Hol ding, hol nem

A győri Fidesz nem kér a debreceni sikerreceptből.

 

Egy ideje semmi hír a Debreceni Vagyonkezelőrőlminden debreceniek holdingjáról. Pontosabban: semmi nyilvános hír. Leszorult a városi sikermarketing dobogójáról, amin mostanság az ország legnépszerűbb politikusa, a Leonardo-móka és a 2010-es olimpia rendezésének reménye osztozik, egymás között váltogatva az első három helyet. A holdingról csak kósza hírek szállonganak, informális információk az igazgatóság elnökének kézivezérlést preferáló módszereiről, a tagvállalatok közti villongásokról, a takarékossági és hatékonysági igyekezetek zátonyra futásáról, az expanzió megtorpanásáról. És azt sem sikerült megnyugtatóan kommunikálni, hogy a korábbi nagy fogadkozások és melldöngetések ellenére mégis privatizálni kell a holding egyik tagvállalatát és magát a repülőteret. A debreceniekkel meg egyre nehezebb elhitetni, hogy nekik jó a holding, mivel semmivel sem élnek jobban, semmit sem kapnak olcsóbban, mint ama városok lakói, ahol a közcégeket nem tömörítették önkormányzati részvénytársaságba. Egyébként nincs gond, a nyereséges tagvállalatok szedik a pénzt a lakosságtól, amit jórészt elköltenek a veszteséges tagvállalatok, főként a holding médiadivíziója.

Miért téma ez most? A győri városvezetésben kialakult súlyos konfliktus adja az apropót. A tudósítások szerint az egykori élsportoló, Borkai Zsolt polgármester megvonta minden jogkörét egyik alpolgármesterének, vélhetően azért, mert az önkormányzati cégek tervezett holdingosítása ellen nyilatkozott. A polgármester fasírtban van saját frakciójával is, mivel a helyi Fidesz sem támogatja őt, bár a választási kampány során még a cégcsoport létrehozása mellett érveltek. A hírek szerint a győri közgyűlés 15 fideszes képviselője egyhangúlag ellenzi az önkormányzati tulajdonú cégek holdingba szervezését és a privatizáció mindennemű szándékát elutasítja. Győrnek nem kell a debreceni recept. 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr43237905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása