A Modem titkai

A történet folytatódik, továbbra is lankadatlanul a web 1.0 világában élnek. 



Mit tesz a tudatos és igényes kultúrafogyasztó, ha felkelti érdeklődését egy nagy svunggal meghirdetett kiállítás? Tájékozódik. Különösen egy olyan intézmény esetében, amelyik egyszer már átverésben részeltette, amikor több eredeti művet ígért a reneszánsz géniusztól, de csak egyetlen hiteles vázlatcetlivel szolgált. Tehát tájékozódik, s a leghitelesebbnek és leginformatívabbnak tűnő forráshoz fordul legelőször: a kiállítás honlapjához.

A történet folytatódik – kortárs művészek Van Gogh nyomában címmel újabb nagyszabású tárlat nyílt a debreceni Modemben a napokban. Helyes. Az előzetes hírelések arról szóltak, a Vincent Van Gogh Arles Fondation gyűjteményéből válogatva 77 művész mintegy 80 alkotását tekintheti meg az érdeklődő közönség. És ki az a 77 művész? Nyilván megtudhatjuk a kiállítás honlapjáról. De nem. Titok tán? Hiába keressük, sehol nem találjuk, miközben manapság egy falusi művésztábort lezáró kultúrházi tárlat kiállítóinak listája is olvasható a települési honlapon. A Modem eme kiállításának honlapján azonban csak 11 alkotás fotóját látjuk a közel 80-ból, és azok is csak úgy oda vannak lökve: se alkotó, se cím, se technika, se méret, se semmi – bámuljál, paraszt! A kiállított anyaghoz méltatlan, mérhetetlenül igénytelen, látogatókat nem tájékoztató, és ebből adódóan látogatókat nem vonzó internetes tálalás ez, afféle adjunk egy pofont a szarnak és kenjük szét típusú mentalitás. A kiállítás kapcsán egyetlen témában adnak aprólékosan részletes, minden igényt kielégítő, táblázatos formában is áttekinthető információt: jegyárak

Csak ugyanaz mondható el most is, ami Az igazi da Vinci kapcsán már olvasható volt ittha nem rendelkeznek elég munícióval és invencióval a modemközeli (szak)emberek, akkor nyugodtan lehetne az adott kiállítások vagy gyűjtemények eredeti honlapjait legalább részben honosítani. Vagy legalább csak hivatkozni rájuk egyetlen link erejéig. A történet folytatódik esetében még ez sem történt meg, pedig a Vincent Van Gogh Arles Fondation honlapján franciául és angolul is megtalálhatók a részletes ismertetők, az alkotók listája, az alkotások fotói minden fontos információval.

Egyszerűen érthetetlen, hogy amit meg lehetne csinálni jól, miért nem teszi meg egy magára olyannyira büszke intézmény és vezérkara. A Modem honlapja akár minimalistának is nevezhető, ha eufemizálni akarunk, valójában azonban maga is egy múzeum. A web 1.0 elfeledett és rég meghaladott korának múzeuma. Nem kortárs, nem modern.

És jöjjön egy feszültségoldó rejtvény a végére. Az alábbi képrészlet megfejtése itt található az egyik galériában Warhol, Marilyn Monroe, Vonnegut és mások társaságában.


A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr79301726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bivalyné Húszéves Erzsi · http://www.bhsz.blog.hu 2008.01.18. 08:14:08

Igen, sok helyen nem fordítanak kellő figyelmet a részletekre.

Sz.K. 2008.01.18. 08:14:09

Ilyet még nem láttam! Tárlathonlap a kiállító művészek nélkül? Aztán mennyi pénzt markolhattak fel ezért készítői?

cityhall 2008.01.18. 08:20:36

A Modem honlapjának készítője ugyanaz a személy, aki a debreceni és hajdú-bihari fideszes kampányújságokat és kiadványokat tipografálja.

triniti 2008.01.18. 08:29:13

Jujj micsoda interktivitás van MODEMéknél!
A Vendégkönyv azt jelentené, hogy a terembe kipakolt vendégkönyvbe beírosgált szövegekből a pozitívakat másolják fel a netre? Jujjuj!

Szabóbé 2008.01.18. 08:42:49

Tudjátok, az úgy szokott történni, hogy az állam és az önkormányzatok közpénzből ja nagyokat fizetnek kis munkákért nyomdáknak, reklámcégeknek, mindenféle embereknek, akik aztán a választási kampány ideje alatt (szinte) ingyen dolgoznak nekik majd. Itt is ez lehet.

volver 2008.01.18. 08:54:54

pusztán gagyi

Külföldi Viktor 2008.01.18. 09:06:53

a legjobb dolog a weblapon, hogy a nyitva tartás kifejezést nem írják egybe. s már ez is valami, ha a többi katasztrófa is. szegény dizájner, legalább ne írná alá.

hiszékeny 2008.01.18. 09:08:07

Basa, történt már valami Debreceneben, ami véletlenül elégedettséggel töltött el, és nem a szoclib eltársaid követték el?

cityhall 2008.01.18. 09:14:45

hiszékeny, van itt lelkesedni egy egész sor média tele csupa pozitív helyi hírrel (ingyenes újság, városi tv, önkormányzati rádió, honlapok, havi folyóirat stb.).
most mit bánt téged egy kis blog, amelyik nem ugyanolyan lelkes?
ez se kéne, mi?

dávidka 2008.01.18. 09:14:47


Na jó, két dolog. Az első, aminek kevesebb jelentősége van, hogy totálisan megszokott, hogy egy kiállító, vagy egy magazin, tehát ami a szolgáltatás vagy termék megvételére szeretne ösztönözni, az nem rakja ki a részleteket a honlapra, el kell menni, meg kell nézni. Egyébként nyilvánvalóan nem titok semmi, biztos talál a kedves érdeklődő telefonszámot, stb, elég nevetséges egy ilyenért ilyen jelentős postot írni...

A MÁSIK VISZONT FONTOS. Én, mint DEBRECENI, mint szívvel-lélekkel DEBRECENI, aki az marad, akárhol is lakjon épp a világban, nagyon örülök ennek a blognak. Komolyan boldogan láttam, hogy itt vagyunk rendszeresen az index nyitón, hogy bárki, aki magyar, ezentúl valóban első kézből - webkettesen - olvashat majd DEBRECENRŐL. De elkeserítő és kiábrándító, hogy ami itt megjelenik, az kizárólag a politikai baszogatás, kizárólag a fikázás, kizárólag a mocskolás egy olyan városról, ami politikailag tök függetlenül MINDENKI számára etalon Magyarországon, mint a sikeresség, mint a harmonikus és sokszintű fejlődés, mint a jövőépítés mintavárosa. Általatok oly sokat fikázott városvezetésünknek a közelébe nem érhetett az utóbbi X évben bármely más nagyváros vezetése (politikástól függetlenül) az eredmények tekintetében, sőt, a debreceni eszközöket, módszereket, tapasztalatokat igyekeznek eltanulni, átvenni sokan mások ebben az országban... Nem akarlak titeket bántani, hiszen az, hogy kit nem szerettek, az a ti dolgotok, de kérlek titeket, legyen egy kicsit pozitívabb (nem politikailag, hanem a VÁROSUNKAT ILLETŐEN) ez a blog, és minden DEBRECENI szíve jobban örül majd...

A MODEMről meg annyit, hogy bőven ismerek onnan vezetés-párti meg ellenzéki beállítódású népeket, de mindenki leszarja, mert ott véletlenül szakmai munka folyik... Különben meg ha a MODEMET fikázni kell, akkor MINDEN magyar múzeumot és galériát lehetne mert ezerszer gagyibbak és gázabb róluk a tájékoztatás. na bocs a sok csapongásért, písz nektek és én akárhogy is az olvasótok maradok.

Gabe 2008.01.18. 09:15:28

Basa, költözz Pestre, itt tökéletes a Szépmű és társai porgramja és honlapja, s talán még te is csinálhatsz ilyen cuccokat jó pénzért...

ringló 2008.01.18. 09:21:21

dávidka - akkor a franciák biztosan tök hülyék, mert ők rendes honlapot csináltak ebből az anyagból, én megnéztem a linket, mielőtt okoskodnék.
hapsikám, hogy még a festők neve sincs felsorolva! nemár!!!
a politikát leszarom. azt hittem, hogy itt egy galériáról és egy honlapról van szó, de ti ebből is jobb-baloldalt csináltok.

dolgozó 2008.01.18. 09:24:10

cityhall: a helyi média lelkes egyoldalúságának ellensúlyozását nem azzal lehet elérni, hogy a másik (nemlelkes) megközelítést magunkévá téve leszünk teljesen egyoldalúak.

holdrabló · http://www.holdrablo.blogspot.com 2008.01.18. 09:26:37

Na, most mondjuk ki a nagyonfideszközeli úriember nevét és cégét, aki ezeket a nagy kupac szarokat csinálja: Kaméleon Dizájn Kft. És Petromán László. Büntetni kellene az ilyenekért, nem pedig takonygazdaggá tenni Kósáék által. Szánalmas. Egyébként a Modemnek mi a pöcsért nincs saját oldala?

cityhall 2008.01.18. 09:30:56

figyel, Basa elvtárs, figyel?
az itt a kérés, hogy pozitívan írjon a városról! ezt szeretnék a fideszes elvtársak, mert a rossz hír az nem illik bele a városképbe. ezért, Basa elvtárs, a továbbiakban ne tessék oyasmit írni, hogy az elkúrt modemes honlap el van kúrva és semmire se jó.
ha nem okosodik, Basa elvtárs, ki fogjuk tiltatni az index első oldaláról, mert nekün k jó ismerősünk az index tulajdonosa.
pozzitííívan!!!

dávidka 2008.01.18. 09:31:56


ringló - Nem, jajj, dehogy, egyrészt nem írtam, hogy okoskodsz, tehát ne értsd félre. Azt sem írtam, hogy a honlap jó. Csak azt írtam, hogy annyira tudnám szeretni ezt a blogot, ha kiegyensúlyozott lenne, de így is szeretem, hogy azért biztosan belátod: nem kiegyensúlyozott.

Amiért pedig írtam, az épp a színvonalatok. Ha szar blog lenne, nem érdekelne, de mert a minőségetek kiemelkedő, tényleg kár lenne elhajlani az egyik irányba, ennyi. És azzal, hogy kint vagytok az index nyitón, azzal felelősség is van rajtatok, akaratlanul is. Ti DEBRECENről adtok képet mindenki másnak.

Egyébként mivel a webkettőben épp az a szép, hogy én most nektek nyugodtan és tisztelettel elmondhatom e véleményemet, Ti pedig e véleményt nyugodtan és tisztelettel le is szarhatjátok, hiszen azt írtok, amit csak akartok. És ez minden esetleges nézőpont-különbségtől függetlenül ÍGY SZÉP.

Üdv,
dév

dolgozó 2008.01.18. 09:32:01

www.modemart.hu
www.intermodem.hu
www.buktakiallitas.hu

Az utóbbi kettő például jóval informatívabb, mint a bejegyzésbeli - jogos - kritikával illetett darab.

hiszékeny 2008.01.18. 09:36:23

cityhall: nem élek már évek óta Debrecenben, de azért tisztában vagyok a helyi viszonyokkal, és nem kell nekem bemutatni Kósa urat és társait sem... Ugyanakkor figyelemmel követem pár éve Basa úr blogját, pontosabban fröccsögését. Ír jó cikkeket is, de ahol lehet, fikázzaa városvezetést. De kérdem én, amikor Hevessyék voltak itt, akkor hol volt ez a mélyenszántó kriticizmus?

ringló 2008.01.18. 09:41:11

dávidka - respect! hello!

Renka 2008.01.18. 09:45:08

Debreceni vagyok, szeretek itt élni a barátaim és a családom miatt.
De nem gondolom, hogy a város egyenlő a MODEM-mel, a Fidesszel vagy esetleg Kósa Lajossal. Ha őket bírálja valaki, akkor nem a várost bírálja.
Miért ne lehetne bárkit kritizálni?! Nincsenek védett intézmények vagy emberek eg demokráciában.

cityhall 2008.01.18. 09:49:15

van ám több olyan blog is (én négyről tudok, az egyik itt is szokta reklámozni magát), amelyik meg isteníti egyoldalúan a helyi rendszert. oszt?
(Hevessyék alatt még nem volt feltalálva a világon a blog...)
de tényleg ne legyen már mindenből politika!

it-de 2008.01.18. 09:54:07

Egy ilyen honlapot 100 ezerért összeütök egy fél nap alatt, számlát is adok róla.
Szóljatok, ha van rá igény!
Lehet alkudni is.

hiszékeny 2008.01.18. 10:05:58

Basa úr már Hevessyék alatt is aktív újságíró volt. Évekig a Hajdú-Bihari Napló főszerkesztőjeként tevékenykedett (ez mondjuk már a fidesz-érára esett). Ő nem egy egyszerű blogger, hanem egy baloldali újságíró, hatásos véleményformáló, vagy bizonyos vélemények szerint egyszerűen médiageci. Szépek az írásai, jól meg vannak fogalmazva, csak kilóg a lóláb. Az általad említett 4, a helyi rendszert istenítő blof meg valahogy sosem kerül ki a főoldalra, vajon miért nem?

Szabóbé 2008.01.18. 10:15:11

Ezt szeretem a kedves polgártársakban, hogy elmennek egy blogra azért, hogy névtelenség mögé bújva legecizzék a szerzőjét, mert az megírta a véleményét a modemes honlapról. Ilyenkor nem vagyok büszke debreceniségemre, merthogy én is az lennék, nemcsak ti. Jó gecizést az ezt szeretőknek, Szabó Béla voltam.

remiz 2008.01.18. 10:21:31

sose volt balos, ismerem.
egyre többen vannak - én is - akiknek nem tetszik az, amit helyben meg mernek tenni a vezérek és az embereik. attól hogy ezeket kritizálja az ember, még nem balos és nem tetszenek neki gyurcsányék.

Sz.K. 2008.01.18. 10:33:45

Talán azért ilyen sovány ez a honlap, mert csak március elejéig lesz nyitva a kiállítás. Ez persze nem mentség.
Jó lett volna, ha a művészeket felsorolják és a nevükkel linkelnek több információra, ahogy az szokás. Ha látom egy kiállítás képeit az interneten, az engem nem tart vissza a kiállítás megnézésétől, sőt az csinál kedvet. Ez így tényleg rossz reklámja ennek a biztosan értékes és érdekes anyagnak. Még van idő, én pótolnám a hiányosságokat a MODEM helyében.

hiszékeny 2008.01.18. 11:03:56

Nem geciztem, hanem médiageciztem. És nem azt mondtam, hogy ő az, hanem, hogy egyes vélemények szerint az. Ne csúsztass! Az én véleményem pedig az, hogy a Basahalom boulevard írásai poltikailag korántsem kiegyensúlyozottak, ott próbál a város vezetésébe, intézményeibe belerúgni, ahol csak tud, néha jogosan, néha jogtalanul.

hiszékeny, alias Papp Zoltán

Ez a honlap, amiről a post készült, valóban nem egy etalon, de korántsem akkora bukás, mint amennyire a szerző próbálja beállítani. Hogy baloldali-e, vagy sem, az felfogás kérdése, én úgy definiálnám az ő baloldaliságát, hogy a jobboldal ellen dolgozik. Azon persze lehet vitatkozni, hogy a fidesz mennyire jobboldali, illetve, hogy az szdsz vagy az mszp mennyire bal. Az írásait nem konstruktív ellenzékiségnek, hanem fikáziós ellenzékiségnek élem meg. Belenéztem most az aktuális posztjaiba, kb. 10-ből 4-5 cikk arról szól (direkt, vagy indirekt módon), hogy milyen hülyék/szemetek/gazemberek a fideszmaffia tagjai.

Ha mégsem politikai okai vannak a kritikus hangvételnek, akkor nyilván személyes ügy lehet a háttérben.. Kiváncsi vagyok, mi lehet a háttérben?
Árulkodó poszt pld. az alábbi:

"2008.01.03. 14:28
Címkék: blog debrecen internet média
Zsidózás és hulla
Mit tehet egy vidéki portál, ha a regionális pedofília már nem hoz elegendő kattintást? Náci lesz, még perverzebb?


Az Északkelet-Magyarország sajtóját uraló Inform Média „hírportáljainak” év végi hosszan kint tartott vezetőanyaga "

Egy naív kérdés: Nem véletlenül pontosan Basahalom úr volt a fenti cég HB-i Naplő nevű sajtótermékének főszerkesztője, ahonnan vitatott körülmények között elbocsátották? Ha most ő lenne a főszerkesztő, vajon akkor is fikázná a fenti céget? Vajon személyes indíttattásból írta ezt a posztot, vagy csupán az objektívitás hozta ki belőle? Ti mit gondoltok?

hiszékeny 2008.01.18. 11:05:46

remiz 2008.01.18. 10:21:31
sose volt balos, ismerem.
egyre többen vannak - én is - akiknek nem tetszik az, amit helyben meg mernek tenni a vezérek és az embereik. attól hogy ezeket kritizálja az ember, még nem balos és nem tetszenek neki gyurcsányék.

Ha nem volt sosem balos, és most sem az, akkor szíves elnézését kérem. Ugyanakkor a google-ben, ha rákeresek, valahogy mindig olyan kontextusban találom őt, ami engem mégis erre a következtetésre késztet.

Polgár Jenő Hívatal 2008.01.18. 11:07:12

Ha nem tetszik a debreceni módi, átkot mondok a fejedre: "Lakjál Polgárban!" :)

hiszékeny 2008.01.18. 11:09:47

vagy "LakOLjál Polgárban!" ?

DownTown 2008.01.18. 11:17:16

ne vicceljetek már! ki az a marha aki úgy megy el egy tárlatra, hogy azt se tudja kinek a képeit fogja megnézni?
vagy felétek faluhelyen ez a szokás? anyukám, gyere megyünk tárlatozni, hozzál szalonnát is ha megéheznénk a művészet közben!

remiz 2008.01.18. 11:26:54

ez egy hat éves sztori, de mivel ismerem még a házból, tudom, hogy ő nem engedte a lapnál a zsidózást meg a hullás bulvárt és az ilyeneket, ez volt vele a nagy baja az osztráknak. kár épp ezért bántani. de nem is ez a lényeg, csak itt mindig elmegy személyeskedésbe az ügy, ahelyett hogy a felvetett témákról lenne szó, és ez nekem szomorú.

leander 2008.01.18. 11:33:12

a modemes honlap konkrétan szar stop egy blog nem a közszolgálati média hogy kiegyensúlyozott legyen stop az egészet nem értitek stop leander

hiszékeny 2008.01.18. 11:43:53

Egy blog nem közszolgálati média, hogy kiegyensúlyozott legyen. Viszont egy közírótól az ember elvárja, hogy objektív legyen. Én legalábbis elvárom, akár baloldali, akár jobboldali, akár egyéboldali a publicista.

kutyafasza 2008.01.18. 12:36:12

Inkább voltam/vagyok szarszemét permanensen nyafogó „ballib” újságíró, mint bértollnok a városházán (vagy mellett). Ha jól tudom, Basa MDF alapító volt még azelőtt, hogy az említett párt a hatalomba került volna. Amúgy elég élesen bírálta a Hevessy-féle vezetést, és nekem úgy tűnt, hogy egy adott pillanatban a Fidesz jelöltjéhez, úgynevezett Kósa Lajoshoz húzott a szíve. Legalább is nagy reményeket fűzött (mint sokan mások 1998-ban) az „ifjú titánhoz”. Amúgy a városvezér osztálytársa volt. És még arra is emlékszem, hogy amíg ő tevékenykedett a Napló élén, még olvasható lap volt.

Tudjátok kis csaholók, az zavar titeket, hogy ahol ti tevékenykedtek (NEM bal, vagy jobboldalon, HANEM a mindenkori hatalom uszályában), ott már nyoma sincs a progresszivitásnak, a kreativitásnak, vagy az ilyesmikre fogékony embereknek. Ezért kell lemédiagecizni lehetőleg mindenkit, aki picit több nálatok, mert csak így lehet lehúzni a szintetekre a percepciók szintjén. (Ha már olyan marha jobboldaliak vagytok, olvassatok több Nietzschét a plebsz, a középszerű csaholók viselkedéséről.) Pedig így sem lesz belőletek műveltebb, kritikusabb vénájú, tehetségesebb, felkészültebb értelmiségi/újságíró/hivatalnok.

Jellemző, hogy pont egy apró blogtól rettegtek, amikor egy hatalmas propagandagépezet (két tévé, ingyenes, bedobós újságok, megyei napilap, mindenféle egyéb kiadványok, legalább kétszáz médiamunkás, szar, megvehető, tehetetlen ellenzék) áll a hátatok mögött.

De sebaj Basa, ezek szerint te magad egyedül felérsz ezzel az egésszel, azért ez teljesítmény!

demo-sz 2008.01.18. 13:13:04

Fiúk, éz tényleg nagyon gáz, igazítsatok azon a honlapon, mert holnapután veletek lesz megint tele az országos szakmai sajtó, mint Vinci-ügyben.

hiszékeny 2008.01.18. 14:02:05

Obszi:

Mondhatnám, egy fecske nem csinál nyarat, ettől még nem lesz kiegyensúlyozott a blog, viszont tiszteletre méltó, ha a közíró úr észreveszi a másik oldalon (értsd: a saját oldalán) is a szemetet.

Részben el kell ismerjem ugyanakkor, hogy megváltoztattad (árnyaltad, pozitív irányba) a véleményem Basáról, ha küldesz még ilyen cikkeket, esetleg erőteljesen árnyalod.

kutyafasza:

Gondolom, nem nekem írtál, mert nem érzem, hogy az én ingem lenne, tehát nem veszem magamra.

Korántsem érzem magam a mindenkori hatalom uszályában tevékenykedőnek, mivel Budapesten élek évek óta, tehát nekem a mindenkori hatalmat évek óta az szdsz-mszp kombó jelenti. Általában is kritikus vagyok a mindenkori hatalom irányában, akár közel, akár távol áll a politikai beállítódottságomhoz képest. Lemédiagecizni meg általában azt szokták, aki a médiában "gecizik", fikázik, kavarja a kavarhatót, és mindezzel jól jár anyagilag.

Ugyanakkor megkérdem én, mi a progresszivitás, a kreativitás a konstans fidesz- és kósafikázásban? Nem kétlem, Basa időnként jól rávilágít tényekre, tényfeltáró jellegű cikkei elgondolkodtatóak, de sokszor sárdobálásba hajlik ez, és ugye a sár olyan dolog, ami visszahull. A kritika kritikát szül, mint ahogy az én kritikám is kapja az ívet.

A Napló szerintem sohasem volt igazán olvasható lap, bár az is tény, hogy az utóbbi 5 évben nem sokat olvastam, tehát nem tudom felmérni a további szellemi hanyatlását. A Naplót már akkor sem szerettem nagyon, amikor a fejlécben szerepelt a "Világ proletárjai egyesüljetek!" felirat.

Basát meg lehet sztárolni, meg el lehet hinni azt, hogy ő egymaga egyedül felér akárkikkel, tudomásul kell venned azt, hogy van, akinek nem tetszik az írásai összessége, azt hiszem, ezzel ő maga is tisztában van, és volt, amikor írásra adta a fejét, az meg, hogy adott esetben egy kritikusáról mit gondol, az már egy sokadrangú kérdés. De azért aranyos a szenvedély, ahogy kiállsz mellette.

A Hajdú-Bihar megyei Nap-ra emlékeztek még? Az milyen sajtó volt?

dávidka 2008.01.18. 14:54:21


hiszékeny - a Hajdú-Bihari Nap című újságot legalább tanítják errefelé a kommunikációs szakokon... És a legnagyobb tisztelettel és bármilyen véleményedet komolyan véve és elfogadva: Amikor a Nap létezett (sajnos kevés ideig), akkor én gyerekként, de újságíró családban végigkövethettem azt a rengeteg, szívvel-lélekkel és NEM politikai támogatással végigdolgozott napot, hetet és hónapot, amit a Nap létrehozói rááldoztak arra, hogy legyen verseny a megye újságírásában. Ilyen akkor volt (napilapszinten) másodjára (első az Úton c. rendszerváltó hetilap rövid napilapos próbálkozása) és eleddig utoljára. Az emberek szerették, áruspéldányból több kelt el, mint a minden bázisba magát beásó Naplóból. Érték volt, még igazi újságírókkal, még igazi hivatástudattal. Ezt politikai oldaltól és véleményektől függetlenül el kell fogadni...

És ha Basahalom úr valóban a Napló főszerk. volt, akkor talán ismerjük is egymást, kérem, dobjon meg egy e-maillel, elvileg ő látja a mail-címemet, igaz? Üdv, G. Dávid

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2008.01.18. 19:48:13

Úgy látom, Basa cikke célbaért. Eltűnt az említett honlap, viszont a "dolgozó" által említett részletes honlapok továbbra is rendelkezésre állnak.
Szerintem csak annyi NEM történt, hogy a Basa által kiguberált webhely csak átmeneti "honoldal" volt, amíg a részletes el nem készül, hogy addig is legyen valami. Aztán, mikor a részletest feltették, ezt elfelejtették leszedni.
Még szerencse, hogy Basa felhívta rá a figyelmüket, így "pótolhatták az elmulasztott leszedést". Így a modemart.hu/ eltűnt, lett helyette www.modemart.hu/. Kisvártatva pedig már a modemart.hu/ is a www.modemart.hu/-ra mutat.
Azt a sok fikát meg, amit idekommenteztetek, tessék összeszedni, mert idebüdösödik!
Nem vagyok egy Kós Alajos/Gulyás fan, de most csak egy kis webmaster kúrt el egy dolgot, nem nagyon, kicsit!

DownTown 2008.01.19. 11:26:49

én semmi változást nem látok, Szakály, a honlap ugyanolyan tré, mint volt, semmi infó, megnevezetlen festők és festmények - xar

nagykelemen 2008.01.20. 22:09:40

Az a baj többek között - ezzel az új kiállítással, hogy már az elnevezése is lopás. Ugyanis 2007.szeptember 13 és október 21. között a Budapest Galéria Szabadsajtó utcai termében "A történet folytatódik..." címmel volt Bak Imre Kossuth-díjas festőművész kiállítása. Erről persze GG.nem tud, mint annyi másról sem, ami a vizuális művészetekkel kapcsolatos. Ha meg tud, akkor még rosszabb...
Ami a modemes honlapot illeti, csak az alapvető információk hiányoznak: aktuális kiállítások, következő kiállítások, kiállítási archivum, munkatársak,stb. A grafikai megjelenése meg eléggé múlt századi.
Senki ne szidja a Modem vezetését,csak GG-t, mert miután elüldözte a művészeti szakembereket ő kéjeleg minden szerepben: ügyvezető igazgató, művészeti igazgató, rendezvény igazgató, menedzser igazgató, igazgató igazgató..., csak éppen semmihez nem ért. Ezt magyarul úgy hívják, hogy dilettáns.

egyszerű 2008.01.21. 19:53:25

Nekem most ép a not found-ra mutatott. De biztos én kattintok rosszul. Megpróbáltam a jobb oldali gombbal de azzal sem megy.
Nekem ezekkel a spermahajderekkel csak az a bajom, hogy gátlástalanul hülyének nézik a polgárt akinek a szavazatát ácsingózzák.
A da Vinchi sem az volt és a Van Gogh sem az. Aljas , gané módon ezt a részét domborítják ki és a jónép meg megy a Van Gogh kiállításra. Senki nem fogja azt mondani, hogy a Van Gogh kortársainak a műveit bemutató kiállításra megyek, mert nem ilyen az ember. Ezt még elősegíti a helyi bérenc "újságírók" ferdítése is, akik szintén Van Gogh kiállításról beszélnek. Szerintem ez a legnagyobb baj ezekkel a kiállításokkal. Azt tudjátok-e, hogy a Kölcseyben pl. már nincsenek nagy közönség számára megnyitók. majd ők eldöntik, hogy kit hívnak meg és az mehet, de az kap pezsgőt is. Ennél undoritóbb dolgot a művészeti világban még életemben nem láttam. Egyébként a Kaméleon dizány meg a Láclobi érdekeltsége, szóval megint összeér a töke ennek két jóra való embernek. Nem tudom emlékeztek-e még arra szerencsétlen hülyére az óriásplakátokon, azzal a dobozzal a kezében a választások idején,. Na, azok csinálják a honlapokat, akik azt is, mire számítsunk így? Jó sárga legyen, az a lényeg.

egyszerű 2008.01.21. 20:06:52

Na, ráakadtam a honlapra (tényleg sárga). Megnéztem (illetve sak akartam, mert az első mondatnál elment a kedvem tőle) mit írnak magukról a modemisták és bizony az első mondatnál meg tudtak nevettetni " A MODEM geopolitikailag.... ideális a kiállításokra, stb...)Gondoltam megnézem már mi az a geopolitika: A geopolitika korai követői azt vizsgálták, milyen hatást gyakorol az államok társadalmi-gazdasági fejlődésére, nem­zet­közi kapcsolatrendszerére, világpolitikai súlyára a földrajzi fekvés (pl. tengeri útvonalak elérési lehetősége), a domborzat, vagy a klíma.
Vagyis jó helyen van a MODEM ahhoz, hogy a társadalmi-gazdasági fejlődésünket megítéljék a világban. Ez nekem mér nem egyszerű.

zoma 2008.01.22. 12:45:10

a 'magyar' "dilettáns" szó helyett talán szerencsésebb az olyan 'külhoni' eredetű betűsorozatokat alkalmazni, mint: hozzá nem értő, avatatlan, szakképzetlen.
;)

cityhall 2008.01.24. 12:55:52

Tovább kenték a szart, jelentem.
A honlapon nyitottak egy új rovatot: KIÁLLÍTÓK.
Nagyon fasza, csak egy felsorolás, de semmi infó vagy link.
Inkább ültek volta tovább csendben a bűzükön.
Basa, ez siker, de csak félsiker se.
www.atortenetfolytatodik.hu/kiallitok

csigekert 2008.01.24. 20:49:47

Amikor a hülye hülyemód akarja palástolva javítani a korábbi hülyeségét, akkor derül ki pontosan, hogy mekkora hülye. Na így javította a honlapját a MODEM.

nagyk. 2008.01.27. 21:39:02

Ha már a MODEM-nél tartunk.Tudja-e valaki mi lesz 2008-ban bemutatva a mi pénzünkön az intézményben? Vagy Gulyás G., mint művészeti fő fő borzasztóan szenved, mert nem talál az interneten olyan kiállítást amit Debrecenbe tudna hozni, azért nem mer előállni ötleteivel? Kiváncsi vagyok, hogy az általa elzavart korábbi művészeti vezető (PS), a HVG on-line-on (ld. "Debreceni törésvonalak, Konfliktusgóc a Leonardo-ünnep hátterében") cikkben olvasható terve helyett mit lapátol össze?
Tudja-e valaki mi lesz a Bukta kiállítás után?
süti beállítások módosítása