Borvacsora a toppolitikussal

Wass Alberttől Dzsudzsák Balázsig.

A Heti Válasz minapi jóhangulatú vacsoraestjén Borókai Gábor főszerkesztő beszélgetett Kósa Lajos debreceni polgármesterrel, a Fidesz egyik alelnökével.

Kósa elmondta, ha dicsérik, azt sokkal rosszabbul viseli, mint amikor szidják. Mérsékelten örül annak, hogy az ország legnépszerűbb politikusa, mert nagyon gyenge a mezőny.

Megosztotta közönségével a debreceni Wass Albert-szobor előtörténetét is. Neki az volt az álláspontja, hogy nem szabad szobrot állítani közpénzen olyan embernek, akiről tudjuk, hogy végletesen megosztja a város közvéleményét. Személyesen adott rá 500 ezer forintot saját pénzéből, és az általa elmondottakból az derül ki, az ő ötlete volt, hogy civil szervezet kezdeményezze a szoborállítást, és ő javasolta a később vitatott helyszínt is. Meglátása szerint a debreceni jobboldaliak erejét mutatja a Wass Albert-szobor. Ha a baloldal Sarkadi Imrének akarna szobrot állítani, ő azt is támogatná, de azt sem közpénzből.

A város költségvetése kapcsán kijelentette: Debrecen úgy működik gazdaságilag, mint egy „ingatlanvállalkozás”.

Kósa úgy látja, a Gyurcsány-kormány ahhoz az emberhez hasonlít, aki kiugrott a tizedikről, és minden emeletnél megállapítja, hogy eddig még jó. Jelenleg a második emeltnél tartanak. Szerinte a Magyar Gárda kifejezetten kedvező színben tünteti fel gyurcsányékat a mezei szocialisták véleményéhez képest.

Liberális konzervatív értékeket valló embernek tartja magát. Nem ért egyet az abortuszellenes jobboldaliakkal például, de sokkal több az összetartó érték a jobboldalon, mint a széthúzó. Kósa tapasztalata szerint a jobboldali tábor sokkal kritikusabb a saját politikusaival szemben, mint a baloldali a sajátjaival.

Szerinte sikeres és eredményes lesz a március 9-i és az őszi népszavazás is, ami a jelenlegi politikai kurzus halálát jelent.

Támogatta Dzsudzsák eladását a hollandoknak, az árából meg lehet alapozni a futballstadiont.

Kósa annak az okfejtésének is hangot adott, hogy Kelet-Magyarországon sokkal kevesebb foga van az embereknek, mint Nyugat-Magyarországon, ezért az egy fogra jutó fogorvosok számát tekintve Kelet-Magyarországra eljött a Kánaán.

Viccelt.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr18356755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cityhall 2008.02.27. 15:41:31

Nagy öröm, hogy már nem titkolja a polgármester úr, hogy úgy működteti a várost, mint egy ingatlanvállalkozást.

retek 2008.02.27. 15:47:42

Kósa jobb, mint fábrysanyi, lehetne ő a jobboldal humoristája.

Zsirparaszt 2008.02.27. 15:54:10

Igaza van, gyenge a mezőny, helyben még gyengébb. Ezért fog a mostani székéből nyugdíjba menni vagy kihalni. Gyűjtsünk pénzt a szobrára. Bár Gadus szerint biztos ő is háborús bűnös! ;)

civiske 2008.02.27. 16:01:02

Nem kell neki szobor, minden új középületbe belefaragtatta a nevét: Kölcsey Központ, fedett uszoda stb.
Ez nem vicc, múltkor elhüllve nézték a vésetet a soproni ismerősök, le is fotózták.

konzervman · http://konzervdoboz.blog.hu 2008.02.27. 16:25:09

Beindult a fikagépezet, ahogy előtérbe került Kósa.
Jelenleg a legértelmesebb és rátermetteb ember a hazai politikai életben.
Bármire.
Mondom ezt úgy hogy nem kedvelem a Fidesz retorikáját!

Tipikus olyan emberek vagytok akiknek a szar is ízetlen.
A sunyi cinizmusnál nincs gusztustalanabb dolog a világon.

Sz.K. 2008.02.27. 16:39:05

Korábban azt mondták, hogy a Wass Albert szobrát a Polgári Casino kezdeményezte, most azt mondja a polgármester úr, hogy ő kezdeményezte, hogy "civilek" kezdeményezzék. Hogy van ez?

Bummer 2008.02.27. 16:44:00

Úgy, hogy nyilván megkeresték, hogy ugyan adna már pénzt a város Wass Albertre, a város meg nem adott.

W Joe 2008.02.27. 17:31:40

Szavazás: www.wita.hu/index.php?show=wita&wita=14

"Ön szerint Kósa Lajos jó miniszterelnök lenne?"

konzervman 2008.02.27. 17:53:44

A szar nem ízetlen, és ez az ember egy szar, én tudom, kóstoltam már.

agyala 2008.02.27. 18:07:04

Civiske!

Általában a középületen és komolyabb építményen megtalálható egy tábla, hogy mikor épült és ki adta át.
Meg lehet nézni a hídfőket, nagyobb pályaudvarokat, színházakat, Egyetemeket, sportlétesítményeket. Csak figyelmesen. ;)

Denus 2008.02.27. 18:32:33

Nemtom, mit kell fikázni ezt az embert. Volt alkalmam személyesen is találkozni vele, de ritka egy értelmes arc, higyjétek el!
És személye kiváló alternatívája Orbán Viktornak (akivel szintén semmi bajom nincs az égegyadta világon).
Ha az MSZP-s polgármesterek is úgy vezetnék a városaikat, ahogy ő Debrecent, akkor már jócskán előrébb lennénk.

Le a kalappal, Lali frankó csávó!

fran 2008.02.27. 19:27:41

Ha Assisi Szent Ferenc lenne a jobboldal erős embere, akkor a következő kritikákk hangzanának el. Nem Echte magyar hisz anyja francia. Nem értékeli a szegényeket, mert apja gazdag volt. Gyáva volt a seregben azért nem akar harcolni. Bugyuta, hiszen madarakkal társalgott. Nem támogatja a családot, hisz egyedül él. Csak azért alapított szerzetesrendet, mert csak ott lehetett főnök, stb. Ezen cikket olvasva ez a kép jutott eszembe. A baloldaliaknak nincs olyan ember a jobboldalon, aki akár a jelöltségre méltó lenne. s ez nagy baj.

lavoár 2008.02.27. 23:22:40

Kósa Lajos nevű ingatlan vállalkozó polgármester épített nagy házakat és erkölcsileg leamortizálta szeretett városát. Mind a két ténykedésének nemzedékekre maradandó hatása lesz Debrecenben.

kecső 2008.02.28. 08:04:00

Rászántam az időt és végignéztem a videót, ezután mondok véleményt:
A blogger csak azt írta le, amit Kósa mond a videón. Ha - itt egyesek szerint - beteg dolog az, ami le van írva, akkor az a beteg, aki mondta.

decdocens 2008.02.28. 10:48:59

Kéremszépen, ez a videó mutatja, hogy Kósa úr mennyire alkalmatlan lenne nagyobb politikai szerepre. Sajnálatos dolog, hogy ez a felhozatal jobbról, pedig 2010-ben át kell venni a kormányt.
süti beállítások módosítása