Álom, álom, édes álom...

Dalra fakadt a csődbiztos a városi televízió stúdiójában, élő adásban. Épp a Latinovits Színházról volt szó, ami két év múlva lesz, ha lesz, merthogy álom, álom, édes álom…

A debreceni önkormányzati tévé vendége volt tegnapelőtt Kocsár Balázs, a Csokonai Színház zenei igazgatója, és Mádi Zoltán, akit a városvezetés nevezett ki oda csődbiztosnak. A közel félórás beszélgetésben szóba került a Latinovits Színház is, ami a piactömbi nagy beruházás részeként szolgálja majdan a debreceni publikumot. Bár Mádi Zoltán most ki nem mondva, de dalban búgva elbizonytalanított bennünket. Mádi úr szólt azért bátorítóan is, például azt mondta: „csak aki álmodik, az tud a Manchester Uniteddel játszani, az fabrikál össze ilyen bazi nagy lovat…” Az önkormányzati biztos arra is biztatott, hogy „merjünk álmodni, nézzünk a Napba!” Engem gyerekkoromban arra okítottak, hogy ne nézzek a Napba, mert elvakít, káprázatom lesz, s még maradandó látássérüléseket is szenvedhetek. Igaz, ez még a pártállam idején volt, azóta biztos elavult.


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr97243583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutyaüt 2004.09.28. 17:53:18

hát én ezen leszédültem. a teljes elhülyülés. már senki nincs , aki szólna a fijjúgnak, hogy ez már kurva alant? Basa, csinálj már valamit a vagy.hu-val, mert amíg az az apró kis produkció ment, legalább valamelyest visszafogták magukat. (Teszem hozzá, Kocsár még visszafogott - ért is valamihez -, de ez a Mádi nagyon súlyos!)

Mortimer 2004.09.28. 17:53:18

Régebben falun azt mondták a messziről jött emberre, aki csak dumált és abból próbált megélni, hogy "jöttment" ha erősebben kifogásolták ténykedését akkor a "senkiházi" kifejezést használták.
És hogy megélnek ezek itt a pofázásból és a ....nyalásból!

guk 2004.09.28. 17:53:18

Nem kellene dolgozni menni ?

limló 2004.09.28. 17:53:18

Nem lehetséges, hogy Mádi Zoltán bekapott valami itókát a fellépése előtt? Én is szoktam mert zavarnak a kamerák, de csak mértékkel.

Szabóbé 2004.09.28. 17:53:18

Mádi beszélhet így a világszenzációs Leonardo-lóról: "fabrikál össze ilyen bazi nagy lovat"? Micsoda tiszteletlenség ez a csodával szemben!
A Manchester Unitedtől meg kikaptunk. Ezt is gúnyolódásból hozta fel? Mi van itt kérem!

b.é.g. 2004.09.28. 17:53:18

Kicsit kelekótyának tűnik nekem ez a Mádi úr. Nem tudom, van-e ennek köze ahhoz, hogy a polgármesterságe alatt úgy megerősödtek a szocik, hogy azóta sem lehet kitekerni a kezükből Nyíregyházát.

egyszerű 2004.09.28. 17:53:18

Álom, álom, édes álom maradj még velem
Két karommal átölellek minden éjjelen
Folytatva a korántsem opera szövegét.
Megnéztem ezt a két lángelmét.
Úgy tűnik az igazgató nem nagyon tudta a betanulnia szövegét, biztos nem volt ideje eleget próbálni.Nagyon elkeserítő, amikor ezek okosnak akarnak tünni. Igazából kimondta lényeget Mádi: Régóta ismerem Kósa Lajost, még az egyetemről.
Még szerencse, hogy sikerült megint egy hozzá értő, független szakembert választani a városvezetésnek.
Ismerek egy pár csődbiztos, de egyik sem mer álmodozni, mert ha valkinek, hát nekik a földön kell járni. Persze nem az iylen burokba élőknek.
Mondjuk nem is ilyen megbízásokat kapnak.
Valamiért Jantyik Zsolt jut eszembe, aki ma már köztük "zenél".
Talán a dalszövegek miatt.
"Benne pörögsz a tévében"
Talán adhatna nekik egy-egy cd-t, azokból a régi időkből és talán együtt, közösen, kéz a kézben meghallgathatnák egy közgyűlésen, és elgondolkozhatnának hova jutottak, jól van-e ez így?

hold 2004.09.28. 17:53:18

A tipikus önkormányzati kommunikáció. Tölts ki három percet, de ezalatt ne mondj semmit. Nem véletlenül volt polgármester a pasi.

atco 2004.09.28. 17:53:18

hát ezt jól kifogtuk(ták) megint. mekkora barom.

egyszerű 2004.09.28. 17:53:18

A Napba csak kora reggel és este felé nem szabad nézni, mert akkor vörös:)
A debreceni óvódákban is sárgára szineztetik a Napot a gyerekekkel :)
süti beállítások módosítása