasza van, járda helyett! Akkor meg mit akarunk? Ergo üzemelhet olyan étterem egy európai városban, és, ugye, Debrecen nem a Balkán, ahol nyáron az ember ne a fák alatt igya a sörét, a polgár, ha az a Nagyerdőn van? Ugye, hogy nonszensz, kérem szépen? Ábszurdum. Ilyen még a világba sincs! Szégyelljük már el magunkat, hogy bedőlünk a politikai propagandának, hogy itt összefonódások volnának, meg kéz-kezet mos ügyletek, csókos vállalkozók, befolyásos háttérszemélyek? Lárifári! Ugyan már! Hogy bagóért adta volna el a város a telket? Hogy már azelőtt tudta a vevőt, hogy meghirdette volna? Hogy a közgyűlés ész nélkül megszavaz mindent, amit mondanak neki? Hogy fontolgatta volna, hogy eltekint a vételár megfizetésétől?Kutyának se kellett az a rom, kérem szépen. Hogy a pincérek már egész nyárra be vannak osztva, ki terasz, ki étterem? Hogy ők már rég tudják, hogy önök most igennel fognak szavazni?Hogy önök nem is hozták el a mai ülésre a nem szavazatukat? Hogy otthon felejtették? Hát én tehetek arról? Vagy a polgármester úr, hogy maguk feledékenyek? Hát most már nem lehet itten hazarohangálni, kérem! Reggel kellett volna bepakolni. Meg nem muszáj képviselőnek se lenni, ugye. Nem azért kapják maguk a fizetésüket, hogy véleményük legyen.Na, haladjunk! Mi? Hogy nem szeretjük a nyilvánosságot? Hogy mi lennénk oligarchák? Helyi kiskirályok? Hát ki engedte be ide a sajtót? Nincs itt biztonsági ember egy se? Hát vezettessék már ki az ilyen, kérem szépen… 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr12243675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

Czellér lemondott már? Kósa úr, noszogtatni kéne!

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

akkor biztos tükörbe sem néz reggelente.
borbély szilárd pedig jókat ír, nem is értem, miért nem ír gyakrabban, vagy blogba.

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

Czellér László hazudott, rábizonyították. Kósa Lajos le fogja váltani, mert Gyurcsány hazudós beszéde óta tudjuk a polgi nyilatkozataiból, hogy nem tudja elviselni a hazug politikusokat.

b.é.g. 2004.09.28. 17:53:18

CZELLÉR LÁSZLÓ FIDESZES KÉPVISELŐ HAZUDOTT!
Mikor mond le a bizottsági elnökségéről?

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

vakapad - Ugye te is tudod, hogy a Szoták-villával mi a gond? A panamázás. Abból a házból mást kellett volna csinálni, voltak is rá tervei és elképzelései a lokálpatriótáknak, de a város inkább hagyta lepusztulni "bizonyos" okoból. A városirányítás hagyta, hogy vizelde legyen...

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Jéé, azt hittem, Borbély Szilárd csak a kerékpárutakról szokott írni prózában:-))

boci-boci-tarka 2004.09.28. 17:53:18

A városvédők amíg nem volt önkormányzati képviselő az elnöke tiltakoztak a Nagyerdő lepusztítása ellen, kiálltak a nagyerdei villák védelméért.
A városvédőket is megvették kilóra

vakapad 2004.09.28. 17:53:18

De szokatlan vagyok erre! Közkívánatra nehéz nyomni a véleményt de azért van. Szerintem a Friss rádió nem került a DTV "alá", nem is ez volt vele a szándék. Inkább el akarták adni, mert a "lányok" rádió nélkül maradtak. Ugyanis eladták a sajátjukat, valami vizes neve vót, a "drágajóbolgárúr"-féle csapatnak, íly módon a Klub rádió néhány elvi fideszes jóvoltából jutott frekvenciához Debrecenben. Mert a pénznek nincs szaga és színe sem, úgy láccik.S.A megint megcsörgette a pénztárgépét.
A Szoták villa ügyében nem leszek népszerű mert folyton nem értem, hogy miért volt szebb és jobb a homeless-ek nyilvános vizeldéje mint a mostani épület. Ezt nem veszi be a fejem, segítsen valaki. Vagy csak az irígység beszél mindenkiből? Nem tudom...

puliszka 2004.09.28. 17:53:18

Hú, de fontos lehet a véleményem! Sajna, amihez nem konyítok, ahhoz nem szólok hozzá. Tehát a Frissről sem, a Szotákról sincsenek infóim.

leo 2004.09.28. 17:53:18

A Zámbori fiúnak a feladata a Basahalom nézése

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

Szeretném megtudni vakapad és puliszka véleményét a Friss Rádió és a Szoták-villa ügyében. Biztosan itt vannak, csak valami miatt nem kommentelnek. Ha fáradtak, akkor elnézést kérek a zavarásukért.

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Azt akartam írni, hogy nem vagyOK bojkottos igaziból, de...

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Nem vagy igaziból bojkott-hívő, de én például nem megyek be Szoták éttermébe és teraszára, és ezt teszi minden városát szerető debreceni lakos. Loptak már eleget.
Különösen felháborító, hogy Szoták 18 forintot fizet négyzetméterenként a teraszáért havonta, a vénkerti, újkerti és tócóskerti kispresszóknek meg 250 forintot kell fizetni egy négyzetméterért sokkal alacsonyabb italárak mellett.
Ennyire nem kellene nyilvánvalóan sponzorálni közpénzből a haverokat.
süti beállítások módosítása