#580

Papírforma szerint

 

Van egy (sok!) rendkívül csúnya szó a szakzsargonban: lekövetés. Ez a médiában azt jelenti, hogy ha egyszer valamely orgánum belekapott egy ügybe, akkor az olvasóival (hallgatóival, nézőivel) szemben kötelessége annak az ügynek a végkifejletéről is beszámolni. A Basahalom csak egy blog, de most megcsinálja a maga lekövetését.

 

Volt itt szó a gyilkosság miatti időközi választásról (Kegyeleti rizsaIdőközi elfogultságSziget a szennyben). Ma döntött a rendkívül érdektelen lakosság, és 17,25 százalékos szavazási részvételi aránnyal, papírforma szerint igen nagy többséggel a Fidesz jelöltje nyerte el a megüresedett önkormányzati képviselői helyet. 

A szavazói érdektelenséget az önkormányzati mindenpostaládás kiadvány honlapja két oknak tulajdonítja:„Ennek a mérsékelt nyári politikai érdeklődésen túl alighanem kegyeleti okai is voltak.”Mivel a politikai hullarablás műfaja nem a Basahalom boulevardé, ezért csak halkan tenném fel a kérdést: tényleg úgy gondolják az önkormányzati sajtósok, hogy az előző képviselő halálából eredeztethető gyász miatt nem ment el a választókörzet voksolásra jogosult polgárainak több mint 82 százaléka szavazni? Hát nem. Talán hagyják békében nyugodni Balla Irmát. Az érintett debreceniek hatalmas többsége azért nem voksolt, mert inkább elment bográcsozni, vagy a kánikulás hétvégét otthoni dögléssel töltötte, esetleg fröccsözött vagy sörözött egy kocsma teraszán, és egyébként cefetül unja a politikát, meg pontosan tudja, semmiféle tétje nincs annak, hogy a városi közgyűlésben eggyel több képviselője lenne bármelyik pártnak. Hát ezért. Hagyjuk szegény Balla Irmát. S ha lehet, ne tartson sajtótájékoztatót a Fidesz a fergeteges győzelméről, s az alulmaradt jelöltek pártjai se elemezzék ezt a – Fidesz-fellegvár Debrecenhez képest – gyalázatos érdektelenséget.

Az ügy fontosságához még csak annyi észrevétel, hogy sem a HírTV, sem a Fidesz honlapjának szerkesztői nem foglalkoztak az időközi győzelemmel, hírt nem adtak róla, a csúcsvárosi választási eredmények gyors kiszámolása előtt bezárták a boltot, hazamentek. Vagy sörözni. Mert ez így van jól. Sok sikert Kérdő Zsuzsának!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr95243663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marosán 2004.09.28. 17:53:18

És beszivárognak mindehova ... nekem kezd hasonlitani a helyzet a Románia demokráciára ... habár soha nem éltem ott ... de mennyi képviselő debrecenbe aki nem magyar országon született ? Neki mi lenne itt ami fontos a pénzen kivül ... leszarná az Ifjusági Parkot ... Leszarja a tereket az utcákat neki pénz ez a főld.

icolicom 2004.09.28. 17:53:18

politikai pártok felcsimpaszkodnának az ügyre, a személyes tragédiámra, már csak azért sem, mert az MDF-nek és a Fidesznek jelentős szerepe van abban, hogy a Pallag László-féle olajbizottság munkáját ellehetetlenítették. Nem adták meg a segítséget ahhoz, hogy a bizottság kiderítse, milyen kapcsolatrendszer állt a rendszerváltás utáni legnagyobb bűncselekménysorozat mögött" - olvasható Kármán Irén blogjában.

"Ebből az álszent szolidaritásból nem kérek, hiszen ez ellen harcolok.

Tehát kifejezetten álszent a Fidesznek a magatartása, és meg kellene nézni azt is, hogy az MDF milyen politikát folytatott annak idején.





Elég csak a fűtőolaj és dízelolaj ártámogatása közti különbségre gondolni, ami lehetővé tette az olajjal való visszaélést. Annak ellenére tette ezt az MDF-kormány, hogy - amint a filmemből kiderül - Bod Péter Ákosnak felhívták a figyelmét annak idején arra, hogy nem jó, ha távolítják egymástól a kétféle olaj árrését.

Továbbá késlekedtek a jövedéki törvénnyel és bizonyos cégeknek halasztott vámfizetési kedvezményt biztosítottak, amivel további több százmilliárdos kárt okoztak a magyar államnak. Hiszen mint tudjuk, a cégek a vámtartozások és a köztartozások elől rutinos jogászok által kimunkált, jogi technikai manőverekkel megkerülték a fizetési kötelezettséget: úgyis mint korlátozott felelősségű társaság, amely a törzstőkéjét messzemenően meghaladó vámtartozást halmozott fel, továbbá hajléktalan vagy nincstelen beltag a betéti társaságoknál. Amikor pedig az olajügyekkel kapcsolatos visszaélések felderítése került napirendre, éppen a Fidesz által vezetett kormányzat volt az, amely megakadályozta a bizottság tisztánlátását azzal, hogy a Polt Péter által vezetett ügyészség többek között késleltette a magyarországi olajtérképek átadását az olajbizottságnak.

Tehát eleve álszentnek tartom, hogy amikor napirendre kerül ez a korrupció, akkor a velejélig korrupt pártok jelentkeznek be elsőnek az ország megmentésére. Van itt elég muníció az MDF-en és Fideszen kívül, például a civil társadalom megerősödésében, mert az emberek értik, hogy miről van szó. A kormánynak is felelőssége, hogy megszabaduljon azoktól a politikusoktól, akiknek a neve elkopott az olajjal kapcsolatos gazdasági bűncselekmények elkövetése során.

Számoljanak el a pártpénzekkel. Minden párt többet költött a kampányra, mint ami járt neki. Éppen ezért feltehető, hogy olyan forrásokból érkezett a pártokhoz a pénz, ami az alvilághoz köthető.

A gazdasági maffia tolja a pártok szekerét. Honnan is lenne ennyi pénz különben? A politikusok magánvagyona miből kezdett el gyarapodni?

Az MSZP felelőssége az, hogy megállítsa ezt a folyamatot.

Én azt tartom kifejezetten méltatlannak, hogy még jelenleg is a nyilvánosságot akarják minden áron magukhoz ragadni bizonyos politikai csoportok, és túl akarják harsogni azt a helyzetet, hogy itt van egy összetört nő, aki egyfolytában azt szorgalmazza, hogy ne mellé beszéljünk, hanem konkrét ügyek feltárását tegyük lehetővé.

Azok az erők kiabálnak leginkább korrupcióról, akik a legkorruptabbak. A nyilvánosság alkotmányos joga a választóknak, aki nem tud mérlegelni, szelektálni, ha nem tudja, hogy a jelölteknek milyen múltjuk van, miben vettek részt, miből gyarapodtak.

Az általános titkosítást semmi nem indokolja, erre több ombudsmani vélemény felhívja a figyelmet, ezért oldja fel a titkosítást a kormány és járuljon hozzá, hogy egy igazi jogállamban élhessünk.

Álszent az a politika, amely a nyilvánosságot eszközként használja, és nem az igazság felderítésére. És az embereket pedig különböző kiragadott üzeneteket akarja manipulálni. Tény, hogy a rendszerváltás óta jelentős gazdasági visszaélések történtek, amelyekben pártszínektől függetlenül benne lehetnek a kormányok, hogy ha nem szorgalmazzák a nyilvánosságot és a demokráciát megcsúfoló titkosítások feloldását."

Ajánlva vakoknak(Kossuth téri agyamenteknek különösen) és látóknak...

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

még egy apró megjegyzés, én a bassel gyerekre szavaztam volna, a különleges neve miatt. ilyen névvel biztos nem basz el semmit. :)

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

amit "atyáink" művelnek, az nem politika. legalább kétszáz éve nem az már.

karibi 2004.09.28. 17:53:18

Ez a 17% még sok is. Szerintetek én elmentem szavazni ? A lófaszt. Utálom a szemét politikát. Már újságot se olvasok. Legalábbis politikait nem.

SM 2004.09.28. 17:53:18

Hello !

Tényleg ide jutottunk. A politika elvégezte a feladatát: megutáltatta magát a néppel. Ennek az eredménye a szavazati arány . (17 %)
Lesz még kevesebb is.
süti beállítások módosítása