Pálinkás ígéret

Az MTA új elnöke pórias hasznot fog hozni városának. 

Ezt ígérte Pálinkás József riporteri kérdésre válaszolva, valami olyasféléthogy amennyiben megválasztják a Magyar Tudományos Akadémia elnökének, akkor ráirányítja az ország figyelmét Debrecenre, akkor Debrecenről beszélni fognak Magyarországon mindenütt. Megválasztották, nagy többséggel, gratulálunk.

Akkor hát rajta, elnök úr! Ugyan elnöki koncepciójában Debrecen neve csak a keltezésnél szerepel, de másképpen lesz holnap, mert ha a pártpolitikusok nem tartják az ígéreteiket, legalább egy vezető tudós tartsa a szavát. S Pálinkás József mától nem pártpolitikus, hanem csak tudós – ezt is ő mondta, Orbán Viktorhoz írt levelével megerősítette. Jöjjön akkor Pálinkás úr városmarketingje, ami ráférne Debrecenre, mert hiába a megannyi erőfeszítés, látványberuházás, nemzetközi sportverseny, kulturális izzadtság, jelentős számú önkormányzati média(csapat), sok-sok erre fordított százmillió, a város tavalyi imázsépítése csak a harmadik helyre volt elegendő a megyei városok között, Miskolc és Szeged is leelőzte, mert Debrecen hírei változó minőségűek voltak, kommunikációja kevésbé agilis.

Majd segít az MTA. Hogy hogyan teszi ezt meg a független és mindenféle elfogultságoktól mentes tudóstestület? Na, erre kíváncsiak vagyunk.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr74457046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.05.06. 18:46:38

mti, azaz magyar-telaviv iroda...

Lőrincz Katalin 2008.05.06. 20:27:09

Pálinkás József akadémiai elnöki megválasztásához nagyban hozzájárult fideszes politikussága. Naivság lenne azt hinni, hogy akkor mostantól más ember lesz. Ha akarna, akkor sem lehetne.

puliszka 2008.05.06. 21:00:42

Nagyon savanyú a szlő, Katalin Asszony! Miért kellene másnak lennie Pálinkás Prof. Úrnak? Örüljünk és gratuláljunk, hogy Hajdú-Biharból került ki az új MTA-elnök! Csak a maszopósok adhatnak vezető politikust az országnak?! Ld. nyúlfogú olá! Na, ő aztán potens államtitkár!

lavoár 2008.05.06. 21:39:19

ejhaj puliszka, megint ránk tört az intelligencia.

szemtanú 2008.05.07. 08:55:50

Elképesztő és szégyenletes, hogy egy debreceni jobboldali ember lett az akadémia elnöke. hihetetlen, egyszerűen nem hiszem el. és nahát is.
sokkal alkalmasabb lett volna mondjuk basahalom!

nehéz idők jönnek... még az akadémikusok is úgy látják, hogy hosszú, hosszú fidesz kormányzás jön, helyezkednek. :)

SzK 2008.05.07. 10:27:22

Pálinkás úr a friss nyilatkozataiban meg sem említette Debrecent, nem szép tőle.

tehéntőgy 2008.05.07. 16:35:30

Nem az a gond, szemtanú, hogy Pálinkás jobboldali, csak egy volt miniszter, aki frissen hagyta ott az ogy. képviselőséget, ne legyen MTA-elnök. Bármekkora tudós, rossz vért szül a dolog (ld. Glatz esetét, nála is csomó kellemetlenség adódott abból, hogy minden megnyilvánulását azonnal a politikai erőtérben értelmezték). Ezzel együtt a legjobbakat kívánom Pálinkásnak, de

Szabóbé 2008.05.07. 16:49:05

Vizi E. Szilveszter sem volt balos, Kosáry Domokosról nem is beszélve. Emiatt senki nem bántotta őket.
Pálimkás tényleg nagyon politika közeli, de hát éppen ezért választották meg, nem emberi vagy tudományos tekintélye miatt.
Nekem valahogy a nézése sem tetszik, de ez teljesen mellékes dolog.

Marosán 2008.05.08. 06:12:44

Engem sokan komcsinak titulálnak mert balosnak érzem magam , de örülök Pálinkás úr sikerének és ezt öszintén is gondolom.
süti beállítások módosítása